insanlık tarihi hep doğa üstü olayları engellemek, insanın içindeki hıncı "kurban" adayarak dindirmek ve benzeri ayinler düzenlemekle varolagelmiştir hep.
Aslında islam "insan" kurban etmeyi engelleyip mesela;
-nil de sular yükselene kadar insan kurban etmek
-Hindistan da ganj nehrine insanların küllerinin yakılarak atılması
- incauygarlığında güneş doğana kadar insan kanı sunulması gibi
Böyle adetlerin olduğu zamanlarda islam "insan" kurban edilmesini evirip havyan kurban edilmesine çevirmiştir.
Kurban da esas zaten aranda duygusal bağ olan bir canlıdan ALLAH için vazgeçmektir. O yüzden sünnet olan bayram gününden önce hayvanın kesimin yapılacağı eve getirilip olulacak duygusal bağa istinaden ondan vazgeçebilmektir.
Eğer bir katliamın karşısında durulacaksa bu yanlış zamanda yanlış yerde durarak olmaz.
Ne yazık ki Kurban bayramında ALLAH a adanan canı."katliam" görenler. Israil in öldürdüğü Filistin li masumlara nedense hiç üzülmeyerekhatta haklı bularak. Ikiyüzlülüklerini ortata dökmektedir.
Yeryüzünde beyin sadece "eşrefi mahlukat" denilen insana verilmiştir. Ve insanın hayatının devamı için bayram dışında da etinden, sütünden, yününfen istifade edilip yenebilen bir canlının kurban edilmesinde bir sakınca yoktur.
Hayvanların ölümüne hassasiyet maskesi altında dine düşmanlık edenleri "sorgulamaya" davet ediyorum. Mesela tavuk çiftliklerinde yumurtadan çıkan erkek civcivlere ne olduğunu?
Islamı bilsen emin ol sen bile anlarsın.
Umarım anlamışsındır...01 Yorumla- +1 yıl
İlk önce insanların bu sebep uğruna katledilmesine izin vermek sonra da bunu hayvanların katledilmesi şeklinde değiştirmek ve bunu bir affedicilik merhamet simgesi olarak insanlara yansıtmak. ?
Et yenilmesine karşı değilim insan omnivor bir canlıdır doğası gereği et yemesi gerekir. Bu uğurda kesilen canlıları normal karşılıyorum bu bir gerekliliktir fakat dünyada zaten herkese yetecek kadar et varken bunun için binlerce hayvanı modern olmayan yöntemlerle katletmek bunu ba bayram niteliğinde kutlamanın neresi akıllıca bir davranış.
Not: Fakirlere yardım etme amacıyla yapıyorsanız aklınızdan bu düşünce geçtiği her an açık bir kasap bulabilirsiniz bu bahaneye sığınmak zorunda değilsiniz. Bir insan canı istediği her an fakirlere yardım edebilir
En İyi Cevaplar
Kurban bayraminda neden hayvanlar kesildigini bilmiyorsan anlatiyim kardeşim. Hz ibrahimin cocugu olmuyordu. Allaha bir adak adadi. Yarabbi sen bana bir erkek oğul verirsen onu senin yolunda kurban edicem. Hz ibrahim çok yasliydi çocuk olmasina imkan yoktu. Ama Allah dilerse ne olmazki. Ve hz. Ibrahimin oğlu oldu adi ismail. Yillar geçti ismail büyüdü. Hz. Ibrahim peygam 3 gün üst üste hz. ismaili bogazladigini gördü. Ruyanin gerçek bir rüya oldugunu adaginin yerine gelmesi gerektigini anlayinca. Ismaili guzelce giydirdi çünkü Allahin huzuruna cikacakti. Ismail babasina baba beni neden böyle giydirdir diye sorunca hz. Ibrahim oğlum Allah a seni adak adadim dedi. Hz. Ismail Allah emrettiyse yerine getir Baba dedi. Hz. Ibrahim gozleri yaşlı ama fakat elinden başka bişey gelmez. Eline keskin bir bıçak aldi. Bismillah Allahüekber dedi ve ismailin boğazına vurdu. Bicak kesmeyince. Her halde keskin degil taşa vurunca taş ortadan ikiye ayrildi. Hz. Ibrahim dayanacak gücü azaliyordu. Oğlu kurbanlik koyun gibi bogazini acmis bekliyor fakat bıçak kesmiyor. Ey bıçak Beni Allaha karşı isyan mi ettiricen diyim tekrar hz. Ismailin bogazina gotururken Cebrail yaninda bir Koç la yer yüzüne indi. Ey ibrahim imtahanini kazandin. Allaha şartsız şüphesi itaat ettin. Şimdi al bu koçu Allah a kurban et. Bazı alimler eğer hz. Ismail gerçekten bogazlanarak oldurulseydi bugun dogan ilk erkek evlatlarimizi kurban edecektik derler. Kurban bayraminiz mübarek olsun
10 Yorumla
düsüncene saygim var ama sencede yalnis seylere odaklanmiyormusun? yani ben senin yerinde olsam oturup sunu düsünürdüm: niye hep kendimizi avrupalilara begendirmeye calisiyoruz niye onlari kendimizden üstün görüyoruz onlara özeniyoruz bu komplex niye?
kurban bayramina gelince bence sen önce kurban bayramin anlami ne onu ögren cünkü kurban bayrami sirf hayvanlari katletmek icin kutlanmiyor bu sadece bayramin bir parcasi olan sembolik bir seramoni.. yani hayvanlar hergün katlediliyor ama kurban bayraminda daha fazla olay bundan ibaret.. eger avrupalilar ve sen buna karsiysaniz sadece kurban bayraminda degil diger günlerdede buna karsi cikin..71 Yorumla
Soran+1 yılBen hayvanların kurban edilmesini bayram olarak nitelendirmiyorum. Aslında bunu daha düzgün biçimde yapabiliriz
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçma buluyorum
812 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTesekk
Soran+1 yılRica ederim
- +1 yıl
Sen musluman degil hayvan seversin o zamn
Soran+1 yılMuslumanlikla adam olunsaydi senin gibiler olurdu
- +1 yıl
saçma bulduğunuz şeye bak siz katliam görmemiştiniz daha, bizim gibilere cahil, bağnaz dediğiniz aklınıza...
Soran+1 yılKatliam sizde var kafa kesme biz sadece düşüncemizi belirttik madem senin dinin doğru buna eminsin sen üstüne alınma dostum allah cezamızı verir
- +1 yıl
Sonra diyorlarki müslümanlar neden cahil. ulan neyin farz vacip sünnet olduğunu araştırın burada goy goy yapacağınıza
- +1 yıl
insanlık tarihi hep doğa üstü olayları engellemek, insanın içindeki hıncı "kurban" adayarak dindirmek ve benzeri ayinler düzenlemekle varolagelmiştir hep.
Aslında islam "insan" kurban etmeyi engelleyip mesela;
-nil de sular yükselene kadar insan kurban etmek
-Hindistan da ganj nehrine insanların küllerinin yakılarak atılması
- incauygarlığında güneş doğana kadar insan kanı sunulması gibi
Böyle adetlerin olduğu zamanlarda islam "insan" kurban edilmesini evirip havyan kurban edilmesine çevirmiştir.
Kurban da esas zaten aranda duygusal bağ olan bir canlıdan ALLAH için vazgeçmektir. O yüzden sünnet olan bayram gününden önce hayvanın kesimin yapılacağı eve getirilip olulacak duygusal bağa istinaden ondan vazgeçebilmektir. - +1 yıl
Eğer bir katliamın karşısında durulacaksa bu yanlış zamanda yanlış yerde durarak olmaz.
Ne yazık ki Kurban bayramında ALLAH a adanan canı."katliam" görenler. Israil in öldürdüğü Filistin li masumlara nedense hiç üzülmeyerekhatta haklı bularak. Ikiyüzlülüklerini ortata dökmektedir.
Yeryüzünde beyin sadece "eşrefi mahlukat" denilen insana verilmiştir. Ve insanın hayatının devamı için bayram dışında da etinden, sütünden, yününfen istifade edilip yenebilen bir canlının kurban edilmesinde bir sakınca yoktur.
Hayvanların ölümüne hassasiyet maskesi altında dine düşmanlık edenleri "sorgulamaya" davet ediyorum. Mesela tavuk çiftliklerinde yumurtadan çıkan erkek civcivlere ne olduğunu?
Islamı bilsen emin ol sen bile anlarsın.
Umarım anlamışsındır...
Soran+1 yılGeçmişte insanlarda kurban edildi saçma sapan topluluklar saçma sapan tyinlerde yaptı. Ama günümüzde hiç biri kalmadı bunlarin. Bence kurban bayrami en azından bayram denilemez buna bu eğlenceli birşey degil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
böyle düşünmeye devam edersen itikata düşer mazallah dinden cıkarsın şu an bu söylediğin dinden cıkma sebebidir kardeşim kendine gel batı avrupası yahudiler vs seni baglamaz sen inancında onları bağlamaz, onlarında seninde ne yaptığım kimeyi bağlamaz her koyun kendi bacgıdan asılır , ama islam dini o kadar basit bir din değildir islam dini insanlara nefse hoş gelen herşeyi yasaklamıştır bunu bimiymusun, senin için göğüs dekolteli bir bayan her gün zina yapan Allah ı inkar etme cağdaşlıkmı , güya bu yüz yılda hr haltı yemek çğdaşlık olmuş, sen dinini bilmezsen kusura bakma ama hapu yuttun kardeş az aklını bşına al sonra dönüşünolmaz dışardn yabancılar müslüman olur bizim müslümanlarda dinden cıkar , az kendinize gelin, bu bayraın anlamını önemini hayırını bilmedende caillik ya da geriicilik olark adlndrmyn en o dinmizi yargılayanlrın dinini ve ne yaptklarını ne kadr biliyorsunki , artı o yargılayanlar hiçmi et yemiyolar ya öldürükleri insanlar hayvanlar canlıları görmüyorsunuz demi yedikleri haltları bilmiyorsunuz araştırmdan batı ülkeler bizi dışlıyor ve bu cok banal deip dinine saldırma.. cok hayvan seversin madem kardeşim yolda yürürken karınclara basma tamam katlediyorsun, keilen dana etlerini koyun tavuk etlerii yeme , yolda yürürken çimlere basma ağaçlara zarar verme, gördüğün her hayvanı besle bak madem bunlrdn birini bile yapamıyosan o zmn cıkıp bu cok banal deme,,, ha şunuda ekleyelim kurban keslir ama bazı kendni bilmez kişiler ayarsızca kesip eziyet edyor onlra laf söylersin.. ama Allahın emir ve yasaklarn lafın olmamalı zira dinsizler arasında yerini alırsın,,, Allah ıslah etsinn..
30 YorumlaKurban kesmek sadece islamda Yok, insanlık tarihinde tanrılara inanan toplumlarda tanrıya armağan olarak sunulmuş, tanrıya bağlılıklarını göstermek için verilmiş ve artık çağımızda bunun yobazlıktan öte birşey olmadığını görememek gerçekten acı verici ve düşündürücü. fakirlerin de et yemesini ve Bundan sebeplenmesini istiyorsanız ve amacınız buysa onlara yardım edin, İyi bir insan Olsun, cennete gitmek için Ya da tanrıya yalakalık Olsun diye veya emredildi diye iyilik yapmak Ne kadar anlamlı? demek Çok okuyorsunuz ve araştırıyorsunuz? o zaman neden sorgulamıyorsunuz? koç inme hikayesinin daha eski toplumlarda da anlatılan bir hikaye olması, Bu masalın gerçekliğini mi pekiştiriyor yoksa Bu masalı çalıntı bir edebiyat harikası haline mi getiriyor? tüm gun oruç tutup, akşama ziyafet çekeceğini bilerek açların halinden anlayamazsın, tüm yıl evine zar zor temel gıdaları alamayan bir aileye bir HAFTA boyunca et yemelerini sağlayarak Ancak kendi egolarını tatmin edersin ve öldükten sonra şarap ve bak ırmaklarının olduğu cennetteki yerini ayırttığını düşünürsün. Ne? kurbağayı öpünce prens mi olmuş? saçmalama be olmaz Öyle şey.
00 YorumlaUlkemiz hemen olsun bitsin mantigiyla hareket edip hijyen kosullarina onem vermeden hareket ettikleri icin avrupada katliam gozukuyordur ama dinimizde o kadar anlamli bir yere sahip ki dusunun ki o gunler herkes bir hayvan kurban ediyor hem Allah'a olan inancini ve ibadetini yerine getirdigi gostermek icin hem de hic tanimadigi birinin agizina bir lokma da olsa et yemesi icin..
Hadi dini es gecelim diyelim ki biz musluman degiliz ve disardan bir cok insan "ihtiyaci olanlara dagitmak icin kesiyoruz" dedi e bunun nesi kotu ki zaten bunca zaman yedigimiz her et bir hayvan katliami sanki o yedigimiz etler bir cana mal olmuyor mu oluyor ama kurban bayrami zaten var olan katliami anlamli hale getiriyor.
