+1 yılaslında kadınlara yapılan ayrımcılığı ifade eden, hem dolaylı * hem doğrudan * gerçekleştirirlebilen bir ayrımcılık türü. dünyanın hemen her yerinde mağduru değişmeyen taraftır *. bu yönüyle engelliliğe dayalı ayrımcılığa çok yakındır. daha çocukluk döneminde oluşan kalıp yargılar ile başlar. henüz ilk okul öğrencisiyizdir ve okul kitaplarındaki resimlerde, babanın elinde çanta ile işten geldiğini, annenin evde mutfak önlüğü ile babayı karşıladığını görürüz ya da tüm tamirci resimlerinde erkekler vardır. aslında bu durum cinsiyetle de pek alakalı değildir, kadın, toplumun kadına biçtiği roller yüzünden ayrımcılığa maruz kalıyordur. mesela kadınların gece işlerinde çalışmaması kadınların o işi beceremeyeceğinden değil ''kadının gece vakti ne işi var sokakta, kadın dediğin evde olur ve çoluk çocukla ilgilenir'' zihniyetinden kaynaklanır. toplumsal yapının oluşturduğu kalıp yargılar, önyargıya dönüşür ve erkek işi - kadın işi tanımlamalarını doğurur. bu nedenle cinsiyete dayalı ayrımcılık varlığını en çok iş yaşamında gösterir. patron ya bir kadın işçisine erkek işçisine gösterdiği davranış biçiminden daha negatif/pozitif davranıyordur ya da şeklen eşit görünen bir eylem kadın üzerinde daha olumlu/olumsuz bir etki yaratıyordur. henüz işe alım sürecinde bile kadının bilmem kaç sıfır yenik başlaması sonucuna bir de iş başvurularında ya da mülakatlarda kadını safdışı bırakmayı amaçlayan kriterlerin aranmasını eklersek durumun vahameti ortaya çıkar.
daha teknik tanımla kadına karşı ayrım ; kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi sözleşmesi' ne göre kadınların medeni durumlarına bakılmaksızın ve kadın ile erkek eşitliğine dayalı olarak politik, ekonomik, sosyal, kültürel, medeni ve diğer alanlardaki insan hakları ve temel özgürlüklerinin tanınmasını, kullanılmasını ve bunlardan yararlanılmasını engelleyen veya ortadan kaldıran veya bunu amaçlayan ve cinsivete bağlı olarak yapılan herhangi bir ayrım, mahrumiyet veya kısıtlamadır21 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Aynen ya. Bu namus sadece kızlara has birşeymiş gibi, erkekler herşeyi yapabilirmiş onlara günah ayıp yokmuş gibi bir durum var. Anneler, özellikle erkek çocuklarını çok iyi yetiştirmeli ve bu kafadan kesinlikle kurtarmalılar.
374 Yorumla
Dini esas alarak konuşmayalım demişsin ancak şunu bilki yüce Allah'ın şeriatı hertarafı kuşatmıştır. Onsuz herşey eksik kalır. Değerli kardeşim flört denen belanın içine düşersen böyle şeylerin olması gayet normal.
Değerli kardeşim yüce Allah isra suresinde ''zinaya yaklaşmayın'' diyor burada kadınla erkeğin el ele tutuşması, öpüşmesi göz göze gelmesi bile haramdır. Çünkü bunlar zinaya teşvik edici.
(Harama bakmak, şeytanın zehirli okudur. Allahü teâlâdan korkup yabancı kadına bakmayana, zevkli bir iman nasip olur.) [Ramuz]
(Kişinin başına demirden bir şişin batırılması, nikah düşen bir kadına dokunmasından daha hafif kalır.) [Taberani, Beyheki]
(Yabancı kadınla kucaklaşan, şeytanla beraber zincire vurulup ateşe atılır.) [Şir’a]
(Kadınlarla bir arada yalnız kalmaktan sakının. Allah’a yemin ederim ki, bir kişi bir kadınla yalnız kalınca, aralarına şeytan girer. Bir kimsenin çamurlu bir domuzla sıkışmış durumda olması, o kimse için kendine helal olmayan bir kadına dokunmasından daha hafiftir.) [Taberani]
(Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]
(Kötülükten korunmak için, nikahlı yaşayın ve iffetli olun!) [İbni Asakir]
(Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said]
(Yabancı kadına şehvetle bakmak göz zinasıdır, onu tutmak el zinasıdır, ona gitmek ise ayakların zinasıdır.) [R. Nasıhin]00 Yorumla
Dini ele almayalım diyorsun ama din başlatmıştır bunu. Bütün kutsal kitaplarda önce Adem, sonra Havva yaratılmış.
Çok eskilere gidelim. Müslümanlıktan öncesine gidelim bizi dini yok sayalım. Milattan önceleri dahi kadınlar hep ikinci planda sayılmıştır. Tarihi araştırırsan göreceksin. Özellikle Avrupanın eski dönemlerinde kadınlar çok aşağılanıyordu. Bu zamanla hiç değişmedi. Erkekler hep kendini yüceltti ve kadınlar ikinci planda kaldı.
Toplum kurallarına işlemiş bu. Sorduğun soru çok güzel, örnekleri de var ama şöyle ki erkeğin fotoğraflarını şantaj yapsa da unutulur ya da yukarıdaki durum oluşursa ya evlenir ya da kadın hapis yatar vs vs.
Ha kız erkeğe şantaj yaparsa erkek nasıl olsa hapis yatmayacak ve ailesine yedim ben bir halt dicek (bunun da örnekleri var) unutulup gidecek. Toplum böyle boktan bir kurallar silsilesi oluşturmuş yıllarca.
Konu özetine gelirsek erkekler cinsel obje gibi görünmediği için böyle durumlara nadir düşer ve bu durumu düşünmezler...
Kadın böyle bir şantajı yapıyorsa ya sağlam libidosu vardır erkekten beklediğini alıyordur ya da erkek zengindir kullanmak istiyordur.40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
156Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu sorunun cevabını kendine ufak bir soru sorarak bulabilirsin?
Ben ne kadar doğruyum? Sorusunu sormak gerekir eğer bir kişi farkına vararak ya da varmayarak insanlara karşı kötü düşünce içerisinde ise onun iyi bir kişi ile karşılaşması mümkün değildir.
Sorunun tezatına gelelim. Aslında namus ölçütü olarak sadece kadınlar namustur diyemeyiz... Erkek ataerkil aile içerisinde büyüdüğü için büyük çoğunluğu sorumluluk almayı sevmez , bencil düşüncededir. Lafa gelince var icraata gelince yok. Dolayısıyla erkek ve eşşek arasında iyi bir bağlantı vardır. Eşşekt aşırı şekilde gururludur erkekde aşırı şekilde gururludur ne kadar zayıfta olsa hayata ver kendine dürüst olmadığı için yukarıda söylediğin senaryo gerçekleşmesi imkanı yok.
Yurt dışında erkeklere bakarsan eğer amerika mesela 18 yaşından sonra erkekler eve katkı sağlamak zorunda ya da evden farklı eve çıkarak ayakları üzerinde durmak zorundadır.
Türk toplumu erkeğin üzerine çok düşüyor aslansın kaplansın paşasın erkeksin. Yarın öbür gün bir evleniyor evlendiği kızın dünyasını karartıyor bir elektirik faturası ödememiş sorumluluk artınca sosyal zevk alışkanlıklar azalıyor buda ayrılıklara sebebiyet veriyor.
Erkeğinde namusu vardır. Namus kavramını tekil görmemeliyiz , toplumda kadınlar hakkında beynen kötü düşünen erkek , Kızların götüne bakan erkek , bunlar yanılıyor dünyada nasıl bir hayat yaşarsan onu görmeden gitmeyeceğiz peygamber efendimizin lafıdır bu ( sav) Demem o dur ki insanlar ayna gibidir.
İnsanlar ayna gibidir. Kime nasıl bakarsanız kendinizi görürsünüz sorduğun sorunun topolojik sıralamasını kısaca yazmak istedim :)
Sevgiler10 Yorumla
+1 yılyetiştirilme biçimi desen değil çok muhafazakar bağnaz ailelerden istisna da olsa çağdaş düşünceli insanlar çıkıyor.
Bana kalırsa bunun en büyük sebeplerinden biri kızlar kadınlar. Erkeklerle cinsel birliktelik yaşadıklarında ve bunu ailelerinin öğrendiğinde ona kızacağını bilirler bunu karşılarındaki erkeğe yansıtırlar ve erkek bundan yüz bulur. istediğim zaman alırım altına ailesiyle de tehtid ederim tek bir kelime edemez diye düşünmelerini sağlayan kadınlar. kendi çocukları olduğunda da yine aynı şeyleri yaparlar. kendileri gençliklerinde bunları aileleri yüzünden yaşayamayıp ya da korku içerisinde yaşayıp kendilerini sindirdikleri için çocuklarının da yapmalarını istemezler ama hiçbiri farkında değil ki aslında çocuklarını sadece uyarsalar gerekli bilinci verseler böyle aptalca şeylerle hiç uğraşmayacaklar.
konu erkeklerin rahatlıklarına gelince pek söyleyeceğim bir şey yok aslında. hepsi babasının oğlu. hepsinin babası aynı b*kları yedi ve anneleri, erkek çocuklarına bu yaptıklarından dolayı kızsa bile hepsi babaları tarafından teşvik edilir ve bir çoğu ilk karıyı babalarının yönlendirmeleriyle becerir.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılCunku erkeklerin kormulari bir nevi yok ama mantik nereden geldi insanlsrin uydurma fikir ve dusunceleri ile her yerde bas bas bagirip kadin erkek esitliginden bahseden ulkemizdeki erkeklerin cogunlugunda olusan simdiki dusunce erkek yapar yanlis degil nirmal hatta erkek ile gurur duyulur tesvik bile edilir ama kendi basina kizlsrimiza yalildimi edildimi biri yeltendimi ya da yaptimi namus akla o zaman gelir oldurulur ya da ceza verilir dovulur nice yasaklar koyulur hayati zindan edilir kuhafazakarim diyerek erkeklere sadece guven veren dofru kadinlarimizi yargilamadan once erkeklerde o zaman kiz istedi hakkini verdim yapmasaydi demek yerine o zaman bizde el kizi diyerek o isi yapmak yerine dogruyu gosterelim yapmak istiyorsada yalmayin terk edin mecbur musunuz yasamaya o durumu
Sonrada kafin guvenip kendini teslim ettiginde ise ondan kotusu yok ondan sogur ve derki namuslu birini bulup evlenmek istiyorum ama o kiz sana guvendi sen ilkisin ve yasadin neden sahip cikmazsin iste olay burada biter kimse kusura bakmasin bir kiz tek basina asla oro... Olamaz buna sebep olanlar kendine baksin onlar yanlissa bize dusen gorev de onlari korumak kollamak sahip cikmak bu dusuncelerimden dolayi kinayan kimsede umrumda degil benim dusuncem bu dogrulara zaten asla lafimda yok00 Yorumla çünkü biz bazı erkeklerin öyle bir gururu (!) var ki, sevgilimiz bize yanlış bir şey yapınca insanların dediği şeyler bu kişilere o kadar çok dokunuyo ki, o müthiş şerefleri ve gururları zedeleniyo. Bu şerefli ve gurur timsali kişilerinde kadınları farklı yollarla küçük düşürmeleri gerekiyo, çünkü o müthiş şerefleri zedelenmiş bir kere, üstünlüğü geri almaları lazım. Gözleri dönüyo çünkü insanlar onların arkasından konuşuyo.
Fakat bir kadın öyle mi, en büyük dertlerini bile içine gömüp onunla yaşıyolar, gururlarından ve şereflerinden ödün verseler bile bunu takmıyolar çünkü asıl doğrunun ne olduğunu biliyolar. Doğru olan şeyin kendilerini küçük gören bu 'adamcıklardan' kurtulmak olduğunu biliyolar. Bu adamcıklardan kurtulunca gerisinin bir önemi kalmıyo.
Ama işte bu adamcıklar peşlerini bırakmıyolar, bu yüzden "namus" adı altında cinayetler işleniyo. internete müstehcen fotoğraflar saçılıyo.
Yani bence bir toplumu toplum yapan kadındır. O topluma saygıyı, kibarlığı, güler yüzlülüğü, yardımlaşmayı öğreten kadındır. Ve bu kibarlık ve saygılarından ödün vermeyen kadınlar, bahsettiğim şerefsizler yüzünden incinmektedir.
Umarım bir gün herkes gerçekten şerefin ne olduğunu öğrenir, pek sanmıyorum gerçi.00 YorumlaDinde eşitlik yoktur çünkü. Herşeyi kadının üstüne yüklerler. Kendileri iradelerini kontrol edemezler. Kadın şöyle giyinmesin böyle giyinmesin, orası açık olmasın burası açık olmasın çünkü biz hayvanız, demek isterler. Çözüm olarak kadının kendine, hareketlerine dikkat etmesini düşünürler. Kendileri çok rahattırlar. O karar verdikleri günden bu güne böyle yerleşmiş. Şimdi değiştirilemiyor. Erkeklerin namusu yoktur. Onlar hep özgür şekilde yetiştirilmiştir. Kaybedecekleri birşey yoktur çoğuna göre. Normal olarak namus da yoktur kendilerince. Kızlarda olan zar da mikroplardan korumak için oradadır halbuki. Bu rahatlık nedendir bilinmez. İnsanın karakteri o.. pu olmasın. Gerçi olur olmadık her kadına deniyor bu. Tek denmesi gereken kendini satan kişiler. Normalinde yapana da denmemeli ve namuzsuzluk olarak görülmemeli. Ki onlara bile hayat kadını deniyor. Kısaca bu din yüzünden. Geçmiş alışkanlıklar ve kurallar şimdi bırakılamıyor. Tam tersi olanlar yanlış görülüyor. Adam olmaktan yoksun kişiler de bu rahatlıkla bu zihniyetlerin ortamında gayet rahat bir şekilde bunu kullanıyor.
20 YorumlaErkeğin malı açıkta olur diye bir laf vardı o işte. Bide şöyle bir olay var bütün erkekler sekse düşkündür zamanın başlangıcıdından beri böyle fakat kadınlar ise erkeği frenliyen ve onu kontrol eden olmuştur. Zamanla bu kadının görevi haline gelmiştir. Bunu yerine getirmeyince haliyle toplumda bir dışlanma olur. İkincisi erkeklerin özgürlüğü. Kızlar genelde ailelerine bağımlı yaşarlar ve çaresizdirler. Mesela 20 yaşındaki bir kızı babası dövse bile evlenene kadar çekip gidemez çünkü güçsüzdür dışarıda yalnız idare edemez. Ama erkek aileden bağımsız yaşayabilir. Son olarakta din. İslamda kadın hep hor görülmüş hep ikinci planda kalmıştır. Bununetkiside kadınlara ağır yükler yüklemiştir. İslamda kadının pek bir duygusu düşüncesi olamaz. Erkek ya da baba ne derse o olur. Tabi işin zina tarafıda var çok büyük günah diye. Ama özetlersek bir baba kızını öyle görse döver cezalandırır hatta öldürür. Ama oğlunu görse belki bir tokat atar sonra ya oğlu bunu döver ya da oğlu evi terk eder. Umarım anlatabilmişimdir.
15 Yorumla- +1 yıl
Ama sen islam dinini hic bilmiyorsun.
Bilmeden konusma istersen. O anlattığın bugün hala devam eden uzakdoğu kültürü ve dinlerinde var.
Islamda kadın en üsttededir.
Korunması ve haklarının gözetilmesi farz olarak emredilmiştir. Allah'ın emanetidir. Ve ona kötü davranan maddi-manevi hakkını yiyen herkes cezalandırılır.
Simdi sizin yaşadığınız hayat gibi biriyle beraber olup hadi by cekemezsiniz. Çünkü bunun cezasının ne olduguna iman etmiş olsanız kanayan o duygularınız söner.
Hic bir sey bilmiyorsunuz ya.
Elin gâvuru bile Müslüman kadının üstünlüğü nedeniyle Müslüman olmak istediğini dile getirir gözü bunu o kadar net görür icinde bulunduğu pis hayat yüzünden.
Ama sizler evet islamdan bihaber olan sizler hala kadını ve haklarını kendinizce konuşup kendi seviyenize çekmeye calısıyorsunuzz..
Yazık
Ne denir cahillere - +1 yıl
Ben ateistim. Cehaletle alakası yok. En üstte gördüğün kadını neden döversin o zaman? Peki 4 tane karısı olan bir adamla niye evlenirsin? Madem üstünler niye taşlanıp öldürüyolar? Aslında senin gibilere müstehak. Cennette bile erkeğin 33 tane hurisi olacak inancına göre kadının ki nerde?
- +1 yıl
Demin dedim sana BİLMİYORSUN bari öğren.
O islamdan sandığın şeyler senin gibi cahil ve dolayısıyla dağıtmış sapıtmış insanların elinden cıkan fiiller.
Müslümanım sonsuz şükür
Müslüman bir kadınım sonsuz şükür.
Ve Müslüman kadın olmanın kraliceligini doyasıya yasıyorum.
Cok şükür. Ve cok şükür okuyabiliyorum :)
Suçtur kadın olmak.. çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin.
Adam gibi adam derler de kadın gibi kadın demezler mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır hissetmemesi gerekir iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.
Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin... d... eli derler sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler susmazsın dili uzun derler
Erkek olmak doğuştan bir güçtür kadın olmak eksikliktir güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez gözü açılmamalı sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı kadına açtırtmamalı.
Oysa erkektir kadını eksik hale getiren namusunu alıp etek altına iten inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen...33 Yorumla- +1 yıl
www.facebook.com/.../10153689198665322
ek olarak: lütfen alıntı yaptığınızda belirtin. ve sorunun cevabıyla alakası yok.
Toplum denen sacmalik kadini bastirma vazifesi üstlenmistir cünkü
Erkeklerin belirledigi ölcülerle cizilmistir kadinin hak ve özgürlükleri.
"Kadinin degil mi severim de üzerim de, rezil de ederim... tamamen ellerimde" zihniyeti mecvuttur
Muhafazakarlik kalbi, beyni, güzel duygulari muhafaza etmek degil "kadini" esaret etmektir cogunluga
göre...
kadinin omuzlarinda onlara yüklenmis, tamamen toplumun bir ürünü olan, onlarin istekleri ile sekillenmis
samimiyetsiz bir namus kavrami vardir.
Bu yüzden de erkek özgür, hakli... kadin ise esir ve haksizdir... (!)40 YorumlaYorumları okudum da bir çoğunuz gercekten gerizekalısınız özür dileyerek söylüyorum bunu ama bu kadar aptallık olmaz gerçekten. At gözlüğüyle bakıyosunuz hayata ve sığır gibi yaşıyorsunuz bir çoğunuz. Ben genişim ufkum geniş tarzında konusuyosunuz ama bir b*k olduğunuz yok. O dar beyninizle istediğiniz yere cekin simdi. Sayın @trebuchet soruna cevap veremedm kusura bakma. Ama bunu paylaşmak istedm
26 Yorumla- +1 yıl
sonuç olarak bu sorudan iki şey çıkarıyoruz.
1. soruya verilen cevaplar.
2. Sığ erkek ve kadınlar.
bkz.: insanları bu şekilde daha iyi tanıyabiliyoruz. mantıken bize ters düşen ve iğrenç cevaplar veren insanları direkt engeller, yarın öbürgün yanlışıkla iletişime geçmemiş oluruz.
Cevap vermiş kadar oldun. teşekkür ediyorum. - +1 yıl
böyle bir konuya parmak bastığın için ben teşekkür ediyorum. gerçekten insanlar at gözlüğüyle yaşıyor ya da en bilindik saman altından su yürütme durumu.. vel hasıl sayende aptal insanlara az da olsa seslenme şansım oldu. Dediğim at gözlüklerini çıkarıp yazdıklarımı okudukları vakit biraz insanlaşabilecekler..
Çıplak fotoğraflarını bir başkasıyla paylaşmak zaten başlı başına büyük bir hata. Soruna gelelim. Toplumumuz namus konusunda kadına daha fazla sorumluluk yükler, kadının her yanlışı deve olurken erkeklerin eksiklikleri görmezden gelinir. Bizim kadınlarımız için bu zayıf noktadır. Erkeklerin bir kısmı da amacına ulaşmak için bunu kullanır. Bu da o erkeğin zayıflığıdır.
22 Yorumla
+1 yılislam nedense mahrem olarak kadına daha çok kısıtlama getirmiş bu nedenle olsa toplumumuz mahrem dıye kadını her turlu kısıtlıyor ama erkekte boyle bir kısıt yok zaten ben kadınla erkeğin eşit tutulduğuna asla ınanmayanlardanım kımse kusura bakmasın da recm edılen carsaflarla yumak yapılan hep kadın olurken erkek aynı gunahı ıslemıs olsa bıle kırbac veya surgunle cezasını oduyor ama kadın dırek ölüm cezası alıyor adalet mi şimdi bu?
dar görüşlü zihinlerin zihinsel engelinden kaynaklanıyor bence13 Yorumla- +1 yıl
sadece islam ülkelerinde bir kızın açık fotosu olay oluyor ve de ölümle sonuçlanıyor diğer insanlar da ölümle sonuçlanan krizler yaratmıyor bayım bu nedenle islamla sığlaştırdım...
- +1 yıl
daha geçen haberlerde iran'da bir kısım gençlerin yayınladıkları fotolar krize neden oldu da kaldırıldı böyle birşey hangı avrupa ülkesinde geçti sizce bu insanları idam edecek kadar kısır bir zihniyet hangi ülkeler de var sorarım size?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çünkü kadın naiftir, kırılgandır, eğer seviyorsa sevdiğini kaybetmemek için her şeyi göze alır.
Bazen sevdikleri, adam zannettikleri adam değildir, onu cinsel istekler uğruna harcayan karaktersizlerdir.
Maalesef kadının sevgisi, mantığının önüne geçiyor bazen, maalesef ki günümüzde bu çok sık yaşanır oldu.
Aşk, sevmek cinsel birliktelikle eşdeğer tutulmaya başlanmış, basite indirgenmiş.
Kitle iletişim araçları araçları ile bunların normal şeyler olduğu empoze edilmiş, cahil toplumlarda dünden razı zaten.
Ben bu nedenle kızların eğitimli olmasını çok istiyorum, kızlar okusun ama bundan kasıt okul değil,
kitap okusun, kültürel faaliyetlere katılsın, yani kısaca düşünebilsin.
Yeryüzündeki en güzel yaratılmış canlı olduğunun ve hayatta en değerli olanın sadece kendisi olduğunu bilmesi gerek.
.20 Yorumlaişte beklenilen soru, bende bunu düşünüyordum. Ufak bir düşüncem var; erkek baskınlığı her toplumda var ve kadınlar ön plana sürülüyor böyle konularda, bu alışılagelmiş aileden gelen bir durum ve değiştirilmesi çok zor, belkide imkansız. Ama geniş düşünce yapısına sahip ailelerde katı kurallar yoktur ve çocuklarını da öyle yetiştirirler. Bunun haricinde bir kaç istisna dışında bu böyledir. Erkekler her zaman erkek olmanın rahatlığıyla yaşarlar malesef.
11 Yorumla- +1 yıl
beklediğiniz soruyu sormuş olmam mutluluk verdi. konumuza gelecek olursak; bir de şu yoldan bakmamız gerekirse cevabınız ne olur.
Örnek: Bir ailenin iki çocuğu var biri kız diğeri erkek. ve ikisi de aynı tarz davranışlarla, aynı tarz yaşam şartlarıyla, aynı tarz çıplaklık ve kapalılıkla büyütülüyor. ve bir süre sonra kadının başından geçenler içler acısı ve zarar verici şeyler olmasına rağmen, erkeğin başından geçenler gayet normal sayılabiliniyor. ama ailemizin iki çocuğa da bakış açısı aynı noktada.
- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü toplumumuzda erkek çok ama adam gibi adam neredeyse yok. Bizde kadına erkek için yaratılmış bir canlı misali tavır alınırken, yurtdışında birçok ülkede kadınlarla erkekler sadece yasal değil sosyal anlamda da eşit haklara sahip. Gecenin üçünde sokakta yürürken sana bir erkeğin sözlü dahi olsa müdehale etmesi ve seni rahatsız etmesi durumunda senin polise o adamı şikayet etme hakkın var mesela. Bizde olsa "Kadın başına sabahın üçünde ne yapıyordun? Kaşınmışsın, tahrik var, adam masum." derler. Bakış açımız da ahlak anlayışımız da toplum olarak çok farklı ne yazık ki.
08 Yorumla- +1 yıl
istisnalar kaideyi bozmaz. evet, söylediğin örnekler dünyanın her yerinde mevcut ama bu örneklerin oranı bizde gerçekleşenlerin oranına kıyasla binde bir falan :)
- +1 yıl
dinden kaynaklanıyor efendim :) Bizde Müslümanlıktan, dünyanın çoğunda da Hristiyanlığın Katolik mezhebinden.
- +1 yıl
daha düzgün bir dille ifade etmek gerekirse dinin yanlış yorumlanmasından ve yozlaştırılmasından diyebilirim.
- +1 yıl
Kadını kısıtlama ve namus davası üzerine bir şey daha eklemek istiyorum ama :) Kadınların modern çağ ile birlikte birçok alanda etkin olmaya başlaması da bir diğer sebebi diye düşünüyorum. Erkeklerde sosyal alanda ellerinde bulunan iktidarı kaybetme ve kadınını kontrol edememe korkusunun getirdiği bir kadını frenleme durumu da var bence. Çünkü artık kadın birçok alanda daha özgür. Erkekler de bu durumdan rahatsız. Çünkü kadın ne kadar çok şey görür, ne kadar çok şey bilir, ne kadar çok şey yaşar ve sosyal ve iş hayatında ne kadar aktif rol oynarsa erkeğine o kadar az ihtiyaç duyar, hatta hiç ihtiyaç duymayabilir gibi bir düşünce var.
- +1 yıl
Cahil insanlar. Cahil bir toplum. Ne bekliyordun ki BoncukSultan? . Her sey her dakika kötüye giderken. Benim biir manevi kızdığım nokta ne biliyormmusun çözüm basit. Madem bu tür durumlara düşmek istemiyor madem ıstemıyorsunuz bayanlar olarak böyle saçma sapan seylerle ugrasmak. Düzeyli ilişkiler yasayın düzeyli insanları tutun hayatınızda bu çok zor bır sey olmamalı
Bazi kizlar yaziyor ya oda namuslu durup cektirmeseymis diye nekadar sinir oldum ya! Boyle seyleri genelde bayanlar bos yere yapmaz gercekten guvendigi sevdigi icin yapar. Yaptiysada hata olabilir, herkes hatalar yapabilir. Ama eger o erkekte gercekten adam olsaydi boyle seylerle tehdit edmezdi. Yani anliyacagin biz erkeklerin elline kozu veriyoruz ama erkeklerde kayip etmeye dayanamiyorlar. Bunu ben bir tek turk erkeklerinde goruyorum nedense, bir turk erkegi sizi seviyorsa mecbur onun olacaksiniz. Eger ayrilirsanizda caninizi yakmak icin yapmayacagi sey yoktur. "Ya benimsin ya karatopragin".
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Kız arkadaşım çıplak fotoğraflarımı internete yükledi. Ailem çok muhafazakar, duyarlarsa yaşatmazlar beni. Eğer onunla tekrar birlikte olmazsam silmeyecegini ve annemi arayıp her şeyi anlatacağını söylüyor. Mutlu musun söyledim?
Öncelikle saçmalamışsın. Çünkü erkeğin çıplaklığı bir şeyi değiştirmez. Dini bir kenara at, erkek masumluğum ya da güzelliğin simgesi değildir. Kadınla bu konuda karşılaştırılmaları en başından büyük bir hatadır. Bir kız böyle bir şeyi söylediği zaman erkek için bir tehdit oluşturmaz. Çünkü en başından toplum olarak yadırganmayacaktır. Yiğidin malı meydandır diye yetişen bir cinsiyetiz biz. Bu durumdan çekinmeyeceğimiz için problem olmaz. Aynı şekilde çıplaklığının deşifre olmasını umursamayan bayanlar için de tehdit olmayacaktır. Ayrıca ayrıldıktan sonra bu şekilde karaktersizce hareket eden erkekler olduğu gibi farklı şeyler yapıp karaktersizler için de yer almayı başaran bayanlarda vardır.
*iç ses* Öz eleştiri de bir yere kadar.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir erkek yanlış davranıyorsa suçlu gene kadındır, bu erkeklere anneleri gerekli düşünme-gücünü sağlayamamış, yeterince eğitememiş ki bu şekilde düşünüyorlar. Ben de sinir oluyorum toplumdaki bazı değerler yalnızca kadın içinmiş gibi duruyor ve kadınlar bundan şikayet ediyor fakat biraz altını eşelediğimizde buna sebep olan gene kadınlar. Yahu bu ne iş? Anneler çocukları için böyle bilinç yaratmasalar bir sonraki nesil kurtulacak ama yoook, burada bile isyankarları görüyorum erkek çocuk olsun, yetiştirmek kolay olsun modundalar, hani kız çocuk zormuş yani. Onların da kafalarındaki düşünceler belli.
Daha uzunca bir süre daha ''Erkeğin malı meydandadır'', ''Erkeğin elinin kiri'', ''Erkek oldu işte milii'' anlayışlarına devam.10 Yorumla
+1 yılataerkil bir toplumuz ve bunu dibine kadar yaşıyoruz bu sebepten :)
şöyle ki; erkeksen gece yarısı da eve gelsen kimse sana bir şey demez. yani ailen sadece oğlum haber ver merakta kalıyoruz der.
aynı durum kız çocuğuysan (çoğu ailede); kız nerdesin bu saatlere kadar, ne yapıyorsun dışarılarda? başımıza o... mu olacaksın, çok gezen tavuk eve ayağıyla b*k getirir gibi bir yığın soru, küfür ve vecize ile karşılaşır. bunu yerine aileler her iki cinsten çocuğunu da ahlaklı, bilinçli ve özellikle erdemli yetiştirirse o çocuk ne sorumluluklarını unutur ne de sen anne baba olarak bu soruları sorma ihtiyacı hissedersin.
bence sorunun temeli burada yatıyor. benim verdiğim sadece bir örnek bunun gibi milyonlarcası var.00 Yorumla
+1 yılTek erkeklermi be adam? Bu soruyu sorarken hiç düşünmedin mi? Sen aldatılmayı bilirmisin bir kadın tarafıdnan? Bunalıma girmeyi hayatını mahvetmeyi ne bilirsin be adam ne bilirsin? Benim hayatım mahvoldu senin yazdığın şeylere bak cinsiyet ayırıyorsun yeter be yeter Yok kadın şöyle yok erkek şöyle yeter kadına erkeğide yok bu işin İyi erkekler kaybediyor kötü erkekler kazanıyor bu hayatta kadın bakmıyor iyi erkeğe nerde serseri tipler varsa onlardan hoşlanıyor yalan diyin? Diye bilirmisiniz Siz Daha neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapıyorsunzu insanı sinirlendiriyorsunuz kusra bakma çekende suçludur çektriende
00 YorumlaSevgili arkadaşlar soruyu soran bir bayan çoğu cevaplayanda bayan ve konu bayanları ilgilendiriyor yani basitçe bunu değiştirmek aslında baba olma potansiyeline sahip biz erkeklerin değil anne olma potansiyeline sahip siz kadınların elinde oğullarınıza namusun bel altında olmadığını öğrettiğinizde işler zaten basitçe çözülüyor ama bu kafa yapısı 700 yıldır varken elbetteki okadar çabuk olmicaktır. birazcık batımıza baktığımızda onlarda aynı sorunları yaşamış ve aşmış milletler var. bizimde bu konuyu aştığımız günleri görmemiz en büyük temennimdir. Ben geçmişimizi düşününce şuana kadar vardığımız noktayı bayanların büyük başarısı olarak görüyorum. bu şekilde devam ederseniz bence bu tabuyuda aşabilirz gibi geliyor
00 YorumlaÇünkü belli değer yargıları ve kavramlar sadece kadınlar için geçerli bu ülkede. Namus mu? Sadece kadın için geçerli bir kelime mesela, erkeğin namuslusu mu olur canım, erkek yapar! Bunun sorumlusu toplum ve yine kadınlar.. Neticede o erkekleri de yetiştiren kadınlar ve erkeğe daha fazla serbestlik tanınırken her konuda kız çocuğuna asla bu serbestlik tanınmaz. Bir erkeğin kaybedecek bir şeyi yoktur resmi görülse bile, ama kızın vardır. Kıza herkes kötü gözle bakar, dışlar, hayatını zindana çevirirler.
Bu bir şaka değil, insanları tehdit etmek ciddi bir şey. Bunun yüzünden bilen bilir Amanda Todd diye 15 yaşında bir kız intihar etti.. Çünkü bir başkasında resimleri vardı ve sürekli tehdit ediliyordu. Ne zaman ki her yönüyle erkek-kadın eşitliği olur ( ki imkansız) işte o zaman erkekler bu tür girşimleri gereksiz bulur ve bu işin önü kesilir. Kadınların önüne koyulan duvarlar ve sınırların kalkması gerek. Devrim gerek.00 Yorumlaişte bu yüzden ;
Kötü kadınlar kötü erkekler içindir, kötü erkekler de kötü kadınlar içindir (birbirlerine yaraşırlar). İyi kadınlar iyi erkekler için, iyi erkekler de iyi kadınlar içindir (onlar da onlara lâyıktır). Bunlar (o iftirâcıların) söylemekte olduklarından uzak olanlardır. Onlar için bir mağfiret ve (dâimî) güzel bir rızık vardır.
nur süresi 26. ayeti kerimeye sığınıyorum...
herkes layığını bulur kardeşim42 Yorumla- +1 yıl
bence hiçbir alakası yok. gerçekten iyi olup da bu tarz durumlara kalmış onlarca insan var.
hatta ve hatta 8 yıllık kocası tarafından tehdit edilen, şantaj yapılan, geri dönmesi için uğraşılan yüzlerce kadın mevcut.
Hatta ve hatta çocuğuna "annenle sakın yaşama, birini sever üvey baba getirir, o da sana tecavüz eder" diyen babalar da çoğunlukta."
-Nerden biliyorum?
-Yakın arkadaşlarımdan.
Kıssadan hisse, iyi kadınlar kötü erkekleri bulur. iyi erkekler de yalnızlardır.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. aslında suclu bızız bırgun kadınların uzaydan deilde dunyadan oldugunu anlayıp onunda cınsel ıhtıyacları var oldugunu kabul ederek ıse baslıyacagız su seyımıze az bı sahıp olmayı ogrenecegız. aklımızı belimizin yukarsına cıkarıp beynımızle dusunmeye baslarsak bu dediklerini duyacagımızdan emın ol beynımıze kadın erkek o kadar işlemişki bır kadın ve erkek bırlikte olunca kadın erkege senın oldum diyor yanı bı ayrıcalık tanıdım der gibi erkekte senın oldu halbukı ılıskinin erkek ister kadın canı ısterse verırden karsılıklı duygusal ve cınsel bırliktelik oldugunu bıle anlayailmis deilken sen bole bişi bekleme daha
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar haklarını savunmuyorlar, ikinci sınıf vatandaş yerine koyuyorlar kendilerini. Sonra tabii erkek istediğini yapıyor, karışan olmuyor. Kadın hep gizli yapmak zorunda kalıyor.
Affedersin ama, biraz da hakediyor Türk kadını. Çünkü "haklarınızı arayın, size böyle muamele yapılmasına izin vermeyin" dediğimde çirkef çirkef hareketler ve sözler söylüyorlar bana. Hallerinden memnunlarsa veya bu ikinci sınıf vatandaş olmayı kabullendilerse öpe öpe ezilecekler. Ben de istemiyorum ezilmelerini, ama kendileri ezdiriyorlar erkeklere. Ben ne yapayım?00 YorumlaBu gerizekalı toplum varya bu gerizekalı toplum bak gene sinirlendim ezelden beri erkek yapar erkek eder erkek istediği yerini gösterir erkek ev işi yapmaz erkek yarın ne yiyeceğiz diye düşünmez erkek suyunu almaz bilmem ne gibi tatavalarla erkeği bulunmaz hint kumaşı yaptılar sanki kadın olmasa erkek olacakmış gibi o yüzden erkek ne b*k yerse yesin sorun olmuyo ama kızlar aman namusuna dikkat et aman erkeklerle konuşma aman erkeğin bir dediğini iki etme bize söz getirtme başımızı öne eğdirtme bilmem ne sıçayım böyle anlayışa kadınlar her zaman erkeklerden daha üstündür nokta
02 Yorumla- +1 yıl
Gerizekali evlendiginde kocanada bunlari sole :D
+1 yılGüzel bir soru. Ataerkil bir toplumda yaşıyoruz algılarımız, seçimlerimiz hep buna göre oluşuyor. Namus sadece kadınlara yüklenmiş bir kavram. Ayeti kerimede ilk olarak erkeklere gözlerini harama kapatmaları emredilirken, peygamber efendimiz s. a. v 'siz namuslu olun ki kadınlarınız da iffetli olsun' diye buyururken işimize geldiği gibi algılıyoruz. Çocuklarımız erkek olursa yaptığı herşey mübah, kız olursa ahlaksızlık kabul ediyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz çocuklar da aynı mantık yapısıyla çocuklar yetistiriyor olay bundan ibaret aslında..
10 Yorumla
+1 yıl'Erkek milleti arsız olduğu için' gibi bir cevap mı bekliyorsun?
Bu dediğin islam bazlı muhafazakar bir topluma özgü bir durum. türkiye bir örnek sadece..
Değindiğin konu çok saçma ayrıca.. edep haya namus kavramlarından söz edeceksek geçmişten beri erkek milletinin kıyafetinde pek bir değişiklik olmamasına rağmen bayan milletinde gösteriş ve açılma gibi moda ekseninde teşhircilik almış başını giderek rekabete dönüşmüştür... ayrıca muhafazakar bir ailenin erkek çocuğunun çıplak resmini teşhir edecek bir duyguyu bayanların fıtratında bulmak zor. bu dinle ilgili değil ahlaksızlık ile ilgilidir.. ahlaksız bir erkeğin yapabileceği şeylerdir..02 Yorumla- +1 yıl
Sen de güzelsin şeker :p
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAçık ve net namus kavranmı toplumda kadınların omzuna yüklendiği için ve hiç kimsenin hatta bir çok kadının bile erkekte namus aramadıkları için. Hatta anneler bile oğullarına namus dersi verirken kadını örnek tuttuğu için ve aslında namusun benim için çok farklı kavramlar taşıdığı için ben bu tür şeyleri palavra buluyorum :).
577 Yorumla- +1 yıl
+
5 - +1 yıl
Hayır arkadaşlar neden haksızlığı savunuyorsunuz. Bu arkadaşın dediğine katılıyorumi çok doğru namus tek tarafta aranmaz ve namusun tek tanımı bu olamaz. Ama burada sorulması gereken soru, o kız nasıl çektirmiş o fotoğrafları, çıplak fotoğrafların o erkekte ne işi var?
Aşağıda böyle bir yorum yaptığım için kızlar eksilemiş bunu, neden eksiliyorlar anlamadım. Kız çıplak fotoğraf çekip, el alelmin çocuğuna gönderirken çok mu masum? - +1 yıl
yani kesinlikle katılıyorum sana. Bir erkek Daha çocukken göster olum hadi pipini amcaya halaya tarzında yetiştiriliyor. Kızlarsa mahrem olarak görünüp ayrı bir şekilde yetiştiriliyor. Bir erkeğin bir ilişkiye başladıği zaman adli vakalar hariç bir geçmiş takıntısı olamaz sağ solda resimlerim var diye Erkek ya hani . Ama bir bayan öyle değildir çünkü. Mahrem dogrultusunda her zaman bir şeylerini saklamıştır ve bunlar kişisel ilişkilerde açığa cıktıgında ve insanlarla paylasılma noktasında geldiği zaman kız hayıflanır kız ayıplanır. Ama erkek yüceltilir. Klasik Toplum
- +1 yıl
Bir çok insan için namus kavramının kadınların sahip olması gerektiğine inanırken ben buna inanmıyorum. Namus kavramı cinsiyetsizdir hatta bir devlet bile namussuz olabilir. Halkından çalıyorsa, emeklerini kendi çıkarları için suistimal ediyorsa , eziyorsa, susturuyorsa o devlet benim için namussuzdur. Namussuzluk tecavüz etmektir, çocukları her şekilde suistimal etmektir. Namusuzluk çalmaktır, kırpmaktır, kandırmaktır. Bu saydıklarımı her iki cins gerçekleştirmektedir. Namussuzluk başka bir insanın namusuna dil çıkarmaktır. Liste uzar gider. Benim için bu anlattığınız konuda açan ve fotoğraf isteyen kişi aynı sevyede insanlardır.
- +1 yıl
Ek olarakta bu anlattığınız olay gelişen toplumda gelişen yeniliklerdir.
Neden ben bu zamana kadar hiç kimseden çıplak fotoğraf istemedim? Neden ben bu yaşıma kadar hiç kimseye çıplak fotoğrafımı yollamadım? Gelişen toplumda ailelerin çocuklarıyla nette ve hayatta yapılabilecek hataları anlatmıyorsa çocuğuyla ilgileneceğine eğiteceğine onun eline telefon tablet veriyorsa gelişen toplum bacağınıda açar bağrınıda. Çocuklarınızla oturun konuşun. Nette yapılabilecek yayılabilecek durumları izza edin. Konuşun anlatın. Belki bir fotoğraf bir erkeğin hayatını mahvedemez ama bir fotoğraf bir kadının hayatını mahvedebilir. Hatta intihara bile sürükleye bilir. Benim için fotoğraf yolla diyenle yollayan aynı hatalarla yola çıkan iki insandır. Arzularına yenilen ve ya karşı tarafı bu şekilde kendime bağlarım düşüncesiyle hareket eden kişilerdir.
Haklarında hayırlısı olsun.
+1 yılKızlarımızda da kabahat var.
Sen neden çıplak fotoğraflarını gönderiyorsun?
Kocan değil bir şeyin değil, neye güvenerek neye dayanarak?
Ben "çıplak fotoğraf göndermek günah, ayıp!" demiyorum.
O iki kişinin özeline kalmış bir şey ama o kozu adamın eline veren sensin. Kendini düşünmen gerekir.
Hadi yaptın artık erkeklerin bunu kullanması gerçekten karaktersizlik. Sonuçta zamanında sana güvenerek bir halt yapmış şimdi kötü olunca neden bir anda iğrençleşirsin.11 YorumlaÇünkü toplumuzuz öyle bir noktaya geldi ki zaten Cinsel içerikli tehtit yapılamıyor. Çoğu kişi önüne gelenle birliktw oluyor. Sorunun cevabını dolaylı yoldan verecek olursak; Önce bu tehditi yapmak için ortalıkta koyulacak bir namus olması lazım. (Genelleme yaptım. Üzerine alınan olursa YETER diye başlarım) :D
12 Yorumla- +1 yıl
Hicbişi anlamadım
Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı. bir an tırnak isaretini göremedim de..
böyle seyler yasayan insanlar nadir de olsa var ama kız tarafı da pek kalmadı gibi be? doyduk sanki toplumca cıplaklığa24 YorumlaErkeklerin cevaplarına bakarsan bu durumdan gayet memnunlar. Toplum erkeklerin zinasını desteklediği sürece bu böyle olur. Oysa ki ne kadar namussuz erkek dolu turkıyede...
32 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardesim kadin erkek olayi yok bir kız benim ciplak fotolarimi nete atcagini soylerse yikilirim * ayni sey ama biz hayati ciceklerden boceklerden ibaret olmadiginin farkinda oldugumuz icin kizlara boyle kozlar vermiyoruz. Ama kizlar o tv de gorduklerini yasamaya calisiyorlar hayatın sevgilisizde yasanabilecegini dusunemiyorlar, ne bileyim herseyi duygusalliga yoruyorlar. Kadinlarin bukadar duygusal olmadiklari bilimsel arastirmalar ile kanitlanmistir ama kizlar dizlerde filmlerde gordukleri kadiblar gibi olmaya calisiyorlar. Kisaca biz herseyin farkindayiz.
00 Yorumla
+1 yılKadının üzerindeki toplum aile baskısı vs bunlar genel etken erkeğin öyle bir sorunu yok dolayısıyla bu durum kadının pek umrunda değil karşısındaki yeterli zararı görmeyecek diye zahmet etmez. Kadın erkek kadar sonuç odaklı değil detay odaklı olduğu için detaylar yeterince beklentisini karşılamıyorsa girişmez bile.
04 Yorumla- +1 yıl
Tek baskıcı toplum türkiye değil ama dünyanın her yerinde kadın aynıdır detay odaklıdır detaylar yeterli değilse önemsiz bulur ya da damarına basılmamıştır
- +1 yıl
Kadının cinsel yaşamı erkek kadar serbest değil çünki kaybedecek şeyleri var toplum kadını yadırgıyor erkek ne yapsa hakkı gibi bir algılama söz konusu
çünkü kadın tecrübesizliğiyle erkek tecrübesiyle kutsanmakta. ataerkil toplum yapısına bağlı bir durum. erkek toplumun yüklediği ağır yüklerle ne kadar geç karşılaşırsa o kadar iyidir demek için mümkün oldukça kaçak oynamaya çalışıyor.
kadın çalışmasa da evlenebilirken erkek için daha zor. zaten biz kızların hayatımıza giren her erkeğe evlenilcenek biri oldukları izlenimi vermememizi anlamıyorum. her şey maaş mı..02 Yorumla- +1 yıl
erkeğin kompleksiyle ilgili. kadını namus bahanesiyle sınırlıyor. diğer taraftan kendi eleştirdiği her şeyi hakkı olarak görüyor. üstün olma çabasından. her şeyi art niyetli yorumluyorlar. açık giyinirsen hafifsin aranıyosun diye düşünüyorlar. kadın hakkında istedikleri gibi söz söyleyebileceklerini düşünüyorlar. düşünsene daha ailede başlıyor erkek evlat oturur kız evlat ona hizmet eder. eskiye göre azalsa da bence her şeyin temelinde kadını baskılamak adına namus sadece bir araç. ne yazıkki bize de aynı kurallar aşılanıyor. pavlovun köpeği gibi şartlanmış bir halde kurallara uyuyoruz. toplumda bir düzen var edep ahlak saygı bunlar güzel şeyler de erkeğe de kadına da kendi benliklerini köreltecek baskılar iyi değil. düşünsene solaksın ve ailen eline vura vura seni değiştirmeye çalışıyor. kendini suç işlemiş gibi hissettiren tabularımız var
Aslında cevabı çok ortada bir soru. Namus sadece kadın için kullanılan bir tabirdir oysa ki namus cinsiyet ayrımı yapılmaksızın gözetilmelidir. Kızlar erkeklere karşı kendilerini düşürüyorlar erkeklerde bundan fayda sağlıyorlar. Oysa ki kızlar böyle bir çirkinliği yapmasa ve erkeklerde bu tarz davranan kızlara karşı biraz kendilerini geri çekip uzak dursalar bu tarz çirkinlikler olmaz.
06 Yorumla- +1 yıl
@pslkk467 insanların düşünceleri hoşuna gitmese de, bu tarz bir söylemde bulunamazsın. bulunacaksan da, sokağına döner, orada sokak ağzıyla konuşursun. yani benim sorumda olmamalı bu. -ki engelledim seni, bu soruya veyahut cevaplara bir yorum yapamazsın. sevgiyle kal.
sizin cevabınıza da gelirsek: yapılan yanlışlar, diğer yanlışları doğurmamalı. tartıştığımız şey paylaşılan fotoğraf veyahut yanyana çekilen fotoğraftan öte, erkek mantığının altında yatan gizlilik. nedir bu erkeği bu kadar sığ ve çaresiz yapan şey. - +1 yıl
Benim de demek istediğim bu konuda önce kızlara rol düşüyor böyle bir duruma kendilerini sokmamaları lazım. Erkekler de ise mantık şu biz kendi toplumuma özgü davranamıyoruz sanki erkeğin bu tarz davranması onlara çok normal geliyor. Hatta sorarsanız kendi ağızlarından bile duyacağınızı düşünüyorum bizim ülkemizde ki kızlar "kezbanmış". Yurtdışında çok rahatlarmış. Sanki öyle davranınca ne olacakmış. Bize koz veriyorsa biz erkeğiz yaparızmış. Demek istediğim bu zihniyet meselesi ne kadar yazık ki karşı tarafı düşünmeyen, bencil, değerlere saygı göstermeyen, sadece erkekliğine düşkün bir gençlik yetişmekte. Ne kadar acı ki burada ailelere de sorumluluk düşüyor yetiştirilme açısından kız ve ya erkek anne-babası olsunlar bunlar öğretilmeli. Küçüklüğünden erkek o yapar. Hadi oğlum oranı buranı göster denmemeli çocuk yaştaBu çok küçüklüğe dayanan bir durum benim görüşümce
+1 yılSoyle bir sey var. Erkekler penislerinin boyunu muhabbet konusu yapip, uzunsa ovunurler. Utanma olmaz, gayet rahattirlar. Daha kucuk yaslarda "oglum goster bakalim amcana"yla vaslar ve 14 yasina geldiginde geneleve goturulur. Ya kiz cocuklsri? Onlar daha namuslu olmalidir. Erkektir yapar gorusune karsi, sen ki cocugusun cmleleriyle buyur. Ve erkegin cinsel fotolarini faceye atsa " ulan o* bu fotolarin snde ne isi var?" derler. Erkek atarsa da "kiz orospuymus buna gosterms" olur.
02 Yorumla- +1 yıl
Hangi konuda katildiniz?
plajlara bakmak lazım. erkeğin çıplaklıktan utandırılması için altına sadece külot giymesi yeterli hem de slip :)
kadınlarda ise cinsel bölge daha fazla. göğüs bölgesi bile açık olsa çıplak sayılır.
yani erkeğin utandırılacak derecede soyundurulması için anadan doğma olması gerekir.10 Yorumla
+1 yılBir gün Nasrettin Hoca ‘nın eşşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına her kafadan bir ses çıkmış.
Birisi;
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki?
Bir başkası;
-Evine hırsız giriyorda senin nasıl haberin olmuyor? demiş.
Bir başkası da;
-Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor.
Hoca da ;
- Yahu demiş, iyi güzelde, kabahatin hepsi mi benim? Hırsızın hiç mi suçu yok!10 Yorumlaçünkü kadınlar bazı toplumlarda bu şekilde görülürler kendisi bu ortamı yaratırlar gizlice çıkarlar gizlice buluşurlar ayrılınca erkek yapıcak başka bir şey bulamaz kızlarında aptallığı erkeğin salaklığı kızlar erkekleri başka yollarla tehdit eder erkeklerin üstünde baskı yoktur varsa belki o da bu şekilde tehdit edilebilir.
02 Yorumla
+1 yılwww.kizlarsoruyor.com/.../q1692109-kiz-arkadasim-zorla-alkol-aldirip-iliskiye-girdi-benimle-cok
bunu diyen var ama:P10 Yorumla
+1 yılHersey kizlarin elinde. Ataerkil toplumu degistirebilirler.
Aslinda butun mesele arz talep meselesi
Gel rusyaya burada bir kiza bakire degilsen senle evlenmem de. Kiz hunharca guler.
Ama turkiyede normal bir soru :) cunku turk kizlari kendini ezdirmeyi cok sever31 Yorumla- +1 yıl
kendini ezdirmeyi değil de bir çoğu saf.
Santaj yaparsam beni birakamaz bana kole olur bana yalvarir pesinden kosturma dusuncesini santaja donusturmek nasilsa gelicek bana mecbur. vs kaybetme korkusu onsuz kalmaktansa hayvanlasmayi yeglerim diyen milyonlarca erkek vardr eminim fakat kizlarin coguda santaj yapiyordur bu sekilde olmasada bir acigini bulup yapanlar vardr bu sadece kaybetme korkusunun durtuleridir buda cocukluga dayanan psikolojik bir durumdur...
00 YorumlaSen ilk sevdiğin kişinin tipine bakarsan işte bu tür olaylar hep başına gelir. Eğer karşındakine dikkatlice araştırıp öyle arkadaş olmayı tercih etseydin şimdi bu tür olaylar başına gelmez. şu an benim konuştuğum kız seni keşke daha önceden tanısaydım diyor hep bana bazı kendini beğenmiş kızlar ve artistlik üstüne artistlik yapan erkekler yüzünden bu haldesin. Af edersin sen o resimleri çekmesine izin vermeyecektin seninde büyük suçun var.
00 Yorumla
+1 yıl:) Nesil Birbirini Takip Ettiğinden Dolayı.
Anneler Ben Yaşamadım Kızım Yaşasın Babalarda Aslanım Benim Erkektir Yapar Dediği Sürece Bu Durum Böyle Gider Ama
https://www.capsomat.com/media/created/59z4mc.jpg00 YorumlaBende de bu potansiyel var. Niye bayanlar yapamasın? Yaparım. Bir bayan nasıl rezil oluyorsa erkekte o kadar rezil olur. Ama biz bayanlar her zaman o kafar kötü düşünmediğimiz için... Aklima bile gelmez çıplak fotoğraflarını çekmek. Toplumumuz din ile cinsellik arasında sıkışıp kalan küçük beyinliler ile dolu olduğundan bir bayanın namusu daha önemli güya ve bu bir santaj yöntemi olarak kullanılıyor. Hepsinin canı cehenneme.
00 Yorumla''Namus'' insana ait bir kavramdır. Neden duyunca aklımıza direkt kadın gelir? Üstelik çevremizde namusunu kaybetmiş onlarca erkek varken..
Sözü aklıma geldi.11 YorumlaGenelde erkekler resim atmaz atsada erkek oldugu kanisinda oldugu icin herhangi bir sorun hissetmez. Ama her erkek sevgilisinin veya esinin ona ozel olmasini ister. Bunu bir kiza soyleyince oda guvenir ve resim atar... Ancak durum hicte oyle degildir...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 340 cevap paylaştı. Namus bacak arasındadır ya, o kıza böyle bir durumda babası sahip çıkmayacaktır ya onun rahatlığı. Yapacağından da değil , anne-babanın kızın gözündeki canavarlığını bildiğinden yapar. Hala töre cinayetlerinin olduğu, 12 yaşındaki kızların gelin olduğu, kuma getirmelerin varlığını sürdürdüğü bir ülkede yaşıyoruz sonuçta. Yazık...
00 Yorumlaburada sadece erkekte hata yokki. Kadında namus olsaymış zaten çıplak fotoğraflarını çektirmezmiş o yüzden sadece tek taraflı düşünmemek gerekiyor. şu an o kadar çok bayan varki kendini çıplak çekipte sevgilisine yollayan. O yüzden suçu sadece erkekte aramam öyle bir durumda
00 Yorumla
+1 yıloyle bir devirde yasiyoruz ki erkekler yapsa aman genctir o kizlar yapsan sen artik lekelisin deniyor... bir nevi simartiliyor erkekler ne yaparsam yapiyim mazaretim var gencim ben diyorlar ama bir kiz icten me kadar kahpede olsa bunun ortaya cikmasi onun icin utanc vericidir cunku toplum ona lekelisin sen gozuyle bakar erkege ise erkek iste nefsi var ne bekliyorsun genc derler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkiside yapmamalı yanlış. Birde kızlık olayı var yahu bunlar sadece penislemi bozuluyor sanıyor belki kız senin yaptığın doğal karşıladığın gibi mastürbasyon yaptı bizim hakkımızda onların değil mi? Tamam evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakmayabilirsin ama sırf kızlık zarı yırtık diye o* damgasını kıza vurmak nedir? Demek ki sen onu sevmemişsin kızlık zarını sevmişsin.
01 Yorumla
+1 yılVicdanla alakalı bir durum. Bizim vicdanımız elvermez ki hemen empati kurarız yapamayız öyle bir şey. Onların egoları tatmin olsun, arkadaş ortamında konuşulacak konuları olsun, keyif alsınlar yeter. Karşıdaki ne hisseder ne yapar umurlarında değil. Bu yüzden erkekleri hiçbi zaman masum bulmadım bulmayacağım da.
03 Yorumla- +1 yıl
erkek olduğum halde arkadaş ortamında kız arkadaşı konuşanı çok gördüm ne yazık ki
- +1 yıl
Neyle alakali sorabilir miyim
soruyu tam okumadan sazanlamış bazıları sdhfgjsdfds
11 Yorumlaçünkü kadın psikolojik ve fiziksel olarak daha zayıftır, daha çok etkilenir daha çok korkar. insanı korktuğu şeylerle tehdit etmek veya rezil etmek daha kolaydır. ikincisi kadın vücudu daha ilgi çeker, bir yere gizli link koyup "şunu tıklarsanız kızarkadaşımın çıplak fotolarını göreceksiniz" demek ile erkeğin fotolarını göstermek aynı reytingi yakalamaz. bide erkeklerin beyinleri kısmen bacak arasında olduğu için piyasa onlara yönelik...
böyle gider00 Yorumlasorunun cevabımı, kadının koruyacagı bir tek namusu ve çocugu vardır, erkek vatanını korumak zorundadır ve canıyla sevdikleriyle tehtit edilir, erkek ailesini korurumak zorundadır, şerefiyle tehdit edilir, ve sen eger koruman gerekeni koruyamadıysan kızsan namusz erkeksen şerefsiz olursun,
10 Yorumla
+1 yılErkegin bu sekide dusmesi marifetmis gibi algilanabilir bizim toplumda yani ooo kiz gordu gorduyse vermistir vs vs gibi seylerden dolayi erkek icin bir sorundan ziyade hani ovunc gibi gozukur bu genel olarak bu yuzden bunu diyen erkekler yoktur diye dusunuyorum. bilmiyorum ne kadar dogru
00 Yorumlaerkekler neresini açıp gösterecek ki?
biz zaten çalışırken bile atlet don geziniyoruz:) benim nette fotolarımı arayacaklarına gelirler benle tarlada çalışılar ne var yok görürler. ben de ndan rahatım işte:)
ikinci sebep ise ben netten kasıklarımın fotosunu göndermem. neyden korkacam?00 YorumlaKafalarımıza erkektir yapar mantığı yerleştiği ve geleceğin annelerinin kutsal olduklarına inanıldığı için bu tarz şeyler taraflı bir şekilde empoze edilmiş yıllardır kafalarımıza. Bu tarz insani ve ahlaki konularda iki tarafada eşit saygı ile yaklaşılması gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun tek bir nedeni var, o da dinin arkasına sığınıp cahilliklerini ve vahşiliklerini saklamaya çalışan, ataerkil düzenin yetiştirdiği erkek müsvettelerinin egemen olması. O yüzden her şeyi kendilerine hak görüp, kadın alıştıkları şeklin biraz dışına çıkmaya kalkıştığında şiddete başvurur bu zavallılar. İşin acıklısı, erkeğim diyerek da kasıla kasıla ortada dolaşırlar...
00 Yorumla- Devamını Gör (242)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar