Bu zamanda ev işinin kadını erkeği yok onun için yemek yapamayan ev supuremeyen erkekte bi zahmet evlenmesin
Ya sizce
Ya sizce
Eğer eşim çalışıyor ise, inan tüm ev işlerine ortak olarak yardım ederim. Eşim çalışmıyor ise yapmayı da düşünmüyorum. Şu anda yemek yapmayı bilmiyorum ancak bu evlenmemem için bir sebep mi sence ya da neden olsun. Çoğu kız arkadaşım yemek yapmayı tam olarak bilmediği halde internet diye bir şey var bakar yapar öğrenirim diyor, o zaman bu durum bizim içinde geçerli değil mi :D + Evlilik sadece ev işlerinden mi ibaret neden ev işleri bilmiyorum diye evlenemiyorum dostum :D
Maşallah öz güven tavan yapmış. İnşallah böyle bir kısmet bulur ve evlenirsin.
Eskiden ev işi yemek yapmak meziyetti ama şimdiki nesil için EZİYET olmuş maalesef. Bu insana külfet getirmez aksine kişiyi donanımlı, hamarat ve ele yakınlık getirir. İster hayatına tatbik etsin ya da etmesin.
Artık sürekli bu sesler yükseliyor. Erkekler de yapsın. Artık zaman öyle bir hâl aldı ki günümüzde artık Bayanların çoğu mutfak işlerini bilmiyorlar. Diğer nedenler ise Okul hayatı Akademik hayatı.
Kimseye zorla yemek ya da ev temizliği yaptırmazsınız. Ama gün gelir Erkekler de der ki; O zaman Evi de siz alın, içini siz doldurun, ağır işleri de siz yapın hatta altın takı bile isteyebilirler. Olmaz olmaz diye bir şey yok.
Artık zaman öyle bir hâl aldı ki insanlar Evlilik hayatını sanki konfor alanıymış gibi, beş yıldızlı otel olarak görüyorlar. Daha Evliliğin ne anlama geldiğinden bile haberleri yok insanların.
Neden kimse " Yokluğa, acıya, üzüntüye benimle bu yola çıkmaya var mısın? " diyemiyor. Diyenlere Allah hakkı için bir şey demiyorum.
Hani o çok imrendiğiniz TV lerdeki Zengin insanları hayatları var ya. İşte onlar sadece aldatmaca. Bir bakın bakalım kaç kere boşanmışlar, birbirlerini aldatıp başkalarıyla el ele kolala girmişler. Rezalet bir hayattan başka da bir şey değil.
Sadece İtibar diye baktıklarınız sadece REZALET görüntüleri. Rezaleti bile İtibar olarak seyrediyorsunuz.
Bana sorarsan Yemek yapabiliyor muyum. Alasını yaparım. Yemeğin de, Tatlının da Böreğinde. Yufkayı açar tatlıda yaparım, bazlama da yaparım. Diğer işlere girmiyorum bile.
Bu kafayla siz hayat arkadaşı değil iş arkadaşı bulursunuz. Kızdığım konu bu...
belki de öğrenememiştir zamanı yoktur illa yardım etmesi mi gerekir ha işin ucundan tutmalı ama yardım etmiyor diye evlenmeye hakkının olmaması gibi bir düşünce olmaz bence
Ev süpürmenin öğrenilecek bir yanı yok bilmiyorsa da gösteririz yardım eder yemekte aynı şekilde bir işin ucundan tutsa yeter abartmaya gerek yok. Yeterki merhametli olsun ve yardım etsin.
Merak etme asıl anasının evinde öğrwnip gelen evlenince yapmıyor evde yaptığı için karşındaki merhametli anlayışlı biri olduktan sonra sana her türlü yardım eder.
Cevap
7Cevap
Yemek yapamayan kadınlar da evleniyor, niye evlenmesin öğrenilir.
Kimse kadını mecbur tutmuyor ablam?
Bu arada eşin çalışmaması durumunda ben de erkek üyelerle aynı fikirdeyim. Yol dahil günde 10-12 saat çalışan biri gelince de süpürge tutmayıversin. Evde oturan kadının görevidir bu eğer iş paylaşımı diyorsak sağlıklı bi paylaşım budur.
Yemek yapmayı bilmeyen kadınlar nasıl evleniyorsa erkekler de evlenebilir.
Erkeğin ne mecburiyeti var? Yemek yapmayı bilmeyen kadın evleniyorsa erkek de evlenebilir.
oyle degılde esınden ogrenıpte yınede yardım debılır maksat beraber ısın ucundan tutmaktır
yemek yapmıyosa başka bişi yapabilir. evde iş çokkkk
Tabiki de evlenir yemek yapmasını annem öğretmişti babama
Temizlik ve yemek için personel var sorun olmaz evlenince
Yemekte yaparım salçayla göbekte atarım kalçayla 🤣🤣
Yemek yapmayı bilmeyen kızın bile evlenmeye hakkı olur gönül işi bu işler
Tamam faturalar yarıya yakıtlar yarı yarıya mutfak masrafi yari yarıya giyim yarı yarıya hayat müşterek yaa bak bakalım o kocayı daha evli kalmak ister misin erkek en zorunu yapmış zengin olmuş evlenmiş yok yemek yok bulaşık yapmam ben valla kimse kusura bakmasın hasta falan degilse o da calışmıyorsa hiç yapmam
Yemek yapamayan bayan evleniyorda erkek neden evlenmesin.
Ben mecbur demedim. Ama yemek yapmanin nesi bakmak oluyor. Bi yemek yapamayincami, kadinlar erkekler bakmis oluyor. Sende konuyu carpitip nerelere surukluyecek bir karsit gorus yazoyon. Sen oyle goruyorsan kendin otur kendin ye yeegini. Erkegin senin hangi zihniyetle yaptigin yemegi yememekle ac kalmaz.
Tamam
haklısın
var tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?