Pamuk eller sorumu beğensin 🤭 Ev almalı, beyaz eşya şu marka olmalı gibi gibi şartlar koyanlar hakkında ne düşünüyorsunuz, evi olmayan erkekle evlenilir mi?
Evi olanla değil evinde hissettirenle..💘

Pamuk eller sorumu beğensin 🤭 Ev almalı, beyaz eşya şu marka olmalı gibi gibi şartlar koyanlar hakkında ne düşünüyorsunuz, evi olmayan erkekle evlenilir mi?
Evi olanla değil evinde hissettirenle..💘

Bir erkeğin ya da kadının maddi durumu, onun evlenmeye “hakkı” olup olmadığını belirlemez. Evlenmek sadece ev almakla, çok para kazanmakla ilgili değildir.
Evlilik; sevgi, sorumluluk, emek, saygı ve birlikte mücadele edebilme isteğiyle kurulur.
Bugün ekonomik şartlar zor, ev alamamak çok yaygın ve bu kimseyi eksik, yetersiz ya da evlenemez yapmaz. Her iki tarafta çalıştığı sürece ev ekonomisini belirli bir seviyede tutup çok güzel bir şekilde yaşayabilirler. Önemli olan buna inanmak yuva kurmak istiyorsa bunu yapabilir
Teşekkür ederim en önemli şey huzur veren biriyle o yolda yürümek hayatı yaşamaktır 🌺
Ahaha güzel soru. Ben bir erkek olarak söyleyim. Türk kültürü maalesef buna müsade etmiyor. Kızı iste koluna bilezik tak kadını mal mülk gibi değer biçen bir kültür söz konusu maalesef, daha sonra ev yoksa kirada otur eşyası nakliyesi ayrı dert yuva taşımak ayrı dert, çocuk doğuyor kiralık evde ayrı dert. Evet evi olmayan erkeğin evlenmeye hakkı olmuyor bu ülkede. Ben kirada çok insan gördüm çoğu mutsuz kimisi icralık olmuş maaşını tam alamayan var. Ha sokakta koymaz tabi evladını karısını ama çokta mutlu olamaz tatile gidemezler mangal bile yakamazlar dışarda. Ev şart abi. Kira vermeyecen.
Bir insanın evlenmeye hakkı, tapusuna ya da hesabındaki rakama bağlı değildir. Hayat şartları ağırlaştıkça bazı hayaller ertelenir ama sevme, sorumluluk alma ve bir yol arkadaşıyla hayat kurma isteği lüks değildir. Maddi güç zamanla kazanılır, birlikte büyütülür; ama niyet, emek ve karakter yoksa en büyük ev bile yuva olmaz. Evlenmek bir mülk meselesi değil, iki insanın omuz omuza durabilme cesaretidir.
Bugün 25 den 30 yaşına kadar kazandığı para ile ev alabilmiş kaç kişi var merak ettim şimdi. Memur bile olsa kazandığı para ile birseylerin borcuna girmesi ömründen 15 sene götürür. O yüzden kişilerden çok fazla şey beklememek lazım. Evi olsa bu seferde konumunu dert ediyorlar. Gerçekten o kadar iyi sartlari olan kişiye sen ne vereceksin ki?
Tebrik ederim , güzel bi kafadasin 😉
Bu soruya kalbimle “evet evlenmeye hakkı var” diye bağırıyorum 😂🏠
Türkiye şartlarında 27 yaşında biri için ev almak zaten lüks oldu artık, asgari 28.075 TL, faizler uçmuş, kiralar tavan… Burada mesele ev değil, finansal olgunluk.
Adam plan yapıyor mu, borcunu biliyor mu, harcamasını kontrol edebiliyor mu, seninle yan yana mücadele etmeye hazır mı, asıl bakılacak yer orası 💘
“Evi olsun, şu marka beyaz eşya olsun” kafası bence biraz statü ve çevre gösterisi. Maddi güvence istemek normal, ama bunu tek ölçü “ev” yapınca iş sevgi değil, proje evliliğine dönüyor.
