Köyde yaşayacaksan neden olmasın. Yanlız şunları şimdiden sıralamak isterim. Büyük ve Küçük baş hayvanlar için geçerlidir. 1) Erken uyanmak 2) Gün içerisinde 6 saat mala gitmek. 3) Hergün tezek toplamak veya süpürmek 4) Yazın süt saymak ve ondan peynir veya sütünü satmak 5) 200 tane hayvanı yaz geldiğinde kıpmak. 6) Kışın hastalandı etti bide yonca inek veya koyunlarda gaz yapar ve öldürür. 7) İnek doğum yapacak ona yardımcı olacaksın bütün gün ahırda geçer. Bide artık tarım ve hayvancılık şirketleşmenin ve müthiş ekonomik güç lazım. Bugün görüyoruz hayvancılığın halini.
Dışarıda güdülecek yerler varsa para kazanır ya da çok fazla tarlası varsa hayvanın yiyeceği için Mısır, yonca gibi şeyler eker yine kazanır ama hayvanın yiyeceklerini dışarı dan alırsa para kazanamaz
Yani ister istemez damat adayında hayvanların kokusu olabilir açıkçası çok böyle temiz bir iş değil. Temizlik takıntın varsa kokuya karşı hassasiyetin varsa tiksinme vs olacaksa bu bir sorun olabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Köyde yaşayacaksan neden olmasın. Yanlız şunları şimdiden sıralamak isterim. Büyük ve Küçük baş hayvanlar için geçerlidir.
1) Erken uyanmak
2) Gün içerisinde 6 saat mala gitmek.
3) Hergün tezek toplamak veya süpürmek
4) Yazın süt saymak ve ondan peynir veya sütünü satmak
5) 200 tane hayvanı yaz geldiğinde kıpmak.
6) Kışın hastalandı etti bide yonca inek veya koyunlarda gaz yapar ve öldürür.
7) İnek doğum yapacak ona yardımcı olacaksın bütün gün ahırda geçer.
Bide artık tarım ve hayvancılık şirketleşmenin ve müthiş ekonomik güç lazım. Bugün görüyoruz hayvancılığın halini.
Dışarıda güdülecek yerler varsa para kazanır ya da çok fazla tarlası varsa hayvanın yiyeceği için Mısır, yonca gibi şeyler eker yine kazanır ama hayvanın yiyeceklerini dışarı dan alırsa para kazanamaz
yonca tarlaları var
Kaç hayvanı ve kaç dönüm tarlası var
valla donum olarak cok buyukmus 4 5 sanirim iste nerden bahsan 40 45 donum mu ne birde 15 koyunu var 5 inek almayi dusunuyormus
Umarım bol kazançlı olur ama 15 koyun az
evet tavuklari da vardi bi 200 civarı
Hayvancılıkla uğraşanlar bmw passat mercedese biniyor sen halen para var mı diyorsun🤣
dalga gecmeyin beyfendi
Ne dalgası be. Bir tane tosun olmuş 50-60bin tl.20 tane büyükbaş hayvanın olsa zenginsin zaten
10 15 koyunlari varmis 5 inek almayi dusunuyorlarmis bakalim
Küçükbaşta para yok
Yem fiyatı vesaire arttığı zaman hayvanın fiyatı da artıyor onun için olabilir diye düşünüyorum
hayvancilikla ugrasan kisiyle evlenilir mi
Yani evlenecek kişinin hayvanları sevip sevmediğini ve temizlik konusunda hayvan kokusu konusunda çok takıntılı olmaması gerekiyor
damat adayi ugrasacak yani ben degil
Yani ister istemez damat adayında hayvanların kokusu olabilir açıkçası çok böyle temiz bir iş değil. Temizlik takıntın varsa kokuya karşı hassasiyetin varsa tiksinme vs olacaksa bu bir sorun olabilir
Makul bir ciro ile girilir ise evet var
sermaye dimi
Elbette
Ama senin durumunda olsam
Küçükten başlar ve işi iyice kavrayana kadar büyük masraflar yatırmazıdım ve tamamen ona güvenmezdim
damat adayi ugrasacakmis
Yani risk içeriyor baya
Tecrüben yoksa çok zor ve zahmetli olur
varsa peki
Varsa yapabilirsin ama mera ve yem konusunda yer müsait olmalı maliyet açısından
ben degil bana aday olan kisi evlenirsek eger ugrasacak
Yani iyi değerlendirilirse birde süt ürünleri işine girerseniz iyi olur fiyatlar uçmuş zaten
Varr
nasil mesela
Para var ama çoğunda mafyalikda var
anlamadim
Yani hayvancilik yapanların bir kısmı ağır abidir
bizimki esprituel utangac efendi biri
Ozaman kaçırma 👍😅
of arada alkol iciyormus sigara tiryakisi ama gunde 2 pakete yakin rahat ama eglencelerde dugunlerde birkac kadeh iciyirmus rakı sanirim
Hayir
whyy
Şu an ölü
niee
merakliysan yap da gör
yok ben degil damat adayi
boş caba şu an