Zaten bir cok degerimizi kaybediyoruz birakin bari ibadetlerimiz kalsin gt acmaktan baska hic bir marifeti olmayan hulya avsar zamaninda bir laf etti diye hemen kafaniz karismasin ibadetinizi degil ibadetinizi nasil yaptiginizi sorgulayin.50 Yorumla
+1 yılArkadaşım çok masum bir düşünce ole yaklaşıyorsun ben de çok severim hayvanları ama bu kurban Bayramının asıl amacı hayvanları katletmek değil. Et yiyemeyen çoğu fakir ülkelere insanlara yemekleri için et yollaniyor. Ayrıca hayvanları çok seviyorsan eğer her zaman söylerim çok değil git bir 10 liraya mama al oturduğun bölgenin çeşitli yerlerine mama koy. Sokak hayvanları korumaya muhtaç hayvanlar. Köpeklere tecavüz edildiği bir dünyada sadece durup artık Modernizm geldi avrupa ülkelerine rezil oluyoruz kurban bayramini kesin diyemezsin
30 Yorumlabu saçma bulmaların dini bakımdan eksik oldugnu gosterıyor. hayvanı kesmeden once su sekilde niyet edilir “Ya Rabbi, aslında bize ihsan ettiğin bu kadar nimetin karşılığında kendimi sana kurban etmem gerekirdi, yalnız Sen insan kurban edilmesini haram kıldın. Benim yerime bu hayvanı kesiyorum.”
sunu oku www.nurunalanur.com.tr/showthread.php?t=5027 ve şunu https://www.nurasadakat.com/42/kurban.html
Allah senin ilmi yönden bilgilerini arttırsın iyi akşamlar30 Yorumla
+1 yılSen bir zahmet düşünme.. düşünmediğin zaman insana benziyorsun.. katletmek dediğin israilin filistine yaptığı gibidir , veya ışidin türkmenlere kürtlere yaptığıdır.. katliam dediğin amerikanın ırağa yaptığıdır.. bugün durumu olan insanlar ayda 4-5 kilo et alıp evinde yiyorlar , şimdi bu katliam olmuyor mu yani? sanki biz hayvanları alıp kesip çöpe atıyormuşuz gibi konusuyorsun.. zeka yaşını merak ediyorum.. kestiğimiz kurbanların etinden derisinden faydalandığımız gibi durumu olmayanlara da yardım ediyoruz.. parayla yardım edin gibi bir saçmalıkla gelme onu da yapıyoruz.. sen tabi paran olduğu için et yiyemeyen insanları anlayamazsın.. Allah'a şükür durumumuz şu anda çok çok iyi , ama küçüklüğümü hatırlarım , her ay öyle et alamazdı insanlar.. kurban gelince et yerlerdi doyasıya.. ama sen bunları anlayamazsın.. o kadar geniş bir gözlüğün yok.. son olarak yorumların hakaret vari ve kışkırtıcı.. sen dinlere kafa yoracağına insan olmayı öğren..
10 YorumlaYa yemişim avrupalarını. İsraile çocuk katletsin diye destek veren babamdı zaten. Ama biz kurban kesince cahil oluyormuşuz. Herkes önce kendini sorgulasın. Kim bu dünyada dört dörtlük ki başkalarını sorgulama haddini gösterebiliyor. Kurban kesilenleri yanlış bulanlar et tavuk balık yemesin o zaman. En azından biz inancımız için kesiyoruz ama kurbana b*k atanlar kendi mideleri için eti, balığı, tavuğu löp löp götürürüken iyiydi. İnsan karşısındakini ruh aynasıdır. Kendi nasılsa karşısındakinide öyle görür. Millete cahil diyenler düşünsün artık. Ben bilmem.
10 YorumlaYüce Rabbim in uygun gördüğü birşeyi ne haddime ki saçma bulayım. Ayrıca araştırma, neden sonuç bağlantısı kurma, düşünme gibi bir huyumuz olsa herşeyi daha net ve iyi anlarız diye düşünüyorum... Cehalet çok başka birşey. Senin dinle ilgili bu yargın işte bu asıl zararlı durum konu İslam olunca bir önyargı, bir karalama çabası bende bunu anlamsız ve saçma buluyorum...
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir vejeteryan olarak hiç saçma ve vahşice bulmuyorum. Hiç araştırdın mı böyle bir bayrama sebebiyet veren olay nedir diye. Araştır bi! Belki öküzler yerine kesilen sen olacaktın. Ve bu bayram sayesinde yılda bir de olsa bazı aileler et yeme olanağı buluyor. Inşallah bu bayramlar bitmez ve bizler de uzun süre sürdürebiliriz. Yemişim o avrupa ülkelerini de keşke azıcık bizim gibi bilgileri olsa bazı konularda!
74 Yorumla
Soran+1 yılO bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis.
Cevap sahibi+1 yılVe bunların hepsini tek nedeni bizim hayvan keserek (pardon katlederekti di mi) bayram yapmamız mı? Ben zaten şu an içinde bulunduğumuz ülkeyi halkını savunmuyorum. Benim tek dediğim kurban bayramı, kurbanlık kesilmesi vs. cahillik vahşilik değil. O zaman ramazan ayı sonrası da bir bayram yapmayalım resmen midelere zarar o kadar süre aç kaldıktan sonra tatlı yiyoruz falan cahilliğe baksana ondan sonra dr lara gidip Rennie, talcid, nexiumları kutu kutu yazdıralım. Vallahi bizim bu yaptığımız cahilliği hiç bir avrupalı yapmaz. Onun yerine onlar gibi yok ölüler dünyaya geldi diyelim saçma kıyafetler giyip cadılar bayramı adında kutlamalar yapalım, İsa'nın çarmıha gerilmesinden sonra dirilmesini kutlayalım ona da paskalya bayramı diyelim. Onlar şükran günü yapsınlar bütün günlerini şükürle geçirsinler sen böyle bir dine sahip olduğun için şükretme bile. Eminim sen daha çağdaş olmak için noeli de kutluyorsundur. Bu gidişle senin ve senin gibi meraklılar sayesinde AB'ye de gireriz.
+1 yılBu bayramın amacı sadece hayvanları kesmek değil tabiki. Kurban kesmek Allah"a olan inancımızı ona gösterme yoludur. Evine et girmeyen o kadar çok fakir insan varki islam dini bunu düşünmüştür ve imkanı olanların bu ibadettesi bulunması hemde fakirlere ve düşkünlere yardımda bulunulması imkanını sağlamıştır. Hayvanlar neden katlediliyor gibi abuk subuk konuşursunuz önünüze et geldiği zamanda HAYVAN gibi yemesini bilirsiniz. Etrafa at gözlüğü ile bakmayı bırakın artık. Senin hangi dine inandığını bilmiyorm ama başka dinlerin geleneklerine inanışlarına karışmıyoruz biz. Onlarında bazı inanışları bize yanlış geldiği oluyor fakat çıkıpta orada burada şunu yanlış yapıyorlar- bunu böyle yapıyorlar diyenimiz yok. Herkes haddini bilsin yeter..
10 Yorumlaulan sızın gıbı mantık dışı herıfler gelıp şurda fıkır belırtıyo ya yazık kalıbınıza yazık ! sen benım dını ınancıma sacma dıyemezsın bu bir, senin avrupa dediğin ensest ilişkiyi eşcinsel vs ilişkileri normal görüyo toplum yaşamları çok zayıf madde kulanımı en üst düzeyde filistinde ırakta surıyede afganıstanda kosova da bosnada bır suru yerde bınlerce kadına coguga ki erkege bıle tecavuz edıp oldurduler bombaladılar.. Çin desen köpek testisi yiyo denızden yenmeyecek canlıları çiğ çiğ yiyor, saysam sana burdan upuzun bir yol olur, bu adamlar bu ulkeler bıze laf edıceklerıne kendı cahilliklerıne lanetlıklerıne pıslıklerıne karaktersızlıklerıne hatalarına baksınlar. Biz acı çektırıyoz mu? zaten o hayvanlar yenmıyo mu? gunde kaç tane kesılıyo sen bılıyon mu? doganın kanunu bu yani yaşamak için ete muhtacız, e o zaman ne bu kurban karşıtlığı? aklınızı başınıza alın başınıza. hadi eyv
00 Yorumla
+1 yılNe alaka kurban kesip fakirleri hayatında belkide et yeme şansına sahip olamamış insanları doyurmanın nesi saçma
Vejetaryan olabilirsinde biz normaldede et yiyoruz yani
Bu fakirlerin et bayramıdır
Banada sizin bu düşünceleriniz saçma geliyor
Ve yurt dışı yani avrupa ülkeleride bizim dinimizin her çeşit insanı düşünüp bayramlarımızda sürekli fakir ve aç insanları hatırlamamız çok hoşlarına gidiyor
Ve dinimize hayran kalıyorlar
Kurban bayramının tek vahşi tarafı insanların hayvanları ellerinden kaçırıp
Hayvanları bir uzmana kestirmek yerine kendilerinin kesmeye kalkması ve bunun sonucunda yaralanmaları :D bunada gülüyorum açıkcası00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi burada iki lafı bozuk plak gibi tekrarlayacak insanlar olacaktır. 1. sen hiç et yemiyor musun 2. bizde noeli saçma buluyoruz diyen insanlar. 1 eti yemek için hayvan kesmek farklı sırf kendi inancı için hayvanı kurban etmek farklı o hayvanın sizin inançlarıniz için can bulmuyor ha varsın et yemeyelim ama hayvanlar bir inanc ada kurban gitmesin. 2 biz noeli kutlamiyoruz biz yılın başlangıcını kutluyoruz noel bir gün kutlanmaz haftalarca kutlanır bir halt bilerek konuşun
47 Yorumla- +1 yıl
Noelde hindi kesenleri neden eleştirmiyorsun kör cahil. Oda bir inanç değil mi? Ayrıca kurbanda kesilen hayvanlar yenilmiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılDostum ben hıristiyan bir ülkede yaşamıyorum hindi kesenlerden banane ayrıca nerden biliyorsun ona karşı cikmadigimi? Duzgunxe tartisabiliyor musun hakaret etmeden böyle bir becerinin var mi? Yenmiyor dedik mi?
Cevap sahibi+1 yılHerkes sizinle aynı düşünmek zorunda mi?
- +1 yıl
Herkes benimle aynı düşünmek zorunda değil fakat saçma bir şekilde eleştiremezsin. Sanki hayvanları kesip çöpe atıyoruz öyle bir yazmışsın ki.
Cevap sahibi+1 yılOlay da bu zaten sana göre saçma bana göre doğru olan bu herkes burada görüşünü belirtmekte özgür katılmıyorum der geçersiniz hakaret etmeye hakkınız yok çünkü aynı düşünmüyoruz herkesin beyni düşünce tarzı inancı farklıdır ben sen benim fikrimi uymiyorshn diye sana hakaret ediyor muyum
- +1 yıl
Yanlış olan bir şeye katılmama imkan yok. Bunun düşünce özgürlüğü ile alakası yok arkadaşım. Düşünce özgürlüğü ile bu farklı bir şey.'' 1 eti yemek için hayvan kesmek farklı sırf kendi inancı için hayvanı kurban etmek farklı o hayvanın sizin inançlarıniz için can bulmuyor'' ben bu yazına bakarak yola çıktım. Öyle bir yazmışsın ki sanki o hayvanlar kesildikten sonra çöpe atılıyor, zevk için kesiliyor gibi bir anlam çıkıyor. Diğer yorumları okuyunca sinirlerim attı ondan kör cahil diye yazdım. Öfke problemlerim var yakın zamanda geçirdiğim bir kaç olay nedeniyle bu aralar kusura bakma.
Yanlış insanların arasında yanlış konuyu açarsan böyle patlarlar sana karşı :) Ben saçma buluyorum.
Özellikle bu sene Hayvanları koruma gününe denk gelmesi ayrı komedi22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama bunlara inat artık hep böyle şeyler paylasicam
+1 yılya yedigin tavuklar nasil kesiliyor hic dusundun mu sen. hepsini siraya takiyorlar seri uretimle katlediyorlar. o insanlar kurban edecekleri hayvana dua okurlar oyle keserler ve o islerin her birinin adabi vardir. ama niyeyse tek tek asilip bir anda kafasi kesilen tavuklara hic ses cikarmiyor bu avrupa ve musluman olmayanlar. para mi tatli geliyor yoksa muslumanligi dislamak mi
12 Yorumla
Soran+1 yılO bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis
- +1 yıl
bizim gibi olsa demiyorum ben. onlarin kulturleri farkli bizimki farkli. ben soyle bilmis bilmis konusmana uyuz oldum birader. el elden ustundur iki kitap okudun diye kendini kulturlu insanlari cahil sanma. inanmayanlar insanlarin inanislarini dalga gece gece sorgularken bir muslumanin bir ateiste tepkisinde hemen nerde saygi hani hosgoru dini diye yirtiniyorsunuz. sorgulamak seninde hakkin ama saygi cercevesinde. ayrica tekrar soyluyorum hangi okulu bitirdin hangi kitabi okudunda boyle gotun kalkti insanlari cahil gormeyebasladin bilmiyorum ama su tavirlarina uyuz oldum acik ve net.
Bize gülüyorlardır dediğin avrupalı yılbaşında çam ağacı ve hındi, paskalyada koyun katliyamı yapıyor. Ayrıca Avrupa'daki insanlar Müslüman bayramlarında maddi yönden ihya oluyor
99 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap seçilmeliydi ama soran arkadaş ateist o yüzden seçmez. Zaten bizim yaptığımız herşeyi eleştirirler inanmazlar ama hristiyanları filan hiç eleştirmezler kesilen etler babalarının tarlasından yetişir tabi ha hindiye hiç karışmazlar boğa güreşinde hayvanlara yapılan işkenceler medeniyet olur ama biz inancımız için keseriz saçma olur. Buraya yazdım kusura bakma tepki çeksin diye ters bişey yazıncada soruya cevap veremesin diyede hemen engelliyorlar.
Soran+1 yılAvrupaya gidinde insan görün. Günde beş vakit namaz kılmakla insan olunan bir ülkede sizin gibi düşünen insanlar cok normal. Sizin gibi dusunmuyen herkesi oldurursunuz elinizde olsa
- +1 yıl
O çok beğendiğin avrupa neden kozmetik ürünleri hayvanlar üzerinde deneyip onları acı çektirerek yavaş yavaş öldürüyo? nedir bu avrupa özentisi arkadaş
MÜSLÜMALARIN KURBAN BAYRAMINDA KURBAN KESMESİNİ SAÇMA BULUYORSUN DA GAVURUN HER CANI İSTEDİĞİNDE DOMUZU MASAYA YATIRIP YEMESİNİ NEDEN SAÇMA BULMUYORSUN!.. BİRAZ AKLIN MANTIĞIN OLSA ARAŞTIRIRDIN KARDEŞİM. MÜSLÜMANLARA CAHİL DENİYOR AMA ASIL CAHİLLER KENDİNİ GÖREMEZ OLMUŞ. AYRICA MÜSLÜMANLARIN KURBAN KESMESİ SAÇMADA SİZ AKIL FUKARALARININ REENKARNASYON İNANCI ÇOK MU MANTIKLI? SORUYORUM SANA YA DA ATEİSTİN ''KAİNAT KENDİLİĞİNDEN VAR OLDU'' DEYİP BİR SOFRANIN KENDİLİĞİNDEN KURULABİLECEĞİNE İNANMAMASI DAHA MI MANTIKLI?
10 YorumlaYaşantımızı neden avrupalıların bize nasıl baktıklarına göre şekillendiriyoruz ki? Ben karşı değilim dinime göre bir ibadet ama müslüman olmasaydım bile kurban kesimini desteklerdim sonuç itibariyle hayvanın etinden fakir fukara faydalanıyor boğazlarından biraz et geçiyor.
10 YorumlaHey! Dinin gerçeklerinden bihaber olmanıza üzülüyorum.. Açın okuyun araştırın o zaman saçma diyebilmek için bilgi sahibi olmanız gerek ama akıl kut olunca bilgiye gereksinim duymadan önyargılarla kendinizi ve Avrupa insanını halt sanırsınız
61 Yorumla
+1 yılBen Belçika'da yasiyorum ve burada hayvanlarin hangi sartlarda kesildigini bilmek istemezin. Ve hayir burada kurban bayramina saygi duyuyorlar. Saygilar
74 Yorumla
Soran+1 yılHayvanların ne şartta kesildiği belli uyusturularak. Ve bunun allah gibi yüce bir varlığın bir padisah gibi kendisine kurban verilmesi ihtiyacı olduğunu hiç sanmıyorum. Eğer öyleyse bizi yaratan varlığın bu olduğuna inanmıyorum.
- +1 yıl
Inançsizsin galiba. Islama saygi duysan daha iyi olur. Inançsiz olsan bile. Islamda sadece kurban kesilmesini mi saçma buluyorsun yoksa baska saçma buldugun seyler var mi?
+1 yılhaksız değilsin dostum, kurban bayramı aslında gelenksel katliam zamanıdır.
26 Yorumla- +1 yıl
@eesin öncelikle düzgün konuşmayı öğren, et yemekle alakası yok. sizler din adı altında bu tarz saçmalıklar yapıyorsunuz, anlatmaya çalıştığım tam olarak budur.
- +1 yıl
@RuzzGarr öylemi ay çok pardon bileydim uğramazdım buralara
Soran+1 yılSiz müslümanların kendinizden başka kimseye sayginiz yok
- +1 yıl
aynen. ben her ortamda rahatlıkla söylerim ateist olduğmu. evet çoğu kmüslüman ayıplar saçma sapan davranır. hiç düşünmüyorlar ben onlara göre neysem onlarda bana göre o. ve ben aynı şekilde davranmak bir yana saygı duyuyorum. bu tarz saçmalıkları hariç tabi
Arkadaş Kurban Bayramını sadece et yemek için algılayanlar zaten dini yeterince bilmeyenlerdir. Kurban bayramı et yemek için değildir. böyle düşünen varsa kasaptan alsın yesin. Her ibadet gibi kurban ibadetinin amacı kestiğin kurbanın etini yoksullara dağıtmaktır. Kesmesende bir hayvan bedelini maddi olarak yoksullara dağıtabilirsin. şahsen ben bu şekilde yapıyorum. Et yemek isteyenler. doğru mandıraya gitsin. ibadet için kurban kesende bir zahmet dağıtıp yoksul sevindirmeyi bilsin.
00 Yorumlaevet %50 %50 diyelim şöyleki usülüne göre kesim yapılırsa ne ala sokaklarda yine vahşet kol gezicek gibi tarlada bahce filan bu olmassa güzel ama eskisi gibi değil be aga eskisi gibi olmuyo artık bir yandanda seviniyorum aslında gariban olan sokakda yatan insanların az bişede olsa midelerinden et geçicek tabi hayır sever vatandaş cıkarsa oda MEMLEKET TERS YÖNE GİDİYO CEVİRMEK LAZIM YEGEN
00 Yorumla''günümüze ters'' lafına dikkat et bak.. aslına bakarsan çok ezikçe bir laf.. günümüz dediğin milletin üzerinde etten elbiseyle soytarı gibi dolaştığı, fuhşun bin kat arttığı, açlığın savaşların ortalığı dağıttığı bir dönem.. bu döneme yakışmıyor demek bence dinime hakarettir.. biz hayvanlarımızı eziyet etmeden temiz bir şekilde keselim, layıkıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtalım, evimizde sofra kurup muhabbet edelim vs güzel bir bayram olur.. bakma islam hep imajdan kaybediyor
13 Yorumla- +1 yıl
ayrıca buna yobazlık mobazlık demeden önce iyi düşün bak buda modernlik :)
www.google.com.tr/search
savunduğun toplum kurbanı vahşilik görürken böyle şeylere ok meraklı olur
Soran+1 yılO bahsettigin hikayeyi biliyorum. Avrupa ulkeleride bizim gibi olsa keşke diyorsun bunu söylemek icin geri zekalı olmak lazım bence. Orada et yemek iciin bayrama ihihtiyaç yok çünkü onların dinini yaşıyan insanlar ve devlet yöneticileri en azindan adaletliler en fakir olan bile ersöz kalmıyor. Kimse cebindeki haram paralarla camiye girmiyor. Lafa gelince hepiniz muslumansiniz ama icraata gelince kimse kimsenin hakkını vermez müslüman ülkelerde. Çünkü halk cahil. Hayatı sadece dinden ibaret saniyorlar. Sonrada iside silah yolluyorlar ya da yolluyandan hesap sormuyorlar. Bak en musluman ülkelere insanlıktan haberleri varmi. Kadınlar pazarlarda satılıyor. Çocuklar seks kölesi olarak evlilikle alınıyor. İnsanların kellesi allah allah edalariyla koparılıyor. simdi dersin onlar müslüman degil gerçek müslüman biziz eğer atatürk olmasaydı emin ol bu ülkedeki müslümanların onlardan bir farkı olmazdı. Demekki neymiş herşeyden önce medeniyet gelicekmis.
- +1 yıl
senden birşey olmaz kibirle dolmuşsun siz müslümanlar yok şöylesiniz böylesiniz diye konuşmandan belli zaten.. türkiyede halkın %80 i ışid i terörist olarak görüyor camideki yolsuzluk hırsızlık desen milletin haberi yok olsa tepki koyarlar ülkemizdeki insanların sorunu biraz cahillik biraz da fazla! iyi niyet.. verdiğin örnekler hep kötü dedim ya algıda seçicilik, islam hep imajdan kaybediyor
+1 yılEmpati yapabiliyorum kurban bayramlarında her yıl gördüğümüz o manzaralardan sonra kısmen haklısın. Fakat herkes kurbanını kendi kesmek zorunda değil yani hiç muhatap olmadan parasını vererek direk bağışlayıp hiç dalak, böbrek, ciğer muhabbetine girip girmemekte özgürsün. Ben ailem adına uyuyorum şu an duruma fakat ilerde kendi kararlarımı verdiğim de asla böyle bir vahşete bulaşmam parasını verir hayrını yapar geçerim en mantıklısı bu bence yiyeceğim eti de kestirip koyunu kasaptan alırım.
00 YorumlaHayvan dedigin mahlukati Allah zaten sen faydalan diye yaratmis o zaman sutte icme kardesim yazik degilmi hayvanin memesine hem yavrusu emecek tabi yilbasinda hindi kesenler medeni kurban kesen yobaz o avrupalilar once kestikleri insanlarin hesabini versinler ya bide boyle avrupa meraklisi embesiller varya hala sasiyorum acikcasi avruplilarmis senin. medeni dedigin avrupalilara gtunu yikamayi biz ogrettik Allahim sinir oldm ya gece gece
10 YorumlaHaksızsın. Vahşet diyorsunda, niye et yiyorsun o zaman? Tarlada mı yetişiyo o etler :) Firmalar senin yemen için hayvanları kestiğinde sıkıntı yokta, bir insan Allah için kesip ve o etin büyük kısmını etrafındaki fakirlere dağıttığında mı vahşet oluyor? Hadi ordan derim sana.
10 Yorumla
+1 yılAvrupa halimize gülüyor diye biz dinimizin bayramından vazgeçelim. Oldu canım başka? Çoğunluğu Müslüman olan ülkedeyiz. Kutlamazsan kutlama.
Eğer ki şu devirde insanlar bize cahil diyorsa doğru yoldasınızdır demiş NFK.70 Yorumla
+1 yılAsıl saçma olan, her gün Mc Donalds, Burger King vb. yerlerden koca koca menüler yiyip fotografını çekip instagram face falan atan insanların gelipte burada Kurban Bayramı nı saçmalık olarak değerlendirmesi.! O yediğiniz menüler için senede kaç milyon dana, inek, tavuk vb hayvan kesiliyor farkında değilsiniz heralde.
00 Yorumlatoplu katliam diyen arkadaslar goruyorum ben de nacizane kendi fikrimi soylemek isterim arkadaslar kurbban bayrami gelsin de evimize et girsin cocuklarim et yesin diye bekleyen o kadar cok insan var ki zaten amac da budur fakirlere et yiyemeyen insanlara et yardimi yapmak hayvanlara eziyet etmeden dini vecibelere uygun olargak kesiliyor hayvanlar kimbilir kurban bayrami disinda hayvanlar nasil kesiliyor asil buna tepki gostermeliyiz diye dusunuyorum
34 Yorumla- +1 yıl
Kimmiş o insanlar ya. Fakir insan evime pazar parası bırakamıyorum, market alışverişini yapamıyorum, çocuğumu okutamıyorum diye üzülüyor. Et den daha büyük sıkıntıları var o insanların. O kadar samimiysen kurban paranı o acıdığın insanlara verirsin ihtiyacı kadar et alır geri kalanıyla faturalarını öder, çocuğuna kahvaltıda daha güzel şeyler yedirir.
- +1 yıl
yahudilerde de günahları bağışlatmak için kurban kesilir kurban bayramı vardır hatta islamdan daha ağırıdr
+1 yıltüm bayramlari sacma buluyorum. kurban bayramini daigrenc buluyorum ortalik kan gölü oluyor.
bir de kücük cocuklarin yaninda kesmiyolar mi cahilligin dibine vuruyorlar.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ne yalan söyleyim hayvanlara karşı ayrı bir sevgim ve vicdanım olduğu için benimde sevdiğim söylenemez ama dinimizin gerektirdiği birşey bu, ayrıca onu geçtim kurbanda kesilmese bile günlük hayatta et ihtiyacını karşılamak için yine kesiliyor bu hayvanlar. Bunların yanında o bizim hakkımızda cahil diye düşünceye sahip olan avrupalıların yılbaşında şükran günü adı altında kestiği hindiler hayvan değilmi onların canı yokmu? Bu yönlerden düşünmek lazım.
00 Yorumla
+1 yılO halimize gülen avrupa ülkerinin Yılbaşında kestikleri hindiler için de aynı şeyi düşünüyormusun? Onlarda hayvan sonuçta değil mi! bak Allah yaratmış ve biz faydalanıyoruz etinden tüyünden sütünden süt içiyorsun peynir ne güzel yiyorsun dimi. Bu mantıkla sen şimdi döner kebab falanda yemiyorsundur eğer yiyorsan bu senin samimiyetsizliğini gösterir öyle değilmi canım kardeşim kendinle çelişmemelisin.
Saygılı bir şekilde cevap verdim aynı saygıyla yanıt ver ya da verme istersen?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvrupa ülkeleriyle kıyasa bu kadar meraklıysan gidip orada yaşa. Halimize gülüyorlarmış bizde sizin bu halinize k*çımızla gülüyoruz dostum.
81 Yorumla
Soran+1 yılElimde olsa bir dakika durmam burada zaten.
Saçmamiymis. İspanyollarin bogalara yaptiklari zulum ne oluyo spor mu? ya da hayvanlarin kurklerine zarar gelmemesi icin işkence ederek oldurmek mi? ya da canli canli derisini soymak mi? Sacmalik dedigin bunlar olmali. Kurban kesiliyo can çekismemesi icin en hizli sekilde hemde. Etleri durumu olmayan insanlara dagitiliyo..
10 Yorumla
+1 yılbu bayramın amacı insanlar arasında ki dayanışmayı , yardımlaşma duygusunu arttırmak. yılda bir kez et yiyen aileler var. bu husus âyet-i kerimede şöyle ifade buyrulur:
“onların (kurbanlarınızın) ne etleri, ne de kanları allâh’a ulaşır; fakat o’na sâdece sizin takvânız ulaşır!..” (el-hacc, 37)20 YorumlaSen Avrupayı yanlış anlamışsın. Avrupa insanımızın komplex yapyığı gibi çok medeni değil. Hala koltuk altı kıllarını temizlemeyip parfümle kokuyu bastırmak isteyen insanlar sonuçta. Kurban konusunda bir araştırma yapsan, ülkemizde uygulandığı gibi mangal şöleni olmadığını göreceksin. her ibadetin bir anafikri bir felsefesi var bu şuur olmadan kesilen kurbanlar kabul olurmu bilmem.
00 YorumlaHey Allahım ya paskalya bayramı noel baba sana çok mantıklı geliyor o zaman amaç hayvanları katletmekse fast food firmalarını bir araştır derim. Bizde kurban keserken bile uyulması gereken kurallar vardır ve bu bayram hayvan kesmek et yeme bayramı değildir. İhtiyaç sahiplerine yardım yapmak belkide o kişiler hayatlarında hiç et yemediler hep muhtaç oldular amaç paylaşmak muhtaç durumda olanlara yardım etmektir.
00 Yorumla
+1 yılYılbaşındaki kesilen onca Hindi medeniyet için kesiliyor değil mi?
82 Yorumla
Soran+1 yılO yine mantıklı ona bari yilbasi diyorlar kurban bayrami degil
- +1 yıl
Aaa bu söylediğinden sonra seni tartışacak kalite de göremiyorum maalesef. Iyi geceler.
etleri lop lop goturup sonra cikarmayi biliyosun ama? bidaha et yeme ozaman sende
54 Yorumla
Soran+1 yılBir tek kurban bayramundami et yiyoruz sanki.
- +1 yıl
Şahsen normalde de et yemiyorum ben. Lop lop götürdüğüm falan yok. Genelleme yapma.
+1 yılSacmalama dinimizde olan bisey Allah istemişki kesiyoruz ama siz avrupa ozentisi oldugunuz icin avrupa halinize guldu diye özünüzü sacma buluyosunuz onlar gulse nolur gulmese nolur sırf onlaea yaranmak onlara benzemek icin bos konusuyosunuz
10 YorumlaSaçma buluyorum bu dini bir gerek ondan dolayı bunu sorgulamak bile garip bayram olmadan önce sanki hiç bir yerde et yok sanki hiç kesilmiyor sen git avrupa ülkelerinde yaşa gör ondan sonra nelar saçma cahiller diye dolanır lider olup gezersin uzaktan davulun sesi hoş gelir :)
00 YorumlaDinimizi avrupalilara gore sekillendiremeyiz o zaman niye kendileri et yiyormus ben de bunu sorarim onlarin yedikleri uzaydan mi geliyo da haberimiz yok:)
41 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kurban bayramında kestigimiz hayvanlar sayesinde et yiyor tüm avrupa
+1 yılYapilan bir arastirmaya gore bitkilerinde ciglik attigi tespit edilmis yani onlarin uzerine basmak koparmak vs bitkilerin canini yakiyormus ozaman sebze yemeyelim aslan avina cikalim guzelim ceylanlar heder olmasin yilbasi hindisi olmasin et ve et urunleri deniz urunleri ne geliyosa akla simdi hangisi sacmalik
01 Yorumla
+1 yılAllah rizasi icin kesilmediginde evet durum sadece;
Birgun bayram dediler dualar ettiler kan akti cinayeti gordum. duzen calisir tikir tikir beyinler usenir sessizlik surer gider
Kuzularin sessizligi
ne donebilir normaldir kimin ne dusundugun cok vir onemi yok00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana burdan bir vururum zaten en rahat müslüman ülkesiyiz adam gibi yapamayan bir kaç kişi yüzünden saçma ve vahşice bulmak nedir ya bazı insanlar çok iyi kesip parçalıyolar kurbanlarını hem dini gereklilik nasıl saçma buluyosun
60 YorumlaSacma, Fransada yasiyorum bugune kdr oyle bse duymadim.. Bu boyledir hayvanlar ne icin var et yiyenler heralde bahcede yetisen eti yemiyolar.. Belki yazik onlara ama bu boyle.. Dinimize saygili ol
63 YorumlaAvrupa'dan şuanda sana gülüyorum.. Ama acıyarak!
Dibinde insanlar katlediliyor boğazı kesiliyor!
Hay senin aklına ben..33 Yorumla
Soran+1 yılVe ayrıca avrupada daha fazla durup orayı kirletme
saçma değil kardeşim ALLAHIN emridir hz İbrahim oğlu hz ismaili ALLAH uğruna kurban edecekken koç indirildi o zamandan beri vardır sen hayvanların kesilmesini sevmiyorsun bende kıyamam ilk gün et dahi yemem
20 YorumlaBanada onların özünü kaybedip sonradan uydurulmuş dinlere inanmaları komik ve cahilce geliyor ama ben böyle düşündüğüm için onlar dinlerini sorgulamiyor
412 Yorumla- +1 yıl
islamı eleştirenleri öldürüyorsunuz
ama afrikada hristiyalıgı eleştirenler yaşıyor.. bize insanlık vs dersi vermeye kalkmayın kıçınızdaki donu bile biz icat ediyoruz - +1 yıl
Dostum ben musluman olmayan biri olarak olaya ek atıyorum donlarimizi bile hıristiyanlar üretmiyor ülkeler üretiyor dinler değil. Sen doğuştan hıristiyan misin affına siginaraktan soruyorum?
- +1 yıl
dünyada en büyük iz bıakan insanlar hristiyanlardır.. dünyann en önemli isnanları hristiyanlardır.. kimseyi ilgilendirmez ne oldugum başkasıda benmi ilgilendirmez.. senide ilgilendirmez google hanım mı nesin.
- +1 yıl
küfür etmiyorum madem bu kadar iddialısın incil değişti hadi kanıtla çalışmaların neler bu işler iftira atarak olmaz hanımefendi..
- +1 yıl
Sana tek birşey diyorum altını cizeyim hatta ben bir ateistim ama kimse sana müslümanlara hakaret etme onların inancına saygısızlık yapma hakkı vermiyor sen biraz aklı başında olsan dikkatinizi bile hıristiyanlar üretiyor gibi bir cümle kurmazdin saygisizin tek isin
- +1 yıl
turk hristiyanmısın nesin cahilce yorumlar yapma biz ne zaman eleştireni öldürüdük işid mişid el kaide senin din kardeşlerinin oluşturduğu örgütler bırakın bu numaraları 3 yaşındaki bebek bile biliyor artık senin din kardeşlerinin oyunu. İki velet destekledi diye islam düşmanlığı yapıyorsunuz benim dinim öldürmeyi yasaklıyor ve öldürenlerde bizden değildir. Öldürenler sen ve senin gibilerin uşaklığını yapan kişilerdir.
- +1 yıl
Ben kendimi bildim bileli ateistim okulda din dersine girmemek için disiplini bile gozardina aldım burada bu kız senin kitabına hakaret etse ona da aynı şekilde karşılık verirdim sen hiçbir insanın inancına saygısızlık yapamazsin o onun kutsal kitabi sen ona şeytanın kitabı diyince çok mu saygılı oluyorsun?
Soran+1 yılSen kuran değişmedi diyorsun hıristiyanlar muhammed bir mağarada ıncili değiştirip kuranı uydurdu diyor burada onlara inanmamak elde degil çünkü ıncil ilk kitap
Sen inançları yargılıyorsun yargılamak istemiyorum demişsin. Ayrıca hiç saçma değil sizler çok zekii olduğunuzu sanıyorsunuz ayrıca et ürünü tüketiyorsunuz çatır çatır akşama kadar bu gelen etler babanızın tarlasında yetişmiyor kesilip geliyor. Din tarihini araştırsaydınız anlardınız ama siz yine anlamazsınız çünki önce önyargılarınızı yenmeniz gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılVejetaryen misin veya etrafındaki çoğu insan öyle mi? Yabancılar koyun, dana eti yemiyor mu? İnsanlar birazcık kurban keserken temiz olup çöplerini etrafa bırakıp gitmeseler gayet güzel bayram. Tek kötü yanı bu diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılhaksızsın başkasının lafları bizi ilgilendirirmi avrupalıların yediği etler nerde yetişiyo tarladamı domuz etleri nerden cıkıyo yeraltındanmı avrupalıların birbirleriyle yatmalarıda bana caghil geliyo
21 YorumlaSaçma Saçma deyip duruyorsun bir de Avrupa filan demişsin o zaman niye Boğalar kullanılarak onların vücuduna zarar vererek canlarını yakarak bunu gösteri Amaçlı kullanıyorlar.. Ayrıca İskandinav ülkelerinde de at kesiliyor ona ne diyeceksin?
10 YorumlaAvrupa dunyanin en cok et tuketen ulkesi. Bize vahsi diyeceklerine kendileri elektrikle hayvan oldurmeyi biraksin.
Bizde yanlis uygulama cok. Asil duzgun kurbanda hayvana aci cektirilmez. Mc donalds hayvanlari canli canli makinede parcaliyor.10 Yorumla
+1 yılçok cahilce soru sormuşsun biz hayvanları falan katletmioruz bu hayvanlar zaten insana hizmet amaçla gönderilmiş kimse keyfine yorum yapma hakkına sahip değil bu et zaten zengin tarafından ole veya böyle yenilcek burdaki amaç insanın kan dökme hırsını köreltmesi ve fakirlerin bu bayramda etten nasibini almasa bundan sonra olaya böyle bak
00 Yorumla
+1 yılKendimi gizlememe gerek yok çok saçma buluyorum gerçekten. Bir tuhaf yani kurban bayramı diye bayrammı olur şöyle mantıklı düşünüldüğünde çok saçma yani...
00 Yorumla
+1 yılSen hiç bir şey yeme o zaman. Yediğin hamburgerin içindeki ne?
53 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum :)
Soran+1 yılHamburgerin icinde sizin kurban bayrami adi altında katlettiginiz hayvanlar yok. Sadece protein icin gerekli beslenbemiz icin kesilen hayvanlar var
- +1 yıl
Sonuç aynı
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu her gün canlı yiyen insanlarız. Şimdi dine bağlayıp da gülünç olmayalım mümkünse. Dana, tavuk, böcek... Nedir yani bu çakma hayvan sevgisi? O kadar hayvanat bahçeleri gibi insanlığın utanç manzaraları varken.
10 Yorumla
+1 yılhaksızsın. hayvanlarin katledilmesi olmaması bişey ama görevi yerine getiriyoruz sadece. düşün şu kurbanda senin katledildiğini? insanlar katledilse ne olurdu?
10 Yorumla- Devamını Gör (109)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat