Kalınmaz. Ev üstüne ev olmaz. Huzursuzluklar, gerginlikler, tahammülsüzlükler baş gösterir. Şartlar el veriyorsa (ki vermeli başka yolu yok) ayrı evde yaşamak en doğrusu. Günümüzde de eşinin ailesiyle aynı evde yaşamayı kabul edecek kimse yoktur bence. Ancak maddi durumu el vermeyen kişiler bunu kabul edebilir. Ki o da mecburiyetten. Gerçekten istediklerinden değil. Ayrıca insanlar beni çok yoruyor. Evlendikten sonra mümkünse eşim dışında hiç kimseyi gözüm çok sık görmesin. Evimde rahatça hareket edip, yorulduğumda koltukta rahatça uzanıp keyfime bakabileyim. Bir evin içerisindeki rahatlık hiçbir şeyle ölçülemez. Ben bu rahatlıktan vazgeçemem...
Ailesi ile veya ailemle birlikte yaşamak istemem ben şahsen. Benim ve eşimin bir özeli olmalı. Kendi evimde çekinerek dolaşmamalıyım. İstediğimi giyip çıkarmak isterim, istediğim gibi hareket etmek. İstediğim saatte duş almak vs. Beraber yaşanılırsa çekinerek olur hepsi. Rahat edemez insan.
Bir gelin olarak söylüyorum kalanlara da saygım var ama biz anlaşamadık ailesiyle daha doğrusu ailesi hep benim dediklerim olucak kafasindaydi benim evim diyip duruyodu o ev hiç bir zaman benim olmadı yani. En sonunda evler ayrıldı. Ama eşim yinede birlikte kalalım diye baskı yapıyor. Benim ağzım bir kere yandı zaten yeter.
Bir evde iki aile yasayamaz. Ev ev üstüne olmuyor. Benim ailem nolacak demeyin. Annenizle kariniz arasında cok kalirsiniz. Varsa imkaniniz altli ustlu oturun. Yakin olmak istiyorsaniz. Yok derseniz nolacak otururuz. Amenna herkesin hayatina hickimse karisamaz 🤣
Hangi erkek diyor bunu ya? Bilelim de engelleyelim direkt akskwj Şaka bi yana bi yaştan sonra kendi ailesine bile zor katlanıyor insn bir de yabancı bir aile? Allah korusun
Bence aile ile yaşamak doğru değil, aradaki saygı ve sevgi bağını zedeleyeceğini düşünüyorum bide özel hayat diye bir şey olmaz ki.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aileyle kalınmaz kalınırsa mutsuzluk baş gösterir. Yani özel bir alan yok sürekli arada kalma durumu, sürekli dert tasa hiç gerek yok yani. Diyeceğim o ki Allah herkese ayrı bir evde yaşamayı nasip etsin.
Açıkçası ben yaşamak istemem.. Zor olur ya. Teyze çocuğu dayi çocuğu falan olsak belki.. Ama ailesinin bakıma ihtiyacı olur o zaman cevabım değişebilir.