Sürekli eve aileler, akrabalar mı gelecek?
kız da onlara hizmet mi edecek
kız da onlara hizmet mi edecek
Yoo aileye göre değişir benim de eşimin de doğru düzgün akrabası olmadığı için gelen yok evimize eşimin annesi de zaten o yönden çok iyi bir insan bana zahmet olmasın diye hep kendi evine çağırır bize gelecekse de eli boş gelmez ben yemek yapacaksam o tatlı yapar ya da bir çeşit yemek yapar öyle gelir
Gelirler evet.
Böyle bir durumdan kurtuluş, direkt başka şehire taşınmak olur. Gelen gidenin haddi hesabı olmuyor. Yöreye göre de değişkenlik gösterebilir; kimileri ayak üstü uğrar geçer kimileri sabah, öğlen, akşam gelir dururlar.
Olması gereken 5 dakika çay içip söylenmesi gerekeni söyleyip gitmek hemen. Bu konuda insanlar fazla anlayışsız gibi. Bunda yoğunluk arasında gerek yok yani saatlerce durmanın.
Arkadaşım yeni evlendi onda böyle bir durum yok. Bazı ailelerde çok fazla git gel oluyor belki seninki de öyle olursa dediğin gibi sürekli hizmet edersin..
Her ailede olmuyor genellikle Doğu tarafları öyle aile bağları kuvvetlidir her gün olmasa da, arada sırada akraba ziyaretleri oluyor. Hizmetci konusuna gelirsek, bu tamamen kendisiyle alakalı bir şeydir kimi kadınlar vardır maalesef pasiftir kendilerini köle gibi kullandırıyorlar hatta komik ama halinden memnun olanlar bile var. Kimisi ise akıllıdır kendisini kimseye ezdirmez kocasına bile.
Cevap
26Cevap
maalesef ki öyle bunun için evlenmeye gerek yok ölene kadar böyle olur hele ki büyük ev ol daha çok gelirler bizde aşırı gelen oluyor evden misafir eksik olmuyor habersiz çat diye gelen çok, insan bunalıyor belli süre sonra sürekli bir hizmet ediyorsun
Bu görüşü kısmen hatalı buluyorum. Akrabaların insanların misafirliğe gelmesi muhabbetten olur. Onlara ikramda bulunman hizmetçi rolüne koymaz seni. Misafiri güzel karşılamaktır, iki hoş kelamı ziyafetlendirmektir. Bakış açısı önemli. Sen de onlara gittiğinde sana da ikram sunulacak. Bu kişilere zor geliyorsa içten yapmıyorlarsa buluşmasınlar, konuşmasınlar. Her gün gelecek değillerdir zaten de…
Nası mantık Anlamıyorum misafir senin evine bereketiyle gelir eskiden misafir gelir belki diye sofraya fazla tabak konulurdu şimdi ben misafire mı hizmet edicem mantığını asla doğru bulmuyorum ailelere büyüklere saygı sevgi hiçbir şey kalmamış bunu anlıyoruz artık.
Şovu kes erkeksin diye oturduğun yerden misafir çağırırsın tabi
Temizliği yemeği hazırlığı kadına ait bir taraflarını yayarak misafirlikten bahsetme
@Hasstr56 yeni nesil çok tuhafmış. Siz eski nesilin yetiştirdiği nesil bu kadar olur zaten😂
@Hasstr56 senin ağzını yamulturumö oğlum diyor bir de düşük seviye peynir
Maalesef başlarda öyle oluyor zaten bir süre sonra onlarda sıkılıp gelmeye bırakıyor. 😀
Onu bilemiyorum ama benim anne tarafım doğulu (her doğulu böyle olmayabilir) aile apartmanında oturuyoruz sürekli gelen giden oluyor sabah öğle fark etmeksizin bekar olan bir dayım sürekli evimize geliyor neredeyse her gün yani rahatsız da oluyoruz babam gelince de gidiyor bence en iyisi akrabadan falan uzak bir yerde oturmak zaten en rahatı da bu
Valla ben evlenirsem karımı öyle tiplerle muhatap etmem alırım gideriz Norveçe ya da ABD'nin nezih sahil kasabalarına bir ev alırım müstakil bir de araba hayatı boyunca stres yaşatmam karıma
Tabii efendim
sonrada g. tu kalktıgı için boynuzu yersin
@Tombikyanakyiyici knk g*tü kalkacak bir kadınla zaten evlenmem
onu bilemiyosun evlenince gercek yuzlerini görüyorsun
Bence sen bu konuyu düşünme, senin gibi düşünen, evlenen yeni nesillerin artık aile ve akrabalık bağları yok, bu konuda rahat olabilirsin. Yani, hizmet etme gibi bir derdin de olmayacak...
özellikle yeni gelinlerin hünerlerini görmek isterler zaten her kaynana da düzenli olarak kaynana hizmeti görmek ister
Ne diyosun Allah korusun arada gelirler tabi ama sık sık gelmeleri biraz da senin tutumuna ve onların yüzsüzlüğüne bağlı
Gelecekler evet, misafir berekettir. Ama her akşam gelen misafir değil tabiki. Yeni evli çiftleri yalnız bırakalım.
Sürekli gelmezler heralde. Ama yine de en güzeli akrabalardan uzak bir yerde oturmak.
seks için evlenecek sin sonra eş dost akraba tebrik için aylarca çıkmayacak sizin evden 😂
aynen öyle hizmet edecen anandan napıyodu izlemedin mi hiç :D
Evlenilen ben ya da benim gibi birisi ise hayır değilse evet
Kız varoş, hizmetçi ve ezik ruhluysa evet hizmet eder. İşi gücü kariyeri ve azıcık zekası olan biriyse hayır etmez. Sen biraz ilki gibisin :)
Anan ilki gibi beyin fukarası
Şu başlıktan ve detaydan bi' korku filmi çıkar o derece..
Evet ne sandın, aile 1 değil iki olacak, sadece erkekle değil ailesiyle de evleniliyor ülkemizde😅
Gelsinler ne olacak 😂 ama akşam 10 dan önce gitsinler 😂
Sürekli gelmesi sorun çıkartabilir özellikle akrabaların fazla gelmesi hoş olmaz
Yok halk mahale bakanlar kuruluda gelecek hizmetide vali kaymakam millet vekilleri yapacak
Evlendiğin kişinin aile yapısına ve seninkine bağlı
Sürekli olmazda kalabalık bir aileye çoğu zaman gelir
Aileye göre değişir o. Bölgeye göre de. Bizde olmaz öyle şeyler.
Yok böyle bir şey illaki ziyaret olur ama daima değil
Valla ben ilk evlendigimde esimin tarafı özellikle baldız bizden çıkmazdı
En sevmediğim olay bu evliliğin özellikle ilk zamanlarında yapılıyorsa cinayet sebebi 😏
Evet özellikle esinin ailesi gelen giden eksik olmaz hizmetçi konumundasın bir nevi
kesinlikle onlar seni düşünmese ne yapacaksın. Kime sarılacaksın. AİLE HERŞEYDİR.
Bunu böyle algılıyorsan evlenme bence
Zaten evlenmem
Yoo yeterince bas basa kalacaksınız
İlk bir ay ziyaret günü olacak
maalesef o yüzden evlenme :D
Yooo doğulu Felan değilse kdelkd
Genelde öyle olur ama her aile bir değil tabi
Sürekli değil tabiikide
Yani. Gelmesin mi? Evlilik böyle bir şey işte.
Sürekli olmaz herkesin işi gücü olur
Başlangıçta çok gel git olur da zamanla sakinleşir
Hiç anlamam o işlerden
Evet öyle olacak
Kayınvalidene gitmek zorundasin sfgh
aile yapısına bağlı bir durum bence
Eli boş gelmezler
Hayır
evetttttttttttt
Evet 🥺
Evet
Hayır