AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Avrupalılar sıçmayı yeni öğrendi, Avrupa özentileri bitmedi bir türlü.. Onlar bizden çok et tüketiyor, onların eti gökten inmiyor. Çok vahşiceymiş, sen bu kafayla fazla yaşamazsın ana kuzusu olmaktan çıkta etrafına bak.
Bazilari bayrama bir kac gün kala, cocuklari o hayvanlarlar oynatiyorlar sonra bayramda yol ortasinda cocuklarin önünde o hayvanlarin canli canli kesiyorlar.
Resmen katliam yani, cocuklarin önünde yapilan bir rezalet.
keske yasaklansa.
Allah hayvanları insanlar icin yaratmıstır.. Sonuc olarak bu bayram kesilen etler de ihtiyacı olanlar icin ve bizler.. bu kaddar sığ düşünmeyin ya
Siz asla bilemesseniz ama çocukluğum fakirlik içinde geçen biri olarak söylüyorum.:
Sene bir kez olan kurban bayramini dört gözle beklerdik. Çünkü evimize sadece yilda bir kez bu bayramda et yerdik. Annemde cogunu misafirler için saklardi oğlum misafirlere mahçup oluyoruz bari bir yemegimiz olsun diye.
Ama şimdi cok sukur biyerlere geldim ve zaten haftalik et alabiliyorum o yüzden fakirlerin halini anladigim için kurbanligi komple fakirlere dağıtıyorum
McDonalds'ta BurgerKing'te yediğin Etler tarlada yetişiyor dimi sivri zekalı? Sadece bu iki marka için günde kaç tane hayvan kesildiğini tahmin edebilecek bir beynin var mı?
Iyide o hayvan yerine kendi evladini kurban etmek dahada vahsice olmazmiydi?
Niye ediyosunki kardesim
Ya bir peygamber kendi evladini kurban edcekti Allaha.. sonra onun yerine gokten bir koyun indiya Allah tarafindan.. oglunu değil bunu kurban et demisti..
Bizde kurbani bu yuzden kesiyoruz diye biliyorum
Hikaye bunlar
Masal gibimi :)
söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince
O bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis.
Sen baya dolmussun ya :)
kusura bakma ama inanki yazdiklarinin cogunu anlicak kadar iyi turkce bilmiyorum bu yuzden bise diyemicem.
Ben sadece sorunu yorumlamak istemistim.. okadar :)
Bir ateist olarak sen müslümana anlatayım o peygamberin adı İbrahim. Aynı zamanda kabeyi inşaa eden kişi. Rüyasinda Allah tarafından 3 gün kendisine oğlunu kurban etmesi emredildiği için oğlunu alip bir tepeye kurban etmeye götürüyor. İsin ilginç yanı bu delikanlı babasına hiç karşı gelmiyor tamam babacim kes beni diyor :) Bu adam oz oğlunu kayaya yatiriyor bicagi vuruyor ama bak sen su ise ki bicak çocuğu kesmiyor. Kayaya vuruyor bicagi kaya ikiye ayriliyor. Böyle bir kaç denemeden sonra da yer yüzüne bir melek gökten koç indiriyor ve bunu kurban et diyor. Sonra sizler de bu hikayelere inanıyorsunuz : )))
Musluman olmak ya da sevmek zorunda deilsin ama saygi duymak zorundasin. Saygi duyuyorum felan deme cunku duymuyosn
Ailen böyle düşünüyor diye sinirleniyorsun değilmi. Hiç biriniz mantiginizla dusunemezsiniz
Ailem ne alaka bn kendim Muslumanim bir defa kendi irademle yani.
ya sen kimsinde hic biriniz mantiginizla dusunemez diyorsun. karikateiste girdin iki kitap okudun alim mi oldun. cahil cahil yorumlar yapma. mantigiyla dusunemez bu insanlar diyecegine insan olmayi ogren
@heybeladona haklisin kesinliklee
O bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis.
Ataturk sevmiyo musun?
Seviyorum
Muslumanlar sevmiyo sanki. Biz de seviyoruz. Bazilari sevmiyo o ayri
Bence de saçma ama kurban bayramına vahşet demen için bir kere normalde de vejeteryan olman lazım vejeteryan değilsen vahşet demen hayvanları katlediyolar demen çok saçma
Ben sadece vicdanimla düşündüm bu şekilde ulu orta hayvan kesmek kesmek ve adına kurban bayrami demek saçma bence
Kesim yerleri var orda kesiliyolar artık ulu ortada kesmek diye bişey yok normalde et yiyosun dimi o zaman vicdanınla düşünemezsin düşünseydin normalde de yemezdin
neresi saçma be bilader buna katliyam olarak niye bakıyosun ki Allahu teala kurbanı zuhur etmemiş olsaydı erkek çocukları kurban olacaktı ayrıca kurban insanın Allaha teslimiyetini gösterir ve üzerimizdeki belaların şerlerin deffine yardım eder ;)
Bence saçma bazıları et yeme o zaman diyor. Saçma olan hayvan eti yemek değil, saçma olan onu ilahi bir varlık için kurban etmek. İlkel insanlar kurban verirdi Tanrıya bugün ki insanlar neden ilkellere uyuyor saçma olan bu.
O kurbanlığın kanı akmazsa insan kanı dökülür yani var bir hikmeti ki bilimsel araştırmalar her insanın içinde bir vahşet damarının olduğunu ortaya koymuştur yani o kurbanı Allah için kesmezse başına binbir çeşit musibet gelir katleder katledilir kısacası Islâmiyet kusursuz bir dindir herşeyiyle. İSLAMİYET GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ, GÜNDÜZ GİBİDİR GÖZÜNÜ KAPAYAN YALNIZCA KENDİNE GECE YAPAR! Anladın? ;)
Yazik sizin gibi cahil örümcek beyinli modeller cikiyo içimizden ALLAHIN, maddi durumun varsa gücün yetene kes dedigi bayrami hayvan katliami olarak değerlendrmekse tam sizlik is bravo gazzese herhamgi bir yerde namarda dogu türkistanda muslumanlar katlediliyo ona niye sesiniz cikmiyo
motoru zorlama yakarsın kardeşim, basit düşünceler ile Allah'ın kurduğu sonsuz ve hala sonsuz bilinmeyenle dolu evreni ve düzeni anlayamazsın.
Et yemeyi severim ancak böyle toplu bir katliama karşıyım.
toplu katlim dedin dini bir bayram qerzek
Hahahaha buna iyi güldüm :) mezbaha larda topluca kesim olmuyormu?
Halkımızın çoğu o kurbanı sokaklarda kesiyor yalnız. Ve çoğunlukla hayvana en çok acı vericek şekillerde. Bu katliamdır.
Yediğin etler babanın tarlasindami yetişiyor vahşi buluyormusmus. Bende sizin gbi zihniyetleri vahşi buluyorum.
Yediğin etler babanın tarlasında mı yetişiyor?
çok iyi :))
Kurban bayrami olmasa et yemiycekmiyiz *
Sen zaten yiyorsun amac zaten yemeyenlerde yesin..
Kurban Bayramı olmasa et yemeyeceksiniz mi dedim ben? Kurbanı katliam olarak gören biri et de yemiyor olsa gerek.
Haksızsın. Kimsenin dinini yargılamamak gerekir diyorsun yargılama o zaman. Size normal gelip bize ters olan şeyleri biz söylüyor muyuz? Çok üzülüyorum size gerçekten Allah ıslah etsin.
eh bukadarıda saygısızlık kardeşim sende dogaya zarar veriyorsun otları yiyerek yeme ! dogru düzgün konus SAYGI ÖNEMLİ TABİİ
l*n atını zzzzz kovboy ben ot yiyorum diye otları katledip adına ot bayramı demiyorum
saygı kardeşim saygı sanane milletin dinini neden yargılıyorsun... ayrıca o etler sırf kendileri için degil binlerce yoksul insanı doyuruyor hayatında et yememiş insanlar kurban bayramı sayesinde yiyiyor... katletmek degil saygı duy !
