+1 yılKadınla erkek denktir ancak eşit değildir. Kadınla erkek yin ve yangdır. Farklı yetilere sahiptirler. Birbirlerini tamamlayıcıdırlar. Hatta kimi zaman zıt.
En basiti erkekler salt mantık ve analitik düşünme gereken işlerde örneğin mühendislikte daha başarılıdır. Ha keza kadınlar da ayna nöronlar sayesinde müthiş bir iletişim ve empati yeteneğine sahiptir ve psikoloji ve sosyal politika üretmede erkeklere kıyasla çok daha yetkindir.
Haklıya hakkını teslim etme mevzusunda kadınların pozitif ayrıcılığı hakkettiğini söylemek gerekir. Buna sebep olarak kadınların ağır işlerde çalışamayacak olması ve gebelik en basit örneklerdir.
Ancak hali hazırda kadınlar bir meta olarak kullanılmaktadır. Bunlara örnek olarak fuhuş, reklamlarda kadının yer alma biçimi ve güzellik yarışmaları sayılabilir.
Ve toplumun ilerlemesinde kadının eğitim hakkı çok önemlidir. Çünkü geleceğin bireylerini yetiştirmede kadın daha büyük önem taşır. Tabi mutlu bir anne mutlu bir çocuk demektir. Bu yüzden erkeğe de çok önemli vazifeler düşmektedir. Ancak ülkemizin kadının eğitimi düşünüldüğünde geçmişi içler acısıdır. Zamanında çarpık ahlak ve namus anlayışıyla okutulmayan kadınlarımız sonrasındaysa laisizm yobazlığıyla karşı karşıya kalarak eğitim özgürlüğü engellenmiştir.
Kadına şiddet mevzusu daha da vahimdir. Ve direkt olarak diploma eğitimiyle de bir bağlantısı yoktur ha keza dinle de. Daha çok toplumun içine işlemiş inanç ve anlayışla bağlantılıdır. Şiddete ve bağımlılığa eğimli bireylerin kötü bir çocukluk geçirdiklerini düşünürsek iyi bir aile ortamının gerekliliğine ve de kadının eğitim hakkına dönüş yapmak gerekir.
Dediğiniz gibi feminizm kadın haklarını savunmaktır. Ancak kadını üstün tutmak ta en az şövenizm kadar bir topluma zarar verebilir. Anlam kargaşası da yine eğitimsizliğe göz kırpan bir kavramdır tabii. Bu bir kısır döngüdür. Ve bunu kırabilmek için ekstra bir çaba ve titizlik göstermek gerekir. Ve bu da zaman alan ve bir anda gerçekleşmeyecek bir şeydir maalesef...43 Yorumla
Soran+1 yılCevabin icin tesekkürler, kismen katiliyorum: kadinlar da mühendisliklerde basarili olabiliyor, erkeklerde iyi ilerisim kurabiliyor, bu consiyet degil kisilik akil meselesi. Erkek adam aglamaz diyenler var, erkegin de duygulari var, aglayabilir. Sefkatsiz cocuklari sevmeyen kadinlarda var, ama bir o kadar sefkatli sevecen erkekler de var, farkli olsak da ortak yönlerimiz sandigimizdan cok, farklari görmezden gelelim demiyorum, sadece bazi algilar degismeli ve kadin ezilmemeli, dünyanin bir cok yerinde malesef eziliyor, özellikle kiz cocuklari. En basitinden kendimden bir örnek vereyim, lisedeyken annem babam hic calismama izin vermediler, erkek kardesime izin veriyorlar ama? Bana üniye baslarken yurt olmaz diyorlardi, erkek kardesime daha olumlu yaklasiyorlar bu konuda? Cok basit bir örnek, daha baska örnekler bulunur toplumda.
- +1 yıl
Evet. Dediğin gibi kadınlar mühendislikte, erkekler de iletişimde gayet yetenekli olabiliyor. Ancak iki cinsin de eğilimlerine bakarsak genel anlamda bir kutuplaşma söz konusu. Örneğin erkeklerde otizm ve asperger sendromunun görülme riski kadınlardakinden kat kat yüksek. Sen avatarında dediği gibi kadın ve erkek dengeli düşünceye sahip olsun fikrini savunuyorsun. Ancak ben de tam olarak bu görüşe karşıyım. Yani erkek daha maskülen, kadınsa daha feminen olmalı. Yoksa aralarındaki çekim ciddi manada azalacaktır.
Belki pek farkında değilsiniz ancak erkeklerin bir bölümü kadınları cezbetmekten fersah fersah uzaklar. Ve bu konuda çok zorluk çekmekteler. Hani "iyi, hoş çocuk" deyip hiçbir elektrik alamadığınız erkekler var ya onları kastediyorum. Bununla ilgili bir yazı yazmıştım onu burdan okuyabilirsiniz. www.frmtr.com/.../...ekler-neden-cok-duygusal.html Tabi orda kastettiğim feminizm aşırıya kaçmış olan feminizmdir. - +1 yıl
Evet dediğin gibi sıkıntılar hemen her toplumda yaşanmakta. En basiti kız çocuğunu okuması için şehirdışına göndermek aileler için zor bir durum. Mesela ben bu saatte bir kadına göre dışarı çıkarken çok daha rahat olurum. Sanırım çalışma noktasında da benzer bir bakış açısı söz konusu olabiliyor. Ama kadınlar mesleki hayatta yerlerini kesinlikle almalılar. En basiti meclisteki milletvekillerinin yarısı kadın olmalı bana göre. Çünkü düz mantıkla düşünecek olursak, nüfusun yarısını kadınlar oluşturmakta. Kadınları yalnızca sekreterliğe, öğretmenliğe veya hemşireliğe mahkum edemeyiz...
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılKadın erkek eşitliğine inanıyorum.
Feminizm konusuna biraz göz attım kendi içerisinde çok farkı bakış açıları mevcut çok uç feminizmde var eşitliği savunanda. https://tr.wikipedia.org/wiki/Feminizm
Sonuç olarak düşüncem kadın cinayetleri, ayrımcılık, adaletsizlik bahaneyle açıklanamaz; kahrolsun tüm erkeklerde biraz abartılı olur.413 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler cevabin icin :)
Tabiki herseyde oldugu gibi bu konuda da farkli algilar farkli görüsler var, erkek düsmanligini uc feminizmi bende kesinlikle desteklemiyorum, malesef öyle algilayanlar da cok, ben ama temelinde yatan fikri, kadin haklarini, esitligi savunuyorum. 21. yüzyildayiz, dünyanin bir cok yerinde hala haksizlik oluyor, kadin eziliyor. Örnek olarak bizim ülkeye gelirsek mesela, cinayetler tecavüzler, doguda hala kiz cocuklarinin istemedigi halde yasli adamlarla evlendirilmesi vs. vs... daha düzeltilecek degismesi gereken cok sey var.- +1 yıl
Rica ederim :) x142
Dünyada haksızlıkların devam ettiği elbette bir gerçek, ama fikir ve akımlardan çok uygulama boyutuna inmek lazım bence. Türkiye'de değişen şeyler var insanlar kız çocukları okusun kendi ekonomik özgürlükleri olsun diye çaba veriyor aileleri, ama doğuda yaşanan kısmı için bir şey demek zor bir tarafta kızını yurtdışına yollayan aileler varken bir tarafta da kızını yaşlı adamlarla evlendiren başlık parası alanlar var bu kişiler onların anne ve babaları ne yazık ki :( toplumsal politikalarla azaltılabilir ama bitmesi engellenmesi çok zor.
