Nasıl bir yol izlemem lazım?

Ben üniversite sınavına hazırlandım 1 kere de mezuna kaldım. Çifte vatandaş olduğum için üniversitelere yerleşirken yabancı uyruklu olarak yerleşiyorum. Tercih yaptım dis hekimligi %50 burs geldi. Kayıt için 45 gün surem vardı. Ben de 30 gün sonra kayıt yapmaya gittiğimde kayıt süresini kaybetmişsin dediler. Ben de bana attıkları e mail adresini gönderdim hatta bir avukatla konuştum şikayet etmek için ama yabancı uyrukluların bu meseleleri devlete bağlı değil yani ösym ye bağlı değil devlete şikayet etsem bir sonuç elde edemeyeceğim. Bu yüzden ortada kaldım. Ikıncı olarak özel üniversitelere gideyim dedim bu sefer kontenjan kalmadi. Ve 2 tane üniveristede 1 tane kontenjan var o da 60 bin dolar gibi yüksek bir para. Bizim max odeyecegimiz 45 bin dolar. Önümde 2 seçenek var sınır komşumuz suriyede çok lüks ve yüksek eğitim veren bir üniversite var 45 bin dolar ödeyerek orada okuyabilirim. Ingilızce eğitim veriyor benim de ingilizcem var ama sorun şu ki suriyede hala savaş var hala sıkıntılı. Ikıncı mesele de tekrar mezuna kalmak. Bilmiyorum sabahtan beri ağlıyorum. Napacagimi bilmiyorum Bana yardım edin napmaliyim?

Güncellemeler
9 ay
Suriyeye gitsem mezun olsam turkiyede denklik sınavına hazırlanmak gerekiyor. Mezuna kalsam sınav ekim ayında ve Mayıs ayında 2. Bir sınav var. Yani hazırlanmaya yetişir mıyım bilmiyorum hiç ki yabanci uyruklu sınavını iptal edecekmiş devlet. Korkuyorum ki mezuna kalsam şans eseri sınav iptal olur. Bilmiyorum nolur bir şey söyleyin
Nasıl bir yol izlemem lazım?