+1 yılHiç kafana bile takma ben 31 yaşındayım bedensel engelliyim yani bastonlar ile destekli olarak yürüyorum kendi işimi kendim yapabilirim sadece destek almadan yürüyemiyorum ama kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyorum fizik tedavi rehabilitasyon merkezine gidiyorum, aktif bir şekilde çalıştığım bir işim yok, ama sigortam devam ediyor böyle bir durumda benimde evlilik imkanım yok.
Ama çevremdeki evlenen insanlara bakıyorum mutlu olan sayısı az, mutsuz insan sayısı fazla o yüzden evlilik evlat ölümünde Allahü Teala hayırlısını versin inşallah. Dert etme kendine sadece helalini bekle ve geleceğini garanti altına al ondan sonra evlilik düşün10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak güzelim ben 22 yaşındayım ve 1 sene öncesine kadar hayattaki en büyük hayalim ve tek derdim sevgilimle evlenmekti. Onu hala çok seviyorum hala çok istiyorum evlenmeyi ama ben şunu öğrendim; hayatta hiç bir şey (kendi mutluluğun dahil) kendi geleceğinden ve ekonomik özgürlüğünden daha önemli değilmiş. Çünkü ben ablam abim üni okuyup atandığında hem evde hem dışarda adam yerine koyulduklarına şahit oldum. Evde her şey onlara sorularak yapılıyordu. Bu hayatta herkes için böyledir. Paran varsa insan yerine koyulursun, maalesef. Maalesef diyorum çünkü evlendiğinde eşin de sana aynı muameleyi yapacak; aşkından ölse bile. Para kazanıyorsan o evde söz sahibi olacaksın aksi taktirde bir çok şeyin kararını sana sormadan verecek. Ben bunu hayatım boyunca böyle gördüm böyle bildim. Ha para kazanıp yine de şiddet gören insan yerine koyulmayan kadınlar yok mu, var. Ama istisnalar kaideyi bozmuyor. Bugün evlenip çok güzel olan 22 yaşındaki arkadaşın umarım musmutlu olur. Ama şunu unutma o okumadan ve tek imkanı ailesi/eşi iken bu kadar güzel olduysa sen kendi imkanlarınla kendi kararlarınla çok daha güzel bir düğün yapıp gelinliğin en özel gelinlik, kuaförün en kaliteli kuaför olabilir. Seni anlıyorum 21 yaşındasın daha üniversite kazanıp, okuyup, bitirecek ve daha evleneceksin şöyle bi düşününce rahat 30u bulur evlenme yaşım diyorsun. Ama öyle düşünme 20 yaşında evlenip huzursuz, mutsuz ve kocanın eline muhtaç bi kadın olacağına; 30 yaşında evlenip kendi ayakları üzerinde durabilen, güçlü, özgür ve kocası tarafından daima değer görüp, fikirleri sorulan bi kadın olabilirsin. Hayatta her şey kendini nerde gördüğünle alakalıdır. Sen çok güzel ve çok değerli genç bir kadınsın. Senin değerin tabiki maddi gelirinle ölçülemez ancak yaşadığımız dönemde hayat şartları bunu gerektirir oldu. Yani güzel ve genç kadın; oku ve dimdik ayaklarının üzerinde durabil. Ben sana inanıyorum, sen de kendine inan🌸💜
62 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel yazmışsin eline sağlık.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim canım🌸🤍
Ben 19 olmadan herkes nişanlanıp evlendi ama ben o evliliklerin bir yerden sonra mecburiyetten devam edeceğini ya da erken olduğu için farklı sorunlar olacağını düşünüyorum. Hiçbir şey için geç değil. Sen okuduktan sonra evlenince karşıdan daha fazla değer görüp sorumlulukların daha çok bilincinde olmanız daha yüksek ihtimal. Ayrıca ben sürekli eşimin eline bakmak yerine çalışarak ona destek olup beraber bir şeyler yapmayı, beraber bir şeylere sahip olmayı daha çok isterim. Kendi mesleğini yapmana gerek bile yok ama artık burger kinge bile üniversite mezunu arıyolar. Bırak geç evlen biraz daha hayatını yaşa şu an hayatın farkına ve eğlencesine varamadan insanları doğru düzgün tanıyamadan olgunluğun başına bile belki henüz gelemeden ilk seçeneklerden biriyle evlenmek bana saçma geliyo. İlk seçenek olsa bile bu kişiyle biraz daha vakit geçir. 3 yıl sevgili olup ayrılmakla 3 yıllık evliliğin bitmesi aynı şey değil.
00 Yorumla
O ileride ayrilirsa da ilgilenecekmsn?

O okumamayi tercih etmis sen ise okumayi kendimizi basklariyla kiyaslamaktan vazgecelim lutfen. O evlenerek mutlu olur sen evlenmeden. Ki herkes ayni vakitte herseyi yapacak diye bir sey yok.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
115Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBen geç değil
00 Yorumla
+1 yılMerhaba canım senin sorunu okudum ve kendım sorduğumu sandım bi an bende aynı durumdayım şu an, 23 olucağım 1 hafta sonra ve hayata geç kaldım mı diye çok sorguluyorum bu aralar kendimi sürekli başkaları ile karşılaştırıyorum, cocukluk arkadaşlarım 2x evlenip boşanmışlar, hepsinin farklı hayatları var küzenlerim iş sahibi oldu üni okuyup ve ben hala ilk sene hemşirelik okuyorum.. bunu fark ettim: kendi hayatını başkaları ile karşılaştırmak çok sağlıksız herkes farklı hızda hareket ediyor bu senin geç kaldığının anlamına gelmiyor, benim okuduğum unide evli çocuklu 40 yaşında kadınlar bile geliyor.. hiçbir şey için asla geç değilsin, tavşan gibi hızlı olup pişman olmaktansa kaplumbağa gibi ilerleyip emin adımlar ile hareket etmeyi tercih ederim:) herşeyin vakti var seninde öyle, sakın üzülme güzel kardeşim
12 Yorumla- +1 yıl
Aynı durumdayim bende 23 yasindayim okul bitmedi hala allah kolaylik versin valla
- +1 yıl
@mutsuztospik Sanada kardeşim ❤️ İnşallah başarırız!!:)
Herkesin kendi hayatı, kendi hayat görüşü. Başkalarını kendinle kıyaslaman yersiz ve geçersiz bir önermeden ibaret.
Başarı olarak gördüğün şey evlilik olabilir, okumak ve akademisyen olmak olabilir, kendi işinin sahibi olmak olabilir, vs. ancak başkasının bunların hepsine sahip olması seni başarısız bir birey yapmaz.
Hayat bir yarış değil, hiçbir şeye, hiçbir zaman geç kalmış değilsin. Kendini bul, kendin ol, düşün, kendince adımlar at hayallerine doğru, elinden gelenin en iyisini yap. Hayatını “keşke”lerden ziyade “iyi ki”lerle doldur, başkalarının gözünde hata bile olsalar. Çünkü sadece keşkelerle dolu bir hayat, boşa geçmiş bir hayattır.10 YorumlaSöyle açıklayayım bu ülkede okumak boş. Lise ile birlikte toplam 6 yıl boyunca sağlık eğitimi aldım laborantlık okudum kpss den 77 aldım. Ama benim değil de 4000 suriyelinin puansız bir şekilde sağlık alanında atandığını öğrendim. Bu ülke 3 milyar tl harcayıp meslek liselerinde okuyan 600 suriyeliye 5 yıldızlı otelde festival veren bir millet. Yani bizim okuyup, okumamamız iş sahibi olup olmamamızın nedeni yok onlar için. Bende önceden ne evlenmesi ya okuycam ben kendi paramı kazanıcam falan diyordum. Bu ülkede bunun artık mümkün olmadığını anladım. Benimde yaşıtım bir kız arkadşaım vardı ve oda evlendi liseyi bitirir bitirmez. Eşi de okumamıştı ve sanayi ustasıydı babası. şu an benden daha iyi bir yaşam koşulları var hem maneviyat hemde maddiyat olaraki. Her ay tatile falan gidiyorlar. Gerçekten bu ülkede okumak boş. Sadece adı kalmış artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence geç değil, kişi isterse lisans seviyesinde 2 üniversite bitirsin, boş bölümse benim için o baştan kaybedendir. Tabii gelecek kaygısı olmayan birisi ise başarılı bulurum. Çünkü kendi geliştiren biri olarak yorumlarım. İş imkanı yüksek, prestijli, özellikle meslek hayatında mutlu olacağını düşündüğün bölümü seçmelisin. Tüm bunlar göz önüne alındığında zaten sağlıklı karar verilebilecek yaş aralığı 22-27’dir bana göre.
Düzgün bir ailede yetişen biri doğru zamanda doğru destekle 18 yaşında bile oturtabilir bunu.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçek iyi kadınlar 24'ü bulmadan evlenirler. Yanlızca evlendiği kişiyle kalırlar. Public'e açılmazlar... 25 yaşını geçmiş kadınlar isterse 1 milyon defa da bakire olsa da... bakireyim dese de ruhu bakireliğini yitirmiştir. Evvela erkek 30-40 yaş aralığında genel de aranan kriter ev araba iş koruma sorumluluk sahibi seviyesine gelmiş olur. Olgun Adam arayışı olur 20-55 yaş aralığında ki tüm bekar-boşanmış-dul kadınlar ama tümü. Bir erkek 25 yaş üstü yaşta bir kadınla evlenirse benimsemesi-sahiplenmesi zor olur eğer aşırı derece ezik değilse. Toplum da ki erkeklerin %90'lık kısmı pazarda ki meyvelerden 100 kat daha ezik.👍 Bu anlamda şanslıyız piyasada bolca sazan mevcut.😜😜👌
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOlgun erkek arama kısmında bir filitre var. baba ölmüş ise ve baba ort. gelirli ise zengin değilse. Koca arayışı %95. Sağ ise %20-30 düzeyine iner.
Şuanlık genel kanı " baba kızını everene kadar bakar " yasasına göre. Koca arayışını ertleme nedeni en yüksek olan seçenektir. 👌 Asıl felaket babası vefat etmiş bekar-boşanmış-dul vs. kadınlar cidden ilk sarmaşığa atılırlar.
+1 yılHangimiz gec kalmadik ki.. aile desteği alamayan, okusa bile iş bulamayan milyonlarca gencten birkaciyiz işte. Düşünme bence rn iyisi dusunmeden yaşamak. O yasta evlenenler de erken evleniyor. Aldanma. 27-35 arasi evlilik yaşı. Devir değişeli cok oldu
20 YorumlaYakın zamanda buna benzer bir şey benimde başıma geldi. Lise arkadaşım evlenmiş çocukları olmuş. Uzun süre sonra karşılaştık bak sen okudun öyle boş takılıyorsun. Ben başardım dedi. Evlenip çocuk yapmak başarı sayılıyor galiba. Ben başarısız oldum :))
20 Yorumla
+1 yılboş ver yahu oku geliştirin kendinizi güçlü bir kadın olun evlenemek çocuk dogurmak en kolayi önce ayaklarınız yere bassın kimliğinizi kazanın birey olun söz sahibi olun kocanız ileride birseyleri başınıza kalkıp egemen olmasin hayata eşit başlayın okuyun
22 Yorumla- +1 yıl
@Mlee_sts Sanırım alaycı bir yaklaşımda bulundunuz!😅 Tersi ise de saygı duyarım. Neyse herkesin kendi hayati dilediği gibi yaşar lakin ucuz şeyler göze hoş gelsede ne tat nede fayda veriyor
+1 yılHayatta hiç bir şey hedefleri idealleri kadar mutlulu edemez insanı, gerçek başarı budur, evlilik çocuk geç kalınacak ya da karicirilacak bir şey değildir. Hazır olduğunda kendiliğinden olacak şeylerdir. Yaş görecelidir, herkesin ilahi planı kendine göredir
10 Yorumla
+1 yılÜniversite hayatı yaşamadan evlenme derim ben. Ve tabiki çok çalış yapabiliyorsun geleceği parlak, önü açık bir bölüm oku kariyerini eline al. Yaşınız evlilik için çok erken bu yaşlarda insan doğru karar veremeyebiliyor ve sonu istendiği gibi sonuclanmayabiliyor.
10 YorumlaEvlenmek marifet ya da bir başarı değil. En başında bu evlilik olayını başarı olarak görmemek lazım. Hiçbir şey için geç değildir, senin için bir şeylerin başlama zamanı buymuş ve böyle ilerliyor. Başkalarının hayatına göre kendi hayatını kıyaslarsan sen duraklarsın onlar da ilerler..