Soran+1 yılTabiki uygulamaya gecilmeli, bunun temelini de fikirler olusuyor, sadece feminizm degil genel insan haklarini önemsemek lazim.
Dedigin gibi degisen seyler var, bu güzel birsey, tamamen engellenemesede her gün birseylerin degismesi dünyayi daha huzurlu yapar.
Kendi ailemden örnek vereyim, annem babam lisedeyken bana hic izin vermediler calismama cok istiyordum zamanim da vardi ama izin vermediler, erkek kardesime izin veriyorlar ama.- +1 yıl
Ailelerin kızları üzerindeki korumacı yapısını yıkmak zor bazen olan olaylara bakınca hak veriyorum. Sen ne kadar iyi niyetli dikkatli olursan ol çevre tehlikeli. İstanbul'da Tarlabaşını aklıma getirdim bırak kızları polis bile geçmeye korkar :) x143
Aşırıya da kaçmamak lazım ama çocuğun olunca sende anlarsın diyorlar :) x144 ya belki bir bildikleri vardır ne desem senin duygularını anlayamam.
Soran+1 yılHaklisin, ailelerin hassasiyetini korumaci olmalarini anliyorum da, kim ister ki cocuguna zarar gelsin :) x145 bende cocugumu korumaya calisirdim tabiki, ama defigin gibi abartmamak lazim :) x146
Tehlikeli ortamlar, insanlar var tabi. Issiz karanlik bir yerde bende kiz basima dolasmaya cesaret edemem :) x147
Erkeklerin koruyucu "güclü" tarafini da inkar etmiyorum kesinlikle, aksine hosuma gider bu :) x148 yaratilis olarak farklar var kadin ve erkek arasinda, bunlari inkar etmek cahillik olur, beyin yapimiz bile farkliyken 100% esitiz demek cahillik olur, ama bu farklar toplumdaki kadin erkek esitligine engel degil tabiki :) x149
Bence empati kurabilen bir insansin, ayni seyleri yasayip hissetmesende anliyorsundur beni :) x150
Tartisilmaya müsait bir konu uzar gider :) x151 telefondan yaziyorsan zorlaniyorsundur biraz :) x152- +1 yıl
Yazdıklarina tamamiyla katiliyorum, her kelimesinde haklisin. seni anliyorum :)×154.
Dedigin gibi bu cok genis bir konu ve surer gider ki sende bu konuya cevap yazmaktan usanmissindir:)×155
Evet telefondan yaziyorum :)×156
Soran+1 yılSana cevap yazmaktan usanmam :) x157
- +1 yıl
Tesekkur ederim :)×158
nasil şımardim şimdi :)×159
Bende sana cevap yazmaktan usanmam :)×160
Soran+1 yılÖyle mi :)) bende tesekkür ederim :) x161
- +1 yıl
Eic icin tesekkurler :)×209
Soran+1 yılRica ederim :) x210 cogu olumsuz cevap verdi, olumlu ama abartanlar oldu, senin cevabin iyi.
- +1 yıl
oyle mi tesekkurler :)×211
Soran+1 yılRica ederim :) x212
+1 yılFeminizmin terimi ; kadınlarında erkeklerin sahip oldukları tüm haklara sahip olmasını ve kadınlarında hukukta sosyal hayatta erkeklere eşit sayılmasını hedef alan düşünce sistemini anlatır.
Bu tanım ılımlı olan feminizm içindir.
Radikal feminizm ise aksine kadının mutlak üstünlüğünden söz eder..
18 inci asrın sonlarına kadar , İSLAM ın iyi uygulanmadığı dönemler dışında, kadının durumu içler acısıdır..
Bozulmuş yahudilikte bozulmuş hristiyanlıkta eski hintlilerde kadın hep değersiz varlıktır hertürlü satılabilir murdar bir varlıktır ve şeytanın vücuda bürünmüş halidir.
Bozulmuş hristiyanlıkta kadın , HZ. Ademi kandırıp yoldan çıkaran , bu yüzden ölünceye kadar gebelik ve doğum sancısıyla ceza görecek olan aşağılık bir şeytandır. Bundan ancak hiç evlenmemekle kurtulabilir. İşte rahibelik bu demektir. Halbuki bu hem dinin mantığına hemde kadının tabiatına aykırı bir düşüncedir. Din herkesin kurtulmasını hedefler. Birtek islamda kadına gerektiği haklar haklar ve değerler verilir. .
Son olarak ta kadın ve erkek birbirine eşit değildir. Kadının hayatın zorluklarına tahammül edecek , ağır işleri görecek , makineleri ve yükleri indirip bindirecek gücü varmıdır? ? Bu işler kadına yaptırılırsa fıtrata yani tabii ve doğal olana karşı çıkılmış olunmazmı?
Zerafette , duygusallıkta , nezakette, şefkat ve merhamette erkek kadına yetişemez. Akli muhakemede , soğukkanlılıkta , fikri tahlilde , yani çözümlemedede kadın erkeğe yetişemez. Aristo, sokrat, beydaba , şekspir , mevlana gibi kaçtane kadın düşünür vardır? Hangi önemli buluşu kadınlar gerçekleştirmiştir? Dünyadaki ikiyüze yakın devletten kaçtanesinin başı kadındır? Demekki bu konularda erkeğin görev sahasıdır..
Tarih boyunca kadınların idareyi ele aldıkları imparatorluklar niçin hep yıkılıp gitmişlerdir? Örnekmi ; Roma , Endülüs , Emeviler, Abbasiler, Hatta Osmanlılar.. Bu konuda birde hadis vardır ; " idaresini kadınlara teslim eden hiçbir millet iflah olmaz ".111 Yorumla- +1 yıl
Ama niçin hasta bakıcılar hemşireler çocuk yuvaları gibi şefkat ve merhamet isteyen kurumlarda çalışanların çoğu kadındır? Niçin bankalar daha çok kadın işçi çalıştırırlar? Niçin sekreterlerin çoğu kadındır?
Demekki kadın ile erkek görev ve misyon açısından da birbirinden farklıdırlar. Tıpkı fiziksel ve psikolojik bünye açısından farklı oldukları gibi..
Demekki kadınla erkek arasında mutlak bir eşitlikten söz etmek imkansızdır.. bunu savunmak ya psikolojik hastalıktan ya da başka sinsi duygulardan kaynaklanır..
Soran+1 yılKadinla erkek farkli yapiya özelliklere sahip tabiki, bunu tartismiyorum, konu baska.
Soran+1 yılHem bir erkek de kadin kadar sefkatli olabiliyor, bir kadin da kendini güclü erkek gibi cesaretli hissedebiliyor, ortak yönlerimiz de cok sadece fiziksel bakilmamali.
- +1 yıl
Cok guzel yazdin esitligi bile yanlis anliyoruz eger esitsek neden kadinlar onden gider neden kadin araclarda yer ister. Demek ki kadin lar bazi seylerde ustun erkekler bazi seylerde. Erkek kadin merhametine ve sefkatine yetisemez.
- +1 yıl
Bence soruna cevap aldın. İslama inananlar için feminizm gereksiz. Çünkü islam zaten kadına en çok değer veren haklarını gözeten dindir. . Bu akım batıda çıkmış ve yayılmıştır. feminizm bugün batıda artık ailelerin yıkılıp parçalanmasına sebep oldu. şimdide onlar yıkılan ailelerinini tekrar kurabilmek için filmi geriye sarmaya başladılar. Nerede hata yaptıklarını arıyorlar. Biz ise bunu bile yapamıyoruz..
Karadenizde Anadoluda şurada-burada kadınlar çalıştırılıyor ve ancak erkeğin yapabileceği zor işler altında eziliyorsa , bunun suçu İslam'ın değil , islamı onların hayatından uzaklaştıranların olsa gerektir...
Soran+1 yılFeminizmin de boyutlari var, erkek kadin arasinda hic fark yok diyenler baska, farklari kabullenip kadinin ezilmemesini savunanlar baska. Ayrica toplum mentalite kültüre göre de bu algilar degisir tabiki.
Örneklerine gelirsek erkek de sekreterlik bankacilik yapabilir, neden olmasin? Kadinda ülke yönetebilir, neden olmasin? Erkekler daha cok yüksek konumda oldugu icin kadinin cesareti de daha az oluyor ve erkek daha cok tercih ediliyor, bu böyle diye neden kadin yapamaz erkegin görevi olarak görüyorsun? Esit olabilecek alanlar cok.
Islama inananlarin feminizme ihtiyaci yok diyorsun, erkeklerin cevaplarina bak islam feminizme karsi diyorlar. Bütün dünya islama inanmiyor, islam cogu insan tarafindan yanlis yorumlaniyor (islam ülkelerine bak, ülkemizdeki cahillere bak), din ile yönetmek zaten dogru degil dinimizde dinde zorlama yok, bunun yerine herkes elini vicdanina koyup insan ve kadin haklari icin cabalamasi gerek, nesi yanlis bunun?
Soran+1 yılSenin mantiginla "islamda insan haklari var, insan haklarini savunan örgütler gereksiz" dersin. Tek yönlü bakmamak lazim, olaya bir temel olarak yaklasmak lazim daha genis bir bakis acisindan yorumlamak daha dogru olur.
- +1 yıl
Başka ülkeler beni ilgilendirmez herkesin dini ve görüşü kendine. Bizim ülkemizde islamı gerçekten anlayıp sünnetleri ve hadisleri hayatlarına her alanda uygulasalar bu gibi durumlara hiç gerek kalmazdı. . Açık söylemek gerekirse feminizmin günümüzdeki hali çok uçtu herşeye muhalefet oldular. Günümüzde kimse sen kadınsın şu işi yapamassın demiyo. Yapabiliyosan yap. kadında erkekte herşey olabilir bunun sınırı yok. . ondan sonrada Kadın dayak yedi kadın tacize tecavüze uğradı kadın haksızlığa uğradı diye sokaklara dökülüp protesto ediyolar. Ellerine ne geçiyo. 200 yıldır eşitlikten bahsediyolar. Niye bir arpa boyu yol katedilmedi. Ondan sonra kadın erkeğe erkek kadına düşman olup ya lezbiyen ya eşcinsel oldular. Kadına yapılan kötü muamele hep eğitimsizlikten cahillikten dini tam manasıyla anlayamamaktan geliyo kadınların başına hep. Önce zihniyet değişmeli... böyle gidersede değişmeyeceği kesin..
- +1 yıl
İslamı savunuyorum diye arap ülkeleriyle kıyaslama onlar şeriatla yönetiliyor kadınlara özgürlük yok.. biz laik bir ülkeyiz ama yinede çok çok eksiğimiz var..
Soran+1 yılBende müslümanim, ama islam cok yanlis yorumlaniyor, örnek veririm tabi herkes islamda kadin haklarinin oldugunu bilmiyor aksine erkegin sözü gecerli hep diyenler var. Dedigin gibi zihniyet degismeli tabiki. Neyse kapatalim konuyu uzar gider bu tartisma. Iyi geceler.
Feminizmle cok cok ilgiliydim onceden ta ki Feminizm ile ilgili mevcut tum makaleleri okumak zorunda kalana kadar. Artik bir öğğ demek geliyor icimden. 1800lerin ikinci yarısında ortaya çıkmasina ragmen hala bas bas bagirilarak feminizm deniyor. Sacma buluyorum bunu. Cunku aradan 100 küsür yil geçmesine rağmen bakis acisina dair degisiklikler cok cok az hala. Bunu iki seye baglayabilirim, birincisi kadinlarin haklarina savunma konusundaki yanlis yaklasimlari, ikincisi de erkeklerin ve ataerkil toplumun eski duzenin devaminda israrci olmalari. Demem o ki yil olmus 2014 hala evlilik oncesi cinsel iliski tartisiliyor, hala kadinlar baski goruyor ve calismasina izin verilmiyor. TUIK'e sormak lazim belki ama tahminimce bircok kadınla yatip kalkip is evlenmeye gelince bakire kadin arayan erkeklerin orani ulkemizde % 50den de fazla. Ben karimi doverim tabi ne olacak ki diyen zihniyet, karimin calismasina/kizimin okumasina izin vermem diyen zihniyet desteklendikce, bu ulkede ve diger ulkelerde Mor Cati ve benzeri kurumlar oldukca (bkz. Erkekler icin Mavi Cati. Yok di mi? Ben de oyle dusundum.) bu duzen biraz zor degisir. Bence artik daha farkli bir vizyon izlenip kadin haklari diye cigirmak yerine haklari normallestirip aksine bir durum soz konusu oldugunda (misal esi kadina vurdugunda) polise vb basvurmalidir. Pabucun pahali oldugunu anlayan erkekler ancak bu yolla degisimi kabullenecektir.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılFeminizm erkek hegemonyası ve ataerkil aile yapısına aykırı olarak çıkmış, kadıncılık manasında bir kelime. Anlamından çok uygulanış ve dışarının bunu nasıl yorumladğı konusuna değinmemiz lazım ki kavram biz erkekler arasında doğru anlaşılsın. İnsanlık tarihinin ilk evrelerinde kadın üstünlüğü vardı toplumlarda, kadın evi çekip çeviren gerektiğinde avcılık yapan erkekle eşit hatta biraz daha üstündü toplumda. Tarım toplumuna geçiş olunca kadın eve çekilip erkek önplana çıktı çünkü artık iş tamamen güçte bitiyordu. Velhasıl ataeril bir yapı kazanan toplumda erkek insanüstü sayılmıyordu ama kadında insandan sayılmıyordu. Çocuk doğuran evlenilen, cinsel istekleri karşılayan, yemek yapan vs. bir dizi görevleri dışında kadının önemi git gide azalıyordu. Kadının tekrar önplana çıkması esasen 20. yylda demokratik hareketlerle başladı. Ve kadın demokrasinin gerektirdiği gibi hakta eşitliği kazanınca feminizm, marksist feminzm gibi birçok kadın hareketi ortaya çıktı. Feminizm erkek düşmanlığı gibi görünmesi erkeklerin ne anladığı kadar kadınlarında bu hareketi gerçekleştirirken nasıl uyguladığına bakıyor. Feminist harekette bugün erkekle eşit haklar alma mücadelesi erkekten üstün olma çabasına dönüşmüştür. Feminal kadınlar bu üstün olma çabası içerisinde öylesi söylemlerde bulunuyorlar ki erkeği hor gören aşağılayan bir hal alıyor durum. Tabi ki feministlerin hepsi böyle mi değil tabi ki. Bilgisi fazla olmayan, bilgi birikimi bulunmayan bir çok kadın yüzeysel olarak benimsedikleri feminizmi uygulamaya çalışırken böyle bir görüntü ortaya çıkıyor. Feminizmi desteklerim ancak gerçek manasıyla savunulursa yani erkek kadar eşit haklara sahip kanunen ancak babanın dediği olur kocanın dediği olur zihniyetini yıktıkları an feminizm de bitecektir.