Siz bnim düşüncelerimi yargiliyorsunuzda ben sizinkileri niye yargilamiyormusum. Bir tek dünyada sizin dininizmi var elaleme gavur demeyi ıyi biliyorsunuz
benim dini konular hakkındaki yorumlarımı görebilirsin ayrıca her dinin cahili vardır ben ateistede kendi dini diyorum hristiyanada zorlama yoktur sıkma baskı yoktur kimseyi diniyle yargılayın demez İslam onun cezasını ben verecegim der bu cahil Müslümanların sucu sırf bir yerde bir iki kişi kötü yapıyor diye HERKESİ KÖTÜLEMEK OLMAZ kal sağlıcakla cahil insanlar yapıyor diye sende yapacak degilsin ama yaptıgına göre cahilsin
söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince
yav he he saygı yoksunu
O bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis
bir nicke bak sonrada saygidan ve müslümanlıktan bahsedene. Tatlı su müslümanları sizi
saygıyla benim nickimim bir alakası yok belki küfür İslamda yanlıs ben iyi bir Müslüman degilim ama her dine saygım sonsuz
Dinlere benim saygın var ama eleştirmek ya da sorgulamak saygısızlık değildir. Sizler doğru düzgün cevap verseniz belki adam müslüman olacak ne biliyorsun. Ama siz daha kendinizin doğru düzgün müslüman olmadığını söyleyip sonra da islamı savunmaya geliyorsunuz.
adı üstünde bunu tartişmaya gerek yok bazı dinlere görede canlı canlı yakıyorlar insanları sen onları araştır
Ben onlarada karşıyım ama bu devirde onlar kalmadı malesef..
Bence otur su haline agla sen baska lafim yokkkk aferinnn...
Kurbani Allah yaratti bu gelenek de Allahin. izniyle var o yuzden. kimseye. laf dusmez
Bütün canlılar yaşamayı hak ediyor. Katliama ortak olmayın, kan akıtan bir bayram olamaz.
bir Bayramlara el atmamisdiniz oda oluyo aferim devam :)
Muslamin. Dinimdeki herseyi kabul ettim ve yerine getirmeye calisiyorum. Dinimde her ne olursa olsun ben boyun egdim. Rabbim kurban bayraminda sen kurban ol dese rabbime kurban olurum. Allah herkese dogruyu gostersin.
Yediğin hazır yiyeceklerin içindeki etler havadan mı iniyor? Ulan o hazır yiyecekler için kesilen hayvanların nasıl kesildiğini, katledildiğini görsen için acır. Tavuklara, civcivlere, büyükbaş, küçükbaş, domuzlara yapılan zulmü görsen için acır.
E soranın bunlara taraftar olduğunu nerden cikardin ki
@kafkasay kurban kesmede ki kötü taraf ne söyler misin? Adam gibi kurbanımızı kesiyoruz, hayvana eziyet etmemeye çalışıyoruz. Çünkü kurban keserken kurbanlık hayvana eziyet edilmez. Bir kısmını kendimize ayırıyoruz bir kısmını ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Elimden geldiğince normal günlerde de ihtiyaç sahiplerine yardım ediyorum. Çok şükür milletin hakkına hiç el uzatmadım. Sen bunda ne kötülük görüyorsun?
Bak ailem de kesiyor. Kurban kesemeyen adama et veren tek sen değilsin inan dolabı etle doluyor. Adam bir sene et yiyiyor ama onun dışında hayatında bir değişiklik yok. Yine çocuğunu okuturken zorlanıyor, yine pazar ya da market alışverişini yapamıyor. Onun yerine kurban paranın ver zekatını fitreni de vereceksen ver adam ihtiyacı kadar et alsın geri kalanıyla ihtiyaçlarını görsün. Bu daha iyi değil mi
@kafkasay dediğimi anlamadın galiba. Ben hem kurban ibadetimi yapıyorum hemde çevremde ki yoksullara yardım ediyorum. Elimden geldiğince sadakamı veriyorum, zekatımı veriyorum bu kurban kesmem için bir engel değil. Aslında aynı şeyi anlatmak istiyoruz fakat bunu kelimelere dökemiyoruz. Yani ben sadece kurban diye insanlara yardım etmiyorum elimden geldiğince yılın her günü yardım etmeye çalışıyorum. O kadar ahım şahım paramda yok ama cebimde ne kadar varsa çevremde ki insanlara da yardım etmeye çalışıyorum.
Ya sen zenginsin diyelim, öbür kurban kesen adam orta halli. Kurban kesenlerin çoğu orta halli zaten ya da zor zar kurban alıp kesen insanlar. Sene boyunca yaptığı yardımları toplasan bir kurban parasının beşte biri yapar mı? Yapmaz. O yüzden kurban kesmenin fakirlere yardım etmeyle uzaktan yakından alakası yok. O kadar yardım etme meraklısı olan o parayı fakirlere verir gerçekten ihtiyacı olan şeyleri gidersin diye. İbadet meselesine gelince kurban farz değil. Kesmeden de olur. Ama namaz farz. Peki neden kurban kesenler namaz kılanlardan daha fazla. Çünkü amaç ibadet değil gösteriş de ondan. Yardım etme konusunda samimi olan adam ve gösteriş meraklısı olmayan adam parası ile yardım eder. Kestiği hayvanla değil.
Ben kendi adıma konuşuyorum dostum. Bak namazımı da kılıyorum fakat o ibadetimi de yapıyorum. Ayrıca o kadar zengin değilim yazdığım yazıdan bunu çıkarma lütfen. Dediklerinin bir kısmına katılıyorum, çoğu insan oruç, namaz gibi ibadetleri yapmıyor ama kurbana gelince kesiyor. Onlara bende kızıyorum. Çoğu insan yaptıklarının bilincinde değil maalesef.
E zengin değilsen kurbana verdiğin parayı fakire cermen daha mantıklı. Bunu anlamak için küçük bir matematik hesabı yeterli. Kuran okursan görürsün zaten boyle yapmanin kurban kesmekten daha sevap olduğunu
Ya merak ettim de sen ne kadar yardım ediyorsun fakirlere? Susayım susayım diyorum gelmiş yok fakirlere versen olmaz mı o parayı. Olmaz arkadaşım anlamıyor musun? Olmaz. Kurban ibadeti farklı, sadaka farklı ikisi arasında ki farkı anlamıyorsan sana ne desem boş.
Benim ne kadar yardım ettiğim beni senin ne kadar yardım ettiğin seni ilgilendirir. Ama dini eleştiren ya da sorgulayan birine kufredersen o da senin dinine saygı duymakz dalga bile geçer. O zaman saygı beklemeyeceksin dinine. Zaten şu an senin yaptığın gibi bir müslümanın bir tartışmayı da sonuna kadar göturebildigini henüz görmedim. İste aynen boyle bir yerde patlıyorsunuz ve içimizdeki zehir akıyor. Çok merak ettiysen ne kadar yardim ettiğimi söyleyeyim diyip agzini acik bırakmak var ama o da bana yakismaz. Kitap oku biraz kitap. Özellikle dininle ilgili olanlari oku
@kafkasay Sana küfür mü ettim ben? Sen biraz daha kitap oku bence, okuduğun kitapları anlamaya çalış. Ben diyorum hem yardım ediyorum hemde kurban ibadetini yerine getiriyorum ama sen o parayı da yardım etsen olmaz mı diyorsun. Buna karışamazsın işte. Senin yaptığın yanlış burada bunu anlamak istemiyorsun. Herkes kendinden sorumludur demişsin ama illa kurban parasını da yardıma muhtaçlara versene demişsin. Sorun burada işte.
Ben oldukça çok kitap okurum. Anladığımı da düşünüyorum. Hatta eminim Kurani, hadis kitaplarini, mezhep kitaplarini senden daha cok okumusumdir. Senin yazdiklarini da anliyorum ama sen sana küçüklükten beri öğretilen on yargilarindan vaz gecemiyorsun ve verdiğim cevaplari begenmiyorsun. Tamam para yardimini yap bu çok güzel birşey. Ama kurban ne senin dininin farzi, ne de fakir insanlara senin verdiğin yetiyor, ne de fakir insanların önceliği et. O yüzden diyorum ki, sen yine kes keseceksen, sadece fakirlere et verme bahanesi, farz ya da kesin ibadet bahanesi ile kurbanı savunmak saçma.
O yediğin sotelerin ana maddesi ettir. O eti yiyemeyenlerin adıda fakir. Birşeyler ifade eder umarım
Sacma buluyorum ama normalde et alamayan pek cok insan ete doyuyor diyolar
"Yediği etler babasının tarlasında mı yetişiyormuş?" sözü geldi bir an aklıma.
o yediğiniz etler toprakta yetişiyor sanıyorsun herhalde.
ne demek istediğimi zerre kadar anlayamamış bir de üstüne hakaret etmeye çalışmışsın ne diyeyim kendini ortaya koymuşsun
noeldede hindiler katledilio
Yazmayi becerebilsen bir de cok iyi olucak gizemli kardes
Pardon?
copy paste yapıyor zavallı :D
Bazı şeylerin mükafatı canınızdan daha değerlidir mesela şehitlik gibi insan şehit olmak için canını hiçe sayar karşılığı canından çok daha fazlasıdır biz böyle inanıyoruz. Kurban edilen hayvan da mutludur
bir bitmediniz çifte standart beyinliler yılbaşı akşamları katledilen hindileri bir görün önce sonra konuşalım sizinle beyinsiz özenti toplumları sizde
Mal o zaman insanlar çocuklarını kurban. edeceklerdi. Bence dinimiz gereği yapilmali ve yapılıyor gayet mantikli
Niye cocuklarini kurban etsin insanlar.
Okusana biraz. Neden kurban kesiyoruz. bir aç oku lütfen
Hayır hikayeyi biliyorum da aklı başında insanların hikayelere inanmasına hayret ediyorum :)
O an gökten kurbanlık inmeseydi bugün herkesin kendi çocuğunu kesiceni mi sanıyosun ajkhdhfgksjff
Koyun dana olmasa birbirimizi kesecez o zaman vay *
Saçma degil canım niye saçma olsun her kesin inancı kendine tek saçma şey açık alanlarda yapılan kesimler
Haklısın baya dalga geciliyoruz. Yurtdisinda turk oldugumuzu soyleinve bile asalaniyoruz. Gericilikten.
Ulan yılbaşında onca hindi kesilirken sesiniz çıkmaz konu islam olunca hepimiz hayvansever kesilirsiniz!
Katılıyorum zaten o kesilen kurbanların pek fakir doyurduğu yok genelde eşe dosta dağıtılıyo hayvanlar boşuna katlediliyo
Gerizekalı kurban kesemeyen eşe dosta dağıtılıyo zaten
Kurban kesmenin amacı akrabaları değil fakirleri doyurmaktır @issamm
O zaman kurban keseceğine onun parasını ver gerizekalı. Sadece ete mi ihtiyacı var kurban kesemeyen akrabanın
Fakir akrabaları doyuruyoruz zaten. Parayıda zekat olarak veriyoruz zaten fakir eş dost akrabaya.
Böylece hem et para ihtiyacını az da olsa gidermiş oluyoruz @redhead_
Tamam parasını ver zekatın dışında 2 pazar daha yapabilsin fazladan adam.
Yapmadığını ne biliyon?
Size de bu cevap yakışırdı :) Yapabiliyorsa fakir değildir zaten. Ha diyelim pazarını yapabiliyor, market alışverişini yapabiliyor, çocuğunu okutabiliyor, faturalarını odeyebiliyor, çocuğuna kahvaltıda güzel şeyler yedirerek onları mutlu edebiliyor, e o zaman o et de yiyebilir zaten merak etme. Fakir insanların en son dertlerinden biri et yemek dostum. İnsan içine karış biraz anlarsın
neyi saçma l*n https://www.anormaliz.com/Smileys/smi/31.gif
iman zayıflığından dolayı olayı yanlış anlamışın hacı... Allah ıslah etsin sana ne kadar anlatsak boş..
pardonda yediğin etler tarladamı yetşiyooorrr.. :D :D :D :D :D :D
kardeşim et yiyosan böyle düşünmen saçma bir kere. et yersin kurban bayramına saçma dersin. yediğin etler bahçede yetişmiyo.
Bize de noel saçma geliyo. Mesela adam sizin ananızı becermemiş ama baba diyonuz. Bizde buna karışmıyoz.
Agzı olan konuşuyor bakıyorumda. Dininizden haberiniz yok ne için yaşıyorsunuz acaba?
Ateistler kuş kadar beyninizin olduğunu gösterin toplanın gerzekler..
👍👍
jaaaaaaaaa :D Bu kuş beyinliler dinimize laf atmamalı.. @rvzakbraa
Aynen ya. Yeminle bunlari ver bana abi bir de silah ta ta ta deli oluyorumm 😁
hepsi gerizekalı.. salaklar olmayan beyinleri ile ne işlere kalkışıyolar..
Tüm hoşgörülü müslümanlar toplanmış
O zaman et yemeyi bırak (: (: Mc. Donalds'ta menüler yiyip fotoğraf çekilmeyi biliyosunuz. Onlar otdanmı yapılıyor
:) Saçma bulanlar et yiyor mu? Yiyorlarsa tarlada falan mı çıkıyor, merak ettim..
Saygı göstermezsen, saygı bekleyemezsin.
Senin gibi düşünüyorum, ama bununda bir amacı var zekat durumu düşük insanların birazda olsa yüzü gülsün diye.
Bazılarının yasamasi için bazarin olmesi gerek onlarin yaratılış sebebi muhakkak vardi bosuna yaşamıyor ya
Peki yılbasında hindi kesilmesi sana saçma geliyor mu? Yılbaşı vahşetmi sence? yok onu yazmassın sen ve senin gibiler.
Bende sevmem. bizimkiler eti şarapla götürdüğümden günden beri beni bu vahşet türünden etkinliklere çağırmıyor. günahmıymış neymiş. kurbanı haram ediyormuşum. komşulardan artık uğramaz oldu bayramlarda:/
1. si kurban bayramı bu sene dunya hayvanları koruma gunune denk gelıor tesadusfe bak
2. olarak inanclara saygı derler ama hınduızmn kutsal saydıgı ıneklerı keserler
haksizsin bilmeden etmeden konusma bence, sanane l*n gavurlardan sen muslumansin demekki sen ALLAHADA inancin kalmamis sen zaten musluman olamassin yoksa burada bole bos bos konusmasin
Yediğin etler babanın çiftliğinden geliyor heralde :)
ya ben ilerde kesmeyi düşünmüyorum ama ailem kesiyor
Noelde de hindileri katletmeyin nasi ama?
helal +++++
kimsenin inançina laf söylemeye hakkın yok inanmıyorsundur ayrı mesele ama yok saçmaymış gereksizmiş sana kalmadı yargılamak
Bu düşünceyle 7 kişi sana girse de seni kesse keşke ya çok yaşamazsn ben söyliyim.
İste bir hoşgörü dini mensubu müslüman daha. Ne kadar coksunuz siz boyle hoşgörü dini islam mensupları.
Valla bunun gibileri konuşturuyoruz ya en büyük hoşgörü.
Haksızsın. Dini bir inanç ve vecibe, hayvanları katletmek diyorsun yediğin et nereden geliyor sanıyorsun.
Dostum Senin Aklın zihnin Bunalima Girmiş Acil Tedavi Görmen Şart :D
İstisnalar kaideyi bozmaz hacı, kurban bayramı olmasa o kdr fakir et yiyebilcekmi sanki...