Bir bebeğimiz oldu, 1 yaşında. Ama eşimle evlendiiğim günden beri kavga ediyoruz. Beni defalarca evden kovdu, annemin babamın evine asla göndermedi, tatillerde hep kendi ailesinin yanında durmaya zorladı. İnanılmaz hakaretler eden saygısız sabırsız psikolojisi bozuk biri. Evlenmeden önce melek gibiydi. Ne yapıcam bilmiyorum. Boşansam, ufacık bebeğimle ne yapacağım. Bir daha biriyle birlikte olabilir miyim, hayatım biter mi. Artık dayanamıyorum. Dün gece yine bavullarımı topladım gidecektim ki bebeğime acıdım..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOrtada bir çocuk olması lütfen seni durdurmasın. Şöyle düşün, eğer ayrılmazsanız o çocuk böyle kaotik bir ortamda büyüyecek ve bu ona çok zarar verecek. Hiç eş eşi evden kovar mı? Hele ki bir kadını. Anne babanın evine gitmen onu ilgilendiren bir konu değil bunu ailenle lütfen paylaş ve kendi ailesinin yanında durmak zorunda da değilsin.
24 Yorumla
Soran+1 yılAma eğer gidersem beni daha zor bir hayat bekleyecek. Yapabilir miyim bilmiyorum. Tek başıma..
- +1 yıl
Ne kadar zor olursa olsun bir kadın istediğinde her şeyi başarabilir. Sırf cesaretsizliğinden dolayı bir bebeğin böyle kavgalı gürültülü bir ortamda büyümesine izin verme kimseye muhtaç değilsin 1-2 sallanır 3. de ayağa kalkarsın. Anne baban veyahut akrabaların arkanda durmazlar mı?
Soran+1 yılElbette hepsi yanımda olurlar, destek olurlar. Ben evliliğimi kurtarmaya çalışıyorum her ne olursa olsun dimdik ayaktayım buna mecburum..
- +1 yıl
Aynen böyle ayakta dur fakat ilişkinin kurtarılacak bir şeyi çok yok gibi. Kadının evden atılmayacağını bilmeyen insanla bir şey olmaz be güzelim. Nolur kendini hayatını ve çocuğunu harap etme.
En İyi Cevaplar
Bazı erkekler maalesef evlendikten sonra kadını malı olarak gördüğü için hanzolaşabiliyor.
Evliliğin ilk dönemlerinde tartışmalar kaçınılmaz oluyor.
Alışma süreci vesaire bunlar aslında bir noktada beraber yaşamanın getirdiği dezavantajlar.
Senin eşinin ki farklı bir boyut ama her tartışma sonrası buna aileyi dahil etmek bence çok yanlış.
Bir ilişkide her tartışmada hakaret darp oluyorsa bu aile içi şiddettir ve kimsenin buna sabir göstermesi beklenilemez.
Aile içinde olur işte kavga tadı tuzu diye normal bir hale kesinlikle getirme.
Bazıları kaçış yolu bulamayınca sevginin arkasına sığınıyor.
Sevmek bu demek değil.
Sevgi şiddet ile ölçülemez.
Hele ki ortada çocuk var ise... Sonuca varacak olursak çocuğunun huzurlu bir ortamda olmayacağını düşünüyorsan kendine farklı bir yol çiz. Gerekirse babasiz kalsin ama psikolojisi sağlam olsun...20 Yorumla
+1 yılAçıkçası ben de seninle benzer durumlar içerisindeyim tek farkım çocuğum yok şu an. Benim de mesleğim var senin gibi. Eşimle kavgalarımız bir hayli çok fiziksel ve psikolojik şiddette oldu baya kaç kere ayrılmak istedim ama olmadı. Senden farkım eşimin beni sevdiğini ve değer verdiğini biliyorum. Fakat saygı maalesef bitti. Böyle de nasıl sağlıklı bi ilişki olur bilmiyorum. Eğer eşinin seni sevmediğini ve değer vermediğini düşünüyorsan ve arada saygı kalmadıysa böyle bi evliliğe devam etmenin hiçbir anlamı yok canım. Yaşın da nasıl olsa genç sanırsam ailen de arkanda çocuğunla yeni bir hayat istersen çok rahat kurarsın sadece biraz cesaret. Bu dünyada yaşamak için bir hakkın var onu da heba etme kendine
15 Yorumla
Soran+1 yılEşimin beni sevmediğini değer vermediğini söylemedim, sevdiğini düşünüyorum.. sevmese daha kötü olur.. bilmiyorum. Nasıl emin olabilirim ki. Sizin içinde çok üzüldüm açıkçası yolu bulana kadar anlaşana kadar çocuk sakın yapmayın derim, sonra isteseniz de bebeğinizle ayrılamıyorsunuz o sizi bağlıyor.
- +1 yıl
Doğru diyorsunuz o yüzden cesaret edemedim henüz çocuk olayına. Fakat seviyorum onu kavgalardan da yoruldum artık. Büyük bi çıkmazdayım anlayacağınız. Size gelirsek eşinizin sizin isteklerinizi önemsememesi ailenizin yanına gitmenize engel olması gibi, sizi evden kovması vs çok seven ve değer veren insana ait hareketler gibi gelmedi bana. Eğer ruh sağlığı bozuksa gidip tedavi olucak, sizin de psikolojinizi bozmaya hakkı yok. Bebeğinizi düşünüp boşanmak istemeyişiniz normal ama şunu sorun kendinize böyle bi evlilikte çocuğum ve ben mutlu olabilir miyiz? Karşınızdaki insanın da değişme ihtimali olmadığını da biliyorsunuz karar sizin
Soran+1 yılBelki değişir diye umut ediyorum.. en azından bebeğim biraz büyüsün aklı ermesini beklemeden bu süreci dnhızlı nasıl toparlayabilirim ona bakacağım. Eğer olmazsa mecburum gözümün yaşıyla dahi olsa gideceğim. İnanın bunları konuşurken bile o kadar çok korkuyor ve üzülüyorum ki. Bir yuvanın dağılması.. Hayal edebileceğim en korkunç şeydi benim için. Allah sonumuzu hayır etsin. Sizde mutlu bir aile olasınız inşallah. Yorumlarınız için teşekkürler 🙏
- +1 yıl
Sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum ve benzerlerini ben de yaşadım. Evlilik ne demek hiç bilmeyen insanlar bile dışardan hemen boşan diye ahkam kesiyor. Ama bilmiyorlar ki bi yuva hemen oluşmuyor yıkmak kolaydır bir çırpıda yaparsın mühim olan yapmak yapıcı olmaktır. Bunu zamanla öğreniyorsun işte. Eğer bu evlilikle ilgili birazcık olsun umudun varsa mücadele et. İlk yıllarda kavgalar çok olur bu normal. Önemli olan bu tartışmaları en aza nasıl indirebilirim diye düşünüp çözüm bulman. Kendinde de birazcık hata var mı mesela düşünüp analiz et. Ama kimsenin seni fiziksel veya psikolojik şiddette bulunmasına izin verme. Bir kere izin verdin mi gerisi geliyor emin ol. Bi kere gözünü Korkut gerçekten ayrılacağını hissettir o zaman düzelebilir bence. Çocuk da var ya senin ayrılamıcağını düşündüğü için rahat şu an ve seni kovabiliyor bile. Çünkü geri geleceğini biliyor. Bunu hissettirmeden bi gün terk et evi o zaman anlıcaksın. Eğer seni aramaz sormaz veya geri gelme derse gerçekten seni sevmiyordur o zaman zaten bu adamla devam etmenin bir anlamı yok. Ama arar ve geri gel derse o zaman bu davranışlarının bi daha devam etmeyeceğinin garantisini al öyle dön eve. Naçizane tavsiye:)
Soran+1 yılSon yazdıklarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Beni anladınız, ne hissettiğimi biliyorsunuz. Bende gitmeyi bir kez olsun denemek istiyorum bakalım ne tepki verecek, geri gel diyecek mi özür dileyecek mi. Ama sonucu hüsran olur hiç aramaz ve gittiğim için beni suçlayıp bir daha gelme derse diye korkuyorum. Yani boşanırsak? Bu sefer benim yüzümden oldu diye kahrolacağım. Emin olamıyorum artık sevgisi ve saygısından. Neler yapabileceğini kestiremiyorum. Çok kötü.. kesinlikle bir şeye taviz verdiniz mi bir daha arkası kesilmez bunda da haklısınız en başında bazı şeyleri değiştirmek gerek yoksa düzelmiyor düzelmez de. Yorumlarınız, desteğiniz için teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Güzel günleriniz olsun mutlu olun, sağlıcakla 🙏🧡
+1 yılÇocuğunun ömrü böyle bir canavarın elinde heba olmasın istiyorsan, boşanman kesinlikle yerinde karar olacaktır. Kendine yakın hissettiğin bir iş varsa bulup çalışıp çocuğuna güzel bir hayat hediye edebilirsin. Yapamam deme, kendine güven. Umarım her şey dilediğince olur, derdi veren Allah dermanını da veriyor. Geçmiş olsun.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
42Cevap
Çocuğunuz olduğu için direkt bırak git diyemedim yalnızca yoksa yanında bir saniye durulacak birisi bile değil. Maddi özgürlüğün varsa bırakmalısın çünkü bu olayların ardı arkası kesilmez. Bu adam aynı terbiyesizliğe devam edecek muhtemelen. Ben bu dünyada kimsenin değişeceğine inanmıyorum. En fazla bir kaç ay oyalamak için rol yapar. Çocuk bu kavganın ve saygısızlığın içinde büyümesin. Seninle huzurlu bir şekilde büyümesi daha iyidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılDeğişecek olsaydı 3 yıldır değişirdi bu konuda hemfikiriz. Bende değişeceğine inanmıyorum. Hamileyken bile bu tarz kavgalarla psikolojik şiddete maruz kaldım. Bakın ben kadına verilen hakların arkasına sığınarak kendini aklamaya çalışan biri değilim. Ama gerçekten zulmediyor, bir gün melek gibi davranıyorsa ertesi gün şeytana dönüşüyor. Ciddi sıkıntılı.
İşte insan çocuk olunca maalesef bazı şeylere katlanmak zorunda kalıyor, çocuk 1 yaşında kalmayacak okula başlayacak üniversiteye gidecek evlenecek, bunların hepsine anne ve babasının şahit olmasını isteyecek en çok onlar etkileniyor. Eşinizin acaba sizden sakladığı paylaşamadığı bir sorunumu var, işyerinde ya da maddi bir problemi.
13 Yorumla
Soran+1 yılEşim o kadar şanslı bir insan ki, nasipli diyelim. Okulu biter bitmez evlendik, askerliğini yaptı hemen atandı. Hemen ev aldılar hemen araba aldılar hemen çocuk sahibi olduk. Yani her şey altın tepside sunulmuş gibiydi. Ne maddi ne manevi hiçbir sıkıntısı olamaz olsa bana söyler. Onun anlık sinir krizleri ve gururu bizi bu hale getirdi. Benim evde sesimi çıkarmaya tahammülü yok. Evliliğe başka açılardan bakıyormuşuz ne yazık ki.
Soran+1 yılYalnızca bana değil her konuda böyle. Aile ortamında, arkadaş ortamında, iş hayatında, trafikte, markette, toplum içinde insanlarla birlikte olduğu her yerde bu şekilde tahammülsüz sinirli agresif biri. 3 yıldır gözlemlediğim bu. Ufak bir yerde yaşıyoruz.
+1 yılKeşke benim eşim senin gibi sadık olaydı kıymetini bilmiyor yazık ben 14 yil tanıdım yaşımın yarısından fazla 24 yaşındayım ben 5 yıl evli kaldık bende senin kocan gibiydim 3-4 yıl önce kötü davranırdım sonra düzeldim el kaldırmadım asla kendisini çok sevdim halada seviyorum 1 buçuk ay önce depresyondaydı o bunalım yaşıyordu gelme üstüme diyordu anlayamadım bende bi mevzu yüzünden çok sinirlendim hakaretler ettim korkuyorum falan tartıştık ama el kaldırmadım sabahına çekti gitti evi dağıttı boşanma davası açtı şu an psikolojim çok bozuk kendisini çok seviyorum ne kadar yalvardım yakardıysam düzelticem Her şeyi nolur gel diye yok ulaşamıyorum kendisine şu an konuşmuyor istemiyorum sevmiyorum diyor keşke senin gibi sadık olsaydı ömrümü vermişim zaten ahiretimi bile verirdim ona pişmanım seviyorum ama bilmiyorum zamana bıraktım ne yapicam bilmiyorum allah yardımcımız olsun insanları tanıamıyorsun merhametsizler off off
15 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara her türlü psikolojik, fiziksel, maddi/manevi baskıyı ve şiddeti (şiddet göstermedim deme. kendin yazmışsın 3-4 yıl psikolojik şiddet gösterdim diye. şiddet yalnızca el kaldırmak değildir!) gösterip sonra kadının sabrı taşıp sizi bıraktığında da gözünüz dönüyor "ben bırakamam, ölürüm" oluyor ki bu da baya bildiğin saplantı belirtisi. Kadın sana iyi bile katlanmış. Kadınları rahat bırakın ve tedavi olun.
- +1 yıl
@bulsara kardeşim 3 4 yil boyunca değil 3 4 yil önce benimde şiddet uyguladigim zamanlar oldu devamlı değil ayda yılda bir her neyse sonuç olarak son 2 yılda ben düzeldim sevgimi gösterdim psikolojim şiddet bile uygulamadım asla baskı kurmadım kendi haline bıraktım sevgimide eksik etmedim arkadaş anlamıyorum bi hata yapıyor oturup adam gibi konuşuyoruz olmuyor şiddet göstermemeye yemin ettim diye karışmıyorum hata yaptığında oturup konuşuyorum sakince olmuyor yine bildiğini yapıyor bu sefer tartışmışım bağırıp cagirmisim çokmu ya ne yapayım ne yapayım sen de bana ne yapayım
Soran+1 yılBir insanı başta yaralamayacaksınız. Eşiniz sabretseydi sizinle yaşamaya devam etseydi bu sefer eminim siz düzelmeyecektiniz. Ne kadar üzücü, kaybettikten sonra değerini anlamak. Umarım aynı şeyi biz yaşamayız.
Soran+1 yıl@bulsara haklısın. Erkeği kadını fark etmez, böyle sıkıntılı insanların tedavi görmesi lazım.
- +1 yıl
A*mk git kendine el kaldır
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBoşuna zamanını hacama kardeşim. çocuğun için o evden hemen uzaklaş. yoksa o çocuk travma yaşar o evde. Boşanan kadınlar ne yapıyorsa sen de onu yapacaksın. Sen boşanmadan tekrar başka birisiyle olur muyum derdine düşmüşsün. bunu düşünme şimdi. senin yapman gereken ilk şey o şerefsizden uzaklaşman. çocuğun için bunu yapmak zorundasın
Ben birisiyle evleneceksem, kesinlikle evlenmeden önce 2 yıl aynı evde onunla yaşayacağım. baktım anlaşıyorum sorun yok o zmaan evlenirim. Çünkü aynı evi paylaşmak, evlilik bunların ön provasını yapmak mantıklı geliyor bana06 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğin provası olmaz, ailenle de yıllarca yaşıyorsun, bir yaştan sonra ayrı eve çıkmak bir başka insanla ömrünün geri kalanını paylaşmak istemiyor musun? Bunun 2 sene geçinmek ile alakası yok. Haklısınız çocuğu yetiştirmek için sağlıklı bir aile ortamı gerekli, ama boşanmak ta çocuğa bir travma yaşatır. Hiç denemeden, tedavi olmaya çalışmadan kolunu kesip atmaya benziyor bu.
- +1 yıl
çocuğun kaç yaşında?
Soran+1 yıl1 yaşında
- +1 yıl
Bak, benim babam da çok kaba birisiydi annemle sürekli laf kavgası yaparlardı ama fiziksel
Olarak siddet yoktu bizim evde. Ben o ağız dalaslari yüzünden travma yaşıyorum. Evde bir ses yukselse titreme geliyor bana. Demek istediğim, evladın şiddetlisi bir ortamda büyüyeceğine babasız büyüsün. Evet iyi bir şey değil ama bu senin sucun değil. Sen de bir cansın senin de duyguların var esin de olmuş olsa kimsenin sana böyle davranmasına izin verme. karinsin sen senin yapında var güçlü olmak gerekirse evladını tek büyüt ama huzurlu ortamda büyüt. Benim en hassas olduğum
Konudur aile içi siddet o yüzden en kısa zamanda bir karar ver
Soran+1 yılAnlıyorum.. Düşüneceğim. Umarım iyi olur..
- +1 yıl
Umarım... iyi şanslar
Gizli Üye(36-45)+1 yılhayir bosanmamalisin.. bunu bebegi yapmadan omce dusunecektin. Daha dun bir belgesel izledim.. Adam uvry ogluna defalarca tecavz etmis. Cocuk annesine soylese de ve anneannesine inandiramamis. Komsulari farketmis sikayet etmisler. Adamin ifadesini okudum, diyorki, kendi cocugum degildi, et parcasindan farki yok benim icin. Dul, kendini dusunen cok cocuklu kadin var, hedef cocuk.. vs. vs kanim dondu.. yani demek istedigim bilemezsin. En azindan esin onun babasi. Bosanirsan bile asla evlenmeyecegine kendi kendine soz vererke bosanmalisin.
10 Yorumla
+1 yılYa kıyamam niye erkekler böyle kendini iyi gösteriyor sonra şeytan çıkıyor içinden hepsinden nefret ediyorum iş ayarla bı ilk ondan sonra ayriyeten gizli birikimde yap sonra boşa tazminat falanda al ondan hak etti çünkü çocuğun içinde nafaka ödesin Kurtul ondan çocuğunuda al babanın evine git değmez kimse için kendini harap etme
21 Yorumla
Soran+1 yılSöyledikleriniz ne kadar doğru. Çocuğum için iyi bir hayat istiyorum ama bu şekilde nereye kadar.. zamanını bekleyeceğim. İşler çığrından çıkarsa kaybeden ben değil o olacak.
+1 yılAnlattıklarınıza göre ayrılmanız doğru olan. Çocuk için katlanmalıyım düşüncesi bana göre değil. Huzursuz olduğum bir yerde çocuk daha kötü etkilenir diye düşünüyorum.
23 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk için katlanmak değil, çocuğa iyi bir aile olmak çabası. Gerçekten boşanan ailelerin çocuklarına baktığımda üzülüyorum. Eksik ve yarım kalmış bir çocukluk. Evlilikte yalnızca kendini düşünmek olmaz hele ki çocuk varsa. Maalesef işin gerçeği budur.
- +1 yıl
Ev içinde kavga ve huzur varken çocuğa iyi bir aile ortamı sağlanacağını düşünmüyorum bu benim görüşüm. Elbet kolay değil ailenin ayrı olması ama yapılabilecek hiçbir şey kalmadıysa mecburen ayrılmak gerekir.
- +1 yıl
kavga varken huzur yokken *
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv kadına ve çocuklara aittir gidecek biri varsa o kişi bellidir. Eşin seni kovarsa sende onu kov fakat bebeğin büyüyene kadar senin ve bebeğin tüm masraflarını karşılamak zorunda. Daha sonra biriyle birliktelik düşünürsün.
310 Yorumla- +1 yıl
Adamın bu kadar insanlığı var gibi durmuyor. Ama böyle düşünen biri olduğunu görmek güzel.
Cevap sahibi+1 yıl@sudesiyahseven 1 yaşında bebeği olan bir kadını kovmak nedir? İnsanlığa sığar mı?
- +1 yıl
Benim babam, ben annemin kucağında küçücükken ona saldırdığı için, senin evden bile kovamaman sevimli geldi
Cevap sahibi+1 yıl@sudesiyahseven Kucağında çocuk olan kadına saldırmak mı? Bu kadınlar kendilerine zarar verecek erkekle birlikte olma konusunda aşırı derecede başarılılar. Oysa bu tür şeyleri benim aklım almıyor, benim çocuğumu kucağında taşıyan kadını ben sırtımda taşırım 😎
- +1 yıl
Hooop orada dur 🙂 Benim babam eskiden çok tatlı bir insanmış. Işin içine başka şeyler girdi ve değişti. Yani serseri seçen bir kadın değildi benim annem.
Cevap sahibi+1 yıl@sudesiyahseven Senep her ne olursa olsun bir kadına saldırmak hele hele kucağında bir bebek olan kadına saldırmak olacak şey değil. Konu senin annen veya baban değil genel olarak yazdım :) kişisel olarak kabul etmemelisin
Soran+1 yılBen cahil fukara bir insan değilim haklarımı biliyorum, boşanmamız durumunda her şeyi üstlenecek çünkü bu hale gelmemizin en büyük sebebi o. Ama ben bunu kendi basıma da başarırım çünkü ailem her zaman arkamda ve mesleğim var. Çocuğuma güzel bir hayat kurarım. Bir erkeğe muhtaç değilim, değiliz.
Soran+1 yılŞiddet konusunda asla ve asla el kaldırmadı. Ama psikolojik olarak gerek yeni evliylen gerekse hamileyken.. yaşadığım şeylere inanamazsınız. Kendi ailesinin gözü önünde bile beni küçük düşürdü.
Cevap sahibi+1 yılKüçük düşürmesi daha kötü. Dil yarası hiç geçmez.
Cevap sahibi+1 yılYeni evliyken hemde belli baya baya zorluklar yaşamışsın
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı. çocuk en bağlayıcı nedendir durumunuz ağır ama çocuğunuz için dayanın ve kenara hep birikim yapın ve Asla da eşinize söylemeyin mutlaka isticektir size sahip çıkacak olan sanırım ailenizdir ailenizle olan bağınızı iyi tutun cunki bavulla kapıya çıkınca gidecek sağlam bi adres yoksa işte o zaman paranız sizi bi yere atar sabredin ve mantıklı hareket etmeye çalışın
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 430 cevap paylaştı. Böyle adamları sağdan soldan duyuyorum çok kötü bir şey ya. Evlenmeden önce başka, evlendikten sonra bambaşka bir adama dönüşüveriyorlar. Neden bu kadar iki yüzlüler gerçekten anlamak zor. Gerçek yüzlerini saklayınca ellerine ne geçiyorsa. Bu sefer boşanmış oluyorlar. Baştan gösterse hiç boşanmış olmayacak.
00 Yorumla
+1 yılAnnesi babası boşanmış biri olarak söylüyorum kavga ile büyümesinden küçüklüğünden boşanmanız daha iyi olur çünkü kavga piskolojisini daha kötü etkileyebilir ailenizin yanına gidin bebeğe bakarken siz bi yandan iş bulun çalışın hiç kimse mutsuz bir evliliği sürdürmek istemez ve bence boşanın
21 Yorumla- +1 yıl
Aynı fikirdeyim 👍
+1 yılilişkide hele ki evlilikte saygı olmadan sevgi olmaz sürekli tartışmanız sizi evden kovması bebeğin gelişiminde ağır rol oynayacaktir bebeğinizi düşünüyosanız bu açıdan da bakın derim Allah sabır versin
01 Yorumla
Soran+1 yılBebeğime o kadar çok üzülüyorum ki. Onun için sabrediyorum bir çok şeye. O olmasaydı zaten şimdiye çoktan boşanmıştık.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı. Tercihte bulunacaksın. Ya eziyete katlanmaya devam edeceksin. Yolları ayıracaksın. Şunu unutmayın: En kötü karar kararsızlıktan iyidir
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bebeğinle birlikte mutlu bir hayat kurabilirsin, kalbin güzeldir kalbine göre bebeğine de babalık yapacak bir insan evladı çıkar inanıyorum buna sana huzur vermeyen erkek müsveddesine sabretme daha fazla
00 Yorumla
+1 yılAnnesi babası boşanmış biri olarak söylüyorum kavga ile büyümesinden küçüklüğünden boşanmanız daha iyi olur çünkü kavga piskolojisini daha kötü etkileyebilir ailenizin yanına gidin bebeğe bakarken siz bi yandan iş bulun çalışın hiç kimse mutsuz bir evliliği sürdürmek istemez ve bence boşanın
04 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmadan bu durumu düzeltebileceğim bir yol yok mu. Kim ister ki annesinin babasının boşanmış olmasını..
- +1 yıl
Benim ailemde denedi bir çok kez ama karşında ki insanı değiştirmen gerekiyor ama o da değişmiyor haraketleri aynı oluyor bir şey fark etmiyor
Soran+1 yılAnne baba ayrı olunca zor oluyor mu, onlara karşı bir öfke duyuyor musunuz. Benim bebeğim daha 1 yaşına yeni girdi çok ufak. Ona böyle bir kötülüğü yapmaya hakkım yok gibi düşünüyorum. Sabretmeliyim, işleri yoluna koymalıyım diyorum..
- +1 yıl
Çok zor oluyor onlara karşı çok öfke duydum ama zamanla azaldı öfkem çünkü onların için en iyi karar oydu ve benim içinde en iyi karar buydu sabretin değiştirmeye çalışın ufak ufak inşallah mutlu olursunuz ve değişir eşiniz
Nereden buluyorsunuz lan bu ruh hastası angutlariiiii be..
10 Yorumla
+1 yılİşkenceye daha ne kadar dayanacaksın? Ailen çocuğuna bakar sende iş bulup çalışırsın ve senin hatın bundan çok daha iyi olacaktır.
12 Yorumla
Soran+1 yılKeşke söylediğiniz kadar basit olsa. Bebeği alıp götürünce babasız büyüyünce kolay mı olacak
- +1 yıl
Emin ol çok kolay olur, sende bebeksin henüz.
+1 yılKötü durum çözümler bulunmalıdır kendini toparla üzme tatlı canını kiymetini bil takma kafana herşeyi sabırlı güçlü ol yenilme hic kimseye
15 Yorumla
Soran+1 yılSabretmeye çalışıyorum güçlü olmaya çalışıyorum ama karşımdaki insan hiç acımıyor.
- +1 yıl
Acımaması kötü bir şey de gerçekten durumun çok zor nasıl düzelir toparlanır seni aldatiyor olabilir sana kötü davranmasını gerektirecek ne sebebler var ki
Soran+1 yılBeni aldatacak bir insan değil. Aldatsa anlarım. Tamamen sinirden. Ailesine çekmiş. Çok gaddar. Çok otoriter kaba. Yani kelimelerle anlatamam ki bu durumu nasıl anlatabilirim. En ufak en ufak pürüzde üzerime üzerime yürüyor.
- +1 yıl
Tedavi görmeye çalışsa
- +1 yıl
Ayrıca sakinleştirici İlaçlar var onlardan saklica gizlice versen
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEsine sakinlestiri ici arada uyku ilaci ancak boyle sakinlesir
Ve sende birez sabirli ol okonusun dursun00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleski eşimle aynılarını yaşadık ayrıldık çocuk için iyi değil ama evli kalırsanız da iyi olmaz yine pskolojisi bozulur ben evlendim sonra da o evlenmedi hatta başka sitelerde çıplak resimler atıp erkek düşürüyor yani o hale gelmiş senin kararın
00 Yorumla
+1 yılSabret Giderim De büyük birine yakınına söyle karın gidicek dövme tartışma de sende karşısından konuşma belki düzelir duzelmezse bırak git Bana kaç ben bakarım sana
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 635 cevap paylaştı. Sürekli kavga ediyorsan çocuk yapmanın mantığı ne? Boşansanız dahi sürekli görmek zorunda kalırsın
10 YorumlaŞiddetli geçimsizlik var tabii ki boşanmalısınız...
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bebeğinin neyine acıdın acaba öyle ortamda çocuk mu yetiştirilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoyle sorunlu yasamaktansa. Bitir. Baska bir care bulursun
10 Yorumlaçok zor bi durum o kadar kötüyse durum boşanmalısın allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılBence ayril. Bebegin de böyle bir ortamda büyümesin.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce böylemiydiniz evlenince insanlar çok değişiyor
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Evlenmeden önce kavgalar olmaz evlendikten sonra yavaştan yavaştan kavgalar başlar ve sürekli artar çocuk olsun ya da olmasın sevgi saygı mutsuzluk oluşur
+1 yılSürekli kavga ediyorsunuz niye çocuk yapip o kavgalı aikeye bir çocuk getiriyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılniye böyle birinden çocuk yaptın ki o zaman çocuğun hayatı doğmadan bitti
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yıl20yıllık evli biri olarak. Eşiniz ile konuşun derim. Sabırlı olmasını bilmesini sağlayın
00 Yorumla
+1 yılSana öfkesi var ya da sorunları var sabır et düzelmesi için caba göster ya da boşan
00 YorumlaDetaylica dinlenmen lazim ki sonra karar verilsin evet ayril kolay sonrasi napiyoruz mesela is guc bi basina mi olucaksin
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı. Bu şekilde yaşamak daha mı kolay? Bence hayatına bak. Hiçbişey için geç değil
10 Yorumlaabla bosanmazsan ilerde cocuğunun psikolojik sorunları olur. 19 yaşındayım 7 yaşından beri her günüm keşke ailem boşansaydı diye geciyor. HİÇBİR ÇOCUK ANNE BABASININ PSİKOLOJİK SORUNLARINI ÇEKMEK ZORUNDA DEGİL. ÇOCUK İÇİN EVLİ KALINMAZ
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor bir durum ailene söylesen eşinle konuşsalar veya kayınvaliden ile konuş halden anlayan biri ise
15 Yorumla
Soran+1 yılAileler defalarca araya girdi.. Hep yapıcı olmaya çalıştılar eşimi hep uyardılar. Ama değişen bir şey olmuyor zamanla bunu gördüm. Ben artık insanlara bu halimi anlatmaktan utanıyorum. Annesi olacak kadın sesini çıkarmayıver biraz geride dur alttan aldan başka bir şey demiyor. Benim ailem cok Farklı ya. Benim babam damadına canım oğlum der hiçbir zaman damadım dediğini duymadım. Ne kadar olay yaşanırsa yaşansın babam ve annem eşime hep iyi davrandılar. Aileler yaşantılar çok Farklı. Ben babamın anneme sesini yükselttiğini bilmem. Ama onun babası annesine cok kötü davrandığını gördüm bir kaç kez. Yani yetiştirilme tarzı.. buna gerçekten inanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYa dertleşmek istersen dinlerim
Cevap sahibi+1 yılZor bir durum
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek umarım mutlu olursunuz
+1 yılAilene anlat durumunu
113 Yorumla
Soran+1 yılAilem artık bardağı taşıracak son damlayı bekliyor. En son babamı arayıp istemiyorum gelin alın kızımı dedi, sonra da özür diledi. Aileme eğer söylersem şu dakika gelip beni alırlar ve asla geri göndermezler.
- +1 yıl
Tam olarak bu.
Kal, sabret, her şey düzelir demeyi çok isterdim. Ama bunu söyleyemem. İnanıyorum ki seni, sizleri tanımış olsam, bu imkanım olsaydı senin için de olumsuz bir çok eleştirim olabildi. Ancak senin gözünden bakınca yaşadığın şiddet katlanılır gibi değil.
Hayatın son bulmaz ayrılınca.
Başka sıkıntılar da seni bekliyor olacak.
Ama ayrılman en sağlıklı çözüm gibi duruyor
Soran+1 yılBende sütten çıkmış ak kaşık değilim elbette. Ama ettiğimiz kavgaların sebebini bir bilseniz gülersiniz. Neymiş ben annemin babamın yanına gitmek istemişim, neymiş trip atıyormuşum, neymiş onu bunala getirene kadar kaşınıyormuşum. İnanın o kadar iyi niyetli davranıyorum ki haklı da olsam haksız da olsam her seferinde gidip helallik istiyorum onun elinden tutuyorum. Artık dayanacak takatim kalmadı. Ama çok korkuyorum boşanmaktan. Daha 24 yaşındayım ufacık bebeğimle bir başıma o kadar kabus gibi geliyor ki.
- +1 yıl
Seni ve kaygılarını anlamaya çalışıyorum.
İnan ki hayatta yalnız kalmayacaksın.
Bir defa ailen arkanda.
Bavullarıı topla diyen kocan, annen baban değil.
Onlar bunu söyleseydi yalnızım desen yerinde bir tespit olurdu.
Yalnız değilsin endişe etme - +1 yıl
Belki ailenin maddi durumu iyi olmaya bilir.
Bunu da dert etme. Çocuğun biraz daha büyüğü zaman işe girer ailene yardımcı olursun. Kim bilir belki gönlünü bir başkası alarak yeni bir yuva kurarsın.
Hayat devam ediyor ve sende bu hayatı olması gereken şekilde yaşamalısın.
Soran+1 yılBebeğim daha çok küçük 1 yaşına yeni girdi. Ne diyeceğim insanlara ‘anlaşamadık’ Diyecekler ki çocuk yapmayacaktın öyleyse. Nasıl insanların yüzüne bakacağım. Nasıl toparlanacağım. Hadi iş buldum diyelim hemşireyim zaten KPSS’ye hazırlanır atanırım. Bir başıma çocukla.. sonra kim evlenir benimle? Kimse. Kimse. Oğlum babasız büyür. Darmadağın bir psikolojiyle çocuk büyütürüm. Nolur bu evliliği düzeltebilmem için bir şeyler söyleyin.
- +1 yıl
Peki.
Yanlış anlamıyor isem sen kocana AŞIKSIN.
Gerçek manada ondan ayrılmak istemiyorsun. Eşinden ayrılmayı istemediğin için onun, senin istediğin şekilde biri olmasını istiyor ve bunun gerçekleşmesini bekliyorsun. Bir daha evlenemeyeceğini düşündüren de başka birini sevmeyeceğim kaygın, çocuğum babasız mı büyüsün de eşine olan AŞKIN kaynaklı mazeretlerin.
Sadece yazdıklarımın farkında değilsin.
Sanırım tesettürlü bir bayanın, muhtemelen namazında, inançlı ve içinde Allah korkusu olan birisin.
Öyle mi?
Soran+1 yılEvet. Ben eşimle tanıştığım yıllarda hastanede çalışıyordum, tesettürüme çok dikkat eden namaz kılan umreye giden gencecik bir kızdım. Onunla tanıştığımda o da ilahiyat fakültesinde okuyordu ve güvendim çok nazik çok iyi biriydi. Evlenmeden önce bana çalışmanı istemiyorum ben sana bakarım dedi bende kabul ettim. Evlendikten sonra resmen bambaşka bir insana dönüştü. Ya da ben iyi tanıyamamışım bilmiyorum.
- +1 yıl
Şimdi şöyle söylemek istiyorum.
Yaşantımızda İslam kuralı diye insanların kendi doğruları, dogmaları empoze edilmiş durumda. Bizlerin yaşantısında nelerin doğru, nelerin yanlış olduğuna hep toplum karar veriyor. Bu kanunları, kuralları koyarken de BENCE demek yerine getirip DİNİ dayanak gösteriyorlar.
Senin şartlarında bir kadın ile yan yana gelip flörtleşmek güzel olur. İnanç nedeniyle cinsellik evlendiğiniz güne kadar neredeyse ulaşılamaz bir kavram olarak kalmıştır. Bu bir erkeğe çekici gelebilir.
Üstelik alımlı ve güzel bir bayan oladuğunu var sayarsak erkek için müthiş bir heyecan anlamına geliyorsun.
Sonra evlilik. Erkeğin kafasındaki bütün erişilmez konular bitti. Herşeye erişilnce gerçekler görülmeye başlıyor.
Hiç bir erkek yanında sürekli HELALLİK isteyen bir kadınla hayatını geçirmek istemez. Yatakta üzerinde bir örtü olmadan sevişmemeyi kural haline getirmiş bir kadınla eğlenceli bir hayat süremez.
Erkekler eğlenceli kadınları severler.
Dini kurallar, etik kurallar, öğretiler bir erkek ve bir kadını mutlu edecek bir çok şeyden mahrum kılar.
Bunun içindir ki erkekler eğlenceli kadınlara giderler. Kadınlar da sorgular " BENDE OLMAYAN NE BULDU? Veya ONUNKİ ALTIN KAPLAMA MI? " gibi cevabı olmayan sorular sorarlar.
Bence senin sandığın kadar uyumlu bir çift olamadınız.
Ruhunu serbest bırak.
Bildiğin bütün öğretiler den uzaklaş.
Ya da eşinden ayrılıp ailene git.
Sonrası kaderin.
Aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşamazsın.
Bir şeyleri değiştirmek için farklı bir şeyler yapmalısın.
Soran+1 yılÇok haklısınız. Dediklerinizin her bir kelimesinde.
Soran+1 yılBen eşime eşimden daha çok ilgi ve sevgi gösteriyorum. Şakalar yapıyorum oyunlar oynuyorum güzel şeyler söylüyorum güzel giyiniyorum kendime bakıyorum. Yani eğlenceli olmaktan kastınız nedir bilemiyorum ama 1 yaşında bir evladı olan annenin ne kadar eğlenceli ne kadar pozitif olmasını bekleyebilirsiniz. Hadi diyelim benden sıkıldı, ne çabuk? 3. yılımız ya. Hayır madem evlenmeyin o zaman. Daldan dala konun, bi biriyle eğlenin bi biriyle böyle saçmalık mı olur. Biz onları eğlendirelim onları tatmin edelim hoşuna gidelim onlar öküz gibi otursun. Nasıl bi hayat bu?
- +1 yıl
Şöyle söyleyeyim.
Ben eşimi çok seven biriyim. İnsanlar yakışıklılık veya güzellik her şey sanıyorlar. maalesef bunlar yeterli değil. Sevgi lazım, muhabbet lazım. Karşılıklı hoşgörü ve anlayış lazım.
Erkek ya da kadın ileri yaşlarında bu günkü bir çok önceliğini geride bıraktığında anlayabileceği ve kendini anlayan bir hayat arkadaşı, muhabbeti çekilir bir dost arayacak.
Kaç yaşına gelirsen gel muhabbet edebilir sin.
Bu sebeple muhabbet çok önemli. Sizde muhabbet ne durumda bilmiyorum ama o ya da bu sebeple bitmiş gibi.
Mesela evli bir çok çift seks yaşantısını okul çocuğunun ders saatleri gibi nizami duruma getirmiş. Şu gün seks, şu gün yok.
Halbuki seks eşler arasındaki en önemli iletişim enstrümanlerından biri. Seks yaşantımız bozulduğunda işler sarpa sarabiliyor.
Bir kadın dışarıda ne kadar hanım hanımcık olsada yatağında vahşi bir kaplan olmalı.
Kaygıları, korkuları ve sınırları olmamalı.
Sizin yaşantınızı sen değerlendir.
Eğer birden fazla yerde sorun olduğunu düşünüyorsan bence yol yakınken bırakmayı deneyebilirsin. ya da kendinde bir şeyleri daha değiştirmeyi.
Tercih senin, hayat senin. En doğru kararı sen vereceksin.
Bizler sadece uzaktan analiz yapmaya çabalıyoruz
Biir kusur ettiysem affola
Soran+1 yılDediklerinizi düşüneceğim. Teşekkürler.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılKızım üç yıl iyi dayanmışsın kaç kurtar kendini bu sosyopattan
10 Yorumla
+1 yılAdina uzuldum. Arkadaslarinla gorusmelisin bu konu hakkinda. Eger esin duzelmeyecek bir tipse zararin neresinden donersen kardir. Hayat o kadar uzun degil.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 8,9b cevap paylaştı. geçimini sağlayacak birikimin iş tecrüben veya bir ailen varsa ayrılmalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Bı çok kadın bu yüzden evliliği kabuleniyi
+1 yılUlan kavgalısın neden çocuk yaparsın anlamam madem kavga ediyorsunuz ayrılın bitsin gitsin arada çocuklar heba oluyor
00 Yorumla
+1 yılBosanmalisin bir evlilikte kavga tartisma varsa bebegi de etkiler
09 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmak kolay mı. Bu kadar erken yaşta.. kabus gibi geliyor çok korkuyorum artık o kadar psikolojim bozuldu ki.
- +1 yıl
Ailen desteklemiyor mu
Soran+1 yılAilem benim arkamda. Her zaman her zaman arkamdalar. Çünkü bana nasıl davrandığını görüyorlar. Kaç kere geldiler, kaç kere aileler girdi araya sayısı yok. Olmuyor işte olmuyor. Eşim bana hep suçlu muamelesi yapıyor.
- +1 yıl
Ozaman en guzeli dogru olani ayrilmak tabi zor biliyorum bir kadin icin annemden biliyorum ama dogru olan bu guclu olmalisin
Soran+1 yılPeki anneniz ne zaman boşandı, bir daha evlilik yaptı mı
- +1 yıl
Biz ufaz diye 3 cocuk vardi cekti yilardir buyuduk ve ayrildi ben dedim zaten
- +1 yıl
Huzur önemli bir aile de
Soran+1 yılAnladım. Allah yardımcınız olsun. Umarım bizim için de en hayırlısı olur.
- +1 yıl
Amin
+1 yılBoşan bence kendine yeni bir hayat kurarsın.
10 Yorumla
+1 yılValla çok kötü bir durum. Ama bence konuş. Olmazsa boşan
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 10b cevap paylaştı. böyle birinden çocuk yapmamalıydın
10 YorumlaAyrıl o zaman
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol
bosan ilerisi cidden sıkıntı oluyor
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım ilerisi böyle devam etmez de düzeliriz. Duam bu..
+1 yılBoşanmalısın
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım buna mecbur kalmadan her şey yoluna girer..
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılSakin ol durumu anlat ailene
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem artık bıktı. Kesin olarak bir daha beni evden kovarsa ya da onları arayıp gelin alın kızınızı derse, gelir alırız seni bir daha da yüzünüzü ona göstermeyiz diyorlar.
- +1 yıl
O zaman şöyle yap ara daha sonra illaki görüşmek ister o zaman eğer sınır hastası gibi birşeyse adam yâda evliliği kabullenememisse bir psikolog ya da psiyatriste götür
Soran+1 yılAma bana dün, eğer bu evden çıkıp gidersen seni boşarım dedi. Yani ben ailemin yanına gitsem bir süreliğine, yaşanılanlar pişmanlık duyup beni arayıp gel demeyeceğini biliyorum. Öyle kafada insanlar. Yani evlendim evleneli onsuz ailemin yanına bir kez bile gitmedim siz düşünün.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılBaşka çaren yok gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmesleğin varmış neden korkuyorsun ki
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiye kadar boşanmadığın kabahat
00 Yorumla
+1 yılNeden yapıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok basit şeylerden ötürü öfke patlamaları yaşıyor.
+1 yılBi çaresi var aslında
03 Yorumla- +1 yıl
Bir bardak suya 7 defa ( Yâ Hafizu) ismi şerifini okuyup nefese ederek o kişinin içmesini sağlarsa bu kişinin huyunun değiştiğinin farkına varacaksınız.
(258) Defa “Ya Rahim celle celalühü” İsm-i şerifini huyunun ve ahlakının düzelmesini istediğiniz kişiye niyet ederek her gün okursanız, en kısa zamanda huyunun ve ahlakının düzeldiğini göreceksiniz.
Soran+1 yılÇok dua ediyorum ama sakinleşmiyor.
- +1 yıl
Bu dediklerimi yapın hanfendi
+1 yılbosanmalisin
00 YorumlaE boşan
00 Yorumla
+1 yılBendede aynı ya bı oğlum da var
00 Yorumla
+1 yılSevgi var mı veya sogudun mh
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Boşanın.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSorunlar nedir
10 Yorumla - Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > 3 yıllık evliyim fakat sürekli kavga ediyoruz, boşanmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler