Üst kata taşınan genç çiftin kadını çok fena sürekli bir şeyler sirkeliyor, temiz çamaşırlarını pisletiyor çok saygısız biri, laf söyleyince şarlıyor... eşi sessiz sakin biri, geçenlerde tartışmamıza ilk defa dahil oldu çünkü yolda birlikteleşerken ben lafa girdim. Tamam hanımefendi bu sorunu çözerim dedi... ben o gece dışarıdayım. Ertesi sabah kız süklüm püklüm geldi üstüne halı silkelediği çamaşırları kendisinin yıkayacağını söyledi. Hatta önceden verdiği sıkıntılara karşılık evimi de bir kez temizleyeceğini söyledi. Ben de verdim çamaşırları. Sonra diğer komşylardan öğrendim ki kocası gece bunu evire çevire dövmüş. Ben sana bir daha komşularla sorun istemiyorum bu kaçıncı, bir daha laf getirirsen kayışla döverim diye diye dövmüş...
Kendimi kötü hissediyorum... evimi temizlemeye geldiğinde ne yapacağım ne diyeceğim bilemiyorum.
Kendimi kötü hissediyorum... evimi temizlemeye geldiğinde ne yapacağım ne diyeceğim bilemiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Napacaktın senin bir kabahatinden yok... kızın dilinden kocası anlıyormuş demek ki
Savciliga gittigin zaman cezasi var
Ben nasıl şikayetçi olayım ki şahit bile olmadım...
Yani bekle bidaha yapmazsa sorun cikarma, evini temizlemeyede sakın alma rica ediyorum. Haberlerde neler izliyoruz daha tanimiyorsun bile
kız özür diledi bir daha yapmayacağını söyledi... ben de kocası ikna etmiş zannettim... meğer sopayla ikna etmiş bir daha geçimsizlik yapmaması saygısızlık etmemesi için...
maalesef bazi insanlarin hayati cok zor ama aile meselesine karisamam birkere karistik gece yolda karisini doven adami patakladik kadin birakin kocami istedigini yapar diyince kalakaldik o yuzden birsey diyemem ama tanimadigin insani evine alma ne olursa olsun. He al kahveni cayini ic o ayri ama temizlik vs şupheyle yaklas
Adam geçmişte verdiğin rahatsızlıklara karşılık gidip temizlik yapacaksın demiş... şimdi evi temizlemeye gelmezse bir daha sopalamasın... bir kere benim şikayetimle kızı bağırta bağırta dövmüş
Şu an bu meshuliyetin altina giremem fakat ayni seyi ben yasamis olsam almam doversede seslerden dolayi polisi ararim. Artik boyle durumlarin ustune devlet cok dusuyor
bir komşumuz da diyor ki sana aylardır etmediği şeyi bırakmadı, sana resmen kan kusturdu; kocası da demek onun dilinden anlıyor; neden tedirgin oluyorsun ki adam adaleti sağlamış diyor... bu bakış açcına ne diyorsunuz
Hanimefendi ne erkek ne kadin kimse dayak haketmiyor ozellikle kadinlar bizlere Allahin emanetidir, en basta bunu boyle dusunmek gerekir. Bu dunyada bitmiyor asil obur tarafda basliyo
Allahın maneti filan dediğinde işin rengi tersine dönüyor... emanet edilen her kimse o zaman o kişinin kontrolü altında kalır ister istemez
"Ey insanlar! Kadınların haklarına riayet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz! Onlar hakkında Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah emâneti olarak aldınız; onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz!" (Müslüm, Hac,147)
evet ama itaat etmezse dövebilirsin de diyor
eğer emanet ise onun üzerinde otorite kurma hakkın olması çok doğal... sen birine emanetsen onun sözünü dinlemek zorundasın demektir... hem sana emanet olacak hem de senin sözünü dinlememe hakkına sahip olacak...
mesela eğer bu hatun kocasına emanet ise, mesela benle tartıştığında benim yanımdaki bir sert cisimle veya kesici delici aletle ona zarar verme ihtimalimi de göz önünde bulundurmak ve bu rski de minimuma indirmek zorunda değil mi? yani emanetse böyle bir ihtimal gerçekleştiğinde de emaneti gereğince korumuş sayılmayacaktır...
o zaman da ben böyle bir şey yapmayım diye benimle iyi geçinmeye zorlayabilir... güzellikten anlamazsa da sert yöntemler kullanabilir...
mantık olarak
Siz Şu an komsunuzun olayindan cikip benimle tartismaya gordiniz ya vicdansiz ya trolsunuz Allahinizdan bulun.
yok siz emanet deyince önceden söylediklerinizle çelişkili buldum
Sorun çözülmüş işte daha ne?
Başıma bir şey gelmeyecekse eline sağlık kocasının