" Sevdiklerinden alabileceğin en değerli
şey onların zamanıdır.
Onun sözleri değil, çiçekler veya hediyeleri değil.
Zamandır, çünkü bu geri gelmez ve sana verdiği sadece senindir, bir saat ya da
bir ömür farketmez.."
David GROSSMAN
Alabileceğim şey mi bilmiyorum ama onlar için yapabileceğim en güzel şey onların değerini kıymetini bilmek. Klasik ve klişe bir cümle olduğunun farkındayım ama her ne kadar klasik da olsa gerçek bu. Öyleki sevmiyorsam bile onların değerlerini bilmeliyim. Çünkü benim hayatımın bir parçası onlar.
Annaneme gitmiştim ramazanda yemek götürdüm bende arkadaşla bulususacagim cikicam çıkamadım saate bakıyorum geç kalıcam bana dediğini hiç unutmam yaşlının işi ne vur dişine dişine ben yemek istemiyorum konuşacak sohbet edicem biri istiyorum dedi tüm kızlarını aradım çok güzel fırça attım beraber yedik hergun yemek götürüyorum ama rahmetli konuscak hatir sorucak eve birileri gelsin istiyor camdan bakardı çok üzülürdüm giderken en çok beni severdi bende onu mekanın cennet olsun 🤗
Detaya katılıyorum ve ayrılan zaman kalite ve huzur içermeli yoksa o ayrılan zaman cehennemi de yaşatır bazen. Onun için iyi insanlar ile huzurlu güzel anılar paylaşmak en güzel hediyeler arasında...
Ama ben genelde beni hatırlatacak hediyeler alıp vermeyi tercih ediyorum.
Bazende sipariş üzerine hediye aldığım oluyor. Onlar benim için anlamlı olmuyor.
Cevap
6Cevap
Detaydaki söz aslında her şeyi açıklamış görünüyor. Zaman çok kıymetli ve zamanımızı geçirdiğimiz insanlar da oldukça önemli. Evet her tanıdığımız insanın bize kötü şeyler yaşatmış da olsa katkısı vardır, zaman kaybı olarak sayamayız o insanları da ama bir insanın hayatında geçirdiğimiz süreç içerisinde o insana güzel anılar aktarmak kadar güzel bir şey yok. İletişim kesilse bile bizler ardımızda kalanlar hakkında hatırladıklarımız iyi anılar olsun isteriz, isteğimiz kadar yaşatmalıyız da. Tartışmalar yaşansa bile bir insan kalbini kırmayıp onunla tartışmak bile güzeldi dedirtmek sanırım yetiyor.
Tam ben onlar için ayıracağın zamanındır yazacakken sizin de aynı şeyi yazmanız. Mesela işi vardır ancak o işi içerisinde size kısacık da olsa dönüş yapabiliyor. Düşünebiliyor hayat küçük şeylerden oluşur ve bunların hepsini bir arada gelince bütünlüğü oluşturur. İnce düşünen insanları seviyorum hayat, ayrıntıların toplamı.🪁✨
Alabilecek değil sadece onlara verebileceğimiz değerli ve kaliteli zaman, bence en büyük hediye.
Bu cümle daha mantıklı çünkü zaman satın alınamaz en fazls tasarruf edilebilir ama birim olarak satın alınamaz
Gerçekten de zaman en değerli hazine. Bizlere verilen en büyük hediye..
Benim varlığım ona en büyük hediye olur.
Vaktimi alabilirim onlara. Onlarla vakit geçirmek onları dinlemek, üzüntülerine, mutluluklarına ortak olabilirim.
Hatıra kalacak bir şeyler olabilir. Tüketilmeyen bir şey.
Onlara ayıracağımız kaliteli zamandır.
Bundan ala hediye olamaz
Kaliteli zaman ve degerlerini bilmek tabi bu en sevdiklerim icin gecerli baskalari umurumda değil
Varlığım zaten onlara en güzel hediyedir
Kitaplar saat
Mutluluk
sadakat
Katılıyorum.
2yhaahhs
Bokkkkkumu