13 Yorumla
Soran+1 yılKatiliyorum dediklerine. Tabiki uc noktada uygulayan feministler de var, bende sadece gercek manasiyla savunuyorum. Tebrik ederim, sonunda konuyu anlayan düzgün yorumlayan bir erkek de cikti.
- +1 yıl
Kadınlar başımızın tacı. En azından bizi doğuran anaya saygımız varsa tüm kadınlar en bizim kadar değil, bizim kadar yere sahip olmalıdırlar.
Soran+1 yılNe güzel söyledin :)
Gördümde İslamda kadın hakları ile ilgili yorumlar yapılıyor. İslamın gelmesi ile kadınlar ezilmekten kurtulmuş. Rahat yaşamaya başlamışlardır. İslamda kadına haklar verilmiştir. Ancak erkek ile kadın yaradılış olarak eşit değildir. Ancak insani haklar olarak eşittir. Bunun zaten tartışması olamaz. Sadece erkeğin ypaacağı işi kadın yapamaz. Kadının yapacağı işi erkek yapamaz. Yaradılış bakımında erkek çoğu yönden kadından güçlüdür (Sadece fiziksel güçten bahsetmiyorum. Fizik, psikoloji falan vs..). Haliyle erkeğin omuzlarına daha fazla yük biniyor. Allah ona göre yaratmış. Zaten erkek yapması gereken görevi yapmayıp, o görevi kadın devralırsa, hayattaki birçok dengesizliği beraberinde getiriyor. Erkek zaten kadından heryönden güçlü olması gerekir. Çünkü özellikle evlilikten sonra psikolojik olarak erkeğin üstüne inanılmaz bir yük biniyor. Zaten dikkat ettiyseniz yaşlı erkekler, yaşlı kadınlara göre fiziksel olarak çok daha çökmüş oluyor. Erkekler daha çabuk yaşlanıyor. Çünkü daha çok yıpranıyorlar. Kadınlar zaten erkeklerden daha az yıpranmalı, stresten daha çok uzak durmalı. Çünkü çocuklar üzerinde annenin bıraktığı etki, babaya göre çok daha fazladır. Peygamberimizin hadisi şerifinde "Hâmile olan, çocuk doguran, çocuk emziren ve çocuklarina sefkatle bakan kadinlar, eger kocalarina itaatsizlik etmezlerse, namaz kilanlari Cennete girer.". Ama erkekler için durum bu kadar basit olmayabilir. Erkek kadından üstün değildir ama erkek ile kadın eşit de değildir. "... Erkek kadın gibi değildir..." (ÂI-i imrân, 3/36). Ayrıca "Insanlar içerisinde iyilik ve hürmet yapmama en lâyık olan kimdir?" diye soran sahabîye Efendimiz (asm); "Annendir." cevabını vermiş ve arkasından, "Sonra kimdir?" diye iki defa daha tekrarlanan bu soruya, "Annendir." dedikten sonra, dördüncüde "Babandır." buyurmuştur. (Buhârî, Edep 2; Müslim, bir 1) . Olay anlamışsınızdır artık herhalde. Erkek dışarıda daha dayanıklıdır. Ama kadınında çocuk yetiştirmek gibi çok zor görevleri vardır.
32 Yorumla
Soran+1 yılHerkes insan olsa gerek kalmayacak.
Feminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.
Feminizim, bugün olması gereken kadın dayanışmasıdır benim nazarımda. Yasalar önünde eşitlik adına feminizim iyidir ama bunu ev yaşamında uygulayanlar da var.
Bizim toplumumuz henüz bunu kaldırabilecek seviyede değil.
Çünkü en başta evliliği neden yaptığını bile bilmiyorlar.
Ortak ve birey değerli yaşam mı yoksa birinin istekleri olsun diye tabiri caizse saçı süpürge etmek mi?
Velhasılı kelam, ayarınca feminizim iyidir. Kadın kadını önce sevmeli ki özgürleşebilsin.
Dayanışma sağlansın. Yoksa daha çok şiddet, cinayet, tecavüz izleriz tv. de22 Yorumla
Soran+1 yılDogru söyledin.
Toplum ilişkilerinin daha iyi yürümesi için aslında herhangi bir "İzmli" düşünceye ihtiyaç yoktur. Zaten bu tip fikir ve düşüncelerin temelini incelediğinizde, asıl amacın tam aksine toplumun gidişatını zedelemek amaçlı olduğunu görürsünüz. Feminizm, tam manasıyla ne kadın haklarını savunmaktır ne de erkek düşmanlığıdır. İşin temelinde yatan tek kavram, kadın erkek farkını ortadan kaldırmaktır. Tabi ki bunlar benim düşüncemdir, tüm bunların doğru olmadığını savunurum. Kadın ve erkek hakları eşittir fakat kadın erkek kadar güçlü değildir. Bunu inkar eden bir kadın yoktur sanırım. Olsa kadın doğurgan, erkek koruyan olmazdı. Hak ve hukuk meselesi bireylerin kendi kurguladıkları bazı safsafatalı görüşlerden başka bir şey değildir. Gerçekten birey olmuş erkeklerin "Kadın toplumun bireyi olmakla birlikte, toplumun eğiticisidir" görüşünü savunurlar ki, böyle bir düşünceye sahip olan bir toplumda kadın ezilmez ve dolayısıyla izmli bir düşünceye sahip olmaya da gerek bırakmaz.
23 Yorumla
Soran+1 yılAma malesef dedigin gibi kadina saygi olmuyor her zaman, eziliyor dünyanin bir cok yerinde.
Soran+1 yılErkek ve kiz farkli tabi dedigin gibi, ama erkegi özgür kizi ezik yetistiren cok bu yanlis.
- +1 yıl
Toplumun düştüğü hataların en büyüğü de belki budur. Oysa kadının fıtraten zayıf olması, daha fazla korunmasını gerektirir. Ama toplumda bu böyle değil maalesef. Yani kadın ise hiç bir hakka sahip değil, kadın sadece evinde oturur, kadının yeri önce babasının yuvası sonra kocasının yanıdır düşüncesi egemen. Tamam yapılanların temelinde yatanlar yanlış değil. Kadının ilk yeri baba yuvasıdır ama o yuvada kocasının yanına gidinceye kadar her türlü imkan sağlanarak eğitim verilmelidir. Kocasının yanına gittiğinde de sadece bir kadın değil, aynı zamanda çocuklarının öğretmeni olması gerekiyor. Böyle bir düşünce ile "Kadının yeri önce babasının yuvası sonra kocasının yanıdır" denirse ne ala bir model kadın çıkar. Aksi halde günün kadını modelleri daha çok görülür.
Feminizm erkeklere dusmanlik degildir. oyle olsaydi erkeklerden de feminist cikmazdi.
Feminist olmak kadin haklarini daha yakindan taniyim daha cok savunmak kendini korumak ve guclu hissetmek icin ihtiyac duyulan birsey. Yoksa yasasin kadinlar ölsun erkekler degil.24 Yorumla- +1 yıl
Bayan demek humanizm etkisiyle cikmis bir sozcuk. Bay-an kadin demeyi kabalik olarak goruyorsunuz bu da ne kadar humanist oldugunuzu gosteriyor. Kadin demek kotu algilatiliyor bayan demek kibar. Ama oyle bir durum yok Ayrica 15 yasindaki kiz daha cocuk sayilmaktadir. Ancak 15 yasindaki bir kiz kadin haklarini savunabilir bunda yanlis taraf nerseidir ki? o bugun kadinlari. hakkini savunacak ki ileride onun haklarini savunan bir toplum olsun @lgbtgenci
+1 yılfeministler in adaletsiz oldugunu düşünüyorum... kadın haklarına pozitif ayrımcılıgı kesnlikle derstekliyorum , çalışma hayatı sosyal hayat aile yaşamı gibi her türlü alanda kadınlara daha çok haklar ve olank verilmeli ve devlet desteklemeli hatta bunu okulda ders olarak bile okutulmalı...
ama feministlerin adaletsiz oldugunu düşünüyorum bu ülkede başörtülü kızlar üniversitelerden atıldı... anadoluda bir çok kız parasızlıktan okuyamadı... kadınlar kendilerine deger vermedi güzellik yarışmalar gibi saçma şeyleri modernlik olarak gördü...12 Yorumla
Feminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.- +1 yıl
ben kesnlikle öyle bişey düşünmüyorum... feministleri erkek düşmanı olarak görmüyorum ama kadınlar kendi aralarında ayrımcılık yapıyolar... kapalı kadınların... cahil okumayan kadınların anadoluda kırsaldaki kadınların aşşalagındıgını hatta feminist kadınlar tarafından haklarının savunulmadıgını düşünüyorum... feminist kadınlar için hakları savunulacak kadınlar şehirdeki modern kadınlar zaten onların çocugugda ekonomilk bagımsızlıgı var...
bide ben şuna çok takılıyorum... güzellik yarışmaları kadın programları... çogu kadınları aşşalıgı sadece fiziki bir obje olark gösteriyo ama gel görki bu tür programların en büyük izleyicisi yine kadınlar... kadınlar daha akllı modern ve günümüz şarklarına uygun feminizmi geliştimeli kendilerine daha çok degerli görülmeli...
kadın erkek hakları insan hakları tabiki... erkeklerinde sorunları var... genel anlamda birbirine yakın şeyler zaten
Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Feminizm tanım olarak kadın haklarını savunmak olabilir. Ama bugün feminist diye tabir edilen bayanlar, eşitlikten öte kadınların daha üst seviyede olduğunu ispatlamaya hayatlarını adamıştır. Her şeyin aşırısı zarardır düşüncesiyle günümüzde ki halini desteklemiyorum.
Toplumumuzda ki kız ve erkek çocuklarının eşit muamele görmediğinden bahsetmişsin. Haklısın fakat doğru olan budur. Bir kız çocuğu yetiştirmek ve erkek çocuğu yetiştirmek aynı şey değildir.23 Yorumla
Feminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.
Soran+1 yılYazdigini okudum, amaci farkli kullanan uc feminizm de var uygulamaya gecince ama gercek feminizmi savunanlar daha cok.
Feminizm, kadınların hakları ve ilgi alanlarını konu alan heterojen konseptin belirleyicisi kadındır.
Bu bir örnek başlık olsun. Ve ayrıca parantez açıyorum. Feminizim bir kenara dursun, tarihte kadını kadın yapan peygamber sav efendimiz ve islam dinidir.
Örneğin bir hadis bir ayet paylasacagim. 162) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Mü’minlerin iman yönünden en mükemmeli, onların ahlakı en güzel olanıdır! Mü’minlerin en hayırlısı, kadınlarına hayırlı olanıdır’ buyurdu.
Cahiliye devrinde geçenler müstesna, babalarınızın nikahladığı kadınlarla evlenmeyiniz. Şüphe yok ki o, pek çirkindi, iğrenç idi, o ne fena bir âdetti.
Yani kısacası kadına nasıl davranilacagi, kadının erkeğe nasıl davranacağı, ve kadın erkek ilişkisi islamda en güzel şekilde belirtilmiştir.
Feminizim v. s sonradan türemiş safsatalar30 YorumlaAile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. Eşitlik diye tutturuyor hemcinslerim ama pozitif ayrımcılık konusunda da istemem yan cebime koy hesabı yapıp her yerde bunu arıyor. Ben katılmıyorum. Elbetteki kadının hakları olmalı ancak fıtrat olarak bakarsak erkeklerle eşit olmadığımız için gereksiz bir arayış olarak görüyorum feminizmi.
65 Yorumla- +1 yıl
Dogru bir tespit. Madem esit diyosynpozitif ayrimciliktan vazgec
- +1 yıl
Erkeklere yazik ama :(
Gayet doğru bişey. Yok dinde böyleymiş yok kızla erkek aynı yetişememiş palavra. Kadın hakklarını savunmak yanlış birşey değil. Femen kadınlarının Göğüs açma olayına gelirsek inna Shevchenko bunun hakkında "her yerde bir kadını görebilirsiniz Göğüs vs biz sadece bunu dikkat çekmek daha cok sesimizi duyurmak için kullanıyoruz" gibi birşey Demişti.
30 Yorumla
+1 yılben de bir feministim. feministinki koca bulana kadar derler bir de :) erkek düşmanlığı değil ki. misal ben evliyim
22 Yorumla
Soran+1 yılDogrusunu ögretmek gerek, yanlis bir algi var özellikle erkeklerde :)
+1 yılfeminizm eşitliktir kirli zihinlerin farkındalığını arttırmak için fırsattır... aslında bu görsel her şeyi anlatıyor https://pbs.twimg.com/media/Cy4DkZIWIAApky1.jpg
20 YorumlaKendime boşa mı "Feministlerin Olimposundaki Sürrealist Zeus!" Diyorum ben!
Feminizm güzeldir ya.22 Yorumla
Soran+1 yıl👍👍👍😊
Kadın günümüzde kendini savunacak kadar yeterli özgüvene sahip ve bu durumu gerektiği gibi taşıyacak her türlü donanıma sahiptir. Feminizm ve dünya kadınlar günü gibi, kadına adeta sus payı ya da gönlü hoş olsun diye verilmiş, sanki lütfedilirmişçesine sunulmuş tüm olguların kadını aciz göstermekten başka hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum. Kadın bir bireydir ve böyle saçma oluşumlara ihtiyacı yoktur.
