Selam herkese ^^
Bugün işten zorunlu olarak istifa edeceğim çünkü cinsel tacize ve sözlü tacize uğradım, bazı çalışanlar tarafından. Üstelik asgari ücret bile yatırmıyorlardı. İşverenime defalarca şikayet etmeme rağmen yine hayvanlıklarını yaptılar ve 2 gün önce de aynı tacizci tarafından şiddete uğrayacaktım işyerinde ve işverenimi arayarak istifa edeceğimi söyledim. Bugün işyerine gittim ve "kendi isteğimle ve rızamla istifa ediyorum." yazısını yazıp imza atmamı istediler. Bu kıdem ve ihbar tazminatını alamayacağım anlamına geliyordu. İşveren de zaten bunu söyledi. "Evrağa imza atmıyorum" diyince de, "bozuşuruz seninle, benim canımı sıkma" diye tehdit edildim ve işyerinden çıktım ve avukatı aradım. İhtarname çekmem gerektiğini söyledi ve notere gitmem gerektiğini söyledi. Şu anda notere gideceğim. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Mahkemeye gitmeme gerek var mı bunun için? Kıdem ve ihbar tazminatımı bu yolla nasıl alırım?
Bugün işten zorunlu olarak istifa edeceğim çünkü cinsel tacize ve sözlü tacize uğradım, bazı çalışanlar tarafından. Üstelik asgari ücret bile yatırmıyorlardı. İşverenime defalarca şikayet etmeme rağmen yine hayvanlıklarını yaptılar ve 2 gün önce de aynı tacizci tarafından şiddete uğrayacaktım işyerinde ve işverenimi arayarak istifa edeceğimi söyledim. Bugün işyerine gittim ve "kendi isteğimle ve rızamla istifa ediyorum." yazısını yazıp imza atmamı istediler. Bu kıdem ve ihbar tazminatını alamayacağım anlamına geliyordu. İşveren de zaten bunu söyledi. "Evrağa imza atmıyorum" diyince de, "bozuşuruz seninle, benim canımı sıkma" diye tehdit edildim ve işyerinden çıktım ve avukatı aradım. İhtarname çekmem gerektiğini söyledi ve notere gitmem gerektiğini söyledi. Şu anda notere gideceğim. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Mahkemeye gitmeme gerek var mı bunun için? Kıdem ve ihbar tazminatımı bu yolla nasıl alırım?
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de tacizci sapıkları da nasıl dava edebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
allah aşkına nerde oldu o olay benı o patrona götür benle bozuşsun böylesini varyaaaaaaaa
Mersin'de. Ben onunla yasal yolla iyi bozuşacağım zaten !
önce karakola git orada tacizleri anlat ordan sgk ya git durumu anlat ama direk mudur ve şefle muhatap olacaksın ordan vergi dairesine git her işletmenin açıkları vardır bunlar naylon fatura kulanıyor de bır ıncelemeye sok vallaha yakın olsan o patronla tanışırdım ben
Waaa. SGK ile bu sabah görüştüm ama avukatla görüşmemi istediler. Vergi dairesine nasıl gideceğim onu anlamadım ki q. q
git direk müdüre çık usulsuzluk yapıyorlar de
Asgari ücretin altında ücret ödemesi yapıldığı için ve tacize uğradığın için iş akdini feshettiğine ilişkin dilekçe yaz ve noterden gönder.
Tamamdır.
Mahkemeye götürmen biraz uğraşlı olsa da senin faydana olur tazminat da alırsın taciz edenden bence olayı büyüt derslerini alsınlar
Olayı zaten olduğu gibi de bugün işyerinde anlattım. Yapmadıklarını iddia ettiler utanmadan. Şu anda seslerini bile çıkaramadılar.
Kanıt topla ya da şahit çok önemli
Ses kaydı var bir tane. Porçay'ın şarkısı ile imada bulunarak bir sapığın taciz ettiğine dair ses kaydı var. Bir tane şahidim var. Ablam olur kendisi. Ancak uğradığım cinsel taciz de bir anlık oldu. Kamera kaydında var ama en önemlisi de bu q. q
Güzel avukata bırak gerisini. Halletsin. Kadınlara öyle iş yerinde orada burada terbiyesizlik edemeyeceklerini öğrensinler
Dimi dimi..
Üstelik beyinleri o kadar objeleşmiş ki bunların. Artık herkesten korkmaya bile başladım :(
Biraz önce ablamı aradım. Kendine iyi bak dedi kapattı telefonu suratıma. Ses kaydı var ve ofisteki diğer arkadaşlar da şahit olmazlar hayatta. Ne yapacağımı bilmiyorum :(
Sakın yılma davanı aç sen kimse şahit olmazsa olmasın bu olay duyulsun ama başka kadınlar boşuna gidip orada işe girmesin en azından
Kesinlikle. Yaptıklarının bedelini ödediğine emin olana kadar vazgeçmeyeceğim. Süründüreceğim onları!
Canı gönülden destekliyorum sizi
Teşekkür ederim ^^ Aynı zamanda da yardımların için :)
Pek bir yardımım olmadı aslında avukat değilim pek anlamam bu işlerden ama olay belli haklı konumdasın ve peşine düşersen kesinlikle davayı kazanırsın tazminat alırsın üstüne eksik ödedikleri paraları bile alırsın.. artık öyle kolay değil çalışana kötü davranmak üzmek. Ayrıca yarın öbür gün benim de eşim kızım çalışır belki böyle şeyler olursa kıyameti koparırım
Ne kadar süre çalıştın?
1 ay sonra 3 yıl olacak. Daha öncesinde de sigortasız çalıştırılmıştım, onu da avukat ihtarnameye ekleyip dosya halinde gönderdi.
Bunların hepsinin kanıtı varsa avukata ver o uğraşsın
Kanıtım var. Yapı krediden 2020'ye ait bütün ekstreyi mail olarak isteyebiliyor muyum? Çünkü 2020 yılında sigortasız çalıştırılmıştım.
Evet istersin. Internet bankacılığından kendin bile çıkarırsın
Waa çok teşekkür ederim. Bütün dekontlarıyla birlikte çıktıyı alıp notere gideceğim.
Istersen banka şubesinden onaylı al. Daha iyi olur
Sakın imza atma
İşyerinin olduğu yere jandarma mı bakıyor polis mi
Atmadım zaten.
Polis
İşyerinden şahit bulabilirmisin senin bu yaşadıklarını yaşayan halen çalışan ya da çıkan personel var mı
Bir şahidim var. Ama tam görmedi olayı ama destek de çıkar.
Benzeri olaylar yasayanlar da olur karakola gidip şikayetçi olabilirsin işyerine durumu defalarca bildirmeme rağmen herhangi bir işlem yapılmadı de hem işyerinden hemde kişilerden şikayetçi ol yüklü bir tazminat alırsın onlarda cezalarını çekerler devlet sana avukat da sağlar aynı gün ya da bir sonraki gün işyerine noterden yaşadığın olaylardan dolayı çalışamayacagını tüm yasal haklarının tarafına ödenmesini istiyerek iş sözleşmeni fesheddigini bildir gerisini avukat halleder