Günümüz Türkiye'sindeki kadınların en çok neye ihtiyacı var? Para, özgürlük, güven, huzur, sosyal eşitlik vb. Veya ihtiyacı var mı?
Bence paraya ihtiyaçları var. Dolayısıyla çalışmaya. Hem ekonomik geçim derdi kalmayacağı için rahat boşanabilir hem de erkekleri nafakadan kurtarmış olurlar. :D
Türkiye'deki kadınlar serseri kırolar yerine eğitimli, kültürlü, ne istediğini bilen ve kadına değer veren erkekleri adam yerine koysalar sorunlarının yüzde 99'u çözülür. (ekonomi, adalet vb bunları saymıyorum cunku erkekler de en azından kadınlar kadar muzdarip bu sorunlardan).
Biraz düşününce en temelde sosyal eşitliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sosyal eşitlikle kendimi özgür ve güvende hissedebilirim. Aynı zamanda bu eşitlik sayesinde iş hayatında da birçok sorundan arınıp başarı elde edebilirim ve haliyle para, statü derdim de kalmaz.
Eşitlik özgürlük özgüven ama ilk önce akıllanmamız gerek üzgünüm ama birçok kadını aklı cidden başında değil bir çok şeyi o kadar çok yanlış anlıyorlar ki kendini bir eşyaymış gibi kullandırıyorlar ilk önce uyanık olmaya düşünmeye ihtiyaç var bence
Gerçekten anlayışlı erkeklere ihtiyaç var bence insan yerine koyan erkeklere ihtiyaç var iyi kötüyü doğruyu yanlışı ayırt edebilecek erkeklere ihtiyaç var şu anda kadınlar için
para paraya paraya... Kadınları servest bırakacaksın ne siddet ne de baska bir şey evlenmeyeceksin. Sonra ne isterlerse yapsın diyeceksiniz yine yol bulamazlar. bazi insanımsılar kadına şiddet uyguluyor ve bazı insan olduğunu düşünen kadın insanımsilar da erkege siddet uyguluyor. kadin şiddet uygulamaz demeyin. hasta bakıcı kadının 80 yaşındaki hastaya attigi dayagi unutmadik.
Bu saydıkların arasında bir ayrım yapamıyorum. Bence hepsine ihtiyacımız var. Hatta ben bu yazdıklarının sadece kadınlar değil erkeklerin de ihtiyacı olduğuna inanıyorum 😕
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadını erkeği yok insanların temel ihtiyacı sevgi saygı güvendir. Huzuru para getirmez. Sevgi getirir.
Rızkı veren Allah'tır. Karnını soğan ekmekle de doyurursun. Rabb'im kendisine el açıp isteyeni açta açıkta bırakmaz. Sevgi karın doyurmak için değildir, kalp doyurmak içindir. İnsanın yaşamak için ekmeğe olduğu kadar sevgiye de ihtiyacı vardır. Karın tokluğu yetmez insana, kalp tokluğu da gerekli. Rabb'im ne karnımızı ne kalbimizi aç bırakmasın. 😇
Rabb'im her şeyin iyisini, güzelini bilir. Her şeyi anlamak zorunda değiliz. Vardır bir hikmeti elbet. Farklı düşünmenin yanı sıra farklı inançlardayız seninle belli ki. Ne olursa olsun parayla huzur bulanı görmedim de sevgiyle mutlu olanı çok gördüm. Arayışımdan da hayatımdan da memnunum çok şükür. Ne zaman ki maddiyatın peşine düşmeyi bırakıp maneviyata değer vermeyi öğreniriz o zaman huzuru da buluruz.
Cinselliğe ve Tabuları yıkmaya ihtiyaçları var. Madem Avrupa Amerikavari giyinip süslenebiliyorlar ve entel gözüküyorlar, kafaları da aynı şekilde açık olsun. Ahlak önemli ama ahmaklık yanlıştır.
Kendi ayaklarının üstüne durmaya, aileden uzaklaşmaya, kendi parasıyla yiyip içmeye, evlenmeye zorlanmamaya, özellikle iğrenç erkeklerden uzak durmaya bu aileden de olabilir*
Fazlasıyla özeleştiri yapmaya ihtiyaçları var, yaptıklarının hiçbir tutarlı yanı yok çünkü, karşılıklı olarak tartışmaya girincede mantık dışı olduklarını bildikleri için canım öyle istedi sanane tarzı veya manipülasyonlar