10 YorumlaHayır ben de 24 yaşındayım 2 nci üni okuyacağım arkadaşın yaşıtlarını dışarda görünce içi burkulacak ama size belli etmemeye çalışacak. Kadın çalışmalı okuyarak çalışmak daha mantıklı bana göre bu böyle tabiki, evlilik yaşı 25 den aşağıda olmamalı bence yıl geçtikçe kafa yapısı da değişiyor insanın 25 de ortalama bir ara yaş bence
10 YorumlaSakın böğle düşünme. Çok yanlış bir düşünce tarzı. Benim 30 yaşım var online mastr yapiyorum londrada. Kendi üzerinde çalış ögrene bildigin kadar ögren, yeni dil öğren. Kendini gelistir. Evlenmek cocuk yapmak her yasta var. Avrupali bütün arkadaslarim 30dan sonra cocuk yapti. 30 a kadar okudular ögrendiler, kendilerini gelistirdiler kariyer yaptilar. İlla 30dan sonra olsun demiyorum ama 25 yasa kadar evlenmek cok sacma bisey. Ben yaptim gordum))
10 Yorumla
+1 yılOkumayanlar 20-21 dedim mi evlenir zaten. Sen okumaya bak hayır geç kalmadın 21 ne ki küçüksün daha. Ben de 19 yaşındayım. Okuyorum. Okumasam ben de 20-22 dedim mi evlenirdim ama önce okul olmalı diye düşünüyorum. Koca parası yemek, kocamdan para istemek çok ezikçe bu yüzden önce ekonomik özgürlüğümü elime almalıyım diye düşünüyorum. Doğru olanı sen yapıyorsun o değil.
10 Yorumla
+1 yılbence cok duygusal takiliyosun. herkesin hayati farkli simdi ben ders calisirken arkadasim evleniyo ya da ben kpss ye girdim memur olmaya calisiyorum vs. ama arkadasimin boyu kadar cocugu oldu gibi dusunceler cok yanlis. herkes kendi hayatini yasar. gunun birinde sen okuyup kendi ayaklari uzerinde durabilen güçlü bir kadin oldugunda, kariyerini tamamladığında belkide su an kiskandigin evli arkadasin yipranmis cokmus hayata kusmus mutsuz bir insan olacak. sen boş ver bunlari ve gelisimine odaklan
10 Yorumla
+1 yılbenim çevremdeki çoğu arkadaşım evlendi çocukları var , sevgili olarak ciddi ilişkileri olan da var benim hiç bişeyim yok olmak zorunda değil herkes farklı bence bu yaşta evlenme okulunu oku hepsi sonradan yine olur bi kaç aya kızın pişmanlık, şkayet dolu sözlerini duyunca iyi ki bu yoldayım dersin
12 Yorumla- +1 yıl
hiçbir şeyim yok demek saçma olmuş.
- +1 yıl
ilişki bakımından.
+1 yılGenel geçer zaman çizelgelerine uymak zorunda değilsin. İnsanlar elma değildir, herkes için şartlar farklı zamanlarda farklı şekilde olgunlaşır. Ömrün boyunca seni üzmeyecek koca bulursan gerçekten 20 yaşında da evlen, ne yapacaksın iş hayatının pislikleriyle kendini yorup. yok şartlar öyle gelişmiyorsa ve okumak zorundaysan 30 yaşında da okumanın çaresine bak. Sadece şu an yaptığın şeyi gelecekte de isteyip istemeyeceğini sorgula, yoksa ileride bir marjinal değişiklik kovalar durursun. Kariyer değişikliği, eş değişikliği gibi..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılBoşa dememişler evlilik futbol topu gibi dışardaki içeri girmek istiyor içerdeki dışarı çıkmak , ben de üni okuyorum cidden çok bıktırdı okumak iş hayatına atilmamak Sap sap öğrencilik hayatı evlenin düzenim olsun vs diykrum yani ama evlenenler de saçmalama oku garantiye al diyor Gel de yaşa.
00 Yorumla
+1 yılAnnem üniversitesi okudu 21 yaşında mezun oldu. 22 yaşında evlendi ve yüksek lisans yaptı. 24 yaşında da beni doğurdu. Şimdi ikinci üniyi okuyor. Kadının önünü alamıyoruz. Annemle kıyaslanınca ikinizde hayatta en az 2 yıl geriden geliyorsunuz. Herkesin kendine göre bir hızı var endişelenme. Geç olsun da güç olmasın.
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç değil. hayat senin seçim senin. Ya kendi ayakların üzerinde durur ekonomik özgürlüğünü kazanırsn ya da erken yaşta evlenir çoluk çocuğa karışırsn. Her iki seçenek de kişiye göre doğru tercihtir. Sana göre hangisi doğru ona en iyi sen karar verirsin.❣️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikle eğitimi kıyaslayamazsın. Evet, çoğu genç kızın hayali evlenmek, gelinlik giyip, ev düzmek. Ama geleceğine yatırım yapmakta boş iş değil ki kendini kötü hissedesin. Bak bende 20 yaşımda evlendim. Çocukluk arkadaşımın kınasına gidiyorum şu an. Kız 25 yaşında evleniyor. O hukuk okudu, son döneminde, ben ise hâlâ eğitimimi tamamlayamadım. 20 yaşında evlenmek bence bir başarı değil. Boşuna tribe girmeye gerek yok.
06 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyor z kuşağı y kuşağı gibi zamanında olgunlaşamıyorlar, ergen kafayla yaşıyorlar 30 yaşında anca evlenirler 🤣 istisnalar kaideyi bozmaz tabi
- +1 yıl
"hatta erken bile" tamda beklediğim ergence cevap 🤣 tamam sen git büyüde gel, z kuşağının çoğu fiziken büyüyor ruhen büyüyemiyor
- +1 yıl
+1 yılYorumlar genel olarak teselli eder cinsten;
Hayat bir imzadan ibaret değil.
Ayaklarının üstünde dur.
falan falan...
Evet hayat bir imzadan ibaret. Bu imzayı kağıtlar ve evraklar sebebiyle erteleme... insan ailesi ve çocukları için yaşamalı. Ailen senin için ve seninle ölene kadar duracak. Diploman okul bitince duvarda duracak. Mesleği ne kadar yaparsan o kadar sürer.00 YorumlaArkadaşın erken evlenmiş ama üniversite okumayan için de makul. Herkesin hayatı farklı akıyor. İnsan ister istemez kıyas yapar. Bir yola girmişsin, insanlar 30 hatta 40’dan sonra dahi üniversite okuyor ya da mesleğinden memnun olmayıp bölüm değiştiriyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılHayir gec kalmadin. Kendini baskalariyla kiyaslama. Kimin ne kadar mutlu oldugunu bilemeyiz ama evliligi basari olarak gormek cok sacma. Ben evliyim yeni evlendim hatta ama bana gore benim basarim diplomalarim. Gurur duyuyorum kendimle. Kendi ayaklarim uzerinde durabiliyorum esimin eline bakmiyorum bana para versin diye. Diplomani al sonra evlenirsin.
00 Yorumla
+1 yılSen hicbiseye gec kalmadin canim hayat senin icin daha yeni basliyor. O evlenerek hayatinin yonunu degistirmis ve gencliginin baharini curutmeye adim atmis😂yasayacagin daha cok sey var acele etme oku calis gez 27 28den sonrada dogru olduguna inandigin kisiylede evlen
00 Yorumla
+1 yıleski insanlar cahillikten 15-20 yaş arasında evlendiklerinden bizde de geç kalmışlık hissi oluşuyor ama alakası yok. eğer doğru insanı bulduysan istediğin yaşta evlen tabii ki, acele etmenin manası yok yani. istersen okulunu bitir, kariyerini tamamla, çalış bekarlığının tadını çıkar. sonra evlenirsin, 30 yaşındasın diye evde kaldın diye bir durum yok.
00 YorumlaAbi harbiden okuyan pişman oluyo bu dönemde çok yazık. Ama ideallerin varsa ve bunları yurtdışında (avrupa abd kanada) değerlendirmeyi düşünüyorsan oku ve yaşın daha fazla ilerlemeden evlenmek yerine yurtdışına git. Maalesef bu çöplükte ideallerin bi önemi kalmıyor.
00 Yorumla
+1 yıl25 yaşımdayım ve elime yeni yeni para geçiyor, mezun olmama daha 1 sene var, mezun olduktan sonra askerlik ve iş bulma telaşı. Erken evlilik demek güzel bir şey değildir, erken evlilik insanı köşeye kıstırır, borç gırtlağa dayandığında bunu daha iyi anlayabilirler erken evlenenler. Ha köşede birikmişin vardır, tahsilini de tamamlamışsındır, işin de elindedir, o zaman neden olmasın, evlen gitsin. Ama füşünmeden aaaa ben seviyorum ya evlenelim demek hayatını cehenneme bile çevirir.
01 Yorumla- +1 yıl
Yani geç kalmadın, hiç telaş yapma, sakin sakin üniversiteni kazan, oku, mezun ol, iş bul, paranı kazan, o sırada seversen sevdiğinle evlilik planlarını kur ve zamanı gelince evlen.
+1 yılYavrum ben 28 yaşındayım, üniversite bitirdim. İşsizim. Üniversite mezunu ev kızı oldum bekarım. Bence fazla abartmıyor musunuz? Ben bile genel olarak pek takmıyorum bunu ama bazen ciddi ciddi geç kalıyor muyum dediğim zamanlar oluyor ve bu saatten sonra kimi seveceğim ki lan diyorum kendime. Bence daha erken yaşın var.
00 Yorumla
+1 yılHayata geç kalmış sayılmazsın, evlenmek hayatı dolu dolu yaşamak ya da hayata erken başlamak değildir öncelikle bunu sil kafandan.
Sen kendinin farkına varmış ve kendi tercihleriyle hayata devam eden bir Kadınsın, bundan daha güzel ne olabilir ki?
Bence kafana hiçbir şeyi takma ve sınavlarına, geleceğine odaklan elbet her şey'in zamanı vardır.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılGeç kalmak neye göre kime göre.. Herkesin hayat standartları, yaşadıkları, yaşamak istedikleri, idealleri farklı. Senin idealinde okumak ve meslek sahibi olmak varsa kendini okumak istemeyen veya okumaya fırsatı olmamış insanlarla kıyaslamamalısın. Evlenmenin de bir yaşı olduğunu düşünmüyorum ben.
00 Yorumla
+1 yılboş ver okumana devam et sen tanıdığım bir akraba var o da okumadı textilde çalıştı onunla aynı bölümde olup okumaya devam eden arkadaşı moda tasarımcısı oldu kendisi evli ve textilli kaldı pişman oldu hiç okulundan işinden şaşma evlilik mutluluğun tek fırsatı değil o fırsatı kendin yaratırsın
00 YorumlaHiç bir şey için geç değil, yaşın geldi veya geciyor diye evkenmek zorunda degilsin. Böyle bir baskıya sokma kendini. Sadece emin olduğun kişi ile karşılaştığında eğer geçekten eminsen ve istiyorsan o zaman evlen bence. Ama yine de zamanina bırak. Ben emin olduğumu sanmıştım baskı yarattım hem kendi üzerimde hemde onun. ama maalesef yanılmışım bazen zamana bırakmak en iyisi. Ama yaşın geçiyor diye kesinlikle böyle düşünme. 30una kadar giderin var. Mümkünse fazla da uzatma ama sonra seçici oluyor insan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de 20 yaşındayım üniversite oluyorum arkadaşım evlendi ve çocuğu oldu başka arkadaşım daha 1 ay olmadı evlendi başka arkadaşım da evlendi 2 çocuğu var ve bana göre erken önce sınavını kazan sonra üniversiteni oku sonra evlenirsin
Bana göre bu devirde evlenilmez ve evlenmeyi düşünüyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum sana önce kariyer sonra evlilik
Evlenmeyi hedeflemekten ya da ozenmekten önce bence ayaklarının üzerinde mesleğini alarak dik durman daha iyi olur. ileride kimin başına ne gelir bilinmez. illa güçlü kadın illa güçlü kadın.
414 Yorumla- +1 yıl
güçlü kadın diye bişey yok.. güçlü olmak başka bı olgu ve cinsiyeti yok... ztn bı kadin güçlü olduktan gayri etkegrde ihtiyacı yok saçmalamaya kim artık erkek eril dir kadın narn roler karışmasın ztn şu devirde calismay an kadın yok derdimiz buysa
- +1 yıl
erkeğin adam oldugu yerde kadın her daim adam dur.. dellendirmeyin yahu
- +1 yıl
güçlü kadınmış bide bu çıktı.. asalakkk erkek mazereti ya gotu yemeyen bıraksın. u işleri kadın merdiven siler kendine de çocuğuna da bakar... bu boktan özgüveni birakin artık k dişil herşeyi yapar bı dedfimize yanin
- +1 yıl
iyi geceler
- +1 yıl
demek istiyorum ki kadına hakettiği değeri verin kadın zaten her konuda aktif gunuzde para getirmeyen kadın yok... güçlü kadından kastimiz ne yeni sevdigimiz adamın omzuna yaslanıp uyumayalım mi guvenmeyelim mi
- +1 yıl
normalize edin artık herşeyi kadına da erkeğe de gereğinden fazla rol ve yük olmasın
- +1 yıl
dusuncene bağış acina saygım var hedefim deilsin bakış açısı görüşler paylaşılıyor bunplatfoda bende yorumumu yaptim kişisel algilaasin egolar değil fikirler carpissin rica ediyorum
- +1 yıl
Arkadaş kadının en büyükd üşmanı yine kadındır diye boşuna denmemiş... Bu kadın da kendini ve cinsiyetini eziyor. Yazık...