04 Yorumla
Soran+1 yılKadin her yerde o güce haklara sahip degil, hala ayni is icin daha cok para kazanan erkekler var, ayni saygiyi görmüyor kadin ve erkek. Gereksiz degil insanin haklari icin mücadele etmesi.
Feminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.- +1 yıl
Sanırım yazdığımı ya yanlış anladın, ya da genel olarak gelen karşıt görüş sayıp, tam anlamadan savunmaya geçtin. Kadın hakları savunucu, feminist adına ne dersen de kesinlikle aynı taraftayız fakat bakış açılarımız farklı. Söylemek istediğim kadın, feminizmle savunulacak veya dünya kadınlar günü diye k. ıçtan gün uydurup günü birlik değer verilmekten çok daha fazlasını hak eden bir bireydir. Kadın bir insandır ve sırf bu yüzden tüm haklarının sahibidir. Dediğin gibi hiçbir feministe erkek düşmanı gözüyle bakmadım çünkü feminizmi erkek düşmanlığı olarak algılayan ve buna göre yaşayan kadıncıklar genel olarak ergenlerden ibaret. Neyse bu konu çok uzun konuşulur da benim daha fazla uzatmadan söyleyeceğim, aynı şeyleri söylüyoruz aslında, yani aynı yöne bakıyoruz ama sadece pencerelerimiz farklı.
Soran+1 yılAnladim demek istedigini, aslinda ayni taraftayiz dedigin gibi :)
+1 yılben zaten aynılarını söyleyecektim. belirtmissin sorunda. erkek düşmanlığı değildir kesinlikle. sadece bayan hakları savunucusudur. bu kavramlar çok karışıyor maalesef
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Tabi uc feminizm ve erkek düsmanligiyla karistiran feministler de var malesef, ama benim savundugum senin belirttigin gibi kadin haklari, esitlik.
+1 yılİyidir kadın erkek eşit olmalıdır elbette bende senin gibi düşünüyorum ancak dine görede kadın erkeğin dediğini yapmalıdır tabi abartılmadığı müddetçe mesela erkek kadına vuramaz öyle şeyler dinimizdede yasak ancak müslümanlıktaki kuralların dışına çıkmayı gerektiriyor feminizm bende dine uygun olmam gerek mecburum :) o yüzden karşıyım diyim mecburum zaten karşı olmaya ama tabi sizin kararınızdır ne yapacağınız :D
04 Yorumla
Soran+1 yılFeminizm müslümanliga engel degil, kuran da kadin haklarindan söz ediyor, o senin bahsettigin cok hassas konular ve belli sartlara durumlara bagli onlari simdili zamana göre dogru yorumlamak lazim. Kadin özgürdür, kocasi baski yapamaz, karsilikli sevgi saygi anlayis olmali ama "ben erkegim benim dedigim olacak" diye bir düzen yok. Dinimizin emrettigi temel seylere uysa erkekler daha iyi insanlar ortaya cikar.
- +1 yıl
Haklısın tabiki bende hak veriyorum aslağa bir kadına haksızlık yapılmasına göz yummam '' hatta erkekten fazla :D Ama mesela dinimizde kadın evden izinsiz dışarı çıkamaz haram evden başka birine habersiz birşey vermesi haram :) bunlar feminizmde aykırı ama dine uygun nolacak?
Soran+1 yılO dediklerin yanlis, dinimize o kadar uydurma seyler eklenmis ki. Kuranda hangi ayette öyle birsey yaziyor? Hep hocalarin vs. uydurdugu seyler, yok su günah bu haram..
- +1 yıl
Al sana ayetlerle açıklamalar sonuna kadar oku :) Yalan falan değil asıl işine gelmeyenler yalanlıyor kardeşim :) senin dediğinin tam tersi :)
Kadn hakları vs. açısından önemli buluyorum. Ancak erkeklere bakış açısı oldukça yanlış. Belki erkek düşmanlığı değil feminizm ancak erkeklere hiç de iyi bakmaz. Savaşları çıkaran acımasız gaddar duygusuzdur feminizmde erkekler kadnlar ise barış isteyen iyi kalpli dost canlısı yaratıklar. Böyle bir ayrımı doğru bulamıyorum
00 Yorumlabir haraket başlattınız feminizm diye tamam elde ettiniz her erkeğin yaptığı işi yapıyorsunuz anladık daha niye tartışıyorsunuz?
Düşüncemide söyleyim.
Feminizm; amacında güzel bir amaçla kurulmuş kadınları destekleyen koruyan bir örgüttür. Erkeklerede, kadınların sadece seks objesi olmadığını göstermiştir.00 Yorumla
+1 yılBence hayattaki en gereksiz izm lerden bir tanesi. Elbette feminizmin ne olduğunu bilmeyen birisi olarak söylemiyorum bunu. Bir kadının hakkını savunmak için bir takım oluşumlar olabilir dernekler vakıflar sivil toplum çalışmaları vs. Ancak bunun için illa bir izm olmaya gerek yok.
Her şeyden önce kadına değer vermek istiyorsak insana değer vermeliyiz. Pek çok şeyin tabanı gibi bunun da tabanı eğitimden geçmektedir. Bazı dogmalardan kurtulmalıyız. Ama bunun için feminist olmaya gerek yoktur.03 Yorumla
Soran+1 yılFeminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Bu insan haklarinin icinde yer aliyor, feminizm kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin.
- +1 yıl
Sen sadece birkaç kelimeye takılıp cevap atmışın işte o yüzden gerek yok feminizme şuna buna. Bizim insanlara değer vermeyi öğrenmemiz lazım
Soran+1 yılZaten insanlara deger vermek saygi duymaktan geciyor bu.
+1 yılKadini asagilayan bir kurumdur feminizm
Cunki kadin erkek arasinda hukuki haric psikolojik fiziksel kimyasal ve fizyolojik anlamda asla bir esitlik yoktur.
Gordugun gibi feminizm bir tur sacmalik daha dogrusu onu acmalik gormeye iten neden uc fikirler bunlarin basinda eziklik geliyor.
Digeriyse kabullenip dogayi fitrat geregi gormemeye calismamaktir.31 Yorumla
Soran+1 yılKadin erkek arasindaki farklari görmezden gelmekten bahsetmiyorum. Diyebilirmisim dünyanin hic bir yerinde kadinlar etilmiyor haksizliga ugramiyor cinsiyetinden dolayi diye? Hayir. Konuyu herkes istedigi gibi yorumluyor, feminizmin boyutlari var ayrica, her feminist ayni düsünüyor diye birsey de yok, ben uc noktada degilim.
Aile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı. Soran arkadasim, kadinlar bile erkeklerin önde olduklarini dusunuyosa bosver yormayalim kendimizi
41 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin aci gercek böyle düsünen kadinlarin olmasi...
Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Fenistim, fenayim kadınlara bişey söylediğinde kuduruyorum, laf söylemeye başlıyorum.
63 Yorumla- +1 yıl
Fenizme karsi olsam da senin gibi sevgili isterdim. Boyle guclu erkekligimi ezen falan...
Feminizmin içeriği ve yapısı erkek karşıtlığı üzerine olmayabilir.
Ama bazen algı, olgunun önüne geçer.
Zaten her konuda bin parçaya bölünmüş tollumları, bir parçaya daha rahatça bölmenin yöntemlerinden biridir.
Genelde feminen bayanların "erkeksi" olduğu da yadırganamaz bir gerçek.13 Yorumla
Soran+1 yılFeminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin, bilgilenin biraz!
Soran+1 yılDikkatlice okudum cevabini, cok cevap oldugu icin vermek istedigim mesaji yaziyorum herkese, tek tek cevap verdigim de cok oldu.
Feminizm ile ilgili çok şey bilmiyorum, yorum yapamam. Ama, kadın ve erkek eşittir, bence. Eşit olmalıdır.
22 Yorumla
Soran+1 yılDogru düsünüyorsun 👍 :)
+1 yılerkekler tarafından her zaman ezildiklerini düşünen kadınların, "şimdik biz onları ezeceğiz" diye düşündükleri ve ne olmuş olursa olsun bir erkeğin yaptığının kadınlara saygısızlık olduğunu ya da eşitçe bir davranış olmadığını düşünen insanların düşünce sistemi.
"ne gerek var ki? hadi çoğu erkek salak, öyle yapınca bir halt olduklarını sanıyorlar. siz niye üste çıkmaya çalışıyorsunuz ki?" dedirten olgu bence.11 Yorumla
Türkiyede feminizm erkek düşmanlığı olarak algılanıyor başka biyerde yok bu. Kadın haklarının savunulması tabiki güzel bişey ama bir cinsi korumak için öbürünü itin g. tüne sokmaya gerek yok. Direk erkek cinsini hedef alan saldırılar yanlış
01 Yorumla
Soran+1 yılTabiki yanlis erkek düsmanligi degil bu sonucta.
Feminizme saygım var ama eksik ve yanlış buluyorum. Vazgeçin .
https://i.hizliresim.com/JEAqgj.jpg bu aramızda bir espiri olsun diyeydi :)02 Yorumla
Soran+1 yılCok cabuk yargiliyorsun, türk milletinin ortak özelliklerinden biri :)
+1 yılTürkiyede farklı algılamalara neden oluyor ama temelinde çok güzel fikirleri barındırdığı da yadsınılamaz bir gerçektir.
10 Yorumlabugünde ben sordum bu soruyu. meğer dünde sen sormuşsun. katılıyorum aynen sana
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel, tesekkür ederim 😊👍
- +1 yıl
çoğu kişiye hoş söz söylemişsin müsemma göstermişsin. feminizm erkeği kadınn kadını erkek gibi görebilecek kadar eşitliği savunan düşünce akımıdır. serti azı olmaz. daha bugün bir kadfının dayak yiyerek telefonlarla çekilerek öldürüldüğünü gördüm bir topluluk ortasında videoda. kahrolsun kadın düşmanları. feminizme hayır diyenler kahrolsun
Feminizm bence çok güzel. Haklarıda savunuyorsun yanlış mıyım.
20 Yorumla
+1 yıl"Erk" in arkasında "Kad"ın olduğunu düşünüyorum.
Yani?
"Erkek egemenliği"nin arkasında, ona hükmeden "kadın kadamanlığı" neden konuşulmuyor?
(Kavramı yeni uydurdum ama anladınız ne dediğimi.)
Bu sizin dünyanız, nesinden şikayet ediyorsunuz?00 YorumlaKadin ve erkek yaradilişi kadinin onemi bakimindan hicbir zaman esit olamaz kadinin cok özguru dunyayi birbirine katar yani dunyada bir bak kactane kadin basbakan var? Olamaz cunku kadin narin kirilgandir ve egosu yuksektir ne verirsen daha fazlasini ister doyum bilmez yermiyorum kadinin yapisi boyledir genelede vurmamak lazim :) bu yuzden ve bunun gbi bir cok sebepten kadin zaten erkekten ustundur esit olamayiz
03 Yorumla
Soran+1 yılSacma bir genelleme yaptin, kadin da basbakan olabilir kadin da yönetebilir. Her erkek bunu yapamaz, her kadin da yapamaz, cinsiyet ile ilgili degil bu. Erkekler daha cesaretli sadece ve tercih ediliyor, almanyada var Angela Merkel kadin gayet de iyi :)
Feminizm mi? ya bırakın bu işleri Kuranı kerimi araştırın cahiliye döneminde kadına bir hayvandan farksız davrandıklarında İslam onları aldı ve cenneti ayaklarının altına serdi şimdi ise elin gavurunun uydurduğu feminizm gibisinden şeylerle meşgulsünüz..
10 Yorumlafeminizm bence çok güzel bir düşünce ve bence her kadın feminist olmalı
31 Yorumla
Soran+1 yılBencede
+1 yılAçıklamanda da olduğu gibi feminizm "ezilenlerin hak arama çabası"dır.
Ve hak aramak için başlanan her harekette olduğu gibi feminizm de zamanla bir çeşit azınlık terörüne dönüştü.11 Yorumla
+1 yılBizim kadınlarımız hemcinslerini korumazsa kim koruyacak? Etrafta erkeklerden çok kadınlar hemcinslerini yerin dibine sokuyor arkadaşım.. Feminist sayılırım diyelim karşı değilim tam olarak taraftarı da değilim fazlası abartı
20 Yorumla
+1 yılKusura bakmayın da olması gereken kadın erkek eşitliğiyken feminizm diye bir kelime olması bile ayrı ironi. Arkadaş dünyada ataerkil ülkelerin ataerkilliğini bozsanız zaten herkes feminist olacak
00 YorumlaKaliteli noktaya gelince -ceo basbakan c. baskani falan- kadinlar da olmali diyen, dandik noktaya gelince -hammallik, copcu falan- erkeklerin isi o diyen iki yuzlu dusunce sistemi. Kendi icindeki mantiksizligi cozemeyip gene erkeklere atarlar sucu. Acik secik giyinip -kendi istegi uzerine- sonra kapanana -gene kendi istegiyle- erkek baskisi falan derler
Gordugum cogu feminist kisilikten ziyada disiligi ile on plana cikma derdindedir. Erkekler bu kadar on pla da deyip o lari geldigi yerlere gelmek icin iki adim ust uste atamayan dusunceye sahip kisilerdir.
Tabi bu "geneli" kendini feminist ilan etmis ve hakikaten kariyer sahibi olmak icin ugrasan basi acik-kapali arkadaslarim da var tabi onlar icin uzuluyorum geneli cunku onlarla ayni fikirde değil01 Yorumla
Soran+1 yılFeminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin, bilgilenin biraz!
+1 yılFeminizm vs hikaye. insan olan zaten anlar. kadin olmasaydi erkek nerden cikickti afedersin. erkek mi doguriyor :D. insanlar birbirine muhtactir. kiz erkek diye ayiriyorsan eger sen tm bir p*stsun. mesela :). genelleme yptim.
00 Yorumla
+1 yılFeminizmin içinde kadınları üstün tutanlar da var. Ayrıca herkesin olması gerekirken algımla bile çelişiyorum, erkek feminist dediğimde tuhaf geliyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılAbartanlar olabilir, ama temel asil anlami önemli olan, istisnalar her zaman vardir uc noktalara kacan. Ayrica neden tuaf olsun, feminist bir erkek kadinsi erkek degil kadin erkek esitligini savunan erkek demek.
- +1 yıl
Evet haklısın tuhaf olmamalı ama oluyor işte algısal.
Soran+1 yılFeminist kelimesi kadini cagristirdigi icin öyle algilaniyor, ama anlamini bildikten sonra tuaf olmamali dedigin gibi algisal :)
- +1 yıl
Aslında ülkemizde boşa sallamaktan başka iş yapamazlar sanırım. Kadınlar eşlerine sınırsız hak tanıyorlar. Keşke sahibine bahışlasın gibi sözleri de kadınlardan duymasak çünkü bir insana sahip olabilmek mümkün olamamalı insanların algısında.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=tC1XtnLRLPM
Feminizm diyince aklıma gelen @Egoiste96 sdafildas03 Yorumla
Sorun kadınlarda tamamen , maço erkek olsun sert olsun diyorlar sonrada eşitlik istiyorlar var mı öyle olay ezik kadınların keşke tamamı ölsede bu sorunları tartışmasak
Yeterince baskı kuramiyorsunuz zaten ya bir de altci kuvvet doğuruyorsunuz. Sanki bizi ana dogurmdi. Vurun imansiza hesabı ^^
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBindiğiniz dalı kesmişsiniz; bir de üzerine rörörörö yapıyorsunuz...
06 Yorumla
Soran+1 yılNe sacmaliyorsun?
- +1 yıl
Boşver..
Dur şimdi, bozma duygumu:
https://www.youtube.com/watch?v=HO499_c8uoY
Soran+1 yılTesadüfen bende almanyada yasiyorum, sözlerini anladim hahaha 😄
- +1 yıl
Ne diziydi be..
Soran+1 yılAdi ne?
- +1 yıl
Ünsere Mutter Ünsere Water.
Toplamda sadece 3 bölüm..
batı toplumunun ortaya çıkardığı..19 yıllda başlayan ama dünyada tam olarak oturamamış bir sistemdir
01 Yorumla
+1 yılkadınlara tanınan tölerans erkeklerin 10 da 1'ine tanınmıyor, her alanda her sektörde bu böyle. siz hala mağduriyetten bahsediyorsunuz
26 Yorumla- +1 yıl
kabul etsen de etmesen de sen ve senin gibi düşünenler kadın-erkek eşitliğinden yana değil, kadının daha üstün olduğunu ve erkeği ezme çabasında olan bir grup objesiniz, bunu değiştiremezsiniz, ama mücadelenize saygı duyarım cinsel objeler
- +1 yıl
@güüler seni cinsel obje olarak bile görmüyorum ne yazık ki:)
Soran+1 yılFeminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.
- +1 yıl
bu söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz yahu:)) komik...
Feminizmi Türkiye'deki feministler yanlış anlıyorlar zaten. Yolun başlangıcında sıkıntı var, gerisinden ne bekliyorsun...
04 Yorumla
Soran+1 yılSorumu cevaplayanlar cok degisik farkli düsüncelere sahip, özellikle erkekler yanlis bakis acisindan yaklasiyotlar olaya, herkes bir kusur arama cabasinda oysa ki insan haklari hayvan haklari icin caba sarf edildigi gibi kadin haklarini da savunmak gerek bunun nesi yanlis? Kim diyebilir kadinlar hic bir yerde ezilmiyor erkege de kadina da hep esit davraniliyor diye?
Soran+1 yılSana degildi bu sacma cevaplayanlaraydi. Yorum cok önemli..
üç boyutlu feminizim, dört boyutlu feminizm. bir de tek boyutlu olanı var o başlangıç paketimiz.
01 Yorumla
feminizm tamam kadın haklarını savunuyorda bazen erkekleride çiğniyor kadın ırkçılığına dönüyor olay
02 Yorumla
hayır efendimsen feminizm in felsefe sini öğren sonra gel buraya kusura bakmayin ama feministler sadece erkek düş manligi yapip kadin emperyalist duzenini kurmaya çalışan düşünce akimina sahip kisilerdir madem feminizm erkek dusmanligi yapmiyor o zaman femizim olmasinin bir anlami olmazdi onun yerine insanlari aydinlatmak için calismalar yapsaniz dah iyi
feminizm kocayı buluncaya kadardır diye bir söz var :)
11 Yorumla
+1 yılFeminizm olmamalı. Bu ortada kadınların ezildiğinin gösterilmesidir. Bunun belirtilmemesi lazım. Değer olarak kadınlar daha üstündür bu unutulmamalı. Erkek sadece kuvvetini kullanmaktadır.
20 YorumlaUlkemizde dinimizden dolayi kadin erkek esitligi ne yazikki mumkun olmucak aci ama gercek :(
03 Yorumla
Soran+1 yılHerkes takmis dinimizde feminizme yer yok diye, müslümanlik erkegin üstünlügü degil, yanlis yorumlaniyor hep herkesin isine geldigi gibi. Kuranda kadin haklari var, peygamberimiz de kadinlari cok önemsermis. Dininize o kadar düskünseniz önce iyi insan olmaya bakin, kuran size kadindan üstünsünüz demiyor.
Soran+1 yılHaklisin katiliyorum sana, o müslüman ülkeler zaten yanlis uyguluyorlar hic kiyaslamam onlarla..
Eksi sözlük yazarının biri şöyle açıklamış sexizmin kadın tarafı. cinsiyetçilige karşı çıkayım diye karşı cinsiyetçi davranış
01 Yorumla
bence hic onu savunmuyor niyetleri dahada ileri goturuyolar ve kadinlari daha ustun yapmaya calisiyolar
12 Yorumla
Soran+1 yılYok öyle birsey, kadin ve erkek sanki esit oldu da kadini daha üstün yapmaya geldik cok komiksin :)
Lezbiyenlik geliyor aklıma nerden geldi bende bilmiyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılFeminist olmak, kadin erkek esitligini savunmak demek, ayni saygiyi ayni haklari hak ediyoruz! Kadin erkek esitligini savunduguna göre sadece kadin haklari degil erkeklerin de haklarini savunuyor, ne kadin ne erkek haksizliga ugramasin, temel insan haklarina dayaniyot bu. Ismine aldanip "feminist erkek düsmanligi" diye düsünmeyin.
erkekler umrumda değil. kadınlarda başının caresine bakabiliyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılBak bu feminizm degil "erkekler umrumda degil" erkek düsmanligi olarak algilanir.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılFeminizm kocayı buluncaya, kominizm parayı buluncayakadardır..
12 Yorumla
ben öyle biliyordum bu zamana kadar
kadınların bence hakları haddinden bile fazla kadınla erkek eşit olmıyacağını sizlerde biliyosunuz
22 Yorumla
+1 yılbenim eskı kız arkadaşım femisinistmi takıntılımı saplantılımı anlamadım :D şizofrneede baglamış olabilir 6 yıldır peşimde ve binlerce msn adresi mevcut :D
10 Yorumla
+1 yılYasasin FEMINIZM ✌️👍✌️
33 Yorumla
Soran+1 yıl😄✌️👍✌️😄
- +1 yıl
Herzaman esittlik ve özgürlük ✌️✌️
en büyük feminist grup femen diyince milletin aklına meme geliyorsa bu görüşte yanlış bişiyler vardır
12 Yorumla
Soran+1 yılFemen 2008 de kurulmus, dikkat cekme protest metodlarini sacma buluyorum.
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat