Lütfen yardım edin, arkadaşım beni kıskanıyor mu?

Merhaba üniversitede bi arkadaş edindim aramızda çok iyiydi ancak zaman geçtikçe beni manipüle ediyor gibi gelmeye başladı mesela kendi saçı çok kısa yanlışlıkla kesmişti şimdi bana da sürekli saçını kestir diyor sevmiyorum dedim hala israr ediyor kahkül kestir diyor onda da var diye sonra kestirmedim tutturdu uzatmam lazım diye bu tarz şeyler bir de ne giysem sürekli sana yakışıyor bana yakışmıyor deyip duruyor gözü kalıyor gibi biraz rahatsız hissettim sizce nasıl mesafe koyulur bu durumda sanki başım ağrıyor desem benim daha çok ağrıyor diyecek gibi ne zaman mesela bi olay anlatıyorum bu harf notuyla geçmiştim diye hemen ben de öyle geçtim diyor ama alakasız olayla bu sene de benim notlarım daha yüksek geldi diye başladı notla zeka ölçülmüyor falan demeye ama durduk yerde ben bişey demeden bir de sosyal fobim var sürekli tavsiye veriyor kendi de sınavlar için ağlıyor bende ağlama dedim bu psikolojik sorunu yüzüme çarptı anlam veremiyorum normalde gerçekten çok iyi biri ama bu hareketleri bana anormal gelmeye başladı sizce sorun bende mi? nasıl mesafe koyulur?
Güncellemeler
+1 yıl
Şunları da ekleyeyim mesela ben kimseye laf sokmam bana canım muamelesi yapıyor çok iyi niyetlisin deyip duruyor kendi herkese arkadaş evet ama en ufak şeyde 2010 facebook gibi herkese saldırırcasına laflar sokuyor sadece çevrem küçük sorunum varsa yüzüne söylerim bunun nesi canım sürekli yönetme peşinde gibi, bir de işim olduğu halde evine çağırıp duruyor işim var diyorum bizde hallederiz diyor sürekli gittiğimde de annesiyle onu bunu çekiştiriyorlar anlamsız
Lütfen yardım edin, arkadaşım beni kıskanıyor mu?