Hayırlı Kandiller cemaati Müslimin🌸😀

Ne kandilde ne de bayramda kimseyi aramam. Normal zamanlarda da kimseyi aramam. Genel oalrak telefondan konuşmayı sevmiyorum. Annem bile aramasa 2 yıl aklıma gelmez arayıp hâl hatır sormak :D
İlk aramada ulaşamazlar genelde. Ben dönüş yaparım onlara. Galiba hayırsız evlat oluyorum :D
Anneannemi aradım konuştuk dedemi istedim dedem camiideymis diğer torunlar da hep anneannemi aramış dedem kendi arasında gücenmiş beni arayan yok hep seni arıyorlar diye camiiden gelince hemen aradım artık bı keyiflendi sağolsun 😂
Sevmediğim insanları aramam bir tık yakınlarımı ararım sadece.
Gecemiz mübarek olsun 🤲🏻
Teşekkür ederim senin de kandilin mübarek olsun.
Benim kandilimi kutlamaya arayan ya da mesaj aranlara bilmukabele deyip ben de kutluyorum. Ama annem babam da dahil kimseyi önce ben arayıp da kandilini kutlamam. Yıllardır böyle olduğu için zaten benim de pek kutlayanim kalmadı. Benim için gayet sıradan bir gün.
İnsanları buna alıştırmayınca kimse senden bir şey beklemiyor. Tabii zamanında herkesi ararsan sonra aramayınca niye aramadın acaba bana mı darıldı diye düşünüyor insanlar. Açıkçası bundan 10 yıl önce de umurumda değildi anca yüz yüze görürsem derim öyle şeyleri. Şimdi rahatım yani istersem ararım sadece. :)
Cevap
19Cevap
Ya benim akrabalık ilişkilerim çok yakındır yaa 😄 bizde herkesin yaş aralığı birbirine yakın olduğu için kuzenimin çocuğuyla anca denk düşüyoruz jdjcj özel gunlerde listeden başlarım ha bunu da sülalede bir ben yaparım
O bizde de var kuzenim annemle yaşıt sen hesap et sjsjsj
Valla tebrik ettim seni ben 30 yaşımdan sonra aramayı bıraktım.😀😀
Jdjdhd büyük amcam askerden geldiğinde kuçuk amcam kundakmiş falan. Simdi de alistilar aramayinca trip yiyorum falan
Sjsjsj
Aramıyorum. Aile whatsapp grubu var onu bile sessize almıştım 🤭🙈🙈
Kimseyi aramıyorum kandil diye ALLAH aklına gelen müslüman olduğunu bugün hatırlayan 364 gün insan bile olmayanlarin bugünü hatırlayıp müslüman kimliğine bürünmesi samimi gelmiyor yarın kaldiklari yerden devam ederler
Benim akraba diye birşeyim yok Allaha yakın bana uzak olsunlar. Hastayken bile geçmiş olsun çok görenler ölünce mezarıma bile gelmesinler 1 yabancı 40 akrabaya bedel.
Herkese mesaj attım ben.
Kandiliniz mübarek olsun
İki kişiyi aradım beni büyüten çok sevdiğiklerim 🤗
Kimseyi aramadim öyle gunlerde aramaları da sevmiyorum samimi bulmuyorum..
İyi kandiller ☺️ Evet öyle bir durum var maalesef ama bazen aramıyorum unuttum diyorum 😅🤫
Hayırlı kandiller, herkesi değil, içimden gelenleri sadece…
Kimseyi aramam.. Kimsenin de benden bu yönde beklentisi yoktur..
Akrabalardan uzagim mis wpdekileride aramam mesaj atmam onlar atar yazmam
Hayır hiçbir zaman böyle bir zorunluluk hissetmedim aramadım diye kırılan da kırılabilir hiç sorun değil.
Zorunlu ve üzerimde baskıcı hiç bir şey yapmadım ki sırf kandil kutlamak adına yapmam..
Bence içinden gelmeyen hiç bir şey yapmamalı insan..
Hayır, aramak zorunda olduğum kimse yok. Kimseyi aramadım ve mesaj atmadım. Gelen mesajlara ise dönüş yapmadım.
Kaynennemi arayım dedim sonra vazgeçtim fjffj.
Şimdi diyecek kandildemi aklına düştük fjfkfk
Hiç gerilime ihtiyaç yok, bayramda ararım 😂
Kandil olduğunu şimdi öğrendim
Aboooov halamı aramayı unuttum 🙈
Ramazan için ararım artıkın 😂
Akrabalarimi sevmiyorum hicbir sebep onlari aratamaz
Zorunluluk hissederek kimseyi aramam ne konuda olursa olsun
Kimseyi aramadım. Zaten gün içinde telefonla konuşmaktan nöronlarım yanıyor gerek yok.
Kimseyi aramıyorum. En son liseye giderken falan toplu mesaj atıp kutluyor olabilirim.
Zorunda hissetmem hiç bir zaman kimseyi aramam öyle hissedersem jsjsj
Ailemi bile aramadım.
Hayırlı kandiller.
Hayır aramadım kimseyi.
Sevdiklerimi arıyorum ya da mesaj atıyorum
Sadece bayramlarda ararım
Şükür ki hepsini önceden engellemiştim.
Babaannem dışında kimseyi aramadım aramamda
Hayır tabii ki de yok istemiyorsam aramam
Hayır yok kimsenin kandilini kutlamıyorum
Kimsenin kandilini kutlamıyorum akrabalarimin hele hiç
hayır akraba aramıyorum