Anın keyfini cikartamamak nasıl aşılır?

arkadaşlar az önce takıntı hakkında bir soru sormuştum daha fazla uzamasını diye bir sıkıntımı da buraya yazmak istiyorum. maalesef ki bazı şeyleri fazla düşünmekten anın zevkini alamıyorum. mesela bugün benim doğum günümdü ve gezip eğlenmek istedim sınav haftasından dolayı bu yüzden yarın olucak sınava pek calisamadim. nedense içimde bir pişmanlık, vicdanımin rahat olmama durumu oluyor bu yüzden dışarda iken sürekli aklıma "yarın fizikten düşük alıcaksın, evde kalıp calismaliydin" tarzı kendimi kötü hissettirecek şeyler geliyor. Sadece bu değil mesela arkadaşlarla otururken benim evim bı tik uzak diye otobüs kaçmasın yürümek zorunda olmayim diye diye sürekli otobüs geliyor mu acaba kaçırdım mi ki diye sıkıntılardan o an o ortamda eğlenceyi yaşayamıyorum ben bunun önüne nasıl geçebilirim ya psikologa gidiyorum ve bana tek dediği şey yapma bunu zevk al ama abicim sıkıntı da orada bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum. yardımcı olursanız veya daha önce yasadiysaniz ve astiysaniz lütfen yardım edin.
Anın keyfini cikartamamak nasıl aşılır?