Açlıktan ağzı kokarken, doğru dürüst maddi gücü yokken 2. ya da 3. cocugu yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz Ben söz bulamıyorum?

Bizim mahallede bir cocuk var benden yaşça ufak çocukluğunu da biliyorum erken evlendi askerden gelince.
Neyse bu şu an bizim binadalar garsonluk yapıyor yani asgari ücret vasıfsız bir güvence Yok.
Üstüne kirada.
ev sahibini de tanıyorum ya zam yapabilir bakarsın evden bile çıkarabilir.
.
.
Geçen duydum eşi de yine bildigimiz elimizde büyüdü oda ufak kız 2. ye hamileymis.
.
Bakın kimseyi tahsili ya da başka durumuyla maddi durumyla yargılamiiyrum aşağılamıyorum da asla aksine ben merhametli mütevazı biriyim.
Haddimiz de değil zaten
.
Ama velakin;Kızdığımiz nokta şu bazı insanlar cesaret edip su kriz evlenemezken
.
ya da evlendi diyelim,
gücü olmadina rağmen şu kriz ortamında 2. çocuga cesaret edemezken bunlar neyime güveniyor ya çok merak ediyorum.
.
.
Ya cahil cesareti ya bunlara yardım ediyor aileleri.
Yardım da bir yere kadar ama yani çocuğum vebaline gitmeyin ne kardeşim bakamayaginiz. çocuğun haksız mıyım.
.
Haşa Allah rızkı verir tabii ki de bunu Allah tedbirini aldıktan sonra düşüneceksin.
. Bu sözü bile su istimal ediyorlar.
.
. Ayrıca bu bahsettiğim kişiler yani Ramazan geldiğinde erzak yardımı bile alıyorlar.
(Bunu niye yazdım yani maddi olarak kıt kanaat geçiren birisi yeni bir çocuk vebaline vede macerasına neden giriyor enteresan)
Açlıktan ağzı kokarken, doğru dürüst maddi gücü yokken 2. ya da 3. cocugu yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz Ben söz bulamıyorum?