Kapalilara karşı olmamin nedeni o kapattıkları kafalarının içinde ne tilkiler döndüğünü her gün çeşitli örneklerle görüyor olmamdir. Kapalilar derken turbanlilardan bahsediyorum diğerlerine saygim sonsuz neticede kim neye inaniyorsa saygiliyimdir. Ama gel gelelim bu ülkede tarihin en büyük yolsuzluğu yaşanıyor.. Bu yolsuzluğu destekleyenlerde genellikle bu türbanlı kesim.. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ayrıca hangi turbanliyla konussam din bilgisi yerlerde neredeyse yüzde yüzü kuranı arapça okuyup bir kenara bırakan tipler. Ömründe hicbir ayetin ne anlama geldiğini ogrenmeyecek tipler. Hepsinin bir efendisi var efendi ne derse o. İşte boyle tiplerin kafaya turban takarak dindar gözükmesi ve dini yozlastirmalari benim soruma gidiyor. Din başı kapatacak bir bez parçası kadar ucuz olsaydı ademle havva çıplak yaratilmazdi. Kaldiki bu dünyada değil kafayı örtmek afedesrin ama kicina don bulamayan insanlar var. Dünyada açlıktan ölen insanlar var bizim ülkede ise konu kapaliysan dindarsin boyutunda bu iki yuzluluge tahammül edemediğim için karşıyım.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kapanmak isteyen kapanir acilmak isteyen acilir isteyen tam. kapanir isteyen yarim kapanir isteyende mini etekle dolasir bu onlarin yasantisi kimseyi ilgilendirmez kapandi diye yobaz degil mini etek giydi diyede kasar degil artik insanlati siniflandirmaktan vaz gecin herkes istedigi gibi yasasin kimi gelir dinle ilgili bir soruya yobaz der oburu der ceplerine para doldururlar gelip burada dinden bahsederler 80 milyom cesit insan var herkes herkese benzemez evde karfesler bir birinden farkli zit karaktere sahipken baskalarini nasil sizin dusunsugunuz gibi dusunmeye zorlayabilirdiniz
02 Yorumla
Aslında genel anlamda insanların karşı oldukları şey, kapalıyım diyen hanımların gerçek manada kapanmaması. Örneğin, başını kapatırken, altına dar bir pantolon giymesi.
Aynı zamanda bütün vücut hatlarının belli olması ve fazlasıyla makyaj yapması. İnsanların karşı çıkması bundan kaynaklanıyor.
Açıkçası bu durum İslam'ı tanımaya çalışan insanlar için hoş değil.
Çünkü kapanmanın böyle olduğunu düşünebilirler.
Onun dışında düzgün kapanmaya karşı olan kişide zaten Allah'ın ayetini inkar ettiği için dinsiz oluyor. O başka boyut.3121 Yorumla- +1 yıl
Evet ama gerçek bir Müslümanı, Müslümanlar dininden soğutamaz.
Çünkü bunu birçok yerde okuyorum. İşte bizi dinimizden soğuttular vs.
Demek ki imanınız zayıf ki birkaç Müslüman sayesinde dininizden soğuyorsunuz.
O nedenle İslamı yanlış yaşayan Müslümanlar gördük mü dinimizden soğumak yerine, onlara dua etmemiz gerekir. - +1 yıl
www.kizlarsoruyor.com/.../q1800627-cocuklar-neden
Hep en iyi cevaplarda görüyom seni :)
Sen beni hatırlamasanda ben seni bildiğim bileli hatırlıyom ^_^ - +1 yıl
Ortunmek zaten dikkat çekmemek içindir senin dediğini yapan kişiler ise hakkiyla ortunemeyenlerdir zaten bir Turbanli ve Başörtülü arasındaki asil fark budur Başörtülü olan kişi Allah için kapanir Turbanli kişi ise sus veya ilgi çekmek için kapanir keşke biraz arastirsaniz sadece öyle kişilere değil de herkese bakip kiyaslama yapsaniz
- +1 yıl
Aynısını yazıcaktım , en iyi cevabı haktemişsin..
Tesettür demek " sade ve ilgi çekmeyecek düzeyde " giyinmektir , günümüz kapalı bayanlarınının çok çok azı bunu yerinde yapabiliyor. - +1 yıl
aynen öyle bazen zoruma gidiyor. Suriyeliler makyaj ve pantolunu cok kullanyor
- +1 yıl
ne guzel yazmissin, tam olarak bu :)
- +1 yıl
Çok güzel yorumlamışsın eic haketmişsin.
- +1 yıl
haklısın, aslında konuşulması gereken bir konu bu. son zamanlarda kapanmış çıplakları çok görmeye başladık
- +1 yıl
Kardesım güzel yaklasım anamız kapalı ama bırısı cıkıp dedıgın sekılde kapalıları ıstısmar edıyor sonra kapalılar da neler gördük diyorlar ama tam tersi açık bir bayan kaşarlık yapdığında bu konuda genelleme yapmıyorlar açıklık kapalılık diil bu iş kaplde biter kapalı olup kaşar olan açık olup eline erkek eli deymeyen de var . anahtar deliğinden bakmayalım
- +1 yıl
Arkadaşlar;
Bir insan sevmek istedikten sonra "şekilciliğe" kafayı takması normal.
Başı kapalı olsun ams başka yerleri açık olmasın diyenler, aynı zamanda her yerini kaoaran bayana neden kapandı diyemlerle aynıdır.
