Herkese iyi akşamlar, gününüz güzel geçmiştir umarım. Ben öylesine kafamdan sözler türetiyorum ve bu sözleri paylaşıyorum. Daha önce paylaşmıştım şimdi tekrar paylaşıyorum. Siz de kendi fikrinizi ne düşündüğünüzü yazarsanız sevinirim. Bugünün sözünü paylaşıyorum;
Beni bir çok kişi eleştiriyor niye ilk senen de üniversiteye gitmedin boşu boşuna 1 yılını dedin diye. Ben de diyorum ki benim gibi bir çok türk genci Türkiye de yaşadığı için gelecek kaygısı çekiyor hayattan umutlarını yitirmiş durumda. Hayatımdan 1 sene gitse ne olur?
Beni bir çok kişi eleştiriyor niye ilk senen de üniversiteye gitmedin boşu boşuna 1 yılını dedin diye. Ben de diyorum ki benim gibi bir çok türk genci Türkiye de yaşadığı için gelecek kaygısı çekiyor hayattan umutlarını yitirmiş durumda. Hayatımdan 1 sene gitse ne olur?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İstesen 5 senen geçsin kardeş. Ben meslek lisesi çıkışlıyım 1 sene çalıştım. Herkes dedi iletişim fakültesini yaz geçsin. Eğer ben 2 sene daha matematik için çalışsaydım belki de ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimini istiyordum. Eğer kendine güvenin varsa Hukuk Fakültesi Eczacılık fakültesi Diş Hekimliği Tıp Fakültesi bölümlerini yaz derim. Çünkü Türkiye aç kalmayacak bölümler bunlar
Tip hariç dediklerinize katılmıyorum. Tıp içinde zaten iyi paralar almak için uzmanlık yapmak lazım orası ayrı tabii.
Yani ben iletişim fakültesi dışında bütün fakültelerin öğrencilerin daha iyi yerlerde olduğunu gördüm. Kendi fakültemden öyle bir nefret ettim ki elime fırsat verseler iletişim fakültelerini kapatacağım. Ne abi 3 tane doçent bir araya geliyorlar bir fakülte kuruyorlar. Sonuçta sektörde gereğinden fazla eleman var. Bide bir sürü fakülte açılarak daha çok rekabet ortamı artıyor. yurt dışı düşünüyorum adamlar sosyal bilimlerden almıyorlar.
Ben dijital oyun tasarımı okumayı düşünüyorum oda iletişim fakültesinde ama önü parlak bir bölüm.
boş ver knk işin içinde iletişim fakültesi varsa boş ver gitme. Selçuk Üniversitesi İstanbul Aydın gibi üniversitelerinin iletişim fakültelerini tavsiye ediyorum. Selçuk Üniversitesi DHA ya eleman yetiştiriyor çünkü. Hürriyet Sabah vs elemanlarının çoğu okulun mezunu
Zaten İstanbul Aydın üniversitesin de okumayı düşünüyorum :))
Aslında bu ülke de üniversite okumayı zaman kaybı olarak görüyorum ama yapıcak başka bir şey de yok ya ailemiz zengin olucak köşeyi döneceğiz ya da mecbur üniversite okuyacağız benim de ailem zengin olmadığı için mecbur okumam gerek. Üstelik Celal Şengör gibi bir adam bile dile getirdi söyledi artık gerisini düşünmek gerek.
Git kardeş. Ama Basın Özgürlüğü veya fikir Özgürlüğü gibi konulara girme. Ama fırsatın varsa ciddi diyorum robotik kodlama varsa git onu oku derim. Gelecek yapay zeka üzerine kurulacak. Belki bana senarist hayalperest diyeceksin. Bizler bir suç işlediğimiz de bizleri sorgucu robotlar sorgulayacaklar. İnsan faktörünü tamamen kalkacak ortadan.
Zaten dijital oyun tasarımı da hem tasarım hem kodlamadan ibaret sizin düşündüğünüz şeyleri ben de düşündüm. İleride ameliyatlara bile robotlar girmeye başlıyıcak belki de. Hatta önümüz de ki 5-10 sene icerisin de şoförlük, kasiyerlik, garsonluk gibi meslekler biticek. Uzun lafın kısası istediğim bölüm hem kodlamaya yönelik hem de tasarım.
İyi gardaşım. Kendine dikkat et marjinal tiplerle doludur. O marjinal tiplere bulaşma sana abi tavsiyesidir.
Sağ ol abi tavsiyen için. Bu arada dijital oyun tasarımı İstanbul aydin üniversitesin de güzel sanatlar fakültesindeymiş şimdi fark ettim :D
İyi gardaşım. Bu konuşma benim için terapi geldi.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!