Haklı olduğunu düşünüp heyecana son mu verirsiniz?

Aksine hoşuma gider. Çünkü bana durmam, susmam ya da geri çekilmem gereken zamanı hatırlatan ve bu konuda beni durduran birinin olmasına ona güvenmemi de sağlar. Doğruyu duymak isterim çoğu zamanda. Hani olur ya 'bir tartışmada beni mi savunursun, karşı tarafı mı' soruları.
Ben o sorulara cevabı her zaman 'haklıyı' olanı arkadaş olarak düşünürüm. Çünkü her zaman -haksız bile olsam- benim yanımda olmasına ona güvenemeyeceğimi, fikri ya da karakteri yokmuş gibi hissetmeme sebep olur. Sonuna kadar dürüstlüğü seçerim bu yüzden ☾
Bazen bir şeylerin yanlış olduğunun farkında olsan dahi yapmasan içinde kalacağını bilirsin. Arkadaşım da muhakkak iyiliğimi ister fakat beni öyle zamanlarda kendime bırakması gerekir çünkü bazı konuları yaşamadan anlayamıyorsun ya da o ihtimallere son veremiyorsun. Bir kere uyarır fakat sonrasında ısrarcı olması sinirlenmeme neden olabilir...
Genellikle doğru düzgün yaşamak lazım ama sürekli olmaz alkol almak zararlıdır ama bazen almak istersin arada bi benle içmeyenle yok o zararlı yok bu sakıncalı diyenle neden arkadiş olayım, sürekli planlı yaşamak mesela o da sıkıcı bazen gelişigüzel spontane olcaksın😊
Ortak noktada buluştuğumuz doğrular varsa her zaman savunsun karşımdaki, sıkılmam. Ancak kendi bildiği nesnel yerine öznel doğruları varsa devamlılık olursa herkesi sıkar bu durum. Sadece kendi düşünceleri önemlidir bunların ve karşısındaki kişinin düşüncesi önemsiz hale gelir. Daimi doğruluktan ayırmasın Yaradan zaten.
Cevap
25Cevap
Dost acıyı söyleyen değil acıyı tatlı soyleyendir. Böyle tatlı söylerse sıkmaz
Evet sıkıcı, hayatta kendi kuralına göre yaşamak en iyisi
Sıkar tabii ki. Azcık da aksiyon lazım.
Geçen okudum. Norveçli bir çift Türkiye'ye yerleşmiş. Neden diye sormuşlar. Bizim Norveç'te nasıl doğduğumuz, nasıl yaşayacağımız hatta nasıl öleceğimiz bile belli. Bugün dünün, dün önceki günün hep aynısı. Sizin ülkeniz öğle değil. Atraksiyon çok ve bu çok eğlenceli demişler. Haklılar sanırım :)
Ay ben kurallara yasaklara hep riayet ederim. bazen benim sıkıcı olduğumu soylerler ama ben lise hayati boyunca okulu kırmayip onur belgesi alan insanım hdhdhd nasil olur da kuralsızlik yaparim 😄😄
😄😄
Hayır. O arkadaşların en hayırlısıdır.
Peygamberimizin "Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe (birr'e) götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddîk (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötülüğe götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzâb (çok yalancı) diye yazılır."(Buhârî, Edeb 69; Müslim, Birr 103, 104) buyurmuştur.
Niye sıksın ki dost dediğin öyle olmalı zaten , yanlış karar vermeye meylettiğin zamanlarda çıkar karşına ve der ki hey dostum bu lanet düşünceleri at o kafandan kendine gel for the sake of Allah adamım diyip seni gayya kuyusundan çıkarmak için kendi ipiyle doğru kuyuya indiğimiz kişilerden olurlar ;) Ben ne saçmaladım onu da anlamadım şu an biri ne dediklerimi açıklayıp beni aydınlatsın pls :(
Gelelim süveydanın sorusuna. 😄
Sürekli doğruyu savunan arkadaş gerçekten doğruysa? 😁
Valla yeni gördüm sorunu 😄
Hep doğruyu yapmıyoruz ki.. Dümdüz yaşamak benim genetiğime aykırı..
Bana yanlışıma ortak olan da lazım.. Doğruya herkes ortak olabilir...
Mesela kurban bayramı dışında da 7 kişi bir danaya girmeliyiz.. 😄
Savunup üstüne diretiyorsa doverım 🥺 belkı ben yanlış yapmayı sevıyorum sal benı
asıl mühim olan yanlışım veya onun yanlışı birilerine zarar veriyor mu her hangi bir şekilde, mesela arkadaş dediğim kişi gelipte birden fazla kızı/oğlanı idare ettiğini söylese fena bozuşuruz (ve ben fena dediysem küresel kriz anlıycaksın)
ıkı kısıden bırı cılgınsa yanı degısık marjınal fıkırlere sahıpse , dıgerının ayagı daha cok yere basan realıst dusuncede olması hayatlatrın kurtarır.. her eve lazım oylesı
Şöyle bir şey var.. doğruyu savunan arkadaş beni susturuyor boş ver diye, bi bakıyorum o yapıyor ben izliyorum. Hani yanlıştı 😄 saçlarını yolasım geliyor o zaman
Her doğru her yerde söylemek doğru değilsin
Bana kimse fikrimi sormadan bu doğru bu yanlış dememeye çalışıyorum
Kendi bildiğini okuyan biriyim.
Karşı tarafın düşüncelerini dinlerim ama son karar yine benim düşüncem olur.
Ben o kişilerdenim galiba çünkü bana ara ara doğruyu söylemekten vazgeç artık. Dedikleri oluyor.
Hayır çünkü bende öyleyim yani karşımdaki kırılacak da olsa onu doğrunun ne olduğunu söylerim
Bazen yanlışlar yapmak ve kuralları çiğnemek insana her zaman iyi gelmiştir✌🏻
Keşke öyle arkadaşım olsa burnum boka girmez.. varsa sıkı sıkı sarıl..
İşime ne geliyorsa onu yaparım. Doğru veya yanlış umurum da değil
Tadında politik bir duruş olmalı, abartılı doğruculuk sıkabilir
Surekli bana muhalefetse sikar evet
İnsan meraklı ve tecrübe etmek ister
Ben onu da yanlış yola çektiğim için sorun olmuyor
Ay evet sıkıcı insanlar ömür geçmez onlarla
Aynen aykırı olanlar candır
Yalan söylemesinden iyidir
Sıkmaz ama umrumdada olmaz
Sıkar
biraz sıkar
Ben öyleyim genelde