Çarşafa karşı olanlarla, modern şekilde kapananlara karşı gelenlerde aynı kişiler.
Bir algu operasyonu bu, anlayın öyle ya da böyle "inancı gereği" kapanan herkese ve her şekilde kapanana karşı bir grup var. Ve temel mesajları aynı.
Insan "insan" için değil "ALLAH" için kapanıyorsa "kul" buna karışamaz.
Kapanmakla ilgili hüküm herkeae geçerli ise ve dar giymek reşhircilik ise, benim için he "dar" giyen aynı noktada bilginiz olsun.
Şimdilik iyi günler dilerim.
Kapalılara karşı degilim ama yaptıkları en büyük hata bence kendilerine söz verip kapanıyorlar aradan bir süre geçiyor açılıyorlar ve tekrar kapanıyolar bazıları özellikle bu durumu çocuk oyuncagına çeviriyorlar ve öyle dar giyniyorlar ki heryerleri belli kapalı olmanında bir adabı var
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
allahın emrıne nasıl karsı gelebılırım? haddım degıl bır kere.. sıkıntılarımız kapalılıgın gereklılıgını yerıne getırmeyenlerle veya allah ıcın degıl kulları ıcın ortunenlerle, yanı bu işten ekmek umanlarla! tesetturun anlamını bılıp allah rızası ıcın kapananlardan kotu bahsetmek yakışmaz bır muslumana
41 Yorumla
+1 yılben kimseye karşı değilim. herkes istediği şekilde hayatını yaşama özgürlüğüne sahiptir.. açık olan istediği gibi açık giyinebilir, kapalı olanda istediği gibi giyinebilir. asıl sorulması gereken sey biz bu kapalı açık durumunu tartışmaktan ne zaman vaz geçeceğiz.. bugün donuna kadar gözükecek şekilde etek giyen biri varsa bu ülkede çarşaflıda olur, cüpbelide olur kapalısıda olur herkes olur ama herkes birbirine saygı duymak zorunda. otobüste yaşlı bir amca kız arkadaşıma kızım seninle gurur duyuyorum dediğinde neden diye sorduğunda amcanın verdiği cevap, diğerleri gibi kapalı değilsin. yobaz değilsin dedi. ailenden dolayı çok şanslısın dediiğinde kız arkadaşımın verdiği tepki annem babam 5 vaktine 5 vakit katıyor, bizde zorlama yok herkes istediği şekilde yaşama hakkına sahiptir. herkes birbirine saygı duyuyor dediği zaman suspus olmuştu.
04 Yorumla- +1 yıl
çok saçma geliyor hristiyanlar bile bu konuda bizden daha iyiler.. adam şortla gelmiş saygıdan dolayı bacaklarını kapatmaya çalışıyordu bizde öylemi? o niye kapalı şu niye böyle yobaz geri kafalı ya da mini etek giymiş o.. pu, ka. sr bilmem ne kimse kimsenin içini bilemez onun ne yaptığını göremez bu ön yargıları aşmamız gerek ilk başta
- +1 yıl
şortla gelmiş derken camiye gelmişti onu yazmayı unutmuşum :D
Kapalılara karşı bir tutumum yok ailemizden , çevremizden , sokakta gördüğümüz insanlardan açık olan da kapalı olan da var. Benim karşı oldugum konu sen niye acıksın sen niye kapalısın muhabbeti. Herkes kendi halinde yaşadıktan sonra ben birseye karsı değilim. Kimsenin kimseyi dini anlamda uyarmaya veya tavsiye vermeye hakkı yoktur. Sormak istediğim birşey yok , söylemek istediğim birşey var. İki tarafta birbirlerini açık kapalı diye ayırmayı bıraksın. Bu ülkeyi yıllardır bölmek istiyorlar. Ve başarılı da olmaya başladılar.
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen karşıyım ewt çünkü insanların dindar olmasını iyi bir nitelik olrak yorumluyorum ama bunu göze batırarak değilde dinimizinde emrettiği şekilde mümkün olduğıunca gizli yapmalıdır. kapandamda çok güzel dindar olunabilir. hee şimdi diyeceksiniz din kapanmayı emrediyor doğru ama din tayt gibi dar koyafetleride yasklıyor ama mşlh çoğu kapalı taytı çekip kafasını kapayıp çıkmatı biliyor türbana gelince din tayta gelince moderliklmi yok yok kafasını açsın öyle dindar olsun en mantıklısı samimi bulmuyorum diğer türlüsünü
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılvar bizzat annem var ama annem türban değil anadolu kadının örttüğü başörtüsü örtüyor sıkıysa onalra başörtsü örtsünde görelim ama onlar illa türban diyo
Arkadaşlar;
Bir insan sevmek istemedikten sonra "şekilciliğe" kafayı takması normal.
Başı kapalı olsun ama başka yerleri açık olmasın diyenler, aynı zamanda her yerini kapatan bayana neden kapandı diyenlerle aynıdır.
Çarşafa karşı olanlarla, modern şekilde kapananlara karşı gelenlerde aynı kişiler.
Bir algı operasyonu bu, anlayın öyle ya da böyle "inancı gereği" kapanan herkese ve her şekilde kapanana karşı bir grup var. Ve temel mesajları aynı.
Insan "insan" için değil "ALLAH" için kapanıyorsa "kul" buna karışamaz.
Kapanmakla ilgili hüküm herkeae geçerli ise ve dar giymek teşhircilik ise, benim için her "dar" giyen aynı noktada bilginiz olsun.
Şimdilik iyi günler dilerim.23 YorumlaAslına bakılırsa tesettür altına girip de @disloyal hanımefendinin dediğigbii olan bir sürü bayan var. işin daha da kötü yanı tesettürü bir araç olarak kullanan bayanlar da var. şimdi genellemek olmaz ama kapalı olup da bunun altından bir sürü iş çeviren çok insan gördüm ben. Ha şu da var tercih meselesidir bişi diyemem. Ama bu tarz bayanların ne olduğu belli değil. Yani ne tarafta oldukları belli değil rengi belli değil. En çok da rengi belli olmayan insandan korkacaksın zaten siyasetteki gibi. Ben bu yüzden karşıyım diyebilirim. Birkaç sebebi daha var ama uzatmak istemiyorum ana nedeni budur.
04 Yorumla
+1 yılBilinçsizce yeterli dini eğitimi almamış ya da aldığını sanan başını kapatıp başka bir taraflarını açan kapalılara karşıyım Allah hakkı için kapanana saygıda sonsuzuzdur..!
42 Yorumla- +1 yıl
teşşekkür ettim:)
Kaparlılara karşı değilim,
kapalıların bir şekilde gücü ellerine geçirdikleri an diğer insanları da kapatma mantığına karşıyım
Mesela okullarda türban serbest oldu tamam sorun yok.
AMA Saç boyası, dövme, piercing, belli tip çanta vs... yasaklandı...
Herkesin onların istediği yaşamasını istiyorlar.
Ramazanda yemek yenen lokantaya taş atarlar, adam döverler.
Kendi hallerinde takılsalar, başkalarına karışmasalar , kimsenin de onlara kötü gözle bakacğını sanmıyorum...01 YorumlaKapanmanın anlamı tahrik etmemesi bildiğim. Neden bir türlü ölçüsü tutturulamaz bu işin? Bir kapanıyorlar sanırsın ninja. Hatta bir kapanıyorlar sanırsın... Bazılarının kapanmayla alakası yok yakından uzaktan. Sadece baş örtüsü gerisi açıki oh ne ala memleket.
Kadınsı bölgelerini kapatmak varken ne bu durum bilememek.(tapana uygun kot giy yapışmasın, üst kısmını ört pek anlaşılmasın yeter. siyahı bir tek siz bilmiyorsunuz sonuçta).02 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılDar pantolon topkulu ve iç gösteren body (sütyen kopçası görünen ) ve türban triosunu anlatırmısın nasıl bir islami giyiniş tarzıdır. Zaten kapanma vücut hatlarını yok ederek oluşacak tahriki önleme değil midir? Öyleyse açık kızlardan çok bunlar tahrik ediyor erkekleri evet alalım?
03 Yorumla- +1 yıl
Turban ve Başörtüsü ayri şeylerdir onyargili olan insanların çoğu sadece turbani bilir ki senin anlattigin kişi de dini inanci için kapanmis birisi değil süsü ve kendi için kafasini ortmus biridir Başörtüsü ise dini inanci için kapanan kişidir yani vücut hatlarini belli etmeyecek şekilde giyinen kişilerdir
- +1 yıl
yok zaten dinin emirleri yerine getiren hanım kardeşlere saygımız sonsuz sadece türban denen siyasi objeyi başörtüsüyle sentezleyip başörtüsünüde karalamaya alanlara dikkat çekmek istedim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarsi degilim ama sormak istedigim seyler var. 1. Basortusu emri olarak gostrilen ayetteki kelimeyi neden bazi hocalarimiz basortusu olarak cevirirken bazi hocalar neden ortu olark ceviriyor. Gercektende o kelimenin kokeni. herhangi bir ortu. İken zamanla mi degisti.
2. Kuranda sacin hic gozukmemesi emri varmi. Hani bir teli bile gozukmemeli gibisinden.
3. Kuranda basortusu takmayan cehenneme gider cezasi su olur bu olur gibisinden bir hukum var mi.
4. hirsizlik dedikodu oldurme gibi onemli gunahlarin uzerinde sikca durulmusken cogu ayette bahsedilmisken ortunmek neden sadece bir ayete bir kelime ile gosterilmis onemsizliginden mi?
5. Neden peygamberimiz yasakladigi halde kendisindenvsonra her gelen bir hadis uretmis vebuns ragmen suanda diyanette kayitli 200bini askin hadisin dinimizdeki degeri nedir?
Cevaplarsan sevinirim. Cevaplarini azcok biliyorum ama fazla bilgi goz cikarmaz08 Yorumla- +1 yıl
1. Ahzab süresindeki ayette cilbab deniyor yani bastan ayağa örtünmek hocalarinin kasti belki birisi bastan ayağa olan ortunmekten bahsederken diğeri basini ortmekten bahsediyor dur
2. hadisler ve ayetler var istersen birkaç ayeti atabilirim sorun değil
3. Kurani Kerim'de ortunmeyi emrediyor kafani kapatmassan yanacaksin gibi bir ayet yok
4. Önemsiz olsaydi Allah yeryüzüne bu Ayeti Kerimeyi gondermezdi
5. Hadislerde sahih olana inaniyoruz biz ve arastiriyoruz önemli olan sahih hadis olması
Umarim sorularini biraz da olsa gidermiştir cevaplarim
Cevap sahibi+1 yılBen nur suresinden bahsettim basi kapatmak olan. Azhap suresi bedeni ortmeyi apacik emrediyor ama bugun cilbap denilen ssy siyah renkli carsaf iken gecmiste beyaz renkli ve basliksizmis yani kafayi acikta birakan bir giysi. Peygamberimizden olmayan hadisler bu zamana kadar ne kadar korunmus emir degilim ama ayet varsa yaz. Belkide kafayi ortmekten bahsetmedigi icin heryerde gecmiyor hani kafayi ortmek farzmis diye. Hadislerde sahih olan ya da bizim inandigimiz mezheplerden topluluktan olanlara sahih diyemeyiz. Aklin yolunu secmisse ve kotuluk emretmiyorsa o hadis iyidir diye bilmek lazim ama hadis bunu diyor bu farz demek peygamberimize hakaret olmazmi. Farz olanlari bizi cenete goturmeye yetenleri zaten kendi soylemis. Diger hadisler salata uzerine sıkilan limon gibidir. Olmasa da olr. Olursa daha guzel olr
- +1 yıl
Müslüman kadınların el, yüz ve ayakları hariç, bütün vücutlarının avret olduğu, örtülmesi gerektiği konusunda sözbirliği ve görüş beraberliği vardır.
Nur sûresinin ilgili ayetinde (24/29) geçen "hımâr" (çoğulu humûr) kelimesinin "başörtüsü ve baş dahil vücudun üst kısmını kapatan örtü" mânasına gelir.
Cevap sahibi+1 yılSoz birligi ve gorus birligi olan konu kadinin giyiminin ilgili ayette oldugu gibi giyinmesi. Ama kafayi ortmek konusunda gorus birligi soz birligi yok. 4. Sinif ilahiyat okuyorum bu konuda araplarda dahil okadar farkli gorusler var ki. İnsanlarin cogu da sirf rejim den kaynakli inaniomus gibi yasiyor. Dikat edersen arap turistlerin saclarinin onu genelikle acik olur. Ama bizim ulkemiz ozgur bir ulke oldugu icin boyle bir sorun yok herkes inandigi gibi yasayabiliyor az cok. Ama o soz birligi ile basin ortulmesi sacin gorunmemesini emreden hocalarin cogu cemat kurslarinda yetismis egitimi devletten almanis arap hayranligiyla yanip tutusan kimselerdir. İstersen cogu hoca meallerini arastr bazilari ortu diye cevirmis. Yani bir birlik yok.
Cevap sahibi+1 yılFarkli hocalarin meallerini okumak icin kaynak gerekmez zaten tanidk bir isim gordunmu en iyi kaynaktr. Mesela bu sitede cogu hocanin meali var ve 2. De dahil olmak uzere bazi hocalar sadece ortu olark cevirmis. Ayrica bas ve kafadanda bahsedilmiyor. Basortusu diye cevirenlerde aciklayixi bir sekilde basortusu kafayi tam olark ortmelimi ortmemelimi aciklamamis. Hadis uretmek bu boyledir allah emridir demek kolay ama konu allahin kitabina gelince yanlis bir ceviri yapmis olabilme ihtimalinden kimse aciklamiyor bu ortu meselesini. www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Cevap sahibi+1 yılOzaman burada bu bedeni orten ortuyu goguslerinize vurun diyor nasil olcak o is. Ve hocalar neden basortusu olarak cevirmis te carsaf diye cevirmemis. Ozaman basortusu yok bedenle basi orten ortu var. ya da anlami ustu orten ortu iken zamanla bu anlama degismis. Yani bir dedigin digerlerini ya da yaptigini tutmuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalilara neden karsi olalim ki, öte yandan kapanmayanlara da karsi degilim neden ksrsi olalim sanki her kapanan müslüman mı? ya da kapali olmak sadece müslümanlik belirtisi mi HAYIR? öte yandan her acik olan fahise mi? HAYIR. karsi oldugum noktalar kadinin badi kapali gtunde daracik pantolon ya da tayt inanin bana gercek bunlar eee madem sen kapalisin iyi guzel o uzerinde ki ne? Daha bugun bir bayan gordum basina baktim muhafazakar gibi ama elbisesi şeffaf beyaz bir bulüz cok şeffaf sana yemin ederim sütyeni ve siyah atleti gorunuyordu dolmusta lanet ettim ALLAH KAHR-I PERISAN EYLESIN öylelerini 2 gun once de bir kiz gordum altinda kahverengi vucut hatlarini belli eden tayt gordum yasi 18 felan basi da kapali Allah cezalarini versin muslumanligi yerin dibine cekiyorlar zaten insanligin kapalilara karsi zihniyeti bu karsi tavri yoksa amenna.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBaşörtüsüne desteklerim ama başı acık olanlara da saygi duyulmak kosuluyla herkes özgürdür müslüman olmasada her dine saygi gösterilmeli elhamdurillah muslumanim ama her acik dinsiz diye birsey yok sadece siyasi emellere cekilmesi dogru degil yanlis anlama bugun egitim sisteminde 12 13 yasinda kizlarin kapatilmasini da dogru bulmuyorum 18 yasini doldurmadan bilincli hale gelmeden din baskisina ortunme baskisina karsiyim umarim demek istedigimi anlamissindir. Allah (c. c) kendisi soyluyor dinde zorlama yoktur diye neyin intihamini veriyoruz ALLAH insanlara hidayet versin birsey demiyorum
- +1 yıl
Demek istediklerini anliyorum ve kesinlikle basi acil diye kimseye dinsiz demem çünkü öyle çok arkadasim var ve ben eğer Başörtüsüne saygi duyulmasini istiyorsam kesinlikle saygi duyuyorum demektir:) ve dinimizde ergenliğe girince örtünmek farz yani küçük cocuklarin zorla ortunmesini bende doğru bulmuyorum çünkü dinden soguyorlar
Bence sen takma gercek hayatta kimse gelipte sana bana kapaliya karsiyim soyle boyle demezler yemez cunku burada bile sahte hesaplarindan nagmeler atiyolar ki bana bennden yaslarca buyuk bir kadin gelip ferace giyecegimi ogrendiginde hayatini yasa cok erken demisti bende ben ahirette yasarim hayatimi deyip susturdum yani burada o dar beyinlere birsey anlatamazsinnn gercek hayattadabulsamayacaklari icin sorun yok canim
25 Yorumla- +1 yıl
İnsallahta ben artik biraktim yani benim akrabam yapiyo en basta bide kendisi kapali sayilir yani bir sal aliyo boyun ortada incecik bir sal sac goruyo bluzlerin kolu dirseginde filan guluyorum ben zaten beni gunahi kadar sevmez nedenide kızını gelince gezdirmiyomusum sdgajaj
Karşı değilim. Kimler karsı onuda söyleyim. İlk başta özgürlüğü iddia eden din düşmanları dini istemeyen dinsizler. İkinci olarak göz zevki bozulan kapalı kızlara bakınca görmek istediği yerleri göremeyen abaza erkekler. Üçüncü olarak bir kapalı kız yanlış yaptı diye tümünü genelleyenler, sözde biz genelleme yapıyormuşuz ama kimin yaptığı belli.
Kapalıysan hiçbir yerde okulda bile hocalardan korkma41 Yorumla
+1 yılEvet karşıyım. Çünkü Tanrı'nın elleriyle yarattığı kadınların o nadide saçlarını kumaş parçasıyla kapatmasını emretme durumu bana çok saçma geliyor ve her ne kadar okumasam da Kur'anı çarpıtıldığını ve böyle bir kuralın olmadığını düşünüyorum. Bu sadece yıllardır İslamiyetle yaşamış Arapların bir yaşam biçimidir. Güneşten korunmak amacıyla yerleşmiş bir giyim tarzıdır bence ve dinle alakası yoktur. (Namaz kılarken kapanmayı ayrı tutuyorum bahsettiğim normal hayat sürerkenki durum)
03 Yorumla- +1 yıl
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarina ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab suresi)
Cilbabin asil anlami ise bastan ayaga örtünmek tir
normal hayatta kafamizi kapatmanin saçma olduğunu düşünüyorsun ama Allah'in karsisina cikarken kaptmamiz doğru diyorsun bence düşüncelerinde bazi cakismalar var. Ki Kurani Kerimi okursan bir carpitma olmadigini goreceksin - +1 yıl
Bak bu ayet o zamanlarda gönderilmiş bir ayet bir de öyle düşün o zamanlar kadına bir mal gibi bakılır ve hiç değer verilmezdi dolayısıyla dışarda gördükleri kadınlara kötü gözle bakan insanlar çoğunluktaydı bugün islam ülkeleri haricinde kimse kadınlara bu gözle bakmıyor ve dolayısıyla çarşaf ve bilimum kıyafet gereksiz kalıyor anlatabiliyor muyum?
tarih hocamız olayları hep kendi zaman dilimine göre değerlendirmelisiniz derdi ve bu da bir tarih sonuçta. Günümüzde geçerliliğini yitirmiş bir ayet bence. Sosyal hayata hiçbir katkısı da yok. Herşeyden tahrik olan erkekler yüzünden bu konular gündeme geliyo hep. - +1 yıl
İslam ülkeleri kadinlari mal gibi görüyor mu demeye calistin anlayamadim ama eger boyle dediysen Efendimiz (sav) son konuşmasında yani insanlara son seslenisinde ladin ve erkek eşitliğinden bahsediyor kadinlarin mal gibi alinip satilamaz olduğunu söylüyor ve erkeklerin nefsi kadınlardan 9 kat fazla olduğunu biliyorum ve zaten kapanmanin asil amaci dikkat cekmemek ortunmeye gerek yok demissin kesinlikle seninle ayni düşüncede değilim çünkü makyaj yapip dar pantolon ya da mini etek giyen kadinlarin ne kadar dikkat çektiğini herkes anlayabilir
benim okuduğum kitapta öyle sıkmabaş olma zorunluluğu olmadığı halde neden yaz sıcağında bile nerdeyse dikkat çekici boyutta kapanırlar. normal giyince geçip gitcek ama böyle olunca daha çok dikkat çekiyo.
22 YorumlaKarisiyim. Nedeni mi?
Basörtülüler : "Okularda Üniversite serbest olsun dimizi yasayamiyoooohhh, özgürlük istiyooooook"
Üniversite ve Okullarda basörtü serbest oldu ama Dövme yasaklandi.
Basörtülüler : "Yasagi destekliyooooohhhhmmm, özgürlük Neymis" ya da hic karismaslar..
Sana hicbir hak tanimayan zihniyete hak taniyamazsin.15 Yorumla- +1 yıl
Ben kendimi savunmuyorum, ben dogru olanlari söylüyorum. Özgürlük üzeri konusurken sadece kendisine özgürlük taniyip baskalarin istediklerini yasaklayan zihniyeti neden seveyim?
Bunu yapan Türbanlilari neden seveyim? Bu kadar iki yüzlü bukadar serefsiz olan kisileri kim sevsin? - +1 yıl
Ama senin sorunun şu, genelleme... Benim arkadaşlarımdan kapalı olanları var bak tırnak içerisinde söylüyorum özlellikle "türbanlı değil, kapalı" dövmeye karşı değiller. Olanı yoktur demiyorum vardır tabiki fakat bu sadece kapalılara özgü birşey değil. Açık diye bahsettiğimiz arkadaşlarımızdan olanı yok mudur? Bunu bence açık ya da kapalılık meselesi üzerinden değil de görüş farklılığı açısından değerlendir arkadaşım :)
kapanan insanlara fazladan sorumlulk yüklemek de yanlş sonçta hepimz insanız kapalı açık hepimizin hataları olur ben kötülk yapan bir insana sırf kapalı diye bari sen yapma falan demem açıkcası beni ilgilndrmez saygı duyarm istediği kadr da kapanır buda kmseyi ilgilendirmez pantoln giymesnden kime ne yani
15 YorumlaHanımlar kapanmalı ki (gerçek manada) helalinden başka erkeklerin zihninde sapıkça düşüncelere mahal olmasın
Karısı mini etek giyen açık giyinen erkeklere de şaşıyorum. bir sürü yabancı adam karını aklına getirip fantazi kuruyor hiç mi koymuyor sana be godoş.50 YorumlaEdebiyle 'gercekten' kapanmis kadina imrenerek bile bakarim. Basortunhn amaci sadece saci kapatmak degil boyun ve dekolte bolgesini kapatmak. Ama bazi hanimlar boynu acik altinda dar pantolon ic camasiri belli eden glmlek vs giyince itici bulmamak elde degil
13 Yorumla- +1 yıl
Farkindaysan elimden geldigince tarafaiz baktim. Tarif ettigim birinci kapali kadinlar 'kapali' kadinlar ikinci kapali kadinlaer da aile veya cevre baskisi yuzunden kapanmis olmak icin kapanmis hatta kapanamamis hatta banklarda kro sevgililileriyle yiyisip zina yapan kadinlardir. Iste ben bu ikinci kadinlara kiziyorum
Kesinlikle karşı değilim siz kapanıyorsunuz dinin gereği olduğunu düşündüğünüz için ama kapanma işini abartıp yani kapanmasa açık gezse o kadar dikkat çekmeyecek kızlar var ortalıkta. Kapanıyosan biraz daha dikkat etmen lazım diye düşünüyorum. Sen ne diyorsun?
22 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yılKapalılara karşı değilim ama onlar hep bana karşı ve Konuşurken bana dinsiz gibi davranıyorlar sürekli dua çeşitleri gönderiyorlar çoğu kur anda olan şeyler degil çünki altta şeyh le Başlayan isimler yer alıyor o yüzden pek arkadaşlık kurmuyorum sorum şu al biraz sevap kazan diye aşağılayarak atılan mesajların tek amacı gene sevapmı?
05 Yorumla- +1 yıl
Hayır beni yanlış anladın sorum aşağılanmak degildi kimsenin saygısınada ihtiyacım yok sorumu tekrar okuyun lütfen
- +1 yıl
Boşver saçmaydı zaten
Kizin biriyle konusuyorum diyorki ya ben denizimden falan vazgecemem tamam diyorum uygun yere vidersin girersin denizine bayanlar plaji diye bisey var bu kız kapalı yok olmaz diyo ya? normal plaja gideriz beraber hem ben erkegimi mutlu edebilecek biriyim baskalarida görsun bak adamin karisi ne guzel desinler zorla kaşınıyo kapali bu kiz yine söyluyorum neden kapandin peki acik kalabilirdin diyorum bu benim tercihim diyor nasil bir anlayiş anlamadim yazık
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapalılığa karşı değilim kapalıyım da zaten.
ama, insanların dini başörtüsü sanmasından iğreniyorum artık.
başımı örttüm tamam.
bir arkadaşım vardı 30 yaşına kadar her türlü şekilde hayatın eğlence kısmında takıldı durdu bir sürü özel şey yaşadı. sonra kapandı karşısındaki erkek sırf kapalı diye evlendi onunla. iki ay önce görse yüzüne bakmazdı iki ay sonra evlendi kızla.
bir kesim bunu çok fena kullanıyor koca bulma aracı olarak.11 YorumlaKarşıyım çünkü bu saatten sonra kapananlarin hic birisi inandığı için kapanmıyo sorsan giydiği topuklunun asıl amacını bilmez. Yırtık kot giymekle olmuyo bu işler yeni nesil de görüp özeniyor işte. gerçekten amacına uygun kapanana lafım yok
11 YorumlaGERÇEK manada kapalı olanlara saygım sonsuz. Lakin boya küpüne batarcasına makyaj yapıp, vücut hatlarını aşırı belli eden dar şeyler giyip 15 cm topuklu ayakkabı giyecekse hiç kapanmasın daha iyi.
31 YorumlaBen askere gitmeden önce kapalı bir kızla evlenmek istiyordum ama kapalı bir kızla sevgili oldum buluşmak zinaya girer diyerek beni kandırdı daha otobüsde yanına erkek oturtmayan kız erkekle el ele bile tutuşmaz ben benimle el ele tutuşmayan sevgiliyi ne yapayım?
01 Yorumlakapalılar nedeni ile malum yıllarda polislerden bir kaç jop yedim. destek eylemleri fln. şimdi bazen soğuyorum bazen de esas doğrular değişmez bu kapalılık dinsel emiri geçtim bireysel özgürlük ve bir gelenek ve kültürdür isteyenkapanır kardeşim yobazlığa gerek yok. ayrıca kapanmak kızlara yakışıyo çok çekici oluyorlar belkide bu enim son yıllardaki abazalığımdan kaynaklanıyor
00 Yorumla
+1 yılBunu sormak bile hata. Kapalılar, açıklar diye ayırım yapılamaz bile. Kapalılar öcü diğerleri normal insan mı? Ya da tam tersi mi? Yapmayın artık!
32 Yorumla- +1 yıl
Ben de önyargılı olanlara yazmıştım, belki okurlar diye.
ben karşıyım ve aslada başını kapatanların her türlüsünü dışlıarım ! .
348 Yorumla- +1 yıl
Sana kafir damgasi flan vuran yok ki ayrica senin bu söylediklerine bakarsak okullarda yeni kafamizi kapatiyoruz ve yani ozgurlugumuze daha yeni kavuştuk ve senin dediklerine bakarsak bizi de yobaz ve irticaci diyorlar ve sana bu konularda binlerce ornek verebilirim kendi hayatimdan
- +1 yıl
Bak ona kalirsa sen de diyorsun ki onlari görünce suratimi eksitiyorum flan ben sana bir acik gördüğümde boyle bir şey dedigimi söylemedim ki benim için herkesin düşüncesine saygiliyim ama sen kapali olanlari 2. Sinif vatandaş olarak gördüğünü söylüyorsun direk yani kendine bakmadan karsindakini eleştirmeye calisiyorsun
- +1 yıl
On yargi değil hepsi beni assagiliyor diyorsun gittiğim okulda Hocalarin korkusundan derse kapali girmeye korkuyorum yasa cikmis olsa bile ki kim kimi daha çok assagiliuor herşeyi gayet iyi anlayabiliyorum yarim saatir empati kurmaya calisiyorum ama diline dolamissin kapalilar şöyle kapalilar boyle ben demiyorum ki kapalilara karsi olanların arasında iyi yok, Arkadaslarimin hepsi solcu ama bana gayet saygililar
- +1 yıl
Ona bakarsan su ana kadar yapanlarda bir sorun olmuyor ve kendini savunma tarzin çok tuhaf senin dövme yaptirman inancin gereği mi ya da mini etek giyinmen bunlar inancin gereği mi benim basimi ortmem inancimin gereği ve sen benim inancima karsi cikiyorsun ben senin inancina karesi cikmiyorum
kapalılığa karşı değilim kapalı adı üzerine dar pantolon üzerinde feraca falan yok poposunu sıktırıp geziyo ona sinir oluyorum kapalılığı kirletiyorlar
33 Yorumlaİslamın Emrettiği gibi Kapananlara Sözüm yok. Lakin, üstü minare altı kerhane olan kapalılara karşıyım. bu tarz türbanlılardan nefret ediyorum.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 842 cevap paylaştı. kapalılara değil kapanmaya karşıyım ben inanmıyorum çünki onun haricende kapalı birisine çokta farklı davranmıyorum
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılkimse kapanmaya karşı değil öncelikle onu belirteyim mesela benim karşı olduğum şey pisliklerini kapatmak için kapananlar başını kapatıpta altına daracık tayt giyip çi dışı belli olanlar derdim yoksa bir çoğumuzun annesi nenesi başörtülü
02 Yorumla- +1 yıl
karşı olanlarda emin ol bu dediğimden kaynaklanıyo her boku yeyip evlenme zamanı gelince bir baş kapatılır dışarıya farklı bir imaj verilir evlilikten sonra tekrar eski hale dönülür onların yatacak yeri yok herkes buna karşı hiç gördünmü sokakta yürüyen bir kadına başı kapalı diye itiraz edeni hep ünv ortamındakiler onlarında çoğu allah korkusundan ya da din yönğnden değil sadece ünv yasak diye kapanıp gelenlerdi kaldımı şimdi oda yok
+1 yılBen kapanmaya karsiyim.. Hele o carsafa
Kadını asagiliyor, kadınları ezen birsey
Ama cok harika kapalılar tanıdım fakat arkadas olmak zor dine davetleri cok ısrarcı32 Yorumla- +1 yıl
Kimse kimse icin inancli olmamalı :) @Brk00 tesekkurler
+1 yılyok karşı degilim... bende muhafazakar biriyim... dinini hayatına uygulayan kişilere herzman saygı duymusumdur... hele genç kızlar başörtüsü için çok zorluklar çekti geçmişte... buguki özgürlük için rabbime şükürler olsun
11 Yorumlabence herkesin kendi fikri kapalılara daha çok saygı gösterilmeli hatta açık bir kız olarak söylüyorum. d
12 YorumlaAçık kızlar gibi cinsel istekleriniz oluyordur mutlaka, bunları gidermek için birşeyler yapıyor musun yoksa yapmayarak kendini dizginlemeye mi calısıyosun
04 Yorumla
+1 yılkapaliya karsı degilim ozgurlugunu oyle yasıyor ancak 10 yasındaki 15 yasındaki insani da kapatan aile ye kafa atilmasi normal olay kafa da ve aile de basliyor
14 Yorumla- +1 yıl
dininiz dinimiz degil cumleleri kurarken karsındaki insanin hangi dine ve dusunceye hakim oldugunu bilmeden kurulan bir cumle yanlıstır :)
- +1 yıl
Bazi aileler evet zorluyor 10 15 yaşlarında şu an bende uygun bulmuyorum kapanmalarini ancak herkesi de ailesi zorlamiyor bu konuya sadece o yönden bakmayalim ben de kendi rizamla küçük yasta kapandim Allah için ve ailem hic karismadi acilsam istedim gibi giyinsem yine kizmazlardi yani bazilarimiz özgür irademizle kapaniyoruz.
+1 yılsözde kapalı olanlara karşıyım diğerlerine saygı duyarım
15 Yorumla- +1 yıl
benim kastettiğim sözde başı kapalı olan ama altta dap dar pantolon ve üst giydikleri o şey işte
- +1 yıl
türbanlı olupta hanım hanımcık olanlarda var çevremde
+1 yıltabiki karşı değilim.
kendi isteği ile açık olana da kendi isteğiyle kapalı olana da saygım sonsuz.11 YorumlaKapalılara karşı değilim tabiki hatta evleneceğini kız kapalı olsa daha güzel bulurum Açıkları pek fazla sevmem bana hep şey olarak geliyorlar anlarsın ya
21 Yorumla
+1 yılbeynini kapatacağına kendilerini komple eve neden kapatmıyorlarda göz zevkimizi bozuyorlar bunu sormak istedim
33 Yorumla- +1 yıl
beynin sürekli birinin birilerine baktığını düşünmekle geçiyor sanırım? normal olan başı açık birilerini görmekmi yoksa uzaylı gibi kafasına tuhaf bişey bağlayan insanların ortalıkta gezinmesimi? sadece beynini bezle bağlayanlara değil islama ayar oluyorum ;)
+1 yılHerkes istediği şekilde giyinebilir ancak artık günümüzde siyasi tarafını belli etmek için giyinilir oldu. Bir çok kişi de zaten süs için kapanıyor vs vs...
13 Yorumla- +1 yıl
Evet var tabiki. Ama diğer türlü kapananlar olmaz olsun ben onlara karşıyım. Gerçekten inancı için kapananlara karşı değilim.
örtünmeye değil şekilciliğe karşıyım. ve sizce bu şekilde örtünmenin kime faydası var?
21 Yorumla
+1 yılben kapalı bikızla nasıl evlenirim ama grcekten kapalı heryeri yani :) rekntaşına bir ip ucu ver :)
26 Yorumla- +1 yıl
:(((((( cok yardımcı oldun renktaş bende profil resmini değiştireyim bari :( konuşsam nolcak beni abaza zanneder redderder
- +1 yıl
sen olsan nabarsın beni tanımıyosun hiç yanına gelsem
direk defol git diceksin belli bişey insan gibide konussak :( - +1 yıl
işte herkes kibarca reddedicek tanımadan sorun orda tanımasını sağlamak bazıları erkeğin yüzüne bile bakmıyo inançlarından güzel bişey ama onu almak zor
+1 yılaçık kapalı ayırmıyorum
karakterli dürüst insan olmak gerekli01 YorumlaSacma. Bende hic bisey giymeden cikana karsiyim birsey diyor muyum. d
00 Yorumla
+1 yılKanka ben de düşünüyorum kapanmayi ama hakkını verebilir miyim bilmiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Insallah:)
Karsi degilim. hatta mumkunse tesetturlu bir hanimla evlenmek isterim
32 Yorumla
+1 yılbayanlara örtünmek farzdır. nur suresi öyle buyurur.
31 YorumlaHerkez herseyi kendine yapar kimseye yapmaz kapali veya acik olmak kimseyi ilgilendirmez
12 YorumlaDeğilim ve destekliyorum :) ne de olsa benim dinim boke diyo baskalarininkini bilemem :)
01 YorumlaAslında kapalı olanlara karşı değilim kapalı olanların geneli bakın geneli diyorum :D belli siyasi partileri destekledikleri için biraz kaynım kaynamaz yoksa kapanmak dini bir ihtiyaçtır bir şey demem diyemem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarşı değilim. Kız arkadaşım da kapanmak istiyor, ama o kapandıktan sonra değişir mi, ilişkimizde kökten değişiklikler olur mu, veya ben bu duruma alışabilir miyim bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılhem kapali olup hem seksi planlar ikisi bir arada nasil olcak
05 Yorumla- +1 yıl
sen evlimisin
- +1 yıl
hic bir erkege dokundiunmu
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe güzeldir kapalı layiğiyla hanim hanimcik kızlar ;) Allah bana nasip etsin inşallah ;) :)
04 Yorumla- +1 yıl
Ama nerdee :(
- +1 yıl
Öyle de ne bilim kısmeti de aramak lazım yok ki çevremde düzgün birisi :( hep eğlenmelik var bana ters :( yaş 28 geçiyor hala yanlız ve mutsuz :( kpssye giricem sabah seneye de lisanstan gircem kamu 4 teyim
+1 yılkarşı olan zaten karşıdır, zihniyetler kolay kolay değişmez.
22 Yorumla- +1 yıl
boşver canım bireysel özgürlük denen birşey var bunları o kendinlerini hiyeraşik düzende elit olarak gören kesimlerin aslında boş bir tenekeden oluşturdukları düzenden itibaren olduklarını anlamalarını sağlamak
kapalilara karşi degilim ama süs için yapanlara karşiyim
06 Yorumlahayır tamamen yanlarındayım ama başını deve hörgücü gibi yapıp daracık pantolon giyiyor ise tamamen karşıyım
01 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat