Arkadaşım bana sebepsiz yere küstü?

Ben okulda sessiz biriydim hiç arkadaşım yoktu tek arkadaşım zaten çok eskiden beri arkadaşım olan bir arkadaşımdı. Her tenefüsle onunla arka bahçede konuşurduk. Bir gün ben sınıfımdan başka bir arkadaş edindim. Ertesi gün yeni arkadaşım ilk tenefüs dışarı çıkalımmı dedi bende tamam dedim sonra eski arkadaşımla karşılaştım ama yeni arkadaşımdan özür dileyip eski arkadaşımla dışarı çıktım. Biz öğlen arasındada yemeği yedikten sonra beraber arka bahçede konuşurduk. Birkaç gün sonra yine öğlen arasında ben eski arkadaşıma gitmek yerine biraz geciktim yeni arkadaşımla başka biryere gittim, sonra eski arkadaşımın yanına tekrar gittim yani yine konuştuk ama biraz mutsuz gibiydi. Yine birkaç gün sonra öğlen ilk tenefüs (o tenefüste eski arkadaşım dışarı çıkmaz) ben yeni arkadaşımla tenefüse çıkcaktım koridorda eski arkadaşımla karşılaştım o bana birşeyler dedi ama ben anlamadım (onun bana birşeyler dediğini bile ben anlamamıştım sonradan yeni arkadaşım bana onun birşeyler dediğini dedi) sonra eski arkadaşım sınıfına gitti bende yeni arkla tenefüse çıktım. Sonraki tenefüslerde eski arkadaşımı bekledim ama hiç gelmedi. Bir süre sonra bende onu beklemeyi bıraktım. Sonra birkaç gün sonra sınav salonunda ona sordum : "Kanka neden tenefüse çıkmıyorsun?" oda sen çıkmıyorsun diye çıkmıyorum dedi. Ama bende o çıkmıyor diye bana kızar diye çıkmıyordum. Sonra başka eski bir arkadaşımdan discordda öğrendimki o eski arkadaşım benden için şöyle demiş : "1 ay takılıp küseceği birisi için beni sattı" falan demiş bide i"bne çıktı falan demiş benden için (şerefsiz satak anlamında). Sonra ben onu heryerden engelledim birdahada konuşmadık. Aradan aylar geçti yeni arkadaşımla öyle 1 ay sonrasında falan küsmedik ama asla eski arkadaşımla geçirdiğim zamandaki eğlenceyi onla alamadım. Bugün yine bizim eski discorddaki mesajlarımızı gördüm ve barışmam gerektiğini anladım. Fakat o benle barışmak istemiyor ben ona sormadım barışalım diye fakat onun benle barışmak istemediğini biliyorum beni satak olarak görüyor. Discorddan istek attım fakat Discorda girmediği için daha görmedi. Ben onu satmamama rağmen bana sebepsiz yere küstü sizce nasıl barışabilirim?
Arkadaşım bana sebepsiz yere küstü?