besi hayvancılığı yapmak istiyorum sizce iyi para kazanabilir miyim bu işte
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Dostum tam doktoru geldi sana bir tavsiye eğer gezdirecek otlatacak yerin varsa pra kazanırsın ama ben hazır yem yedirecemm diyosan yemin çuvalı 65 tl hayvan başı sadece yem maliyetin 10 aylık bir beside 1200-1500 arasında olur buna saman silaj ve çoban maliyetide ekle 1000 tl silaj ot ve çoban masrafı koy sana 2500 tl olur ,10 ayda yetişreceğin bir hayvanın alış fiyati 5500-7000 arasında dır total maliyet 8000-9500 arasınolur şimdi bu hayvn sanan330-400 kilo et versin toplayacağı para 9900 -1200 , sanan1500 ile 2000 arası kaR kalıyor 10 hayvan olsa 20000 , senin işsiz olduğunu düşğnelim aylığın 2000 tlye gelir ama ben asgari ücretle çalışıyorum bırakacam işi dersen aylık bütcene 500 tl ilave yapmış olursunn sigortan ödenmez çocukların ilaçsız kalır
01 Yorumla- Soran+1 yıl
çok güzel konuştun haklısın yaylada bir yer buldum karadenizliyim ben bizim buralar dağlık olduğu için bizim tapulu arazilerde düz yer yok yaylada bir akrabamın düz boş arazisi var orda beslemeyi düşünüyorum en azından 6 ay orda 6 ay hazır otla beslesem bile kardır
En İyi Cevaplar
İki ayaklı hayvanlardan uzak dur birader, diğerleri kazandırır
01 Yorumla- Soran+1 yıl
büyükbaş düşünüyorum zaten dostum
çevremde yapanlardan biliyorum emeğini esirgemez iyi çalışırsan her işte olduğu gibi bundada var bende yapmak istemistim ama ailem. izin vermedi destek olmadı severek yapacaksan hiç durma
01 Yorumla- Soran+1 yıl
benimde ailem izin vermiyor ama hiç birini dinlemiyecem bu sene yurt dışına çıkıyorum 1 sene birikim yapacam sonra gelip kredi falanda çekerim başlarım bu işe
- +1 yıl
Hakkını vererek yaparsan kazanırsın. Yani zor bir iş çünkü ama gerçekten doğru bir şekilde yapılırsa kazanç sağlar
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
- +1 yıl
Zor iş ama neden olmasın süt ve yoğurt satışı yanında yapabilir organik yumurta satışı yapıp kar edebilirsiniz. Bunun için yeriniz ve yurdunuz buna uygun koşullarda olması gerekiyor.
10 Yorumla Evet var çok bereketli bir iş imkanın varsa tavsiye ederim
10 Yorumla- +1 yıl
Yaptığın her işten para kazanabilirsin, bu nasıl yaptığına bağlı
10 Yorumla - +1 yıl
veterinerlikte bayaa para var
10 Yorumla - +1 yıl
Sığırbank diye bir site var tavsiye ederim 😂
00 Yorumla - +1 yıl
Borç ile girmezsen iyi para var
10 Yorumla işine bakarsan evet var
10 Yorumla- +1 yıl
Bence kazanırsın