Evi olmayan erkekle tabii ki evlenilir, yeter ki seni hem duygusal hem finansal anlamda güvende hissettirsin. Birlikte kiradan başlayıp zamanla ev almak da gayet mümkün, hatta çoğu çiftin gerçek hayat senaryosu bu zaten 🫶
Kısaca: Ev şart değil, ama finansal farkındalık şart. Seni evinde hissettirenle devam, seni sürekli eksik ve yetersiz hissettirenle uzaktan el salla gitsin 😉
Cevap
25Cevap
Evlenin ya amaaan ev nedir ki :D Bugun var yarın yok. Önemli olan herhangi bir çatının altında onla mutlu olabilmek zaten. Yoksa 1500 metrekare villada yaşasan mutlu olmasan neye yarar...
kızlar evi olmayan ya da parası olmayan erkekleri sevmez.
Yanlış
Herkesin düşüncesi farklı.
Genelleme yanlış
Çoğunluk öyle çünkü.
Ev dediğin dört duvardan ibarettir, onu yuva yapan ise içindeki huzurdur. Günümüzde ev sahibi olmak bir lüks haline gelmişken, birini sadece tapusu yok diye "evlenemez" ilan etmek aşkın ruhuna aykırı. Önemli olan başımızı sokacak bir çatının olup olmaması değil; o çatının altında birbirimize ne kadar "vatan" olabildiğimizdir. Evi olanla değil, yanında evinde hissettiğinle yaşlanmalısın. Markalar eskir, duvarlar solar ama samimiyet baki kalır be linkamm..
Merhaba,
Ev almayı düşünmüyorum. 😅
2 tane konut kredisi ödedim. 😅
Ev almak eskidendi sanırım, şimdilerde imkansız! 😅
Parası olan alır da kredi ile zor! 😅
Yani biz garibanlara zor! 😅
Bence evlenir işi gücü olmayanlar bile evleniyor, ne evi! 😅
Benim için erkeğin parası onemli degil calıskan olması onemli gerisi otomatik gelir birlikte çalışır yaparız hic bisey hic bir esya ben ve eşimin mutlulugundan onemli degil sürekli bu ay nasıl gecinelim ev nasıl kurarım altın nasıl alırım diye kara düsünecekse stres yapacaksa benim eşim ne yapayım öyle evi altını
Anlamadı ben🙃
Yuvasını geçindirebilecek herkesin evlenmeye hakkı vardır. Evi olması şart değil. O zamanla ortak birikim yaparak alınabilecek bir şey.
Bu saçma talepler bitmedikce evlilik ve doğum oranı düşmeye devam edecek. Mantıken ben neden bir evlilik için borç batağına gireyim ki? Düğünler takılar mobilyalar, ömür boyu bitmeyecek borç. Neden? Neden onun stresi ile saçlarımı dökeyim? Doğum oranı için mi? Umrumda bile değil düşsün, ben mi kurtaracağım koca nesli? Kendime bir kaç tane araba aldım istediğimi kullanıp istediğim yere gidiyorum, bu hayattan vazgeçip stres dolu bir hayata geçmek istemem.
Bizim kültüre yanlış yerleşmiş bir duygu karmaşası var. Nitekim bu durum çoğu kişiyi haklı da çıkarıyor. Çünkü büyük gider artık barınma ihtiyacı haline geldi. Bir şeylerin ters gitmesi yukarıdan aşağı olan mekanizmayı bozuyor.
Evlenilir sorun değil ama durumu iyi olsun bu devirde maddi durum önemli
Bana "param yok" demediği sürece problem yok. Para kazanılan bişey
niye olmasın bu devirde ev almak kolay ya sanki yazık adama niye hakkı olmasın
Baba evinde görmediklerini koca evinde isteyenler bir ömür boyu borç içinde sürünür.
Maalesef öyle şeyler yüzünden boşanan veya boşanma arifesinde olan çok var
Çok mantıklı bir düşünce değil. Türkiye’de herkes kendi evinde yaşamıyor sonuçta. İllaki ev isteniyorsa, evlendikten sonra çiftler birlikte çalışıp alabilir evlerini. Neden sadece erkeğe yükleniyor ki bu sorumluluk?
Ev almayı tercih etmeyenler de var.. onlar ne olacak.. bizim sonumuz ne olacak.. durumum var ama asla ev almicam.. neyse iyi oldu evde kaldım ;))
Ben de 5 yıl kirada oturdum evlendikten sonra 5 yılın sonunda evimizi aldık. Yani isteyen evlendikten sonra birikim yapıp alabiliyor. Önemli olan çalışmak ve birikim yapmak.
Evi yoksa beraber alın her şey de erkeği ön plana atıyorlar. Amaaan aslına bakarsan kanka millete de s) ken yaranıyor neyse yorumsuzm
Az olup ele güne muhtaç etmesin çok verip kudurtmasın kâfi. Bu devirde ev almak zaten zor iş. Çalışma azmi olsun önemli olan o
Alakası yok insan kiradada yaşayabilir mal mülk para pul önemli değil doğru insan olması kafa dengi olması önemli
Var tabii, bir de evi niye erkek alıyor ki? İkimizin evi olacaksa ikimizin de katkısı olmalı
Her evlenen insanın evi olmuyor zaten her şey zamanla oluyor
Her şeyi düzeltti mi evlenme bahanesi olamaz.
Yok gibi ya 🙄
Maalesef iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor.🤦
Evlilik hazırlığında bu tarz şartlar koyan insanla evlenilmez
Bu konu bana çok zalimce geliyor elbette hakkı var, işte bu sebeple dengi olanla olsun herkes.
Hakkı yok değil ama tüm şartlarda anlaşılması daha iyi olur.
Bu devirde kim ev alabiliyor nirvana bu istek... adam gibi mesleği varsa öpsün başına koyunlar valla 😅 Yoksa evde kalmaların hadii hesabı olmaz
Çok çalışkan ve işini bilip kendine güveniyorsa sorun olmaz. benim de işim yok , eşim yok , evim yok. arabam yok. yakışıklılık yok. yapacak bir şey de yok.
Ben evlendiğimde evimiz yoktu çalışıyorduk ikimizde krediye girdik evimizi aldık. Sevmek anlaşabilmek önemli olan yoksa villada otursan ne dairede otursan ne yazar sevmedikten sonra.
Kiraya çıkarlar.
İstemiyosa
Evlenilir beraber çalışır alırız ben illa ki Zengin birisi olsun kafasında değilim ben de destek olabilirim.
Evliliğe gönlü olan kirada da oturur.
Nokta
Hepsi var ama yaar yok ev araba bunlar alınır para kazanılır o kolay iş zorolan sevecek birini bulmak
Evim var evlenmek istemiyorum gerek yok
Bekar kalsınlar zaten aldatıyorlar
İllaki vardır evi olmayanla da evlenecek kızlar 😄
Beni ikna ettin hocam
Evlenebilir de çocuk yapmasinlar
Elbette hakkı var
Maaşları azsa kendilerine yazık edip evlenmesinler
İsteyen olursa evlenir.
Zaman içinde de alınabilir bence ya
Bu tip şartlar koşan insan ile evlenilmez.
Evi olmasin ev olsun yeter 🤧
Ne alaka
Ahhahaha yüz güzelliği bu kadar mı önemli ha zaten burun pişmanlık aşırı sigara içtiğim için aşagı düştü
Valla evi olanlarda bekar ☺️ durum biraz enteresan
Var kiracılar benden rahat
Doğruyu söylemek gerekirse bu devirde yok
Kiralık evler ne güne duruyor : ))
Yok ölelim biz
Hak herkeste var
Yok bence
Bence olmamalı 😂😂
Neden olmasin
Bizde hepsi var esyok anlasabilecek
Tabi ki var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?