Türkiye'de kadın olmak neden bu kadar zor?

Sahibinden. com sitesine ilan verdim araba için. Ilk defa boyle bir sey yapıyorum. Telefondan taciz bu olsa gerek. Her seyi siteye yazdım arabayla ilgili, tum bilgiler orada. Adamlar beni orada sitede yazan sorularinin cevaplarini bildikleri halde arıyorlar. Maksat bir dişiyle görüşmek olsun degil mi?

Arabayi alacagimda nerede yaşıyorsunuz, ses tonunuz cok güzelmiş, diksiyonunuz cok guzel ne iş yapıyorsunuz... telefonum susmadi bir türlü. Hatta biri aramaya gerek duymadan sosyal medyadan bulup istek yolluyor ve ordan mesaj atıyor bana arabayla ilgili.

Ben turkiyede yasadigimi unuttum. Keske bir erkegin adı ve numarasini verseydim. Ilk defa ilan verdigim icin boyle olacagini tahmin edemedim. Yani kadin olarak suc bende, o taciz eden ş*refsizlerde degil yine. Kadin olarak özgürce ilan vermek benim ne haddime. Bir de sanırım telefon no gizlenebiliyormus bunu sonradan öğrendim.

Gercekten yoruldum kadin olmaktan. Paraya ihtiyac var arabayi satmak istiyorum ama bu bile cinsiyetime takılıyor. Mecbur olmasam arabayi da satmam. Taksicilerin de iğrenç tavırlarını cekmek istemiyorum aslinda.

Arabayi almadan önce gece otogara gitmem gerekiyordu. Taksiden baska secenegim yoktu. Sizin icin bu saatte geldim, yolculuk nereye, bayrama gidiyorsunuz galiba, bayramda ne yapacaksınız gibi sorulara maruz kalmanin yaninda sonrasinda tanimadigim numaranin beni araması ve o numaranin taksicinin olmasi.

takside bilmem neyinizi unutmuşsunuz sizin mi diyerek hâlâ artik ne umudu varsa ısrar etmesi.

Boyle yerlerde bir sey unutmamaya gayret ederim tekrar muhata olmamak icin. Taksiden inerken bir sey düşürdüm mü diye iyice bakmıştım zaten. Bunun uzerine taksiler bana korku olusturmustu. Bu olaydan sonra kisa zamanda araba almistim zaten.

Ondan sonra toplu tasimaya, taksilere olabildigince az binmeye gayret eder olmustum. Gecenin bir yarısı yine sadece numarami arayarak birakti neyseki. Baska bir sey olmayacaginin garantisi yoktu. Keske sans verselerdi, kadin olmanin şöyle bir simülasyonunu gosterselerdi asla olmak istemezdim, cogu kiside olmak istemezdi. Gercekten yoruldum.
Türkiye'de kadın olmak neden bu kadar zor?