KScanlar merhaba, Gün geçmiyor ki olaylar olmasın, oğlum kelimesine takılıp kavga edenler hep gündem oluyor. Ancak şu var bu "OĞLUM" kelimesine
Taaaa çocukken mahalle kültüründe mahalle arkadaşları, sokak oyunları, ilkokul, lise süreci; devamında varsa kahve kültürü batak, okey filan masa oyunları ve nihayetinde halı saha maçları, statlarda maç izlerken tezahürat olarak hakeme, oyuncuya yönetime karşı sitem olarak belirtilir.
Nihayetde de siyasi yapıların seçimsel dönemlerinde de seçmenler arasında da sık sık geçen kelimedir.
Şunu anlatmak istiyorum bu kelimeyle büyüyen bir Türkiye oluyor ama buna rağmen neden erkekler bu kelimeye takılıp kavga, küfür bazen cinayete varan sorunlara sebep oluyorlar.
Tamam ama onunla büyüyen bir geçmişinde bahsedilen konudaki her anında tolere edilerek samimiyet kurdukları her birey tarafından kendisi ve kendisine karşı kullanarak yetişiyor. Bu yanlışsa buralardan başlıyor sevimsiz bir şey sevimli gibi gösterilerek kullanarak. Bunun farkında olamıyorlar mı hayatları boyunca bu kelimeyle iç içe olan bireyler ondan kavga çıkarıyorlar.
Tamam ama onunla büyüyen bir geçmişinde bahsedilen konudaki her anında tolere edilerek samimiyet kurdukları her birey tarafından kendisi ve kendisine karşı kullanarak yetişiyor. Bu yanlışsa buralardan başlıyor sevimsiz bir şey sevimli gibi gösterilerek kullanarak.
İşte o kelimeyi açıkladım ilk defa duysalar neyse de hayatları boyunca içli dışlı oluyorlar. Başka bir şeye dolup basit bir cümle büyütülüyor patlıyorlar sonrada
şimdi birisinin oğlu olabilmeniz için o birisi ananızın rahmine sizi mayalaması gerekiyor. kendi babanızdan hariş bir başkası oğlum lu konuşursa , direk şiddete dönebilir. anamı senmi ettin diye. denmemeside gerekir.
Ben şuna bağlıyorum zaten insanlar zam, iş, aile, siyasi pek çok yönden dolu geziyor psikolojiler bozuk patlayacak yer arıyorlar. Bu anlarda ufacık bir kıvılcım olarak ortaya çıkan bu durum onları ateşliyor.
Sen bana oğlum diyemezsin oğlum kelimesinden insan kavga eder birbirini öldürmesinin başka açıklaması olamaz. Çünkü o kelime hayatları boyunca duydukları ve kullandıkları isimleri gibi olmuş bir kelime. Küfür bile değil sadece doldukları için patlıyorlar.
Tıpkı 1. Dünya savaşının görünen kısmı ile görünmeyen kısmı gibi maceristan veliahtı öldürüldü diye Dünya birbiri ile savaşır mı? Savaştılar işte yoksa ne başkanlar ne Krallar öldürüldü her önemli kişi ölünce dünya savaştı mı? Bu da öyle bir şey bence çatacak yer arıyorlar oğlum kelimesi bahane oluyor sanki.
Soruda açıkladım kelimenin nerelerden gelip aşina olunduğunu alıştırılmasalar baştan küfür gibi olur ama alışılmış bir şeyi nedensiz kavgaya yoruyorlar ilk diyen olmamıştır hayatları boyunca
İşte bunu açıklamaya çalıştım soruda samimiyetle çocukluktan bu algı gelişiyor. Aslında kötü bir kelime madem niye alıştırılıyoruz buna samimiyet olmayan birisine alışmış olduğumuz bir kelimeden saldırganlaşıyoruz kelime anlamını temel anlamını yitirmiş oluyor ama yabancı birisi kullanınca neden temel anlama tekrar geliyor. Mantıksız bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sevmedikleri için
Gerçek algılıyor,
Anasına küfür sayıyor,
Bir de aşağılama var
Babacan biri dese kimse ses etmez
Tamam ama onunla büyüyen bir geçmişinde bahsedilen konudaki her anında tolere edilerek samimiyet kurdukları her birey tarafından kendisi ve kendisine karşı kullanarak yetişiyor. Bu yanlışsa buralardan başlıyor sevimsiz bir şey sevimli gibi gösterilerek kullanarak. Bunun farkında olamıyorlar mı hayatları boyunca bu kelimeyle iç içe olan bireyler ondan kavga çıkarıyorlar.
Oglum demek yani onun anasını babası degıl de kendi sıkmıs demektır
Tamam ama onunla büyüyen bir geçmişinde bahsedilen konudaki her anında tolere edilerek samimiyet kurdukları her birey tarafından kendisi ve kendisine karşı kullanarak yetişiyor. Bu yanlışsa buralardan başlıyor sevimsiz bir şey sevimli gibi gösterilerek kullanarak.
Oğlum dediğinde anasını öpmüş de, oğlum dediği kişi doğmuş gibi algılanıyor. Ananı zktim demekle eşdeğer yani sjs
İşte o kelimeyi açıkladım ilk defa duysalar neyse de hayatları boyunca içli dışlı oluyorlar. Başka bir şeye dolup basit bir cümle büyütülüyor patlıyorlar sonrada
Kadın üstünden konuşuluyor ama erkeklere çok fazla baskı var. Ben de senin gibi düşünüyorum. Bi kıvılcım arıyorlar ve o hep saçma sapan şeyler oluyor
şimdi birisinin oğlu olabilmeniz için o birisi ananızın rahmine sizi mayalaması gerekiyor.
kendi babanızdan hariş bir başkası oğlum lu konuşursa , direk şiddete dönebilir. anamı senmi ettin diye. denmemeside gerekir.
Bende anlamıyorum
Neden sence abi
Ben şuna bağlıyorum zaten insanlar zam, iş, aile, siyasi pek çok yönden dolu geziyor psikolojiler bozuk patlayacak yer arıyorlar. Bu anlarda ufacık bir kıvılcım olarak ortaya çıkan bu durum onları ateşliyor.
Sen bana oğlum diyemezsin oğlum kelimesinden insan kavga eder birbirini öldürmesinin başka açıklaması olamaz. Çünkü o kelime hayatları boyunca duydukları ve kullandıkları isimleri gibi olmuş bir kelime. Küfür bile değil sadece doldukları için patlıyorlar.
Tıpkı 1. Dünya savaşının görünen kısmı ile görünmeyen kısmı gibi maceristan veliahtı öldürüldü diye Dünya birbiri ile savaşır mı? Savaştılar işte yoksa ne başkanlar ne Krallar öldürüldü her önemli kişi ölünce dünya savaştı mı? Bu da öyle bir şey bence çatacak yer arıyorlar oğlum kelimesi bahane oluyor sanki.
Bu ruh. Halimi düzelir mi sence
Düzelmez ya ortak kullanım alanlarını kendi malı gibi görmeyi insanlar bırakmadıkça düzelmez.
Adam ehliyeti alınca arabayı alınca sanki yoluda satın almış gibi at koşturuyor en çok kavgalar trafikte yaşanıyor.
Tek çare yeni nesili iyi eğitmek
O nesilller bu aydın entektüel nesili meydana getirecek
gayet açık değil mi birine oğlum demekle annesini karın yapmış oluyorsun
ha anasına küfret ha oğlum de aynı şey
Soruda açıkladım kelimenin nerelerden gelip aşina olunduğunu alıştırılmasalar baştan küfür gibi olur ama alışılmış bir şeyi nedensiz kavgaya yoruyorlar ilk diyen olmamıştır hayatları boyunca
herkesin toleransı farklı olabilir
kimine küfretsiz olay çıkmaz kimine tek bi dik bakmayla çeker vurur
tahammül sınırıyla alakalı
Yakın arakadaşımsa rahatsız olmam
İşte bunu açıklamaya çalıştım soruda samimiyetle çocukluktan bu algı gelişiyor. Aslında kötü bir kelime madem niye alıştırılıyoruz buna samimiyet olmayan birisine alışmış olduğumuz bir kelimeden saldırganlaşıyoruz kelime anlamını temel anlamını yitirmiş oluyor ama yabancı birisi kullanınca neden temel anlama tekrar geliyor. Mantıksız bu