- +1 yıl
Patlamaz inşallah hocam😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yıl22 yaşında mı evlenilir? Kaç yaşında erkekle evlendi? Kızlar halen akılanmıyır ya evleneceğin kişiyle ömür boyu kalacağımızı kim diyor? O erkek size ömür boyu sadık mı kalacak? Genç yaşta evlenince ne oluyor? Gençliğinize yazık oluyor. Genç yaşta evlenip mutlu olan az gördüm.
Okumak kadın için çok önemli yoksa aldatılırsanız o erkeğe muhtaç olursunuz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde aynı yaşlardayken arkadaşlarım evlendi hatta banada evlen artık diyenler oldu ama şimdi o evlenen arkadaşlarımın çoğu boşandı bi çoğu mutsuz erken evlilik çokta mantıklı olmuyor bence şu an 26 yaşındayım nişanlıyım çoğu insana göre çok geç kaldım ya da evde kaldım ama ben çok mutluyum tam zamanı bence üniversiteyi bitirdim yaşım geldi evleneceğim daha etkeni sıkıntılı bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLiseyi bıraktım açık liseyi bitirdim
23 yaşında üniversiteyi kazandım şu an mezun olmam gerekiyor ama 1 sene uzadı
26 yaşımda önlisans mezunu olacagım ilk üniversitem
Yaşıtlarım 2ci cocugunu dogurdu benim daha HİÇ sevgilim olmadı
Geçmi kaldım? Hayır geç kalmadım
İnsan büyüdükçe degişiyor daha akıllı düşünmeye başlıyor zamanla beni anlıcaksın
Müge anlı bile 30 yaşından önce evlenmeyin diyor10 Yorumla
+1 yılsaçmalama... üniversite oku erasmusla git gez oku dünyayı tanı... evlilik zaten olur... sen evlendiğin zaman belki o özendiğin arkadaşın kim bilir boşanacak... 20 li yaşlardaki evlilik profili ile 30 lu yaşlardaki evlilik profili çok farklı oluyor...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Her sabah erkenden kalkıp kocasına kahvaltı hazırlayıp ev temizliği yapıp çamaşır bulaşık yıkayıp kocasına akşam yemeği daha sonrasında çay ve meyve servisi yapacak arkadaşının hayatına özenme bence çok güzel bir hayat değil
10 Yorumla
+1 yıltabi bi erkek olarak tam anlamıyla anlayamam ama şunu söyleyebilirim hayat seçimlerden ibaret o erken yaşta aile kurmak istemiş bu senin hayata geç kaldığın anlamına gelmez nacizane tavsiyem okulunu bitir iş hayatına atıl boş vaktinde gez dolaş hayattan alacaklarını iyice al ondan sonra belirli bi konuma olgunluğa ulaştığın zaman evlenebilirsin hatta bu dediklerimi partner bulup yapabilir sonrasında ikinizde belirli olgunluğa gelince evlenirsiniz
20 YorumlaBence çok yanlış düşünüyorsun. 27 yaşındayım senin yaşında evlenen arkadaşlarım rahata eriştiler ama gençliklerini yaşayamadılar. Şimdi bana keşke senin gibi bekleseydik diyorlar. Mutlu değiller. İnsan olgunlaşmadan asla evlenmemeli bence. Ekonomik özgürlüğün olmadan asla hem de.
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏
Yirmi yaşında geç kaldım diyen biri bence hayata başlamasın derim. Siz daha yolun başında böyle gençlik oluyorsanız acaba zorluklarla bu ülkede nasıl baş edeceksiniz.
20 Yorumla18 den beri evlilik istiyorum adkerlik bahanesiyle oyaladilar son 1 aydan az kaldı askerliğe biter bitmez evlenmeyi düşünüyorum evlilik planım olduğu için uni okumaktan vazgeçtim 4 5 yıl daha uzatmak pek akıllıca bir şey değil bana göre
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim 40 kişilik lise arkadaşlardan 13 ü evlendi, 20 tanesi nişanlı. Biz halen sınav çalışalım 😂 Gerçi biz de denedik zamanında ama bizle sevgili olan arkasına bakmadan kaçıyor neyse kariyer daha önemli. Kaynanayla yemek çocukla mi uğraşıcaz
00 Yorumla arkadaşlarım üçüncü çocuğa hazırlanıyor. 27 yaşındayım. evlilik ile alakam yok ve hayata geç kaldığımı düşünmüyorum.
evlilik hayallerinin arasındaysa geç kalmış hissedebilirsin. aksi halde toplum baskısı ile böyle düşünmen gereksiz olur.00 Yorumla
+1 yılEvlenmek marifet mi? Neden evlenmeyince geç kalmak mı oluyor? Ben evlilik için en az 23 düşünüyorum ama ona bile erken diyorum bazen. Önemli olan hayatı yaşamak. Arkadaşın hayatı yaşamakta geç kalmış bence 😀
00 Yorumla
+1 yıl22 yaşında evlilik fazla erken bence senin yaptığın doğru insanın bilimsel olgunlaşma yaşı bile 25 ken 22 evlilik için çok erken diye düşünüyorum ama belki sağlam geçmişleri vardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yıl22 yaşındayım saldım sınavı falan. Okuyanda aynı okumayanda. Evlenenler mutlu oluyor sanki salla yaşa hayatını iki günlük dünya kendimizi strese sokmanın bir anlamı yok
10 Yorumla 21 yaşın çok erken evlilik yaşı 28-30 dur ilerde o arkadaşın pişmanlık duyarken sen iyi ki demiş olursun erkeğe muhtaç hayat yaşamak o kadar kötü ki emin ol
10 YorumlaBen 34 yaşındayım ve hiç evlenmedim. İstemedim de, gayet memnunum halimden. Evliliğin getirdiği şeyler gibi bekarlığın getirdikleri de var. Kendini kimseyle kıyaslama keyif almaya bak, zaman çabuk geçiyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Yaş gelmiş bence 😊
- +1 yıl
Yaş gelmiş bence etrafına bir alıcı gözle bak 😂
Abi siz ciddi misiniz yaaa ben 26 yaşımda evlendim keşke 36 yasimda evlenseymisim 😂 hic heveslenicek bisey degil.. bak keyfine.. o çok erken davranmis
10 Yorumla- https://www.youtube.com/embed/L2JsXazETyA
kocada lazım bir şey değil
20 Yorumla 2 ay içinde takıları ve tüm malı alıp iftira dolandırma ihanet ile boşar kadın kanun destekli voleyi vurur. Evet çok para kaçıyor sun ama ilahi adalet yanlarına bırakmıyor tavsiye etmem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 940 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin seçimi kendine. Hayatta kendi hedeflerin olursa sürekli her karşına çıkan insanla kendini kıyaslamak zorunda kalmazsın. Herkesin başına aynı şey gelecek değil.
00 Yorumla 21 yaş okumak için gayet normal bir yaş modunu düşürme evlenmeyi hedef olarak görme zaten 22 evlenmek için aşırı erken bir yaş gayet iyisin hayata tam zamanında başlıyacaksın evlenmek için doğru kişi ve doğru zamanı bulman lazım doğru zaman da 28li yaşların olabilir
00 Yorumla
+1 yılEvlilik bir hedef olmamalı.
O zaten doğru insanla karşılaştığında olacaktır.
Senin hedefin iyi yerlere gelmek ve bunun icin çabalıyorsun. Bu yaptığın takdire şayan.01 Yorumla- +1 yıl
yaa aynen ya hedef sonuç bütünlüğü m ki thia ztn bu ülkede.. son derdiniz evlilik olsun ztn o sonuc sizi bulur er ya da geç Allah başka dert vermesin
+1 yılEvlilik düşündüğün kadar kaçırılmaması gereken gerekli bir şey değil. Hiçbirşeye geç kalmıyorsun. Okulunu oku sonra illaki olur evlilik yaşayacaksın zamanı gelince sende en güzel şekilde. Ben 25 yaşımda evlendim keşke biraz daha bekleseydim. Önce kendini önemse.
00 Yorumla
+1 yılBence sen çok abartıyorsun daha yaşın var hele bi 26-27 ol kariyerini ele al, Allah daha güzellerini verir sana inşallah. 25 yaşındayım daha benim arkadaşlarım yeni yeni evlenmeye başlıyorlar
00 Yorumla- Devamını Gör (215)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat