Annem ve babam sürekli evime karışıyor, eşime söylemeli miyim?

Ben 1 yıllık evliyim annemlerin üst katında oturuyoruz eşimle. Annem babamı yüzlerce kez uyarmama rağmen evime müdahale ettiler. Babam resmen temizlik hastası eşimin gözü önünde bulaşıkları yıkıyor yerde toz olsa görüyor. Annem eşime benden habersiz evlerinden yemek ve işyeri yemeği veriyor. Bu sıralarda kapıyı üst kilit vuruyorum çünkü daha önce ben evde değilken babam anahtarla girmiş yatağı düzenlemişti mahremiyetim yok. Bugün de annem ben uyumuşum çamaşır sepetini boşaltıp çamaşır makinesine yerleştirmiş. Artık dayanamıyorum eşim bile konuştu fayda etmiyor. Kendimi ev kadını değil çocuk gibi hissediyorum. Öfke patlamaları yaşıyorum görmek istemiyorum apartmandakiler de benim sıkıntılı olduğumu düşünmeye başladı. Eşimin gözündeki imajımı zaten değiştirdiler. Eşim o kadar çok şahit oldu ki , işten gelince yüzüm düşüyor nedenini sorduğunda annemlerle tartıştım demeye utanıyorum kişisel algılıyor ve bu kez biz tartışıyoruz. Ne yapmalıyım sizce? Taşınma gücümüz yok zaten hamilelik durumum da var.
Güncellemeler
+1 yıl
Sadece bunlardan ibaret değil. Babam evime girince içilmiş kahve fincanını görmüş başıma kalkıyor yıkayamadın mı bu kadar az bulaşığı diye kızıyor. İştahım olmadığını söylememe rağmen eşimin eline verdikleri yemek yenmedi veya bozuldu diye eleştiriyor. Sonrasında eşime yemekler kötü olmuş ekmek unutulmuş yeşermiş görmüyor musunuz hiç diyorlar. Ve o kadar çok kez babam eşimin önünde bulaşıkları yıkadı ve süpürge tuttu ki eşim artık evde babamın temizlik yaptığını ona yalan söylediğimi düşünüyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Her yolu denedim şiddete bile başvurdum çocukken. Helikopter kişilikte ebeveyn deniyormuş psikolojide. Bizi korumak amacıyla aman oraya gitme aman yapma dediler. Arkadaş çevrem kısıtlandı lisede okula korkarak gidiyordum. Zaten ısrarcı yapıları var ama herkese karşı misafir gelir ye ye insanlar bunaldı. Annem babama göre baskın karakterdi annem işten gelir uyurdu babam bulaşık çamaşır sonraları yemeğe başladı severek yapıyordu. Bizim regl kanlı iç çamaşırları bile babam yıkardı asardı.
Annem ve babam sürekli evime karışıyor, eşime söylemeli miyim?