Ben çok bunaldım nasıl bir yol izlemeliyim?

Kayınvalidem 2,5 saat uzakta farklı şehirde oturuyor. Her ay özledim diyor yatılı geliyor. Daha önceden aynı şehirdeydik arayıp hadi gelin derdi torununu görmek için. Şimdi taşındığımızdan beri beni hiç aramıyor ben de onu aramıyorum. Hissediyorum sevmediğini ben de onu sevmiyorum zaten. Eşime hastayım gelmesin şimdi dedim o da başka plan yaptık anne dedi, söyledik habire eşimi arayıp akşam eve dönmeyecek misiniz akşam geleyim diyor. Hiç benim fikrimi sormak yok. Oğlumun evi istediğim zaman giderim gelin de kimmiş diye düşünüyor. Öyle bir dünya yok. Farklı şehirde olmama rağmen çok bunaldım eşimle onun yüzünden kavga etmek istemiyorum artık. Bugün evlenmek üzere olan kaynım bile eşime ağır bir mesaj yazmış, annemle babama kötü davranıyorsunuz falan demiş. Onunla mesajlaştım. bu evde ben de yaşıyorum benim de fikrim sorulmalı, sen de evlenince öyle yapacaksın dedim. Mesafe, sınır herşeydir insanın özgürlüğüdür. Bunu onlara nasıl anlatabilirim? Şimdi işimiz var dedik diye kayınvalide inada bindirir bu konuyu güç savaşına çevirir ben onu tanıyorsam eğer. En kısa zamanda çıkıp gelmeye kalkar. Bir gün sen de kayınvalide olacaksın tarzı ajitasyon yorum görmek istemiyorum ben davranışlarımda ölçülü, mesafeli ve saygılı bir insanım insanlara sık sık misafirliğe gitmem hele çağırılmadığım yere hiç gitmem.
Ben çok bunaldım nasıl bir yol izlemeliyim?