Merhaba arkadaşlar eşimle uzun zamandır çocuk konusunda tartışıyoruz o ben anne olmak istiyorum diyor ben ise çocuk istemiyorum 5 gün önce bu konu yüzünden evi terk etti sizce haklı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı. Bence haklı.. Evliliğin temel taşlarından biridir çocuk. Istememe sebebini de okudum biraz yok yok epey saçma geldi.. Çocuğu doğuran kadın diye mi senin değilmiş gibi hissedeceksin sen doguramayacagina göre bunu esin yapacak haliyle ama o çocuğu tek başına doğuramaz yani sen olmasan çocuk zaten olmaz. Bu düşünce yapısıyla annen senin annen de baban senin baban değil gibi mi hissediyorsun sonucta beni babam dogurmadi diye. Belki çocuğun olsa şimdiye dek niye olmadı diye hayiflanacaksin.. Bende çocuk istemiyorum ama evlilik de istemiyorum. Evlilik varsa sevdiğin yanındaysa neden çocuğun olmasın ki erkeklerin çocuk sahibi olması fiziksel acidan daha kolay sonucta 9 ay sıkıntısını doğum sancısını onlar çekmiyor bakımını da anne daha fazla üstleniyor tabi sorumluluklarini esit usteniyorsunuz bunun disinda sana bir sevmesi kalıyor daha ne istiyorsun..
02 Yorumla
Soran+1 yılİyi de ben istemiyorum demiştim ona evlenmeden önce
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu konuyu evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi. Eşiniz haklı bence. Belki neden istemediğinizi ayrıntılarıyla açıklarsanız ikna olabilir ama çocuk isteyen birinin de bu hakkını elinden almamanız gerekir.
10 Yorumla
Çocuk için henüz o olgunluğa gelmediğini düşünüyorsan haklısın demektir ve bu nedenle evi terkediyorsa eşin, ona saygı duymalı ve zaman tanımalısınn seni anlaması için. bir şey söylemene gerek yok. Sadece beni anlamanniçin sana zaman tanıyorum çocuk için hazır olmadığımı anlamanı bekliyorum ve saygı dıymanı istiyorum. Bu sürede otur düşün nasıl istiyorsan öyle ilerleyebiliriz.
00 Yorumla
Demek ki o istiyor ve tepkisini bu şekilde büyük göstermiş. Bir orta yol bulmanız gerekiyor. Tamamen istememek isteyene haksızlık. Böyle şeyler evlenmeden mutlaka konuşulmalı. Aksi halde bu olayların yaşanması kaçınılmaz oluyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
13Cevap
+1 yılMesela benden asla baba olmaz çocuk sevmem yani nasıl doğru ifade dilir bilemedim çocukları mutlu etmeyi severim ama tahammülüm yok ona iyi bir baba olamam örneğin ilgilenemem sorumluluğunu alamam iyi bir gelecek veremem kaygı içinde yaşamak ta kötü ama zamanla fikirler değişiyor eşin anne olamak istiyor sen istemiyorsun belki olsa fikrin değişir belki hiç değişmez iyi düşünmek lazım
00 Yorumla
+1 yılçocuk istiyorsa gelecekteki çocuğunun babasını bulmak için evi de seni de terk etmesi en doğal hakkı da uzun zamandır tartışacağınıza niye birbirinizle evlendiniz ki awk mal mısınız
23 Yorumla- +1 yıl
+1 yılAnne olmak dünyanın en güzel şeyi olabilir aynı zamanda en zor şeyi şayet şimdiki aklım olsa ne evlenir ne çocuk yapardım. Oğlum iyi ki var ancak insanı yıpratıyor. Sorumluluk ağır geliyorsa bence keşke evlenmeseydin de
00 Yorumla
+1 yılEvlenmiş biri olarak çocuk istememen kabul edilebilir bir şey değil ama olaydan soyut olarak daha önceden konuştuğun bir konuda şimdi itiraz etme hakkına sahip değil içten pazarlıklı sanırım eşin hayırlısı olsun
07 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım. Evlenip çocuk istememek kabul edilemez mi demek istediniz?
- +1 yıl
Ne alaka ya evlenince cocuk istemek zorunda mıyız
- +1 yıl
@NaneLimon__@Fruitsugat zorunda olmaktan ziyade bu normal olarak beklenen bir şey
- +1 yıl
Yoo hic de beklenen bisey değil ayrica senden beklenen herseyi yapabiliyor musun? Evlenmeden once kiza söylemiş bunu bilerek evlenmis istiyorum demeye hakki bile yok
- +1 yıl
@NaneLimon__ onu zaten belirttim yazı da ama sen belli ki anlayamamışsın
- +1 yıl
Ben ilk cümlene takılmıştım belli ki kız da senin gibi düşünüp kabul edilemez illa ki evlenince olur diye düşündü ama umduğunu bulamadi aman neyse iyi aksamlar 😊
- +1 yıl
@NaneLimon__ anlayamadım?
Aile bağlılığı bir yerde çocuk gerektirir. Tamam belki süre istemezsin ama sonrasında buna tek başına karar veremezsin. Eşini dinlemeden karar vermek olmaz. Evlenmeden önce bunun bir kararı olmalıydı.
10 Yorumla
+1 yılCocuk yapmayan erkek yarim erkektir iyi yapmis ben olsam gebertirdim elimde kalirdin yine az bile sana
022 Yorumla
Soran+1 yılBu kadınlar annelik olayını niye bu kadar büyütüyorlar anlamıyorum
- +1 yıl
Buyutmelik kucultmelik bi durum yok kutsal bisey o anlayamazsin kendi annene sor belki guzel bi sekilde ifade eder erkeklerin evlilikten ve cocuk sahibi olmaktan kacinmalari cok aptalca gelmistir bize
Soran+1 yılBen eşime evlenmeden önce söyledim çocuk istemiyorum dedim o da tamam dedi
- +1 yıl
Saka yapiyon filan sanmistir evliligin amaclarindan biri o yani sonucta belli mantikli bi sebebi var mı istememenin su zamana kadar hic duymadim sacma bi dusunce cunku
Soran+1 yılŞaka mı yoo ben defalarca ona söyledim ciddi ciddi o da tamam dedi
- +1 yıl
Yapiverin nolcak ya bebek evin huzurudur sanki canavar katilacak aileye triplere gel ya
Soran+1 yılÇocuk baş belasıdır
- +1 yıl
Keske annenle babanda oyle dusunseydi zamaninda sende bas belasiydin zamaninda unutma bune kirli bi zihniyettir ya yazik gercekten size
Soran+1 yılKötü bi şey mi çocuk istememek
Soran+1 yıl?
Soran+1 yılBen istemiyorum dedim o da kabul etti etmeseydi
- +1 yıl
Bosanin ablacim o zaman kadin agzini aramistir saka yapiyon sanmistir belki fikri degismistir olamazmi yani dunyanin binbir turlu hali var
Soran+1 yılBenim fikrim değişmedi ama
- +1 yıl
Bosanin aw baslicam fikrine simdi kadina hayati zindan etme aldatmaya kadar gidebilir bu yoksa
Soran+1 yılBen aldatırım bu gidişle
- +1 yıl
Oda seni aldatir gibi zaten boyle giderseniz
Soran+1 yılBoşarım ne hali varsa görsün bu kadar zamandır niye hayatımda niye sözünde durmadı
Soran+1 yılMaden sözünde durmayacaktı niye evlendi benle
Soran+1 yılBu saatten sonra çocuk yapmaya yanaşmam bile seninde dediğin gibi şu an nerde bilmiyorum aldatır falan
- +1 yıl
Yazik kadina ya insallah bosanir senden sonra kopekler gibi pisman olursunda elinden hisey gelmez kafani duvarlara vura vura beyin kanamasindan olursun lanet adam seni
- +1 yıl
Bu gidişle o seni bırakacak gibi yaşı geciyorsa huyu güzel bulduğu ilk kişiyle çocuk yapabilir. Birbirini seven insan evlenmiş niye çocuk olayına karşısın anlamıyorum sevgili olarak takilsaydin biriyle. ikinci üçüncü çocuğunu istemiyor olsan tamam deriz ama insan hiç mi evlendiği sevdigi kisiden çocuk istemez kız evlenmeden once söylediğin şeyin ciddiligini anlamamış bence yoksa evlenmezdi gibi
- +1 yıl
Arkadasa tamamen katiliyom sonuna kadar mantikli bi sekilde aciklamis evliligin bi amaci o zaten he zorunlumu tabikide degil ama saglik sorunu olmayan insanlarin bunu istememesi acayip tuhaf hele biri istiyoken digerinin istememesi bosanma sebebi biri gerkesiz masraf cikacak diye dusunmezken digeri evlat sahivi olma hasretiyle yanio tutusacak o is fazla ilerlemez abicim bende soylemesi
+1 yılHakli haksiz diye degerlendirilebilecek bir durum degil anne olmak istemesi cok dogal bi istek sonucta onu da anlamak lazim
03 Yorumla
Soran+1 yılAma ben istemiyorum
- +1 yıl
Seni de anliyorum
- +1 yıl
Allah kolaylik versin kardesim ne diyim
+1 yılHaklısın cocuk istemek zorunda değilsin ayrıca evlenmeden önce söylemişsin ama bazı kadınlar degistiririm kafasında
02 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden önce söyledim dememiş
- +1 yıl
@Kızlardasormasınm yorumlar da demiş ayrics demese bile zorunda değil
şu şartlarda çocuğuna yapacağın en iyi iyilik onu hiç yapmamatık keşke hiç evlilik yapmasaydınız ne o üzülürdü nede siz
00 Yorumla
+1 yılHaklı ama sizinde istemeniz lazım bu tek kişinin kararı olamaz sonuçta ikinizin ortak çocuğu olacak o
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın sonuçta maddi olarak çocuğu bakacak olan sensin bırak gitsin boş ver
00 YorumlaBir taraf çocuk istemiyorsa ısrara gerek yok büyük sorumluluk
00 YorumlaEvet tabii haklı ama evlenince deseydik keşke çocuk istemiyorum diye bu şeyler oyun değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu şartlarda kimse haksız değil ama çözülecek bir konu da değil. Hayırlısı diyelim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTüh ya terk mi etti. düşün bakalım çocuk istemediğinden mi yoksa aşırı tepkindenmi? Gönlünü almak şart.
01 Yorumla
Soran+1 yılTepki falan yok evlenmeden önce istemiyorum dedim o da kabul etti
+1 yılBeni hiç ilgilendirmez de çocuk evin neşesi derler bir tane yapıverin derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadarlık evlisiniz?
Hiç mi çocuk istemiyorsun şimdilik mi?
Baştan bunları konuşmadınız mı?011 Yorumla
Soran+1 yılBaştan konuştuk ben hiç istemiyorum diye
6 yıllık evliyiz
Cevap sahibi+1 yılNeden istemiyorsun çocuk cok güzel bir şey
Cevap sahibi+1 yılCelal sen misin mk jsjsjsjj
Soran+1 yılCelal mi?
Soran+1 yılPardon anlamadım
Cevap sahibi+1 yılŞaka yapıyorum Celal diye bir tanıdığım var da o da böyle düşünüyor sinir olurduk. Bu arada bu olay boşanma sebebi
Allah yardımcınız olsun
Soran+1 yılYa bu zamanın şartlarına göre çocuğun olmaması daha iyi
- +1 yıl
Ozan sen misi hhjjj
Cevap sahibi+1 yılJsjsjsjsjs @Cicikız95cici
Soran+1 yılYok ben amon hotep 😁
- +1 yıl
Ozan kesinn
Çocuk istemiyor olabilirsin senin kararına saygı duyması gerekirdi, evi terk etmek çok saçma medeni insanlar gibi anlaşıp ayrılabilirdi fazla takma.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Bu konular evlenmeden önce konuşulmalıydı..
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuştuk ben hiç istemiyorum dedim o da kabul etti
+1 yılYani çocuk bi hak gbi geliyor evet
07 Yorumla
Soran+1 yıl6-7 yıl önce biz daha sevgiliyken bunu ona ciddi bi şekilde söyledim ve sonra nişanda düğünde hep söyledim o da kabul etti
- +1 yıl
Bi şekilde ikna olursun diye düşünmüş
Soran+1 yılŞimdi bu konuda benim suçum var mı
- +1 yıl
Yok ama yinede bebek neden istemiyorsun sevdiğinden
Soran+1 yılYa bilmiyorum sanki onun çocuğu olacak benim değil
- +1 yıl
😂😂😂değişik bi düşünce. Belkide çok farklı hissedeceksin
Soran+1 yılYok ilerde değişir vs ben kabul etmiyorum ona açıkça söyledim hiç çocuk istemiyorum diye
+1 yılNeden acele ediyor yaşı kaç
08 Yorumla
Soran+1 yılYaşı 29
- +1 yıl
Kadınların 35 den sonra çocuk doğurması tehlikeli şu an istemekte haklı
Soran+1 yılBaştan konuştuk bunu ben istemiyorum dedim ona 6 yıllık evliyiz
- +1 yıl
Senin düşünceni değiştirebilir sanmış belki değişir ilerde
Soran+1 yılBu sanıp sanmamakla olacak şey değil
- +1 yıl
Kadınlar farklıdır biraz sen neden istemiyorsun
Soran+1 yılYani neden istediğimi bende bilmiyorum
Soran+1 yılÇocuk benim olmayacakmış gibi hissediyorum
+1 yılEvlenmeden bu konu hakkında ne düşünüyordu
01 Yorumla
+1 yılNeden evlenmeden önce tartışmadınız bu konuyu
00 Yorumla
+1 yılhaklı..
her kadın anne olmayı hak eder..01 Yorumla
Soran+1 yılBunu evlenmeden önce konuştuk istemiyorum dedim o da kabul etti
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun için ev terketmek akıl işi değil haksız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbaşka adamdan hamile kalmak zor değil yaani.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Ykandemir haksız mıyım
Hakli
11 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk istemediğimi biliyordu en baştan bunu kabul etti
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkiniz de haklısınız, zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılneden evlenmeden önce konuşmadınız
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuştuk ben hiç istemiyorum dedim o da kabul etti
+1 yılkadın anne olmak istiyor bu da onun en doğal hakkı
03 Yorumla
Soran+1 yılAma ben en baştan çocuk istemediğimi söyledim 6 yıl önce
- +1 yıl
o zaman tamam demiştir ama artık istiyordur kararlar değişebilir sonuçta allah kolaylık versin umarım ortak noktada anlaşırsınız
Soran+1 yılDeğişmeyebilir de ben kararımı o zaman ona söyledim ve hala kararımdayım
- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılCiddi bir sorun
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden önce ona istemiyorum demiştim ama
- +1 yıl
Eşin için bunu tekrar düşünmeyi dene bence en azından çabala
Soran+1 yılŞimdi ben ona söylediğime göre benim bu konuda bi suçum yok
Kaç yıldır evlisiniz
02 Yorumla
Soran+1 yıl6
- Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılCiddi bir sorun bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklı yani
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Haklı
01 Yorumla
Soran+1 yılNeye göre en baştan konuştuk ben istemiyorum dedim 6 yıl önce
Kaç yıllık evlisiniz eşinin yaşı kaç?
02 Yorumla- +1 yıl
Çocuk istemiyorsan niye evlendin evlilik aile olmak demek bir yerde aile çocuklar vs demek? Eşini çok sevdiğinden evlendin desem insanin çok sevdigi birinden çocuk istememesi de normal değil. Kafam karıştı valla 😂😂 belli sadece cinsellik için evlenmişsin sen fazla sorumluluk sana ağır gelir
+1 yılNeden ki
00 Yorumla
+1 yılHaklı
00 Yorumla
+1 yılKadın anne olmak istiyor ve haklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaksız
00 Yorumladetaylar önemli...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaksız
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı