Almanya da yaşayan tanıdığınız akrabanız var mı? Veya çarşı pazar da denk geldiniz mi.
Sizce nasıllar türkiyedekilere göre
Fark olarak
Sizce nasıllar türkiyedekilere göre
Fark olarak
Belçikalı bir gurbetçi geçinemiyorum diyene bok yiyin dedi. Et alamıyoruz diyene almayın diyor. Süt alamayız diyene almayın diyor. En sonunda da bok yiyin diye ekliyor. Gurbetçiler 1961 İşçi Anlaşması ile Almanya' ya gitmeye başladı. Genelde Türkiye' de malı mülkü olmayan, tutunacak dalı olmayan, eğitimi, mesleği olmayanlar yurtdışına gitti. Yalandan kurslara gidip sertifika alarak kendilerini Alman yetkililere meslek sahibi gibi gösterdiler. İstanbul' da, İzmir' de, Ankara ' da, Antalya' da evi, arabası, geniş arsası olan kesim Genelde gitmedi. Çünkü 3 kuruş daha fazla kazanma ihtimalim var o da orayı seversem. Buna değmez dedi. Mesela benim dedem adını yazdırmış, almaya geldiklerinde saklanmış. Neyse sonuç olarak geneli cahil kesim. Avrupalılar Türkiye' ye geldiklerinde de siz onlardan daha uygar, akıllısınız, onlar biraz tuhaf diye söylüyor zaten. Gurbetçiler düğünlerde şehir merkezlerinde araba ile toplanıp drift atması, bağırması onlara enteresan geliyor. Bir de Avrupada oldukları halde yaşadıkları ülkenin haberlerini Ahaber, Tgrt, Akit TV, Türkiye' deki kanalların Avrupa versiyonlardan öğreniyorlar. Onun için Avrupa ekonomisinin Türkiye ekonomisinden kötü olduğunu düşünüyorlar. Esra Erol, Müge Anlı filan izliyorlar, Avrupa haberleri izlemek yerine. Bence bu çok komik. Almany 3 aylığına hızlı trenle ve Çekya trenleri dışında tüm Almanya ulaşımını ücretsiz yaptı buna rağmen Türkiye' de halkın daha ucuza ve daha konforlu seyahat ettiğini düşünüyorlar. Almanya enerji zamlarından dolayı 300 € ek yardım verdi yakın zamanda, bu yardım Türkiye' de yok ama Türkiye' de hükumetin halka daha fazla yardım ettiğini düşünüyorlar. Allah onlara akıl fikir versin.
Akrabalarım ve Abim orada yaşıyor. Genelde 2 ye ayrılıyor. Pinti, Cimri, Düzenbaz, Kendilerinden başkaları para kazanmasın diyenler ve Başkaları da Avrupadan nemalansın diyen dosthaneler.
Düzenbaz demeyelim
Onu dersek önce almancı paralıdir diye on yargı da bulunanlardan başlamamız lazim
Taksi gibi VS vs
Cevap
3Cevap
Evet var yıllardır kuzenim almanyada yaşıyor çifte vatandaşlığı var kendisiyle çok muhabbetimiz olmadığı için pek bir şey bilmiyorum
Fark olarak daha ekonomikler bizden başka bir şey yok
Daha çekingen değiller mi mesela
Hayır öyle bir şey yok ya
Ben kendimden yola çıktım
Cimri oluyorlar ne kadar zengin olursa olsun kendilerine harcayıp çevreye biz fakiriz yaa modunda oluyorlar
var. genelde işçi göçü ile gidenler olduğundan üllkedeki akpli kesimi yansıtıyor.
Bende akpliyim
belli
Yok aslında ben siyaset değil kıyas anlamın da siz tr dekiler almancilari nasıl buluyorsunuz diye sordum ☺️
😉
cahil okumamış kesim olarak görüyoruz.
Sen pek Hırçın çıktın uğraşamam zaman çok değerli ve de kısa ☺️
akpli birinin mi zamanı değerli
Var sayelerinde nintendom bile var
Biraz malıyla övünme huyları var
Ben turizmciyim nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?