19'uncu yüzyılda yaşamış Danimarkalı filozof Soren Kierkegaard, kadın olmanın büyük bir talihsizlik olduğunu iddia eder ve kadınların bu talihsizliğin farkına varamamalarını ise daha büyük bir talihsizlik olarak görür.
Negatif bir filozof olsa da Bir düşünce insanı olarak hemen baltalayamayız sözlerini Kadınları aşağılamıyor sonuçta aksine sanki onların yaralarını hissediyor Bir erkek gözüyle kadınların ısdıraplarını anlıyor tebrikler💜 Dişilik elbette şanssızlık örneği olabilir ama bir armağan örneği de olabilir
Çok boş yapmış, aslında kadın olmak mükemmel bir his fakat toplum baskıları ve ötekileştirmeler yüzünden zorluklar yaşamış kadınlar. İşte sıkıntı sadece buydu, günümüzde çoğu kadın istediği gibi hiç kimseyi takmadan hayatlarını yaşıyor. Yani kadın olmak mükemmel bir his birilerinin sınırları dahilinde değil kendini mutlu edebildigi sürece tabii...
Hayır katılmıyorum kadın olarak yaşadığın ülke farklı olabilir belki yaşadığın hayat farklı olabilir ama hayata karşı baktığım zaman kadın olmayı hiç büyük bir talihsizlik olarak görmedim. Kadın olmanın getirdiği değer ve yargılar olabilir ama bu değer ve yargılara rağmen kendim bir birey olarak kadın olmaktan memnunum.
Şimdi bunu hangi açıdan söylediğine bağlı. Kadın olmak birçok konuda geride kalmak anlamına geliyor evet. Hafife alınmayı ve bir erkekle aynı maaşa layık görülmemeyide zaman zaman. Bu açıyı kast ediyorsa, katılırım kendisine. Ha yok kadın düşmanı bir yaklaşımsa reddederim.
Coğrafya kaderdir. Yıllar süredir gelen ve hala devam eden bazı kirli adetler var. Küçük kızların hayatını karartan, kadınları toplumdan soyutlaştıran durumlar. Bunları almadıkça insanlar, kadın olmak zor.
Akşam dışarı çıksa söz oluyor Biriyle gezse laf çıkıyor İşe gitse hakkında atıp, tutuluyor.
Daha niceleri.. Önce herkes kendine, sonra başkasına bakmalı. Umarım daha güzel ve aydın bir geleceğimiz olur..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Türkiyede kadın olmak talihsizlik değil. Türkiyede doğmak talihsizliktir. 1.5 senedir isvicredeyim inanılmaz güzel ve eğlenceli 🎉🎊🥳 buraya geldikten sonra anladım ki ben geride kalan 22 yılda hayatımı yaşayamamışım. Kocam burada fabrikada kısım şefi yani işçi başı gibi. Bende muhasebe şirketinde oyalanmalık çalışıyorum. Günde 6 saat çalışıyorum güle oynaya geçiyor ve çok hareketli güzel günler geçiriyorum. Tavsiyem ruhu ölmüş insanlardan oluşan ülkeyi terk edin de 2 insan görün 2 eğlence görün ✌ hayatin tadına varmadan ölmeyin...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soruna şöyle bir yorum yapmak istiyorum!
Eğer reenkarnasyon diye bir olay gerçekse tanrı geçmiş yaşamında günahkar ve zalim olan kadın kullarını turkiyede tekrar gözlerini açmasına vesile oluyor gibi 🙄 varsın gerisini sen düşün kadın olmak zor mu? Bazen acaba ben ne günah işledim de turkiyede doğdum diyorum...
Asıl erkek olmak talihsizlik bence ömür boyu çalışmak zorundalar. Güzel bir kız görünce onun için daha çok çalışıyorlar manikürü pedikürü felan kolay değil para yetiştirmek.
hayir ben kadin olmaktan gurur duyuyorum neden talihsizlik olsun biz olmasaydik urume diye birsey olmazdi hani eskiden yine mi kiz dogurdun derlerdi bilmezlerdi ki onuda doguran bir kadin cidden bazi insanlar cok fazla geri kafali
Her dönemin kendine göre dinamikleri vardır. Yaşadığı dönem boyunca gözlemledikleri ile ilgili bir fikir beyan etmiştir. Kendince haklı ama artık o dünyada yaşamıyoruz. Orta doğu çöplüğünde işler farklı yürüyor olabilir ama günümüzde kadınlar gayet eşitlikçi, hatta pozitif ayrımcılık haklara sahip.
Katılmıyorum. Talihsiz olduğumuzu düşünebilir. Ama insanlar talihini biraz da kendisi seçer. Bunu her iki cinsiyette de başarabilir. Çünkü iki cinsiyette de olmanın kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Turkiyede kadin olmak talihsizliktir!
-erkek arkadaşın olamaz 😑 -akşam dışarı çıkamazsın! -eglenmeye gidemezsin. -sürekli aileye rapor verirsin🙄 -tacize tecavüze uğrarsın "O KIZIN ORADA NE İŞİ VAR" olur
Bunlar daha hiçbir şey bazı şeyler var yazmak hatta düşünmek bile istemiyorum! şu an Malta'dayim durduk yere turkiyeyi düşünüp tansiyonumu yükselemem beter ol türkiye diyip beddua ediyorum 🤲
Bu lavuğu tanımam etmem ama söylemi çok şeref. sizce geldi. O kadınlar ne yiğitler doğuruyor bu şer. efsiz ne anlar. Talihsizlik falan değil. Taktiri ilahi
Dünyadaki en büyük talih olmak kadin olmak bana göre.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadın olmak harika bir şey bence. Kadınları talihsizliğe sürükleyen en büyük olgu bizlerin üstünde güç dengesinin getirdiği ayrıcalığı kullanan ERKEKLER
@simgee_yuuna nerde dogup nerede buyuyecegıne sen karar veremıyorsun kı? enazından resıt olana kadar.. daha saonra yurtdısına ya da baska ulkelere gıdebılırsın ama onu basarabılende bır elın parmagını gecmıyor yuzdeye vuyrdugunda...
erkek ve kadının rakip olmadığı gerçeğine istinaden hayır değildir derim ama pratik ve teorikte anlamlar ortadan kalkabiliyor maalesef. bu noktada kant'ın duruşunu daha gerçekçi buluyorum
Saçmalamış dünyanın neresine gidersen git bir feminist çıkar hangi hakları verirsen ver ne kadar eşitlik olursa olsun ve feminaziler der ki eşitlik istiyoruz naaaah size eşitlik üstünsünüz daha neyin tatavası bu iliğimizi de sömürün aw