www.yenicaggazetesi.com.tr/...oda-oldu-31978yy.htm
Türk Bayrağını yakan Şırnak'taki Kürtler için ne düşünüyorsunuz?
www.yenicaggazetesi.com.tr/...oda-oldu-31978yy.htm
bir kürt olarak bir türkle kardeş olduğumu düşünmüyorum. bu güne kadar kimseyle bir alıp veremediğim olmadı. kürt insanıylada türk insanıylada çalıştım. hiç birinin bir zararını görmedim. türk insanı kürt deyince karşısında insan dışı bir varlık görmüş gibi oluyor. sırf bu yüzden türk insanına itibar etmiyorum. nefret ediyorum filan demiyorum. sadece sırf kaba düşünceleri yüzünden sevmiyorum. bugüne kadar bir polise taş atmadım. siyasi düşünceler yüzünden kimseyi kırmadım. bayrak yakan düşüncesiz insanları kınıyorum. benim düşüncem şudurki bir ülkenin bir yurdun bayrağına asla hakaret edilmemeli. o bayrak o ülkenin namusudur. kürt olsada o bayrağın altında yaşıyor ve o bayrak altında ölüyor. insan namusunu yakmaz. çok ayıp bir durum. kürt olmakta tutumum var. benim köyüm yakıldı. evim yakıldı. babamı önümde dövdüler. amcamı önümde öldürdüler. . ben bunun hesabını ancak sorarım. kürdistan saçmalığına katılmam. öldürülen amcamın. yakılan evimin dövülen babamın hakkını ararım. sırf kürtlerden hoşlanmıyor diye öldürmek isteyenler var. peki bun insanları suçu ne. kandırılmakmı... ben kürtlerin kandırıldığını düşünüyorum. onların acılarını kullanarak öfkelendiriliyorlar. sonra propogandaya sürüklüyorlar... son olarak özet geçeceğim. türk bayrağına saygım var. o bayrakta dedelerimin kanı var. mezarları çanakkalede anıtta duruyor. ben dedelerimin kanıyla bulanmış bir bayrağı yaktırmam.. bayrak yakan akılsızlar yüzünden halkıma laf getirtmem
sene 1998 dıyarbakır licede askerim, mıtıng duzenlenıyor ve lıcenın yarısından cogu katılıyor!! lice pkk nın kuruldugu yer ve belkıde en cok sempatızanının uyesınının bulundugu yer.. tıpış tıpış yuruyuse gecıyorlar kahrolsun pkk kahrolsun apo dıye bagırarak:)) nereden nereyeeee... bızı bu hale sokan devlet buyuklerımız! acaba sehıtlerımıze ne hesap verecek nasıl bakacak ahıret gunu suratlarına? nasıl hellalık ısteyecek cok merak edıyorum.. kahrolsun pkk kahrolsun apo kahrolsun her kımkı onlara yalakalık ve yataklık yapıyorsa, serefı namusu ve az bır yuregı olan gelır benım kapımda yapar bu işi!!!
yeni turkiyenız bu işte gerızekalılar!!!
Allah belalarını versin şerefsizler ya hangi sıfatla bizim ülkemizin şanlı bayrağını yakabiliyolar bunlar nerenin iti oluyo Allah bunları bildiği gibi yapsın kesinlikle genelleme yapmıyorum ama sadece bunlara baktıkça içim acıyor yazın..
Maalesef.
Şimdi Sayın Portakal ı dinliyoruz.
Cevap
36Cevap
İnsan cahil olunca bu gibi salaklıklar yapabiliyor. Yaşadığı vatanın kıymetini bilmeyen ibneler. Suriye, Irak gibi olmadıkları için rahatlık götlerine batıyor. Bunlara devlet versen 2. sene Amerika gelip çöreklenecek ve sömürecek ama okuma yazma bilseler okuyup gerçeği anlayacaklar ama onlar da o kabiliyet nerede amk. İşleri güçleri kavga gürültü ve pislik. He iyi kürtler var mı var ama çok az bir azınlık onlar da ülkesini sever zaten. Benim için bir kürt var bir de terörist bu ibneler kürt bile değil teröristleşmişler devlet istiyoruz ayağına insanlıktan çıkmış caniler bunlar. Anca bu tür videolar çekip koysunlar geri zekalılar.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!
kürdün iyisi de var sözü kesinlikle yalan mutlaka içinde şerefsizlik yatar bunların
Kıtır kıtır kesicen bunları parçalıcaksın her parçasınıda 81 ayrı ile dağıtıcaksın
Hak ediyorlar.
O bayrağı yakıyor ama bu ulkenin okuluna gidiyor, bu ülkenin havasını soluyor, bu ülkenin toprağında yetişen sebzelerini meyvelerini tüketiyor ve en önemlisi nüfus cüzdanında TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI yazıyor. Bunu düşünebilen bu insanlar kendilerine nasıl yediriyorlar bunu acaba ama işlerine gelmiyor işte. Böylelerine küfür edip günaha girmeye değmez.
Askerliğimi Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapmıştım. Gerçekten medyaya görünen görünmeyen o kadar çok olay yaşandı ki.. Bizim nizamiyemizdeki bayrağımızı indirmeye çalıştılar ve nöbetteki bir asker de kişiye değil sadece havaya uyarı ateşi açtığı için ceza aldı gerisini siz düşünün..
Bunların yaptıkları nankörlük. Nerdeyse kürtlerin %80inin içinde bir hayali ülke aşkı var. Bu yüzden haklarında iyi şeyler söyleyemem. Ceza olmadığı sürece bu durumlar bitmez.
Bende senin gibi düşünüyorum.
Cezalandırılmalılar.
Ne vatandaşlığı Allah aşkına, hepsi asalak bunların, özerk bölgelerine defolup gitseler de kendi pisliklerinde geberip gitseler. Leşleri bile ülkemde kalsın istemem.
Irkçılık yapmam ama bölücü olmasalar bile sürekli burada dışladıklarini söyleyen kürtler baksın bu haberi bir buna ne diyecekler acaba yaparlar yaparlar fasist derler ırkçı derler dislaniyoruz derlermiş hangi ülke tutar böyle teroristleri ülkelerinde? Birazda böyle düşünsünler
Öz eleştiri yapan Kürd'e rastlamadım ben.
o* cocuklari net olarak. Anası dogurmamiş siçmiź bu piçleri
Aha bu mallar yüzünden Türk kürt kardeşliği bitti. şeref yoksunu pislikler. anca doğurup doğurup sokağa atmak bu oluyor işte.
küfür etmeyeydin iyidi
Aynen
Soysuz itler gözümün önünde geberseler zerre kadar üzülmem
Bende üzülmem gerçekten, beter olsunlar.
en iyi kürt ölü kürttür soysuzlarin kicini kaldirdi hükemetteki devsirmeler
Boşuna demiyorlar. En iyi kart kurt, ... kart, kurt diye. Böylesine pkkli p. çlerin g. tüne yağli kazik sok acan. Nefret ediyorum p. çlerin hepsinden
Bence ceza olarak bayrağın diregi g. tlerine sokulmali çıkarmaki. Sokup sokup çıkarmali. En sonunda diregi yerine dikip üstüne oturtmali
duyduğun duymadığın tüm küfürleri ediyorum onlara !!! it ürür kervan yürür.. ezan dinmeyecek bayrak inmeyecek ;)
Direğini gtlerine soksunlar.
o* çocukları ya bu ülkenin bayrağını beğenmiyorsan siktirolup gidicen olum
Evet öyle olmalı.
Ya her kürt böyle değil diyorum ama böyle serefsizleri görünce burada barinmalarini istemiyorum.
Biz de öyle diyoruz ama hiç Kürt'lerden bir tepki var mı?
Yok.
Demek ki biz yanlış düşünüyoruz.
Bu videodakiler için kim tüm kürtlere sövüyorsa hepsini ben sikim... Götünüz yiyorsa gelin bana sövün * bu vatan sadece Türklerin değil bu vatanı sadece Türkler kazanmadı... Atatürk emretti kürler, Türkler, lazlar, aleviler, Araplar vs vs hepsi kardeş oldu ama hala özünüzü unutup hepimizin aynı kitaba aynı peygambere aynı Allah'a inandığını ve aynı anne babadan geldiğimizi unutuyorsunuz..
Bu vatan sadece Türklerin ve Türk Vatandaşlığını benimseyenlerindir.
Tarihte devlet kuramamış hiç kimse Anadoluyu sahiplenemez.
Varsa böyle bir şey hepsi cezalandırılmalı, vatandaşlıktan atılmalı, silah çekenler idam edilmelidir.
İşinize gelmedi mi ırkçı oluyouruz.
Devlet bizim, vatan bizim, sizlerde Türk kimliği içinde Türklerin hakkına sahip olanlarsınız.
Söylediğin bu vatan sadece Türklerin değil demek de hainliktir.
Tarihte devletiniz mi vardı?
Devletinizi mi yıktık biz de zorunuza gidiyor bu topraklar sadece Türklerin değil diyerek?
Bizansı bu topraklardan silen Türkler, kaymağına konmak isteyen sizler ne ayak?
Yaşın benden büyük bu yüzden ağabey diyorum... Ama çok mantıklı ama vicdansız düşünüyorsun eğer bir Türk bunları derse biz kürtler laf söyleyince olay çıkarınca zorunuza gitmesin eğer deseler ki Türk Kürt kardeştir ki benim çevrem öyle o zaman hiç bir kavga da çıkmaz kanda dökülmez..
Vicdansız olan ne?
Bilmem otur düşün? Benden bu kadar fazla diyaloga girmek istemiyorum... Kib hayatında başarılar dilerim ve umarım benim gibi bir kürtlr tanışırsın ve o kadar pişman olacaksın ki söylediklerin ve düşündüklerin için...
Ortada vicdansızlık yok vatan savunması var.
Kürtlere karşı Kürt fobisi neden var otur bir de sen düşün.
Mevlana'nın bir sözü vardır bilmem bilir misin?
Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına...
İyi geceler diliyorum..
Hepsinin allah belasını versin.. Nankör şerefsizler..
türkün nasıl faşisti varsa kürdünde ırkçısı var ama hepsinide ırkçı görmek yanlış belki bazıları ırkçılığa maruz kaldıkları için içleri öfke dolmuş olabilir
Türk Bayrağı yakıyor.
Cezalandırılmalılar.
Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür bu ülkede.
Saygı duymayıp , yakanlar cezalandırılmalı, vatandaşlıktan atılmalı.
bence insan yakanlara değil onları bu bayrak yakmaya itenler suçludur bak her türk için değil ırkçı olanları için diyuyorum sürekli kürtlere küfrediyorlar bayrağı kürtlere karşı kullanıyorlar kızıyorsun niye kürde karşı kullanıyorsun ingilize yunana karşı karşı kullan kurtuluş savaşında türk kürt birlikte savaşmadımı niye kürde karşı kullanıyorsun tepki buna demekki bizi bayrağın dışına itiyorsunuz niye
Kurtuluş Savaşında Kürtler Türk'leri arkadan vurdu.
Cumhuriyet'te isyanlar çıkardılar.
Osmanlı'da isyanlar çıkardılar.
Neden Kürt'lere tepki varda Laz'a, Çerkez'e, Arap'a vs yok?
Sorun kimde?
ben ilk kürt isyanının ne zaman çıktığını biliyorum bana burada burada tüm kürt isyanların isim isim tarih tarih yazdırma osmanlıda asla kürtler isyan etmedi cumhuriyet kurulunca isayan oldu o isyanlarda kurtuluş savaşından sonra oldu diğer ırklar asimilasyona bayon eğdi kürtler ırklarını asla inkar etmedikleri için zulme maruz kaldı
1800'lü yıllardan beri isyan eden Kürt değil de kimdi ya?
Kürt Sorunu, bugün ortaya çıkmış değil, modern anlamda yüz yıllık bir meseledir. Osmanlı'nın çöküş yıllarında devletin uçmakta olan çatısını kurtarmak için önce Pan-Osmanlıcılık, ardından Pan-İslamcılık politikaları uygulanmış, Cumhuriyet öncesi dönemde ise İttihat Terakki Pan-Türkçülük (ve/veya Turancılık) politikalarını devreye sokmuştur. Bütün farklılıkları teke indirgemeye çalışan bu zihniyet, Osmanlı'nın çöküşünü engellemediği gibi Cumhuriyet'e de sorunlu bir miras bırakmıştır. Bu miras mucibince uzunca bir dönem Kürtler Türkleştirilmeye, Aleviler Sünnileştirilmeye, Sünniler ise laiklik bir sopa gibi kullanılarak terbiye edilmeye çalışılırken, gayrimüslimler de sürülerek bir Türk-Müslüman burjuvazi yaratılmaya çalışılmıştır.
Milli Mücadele döneminde Kürtler hem kendi mevzilerinde (Maraş'ta, Urfa'da, Antep'te) işgale karşı kahramanca direnmiş, hem de Çanakkale başta olmak üzere batıdaki savaş cephelerinde yer almışlardır. Bu süreçte Kürtlerin varlığı her daim dile getirilmiş, Büyük Millet Meclisi'nde kendi kimlikleri ile yer almış, kendilerine muhtariyet sözü verilmiş, bu durum birçok yetkilinin söyleminde ve resmi belgede yer almıştır. Savaş bitip de cumhuriyet kurulduktan sonra bu sözlerin hiçbiri yerine getirilmediği gibi, inkâr ve asimilasyon politikalarına başvurulmuştur. Bunun üzerine Kürtler isyan etmiştir. Şeyh Said ve Ağrı bu isyanlardan en önemlisidir. Bu iki isyan da bastırılmış, sıra Dersim'e gelmiştir. Dersimliler yapılan operasyona Seyyid Rıza'nın önderliğinde direnmişlerdir. Bu direniş de kanlı bir biçimde bastırıldıktan sonra 1960'lı yıllara kadar Kürtler sindirilerek Kürt Meselesi adeta derin dondurucuya konulmuştur.
İyi de sürekli Doğu ve Güneydoğu'da Osmanlıdan, Kurtuluş Savaşına, Cumhuriyet dönemine kadar onlarca isyanı kim çıkardı?
Cumhuriyet döneminde bastırılan isyan yaklaşık 50 yıl sonra nasıl yine aynı bölge de çıktı?
Kürt değil mi bunlar?
anlayacağın arkadaş osmanlıda kürtler isyan etmedi o verdiğin tarihte osmanlı çöküşteydi atatürk devreye gidi osmalıda kürtler özerkti kendi sancakları vardı niye osmanlıda isyan etsin ne zaman osmanlı çöküşe geçti atatürk hareketlenmesi oldu türkçülük baş gösterdi o zaman kürtler isyan etti
tr.wikipedia.org/.../Do%C4%9Fu_isyanlar%C4%B1_listesi
Burada genel olarak Doğu'da çıkan isyanlar vardır.
Çoğu 1800'lerde başlıyor.
Ayrıca Ruslar ile savaş sırasında taraf değiştirdikleri, 5bin atlı söz vermelerine karşılık 1 atlı bile gelmemeleri, Yavuz Sultan Selim'in bedduası, hadislerde geçen Zevra bölgesi halkı bir çokları ile değerlendirdiğin zaman ne karekterde oldukları ortadadır diye düşünüyorum.
Yani biz burada gerçekleri paylaştığımız için Kürtler böyle değil diyorsanız o zaman Kürtler Türk Bayrakları ile bir eylem yapsınlar da Türk Milletinin aklındaki Kürt fobi algısını yok etsinler.
Bu Kürtlerin elindedir.
1806-1808 tarihleri arasında süleymaniyede olan osmanlı dönemindeki kürt ayaklanmalarından biridir. o dönemde şehrin valisi "baban aşiretinden" babanzade ibrahim paşa`nın 1806daki ölümünden sonra osmanlı oraya aynı aşiretten olan babanzade halit paşayı vali tayin eder. akabinde ibrahim paşanın yeğeni (babanzade abdurrahman paşa) hakkının yendiğini düşünür ve isyanı başlatır aşiretlik bir sorun olmuş yani kürtlere zulmedilmiş kürtlük için ayaklanmış değil bir aşiret sorununu tüm kürtlere mal etmek yanlış ırkla alakalı sorun değil ırktan dolayı olmamış bu aşiretten bazılarının isyanı onu niye vali yaptın bunu niye vali yapmadın
1845 Bedirhan İsyanı?
3. adı üstünde zaza aşiretleri zazaki konuşanların azınlığı kendini kürt kabul etmez zazakiyide kürt lehçesi kabul etmez kendi ırklarının zaza dillerinde zazaki kabul eder ama büyük çoğunluğu kendini kürt kabul eder konuştukları zazakiyide kürt lehçesi kabul eder zazaki konuşup zazakiyi kürt lehçesi kabul edenler kendine zaza aşireti demez kürt aşireti der demekki zaza aşireti denmişse bunu kendini kürt kabul etmeyen zazalar yapmıştır kürdün üstüne atmayın
Milliyetçilik ve Ulus Devletin İnşası
Milliyetçilik düşüncesi genellikle Fransız Devrimi? yle başlatılır. Fransız Devrimi, bir burjuva devrimi olarak tarihe geçmiştir. Dolayısıyla milliyetçilik de bir burjuva ideolojisidir.
Fransız Devrimi? nin sloganı eşitlik, özgürlük ve kardeşliktir. Ne yazık ki devrimin getirdiği bu kavramlar milliyetçiliğin farklı şekillere bürünmesiyle milliyetçilik/ulusçuluk ideolojileri içinde anlamını yitirmiştir. Fransız Devriminde de bu kavramların ne kadar geçerli olduğu da ayrı bir tartışma konusudur.
Bu devrim milliyetçilik ideolojisiyle beraber modern dünyanın ve ulus-devletin vazgeçilmez iki temel kavramının da temelini atmıştır: Halk egemenliği ve Sekülerlik. Modern devlet, kendini bu ikisi üzerinden meşrulaştırır. Modern devlet artık bir kralın soyuna dayanmamaktadır ve iktidarda bazen kral bile olsa meşruiyetini halk egemenliğinden, ulusal egemenlikten alır
Bu kavramlar milliyetçiliğin kendini tanımlamasında/oluşturmasında çok etkili olmuştur. Bu kavramların beraberinde getirdikleriyle milliyetçilik, kendini tanımlarken dini geri plana atmıştır. İnsanlar önceden kimliklerini din üzerinden sağlarken aynı zamanda eşitsizliklerini de din üzerinden sabitleyebiliyordu. Oysaki milliyetçilikle beraber artık bunun yerine? ulus? geçti. Ulus devletlerin inşası ve bu bağlamda ortaya çıkan modernleşme hareketinin/aydınlanma felsefesinin Osmanlı İmparatorluğu ve İslam Dünyasında yarattığı kavram kargaşası ve kirliliğin yansımaları, bu yenidünya düzenini/yeni kavramları/yeni düşünceleri yani yabancılaşmaları doğurdu.
Milliyetçiliğin modern dünyaya sunduğu ulus devlet fikri bu bağlamda Batı Avrupa? dan başlayarak bütün dünyayı etkisine aldı.
Balkanlar ve nihayetinde Osmanlı İmparatorluğu? nu etkisi altına aldı. Bu yayılmadan nasibini alan, farklı milletleri içinde barındıran Osmanlı tebaası da parçalanarak T. C. başta olmakla beraber kendi ulus-devletlerini kurdu. Lakin tek halk bundan müstesnaydı: Kürtler?
Osmanlı İmparatorluğu? nda Tanzimat Fermanının ilan edilmesinden sonra devletin merkezileşme isteği ile Cumhuriyet döneminin temsil ettiği kopuş, sorunun belli başlı başlangıç noktalarını teşkil eder. Bu da çok dinli, çok etnik gruplu, çok kültürlü Osmanlı toplum modelinden tek boyutlu ulus devlete adım atılması ile bugünki sorunları doğurdu. Ulus devlet, ümmetin birliğini parçalamış, tarih boyunca bir arada, yan yana ve barış içinde yaşayan ümmeti milletlere bölmüştür. Özünü teşkil eden niteliği dolayısıyla ulus devlet, etnik temelde üniter ve totaliter olmak zorunndadır
Bu ise başka etnik toplumların varlığını yok saymayı ve diğer etnik gruplar içinde asimilasyonu gerektirir. Böyle bir proje haliyle baskıcı ve totaliter olacaktır. Devlet-milliyetçilik ilişkisi bu nedenle son derece önemlidir çünkü devlet, bütün hâkimiyetini milliyetçilik üzerinden meşrulaştıracak bir zemin bulur.
Türkiye? de ulus devletleşme süreci tek ulus yaratma projesini de zorunlu hale getirmiştir. Bu nedenle Kürtler ulus devletin baskıcı ve totaliter politikalarına yıllarca maruz kalmışlardır. Böyle bir ortamda kaçınılmaz olarak inkâr politikaları sürekli artış göstermiştir. Dinin geri planda kaldığı bu dönemde uygulanan politikalar önceden beri din ve kültür ortaklığı üzerinden bir arada yaşayan insanların ayrışmasına neden olmuştur. Bu yabancılaştırma politikalarına maruz kalan halklardan biri olan Kürtler kısa sürede mevcut sisteme karşı bir hak ve adalet mücadelesi başlatmıştır.
Tarihte Kürtler devlet kurmuşta biz mi devlet verelim onlara?
Devletlerini yıkıp, yok ettikte devlet mi kuralım?
Savaşmışız, almışız Kürtlerin bu topraklarda hakkı mı var?
Bizans ile komşuysanız, Bizansla yaptığınız anlaşmalar veya ticarete dair bir tane tarihi belge getirin? Hep boş konuşuyorsunuz.
Şunu diyen sen değil misin: "türkler anadoluda yokken kürtler anadoludaydı bizansın içinde dahi kürtler vardı"
Sen Bizansın içinde yaşadığını idda ettiğin dönemde, Bizans ordusunda paralı asker olarak Peçenek Türkleri vardı. Anadolu'nun fethi, Bizans Ordusundaki Peçenek Türklerinin taraf değiştirip diğer Oguz Türklerine katılması ile oldu. Sen başka yerinle mi okuyorsun tarihi.
Ayrıca siz Anadolu'da falan değildiniz. Süleymaniye'deydiniz. Sizi Anadolu'ya, Zagros Dağları'nın batısına Yavuz Sultan Selim yerleştirdi.
Evliya Çelebi'nin seyahatnamesine göre (Haziran 2013’te UNESCO Dünya Belleği Listesine dahil edilmiş 100 temel eserden biridir.), 17. yüzyıla kadar doğu'da kürt diye bir şey yok. güney doğu'da 12 farklı lehçe ile türkçe konuşulduğu yazıyor bu kitapta. yine evliya çelebi'ye göre kürtler süleymaniyede (IRAK) o zamanlar. doğu'da biz varız.
Konuyu değiştirme! Niye 90'lara kaçtın? 90'ları mı konuştun sen az önce?
Bizans'ta yaşıyordum diyorsun, belge getir belge!
"Türklerden önce Anadolu'daydık." demenden anladım ben zaten elindeki kaynakların ne kadar sağlam (!) olduğunu. Kitabın adından da belli zaten bilimsel (!) bir kitap olduğu.
başbakan demedimi seyit rızayı zulüm yapıldı evet seyit rızanın bir suçu yok denildi gizli belgeleri sundu ama okul kitaplarındaki tarihte nasıl anlatılıyor seyit rıza cani gibi anlatılıyor madem doğruydu o gizli belgeler saklandı bir kısmını başbakan kendisi anlattı gizli belgelerle
Çok mu haklı görüyorsun kendini Dersim konusunda, Dersim'e mi kaçtın şimdi de?
1927'de Tunceli'de Kürtler ile Ermeniler arasında "Taşnak Hoybun Anlaşması" yapılıyor. Anadolu'nun Türklerden alınıp Kürt ve Ermeniler arasında paylaştırılması için. Bedirhan Aşireti'nden Celaded Bedirxan da bu anlaşmayı imzalayanlardan.
Ama buna rağmen...
1. Dersim Harekatı'nın (1937) Atatürk Cumhur Başkanı, İsmet İnönü (Kürt) Başbakan... 265 kişi ölmüş... ama 2. Dersim harekatı'nda M. Kemal'in komada olduğu, ve Başbakan Celal Bayar'ın (Mason) yapıp yönettiği söylenir. Haberin var mıydı?
Peki Aynı Celal Bayar'ın, Demokrat Parti döneminde, Fatin Rüştü Zorlu'ya, gene bir Kürt meselesinde "Katliam yapalım?" dediğini ve F. R. Zorlu'nun reddettiğini biliyor muydun?
türk tarihçiler bunu anlatıyor diyorum bunu yaşamış yaşlı adamlar anlatıyor diyorum başbakan anlatıyor diyorum tarihleri yazarım çok uzuuuuuuun bir yazı olacak sanki anlatsamda inanacaksın sana bizzat yaşayanları karşına çıkarsamda inanmasın çünkü beyniniz öyle yıkanmışki canlı bizaat o dönemde çocuk olup kurşun yarası olanlarıda göstersem yaralarıda göstersem inanmasın sizler ateist gibisiniz
Yalan söylüyorsun. Tarihçi var, tarihçi var. Başbakan'a ne bakıyorsun sen. Onlar devlet adına konuşuyorlar. Ne oldu da devletçi oldun?
Bir bak bakalım ben dersim konusunda ne yazmışım yukarıya.. Ateist gibi olan kimmiş görürsün belki. bir daha oku.
Seyit Rıza: "Kadınlarınız gündüz kocalarınızın, gece askerin olacak." demiş. Bunu diyen adamı düşman saymayalım mı? Bir de senin şia ırkından biri "Bir Türk öldürmek 70 gavur öldürmeye denk sevaptır." demişti, kimdi o? Hatırladın mı?
Sen de onlardansın. Az önce belli ettin kendini.
"Seyit" Hz Muhammed'in kızının soyundan gelen demek. Soyu niye "kadından" sayıyorlar, yoksa Yahudi mi bunlar? Bilirsin Masonlar ile Yahudiler birbirlerini pek sevmezler. Celal Bayar'ın Tunceli'de yaptıklarını yahudiliğe mi yorumlayalım sence, ne dersin?
Yezidi, Ezidi, Nesturi, Keldani, Süryani alıp başını gidiyor...
"HaberTÜRK" adında bir Kürt televizyonu, "Kör Mehmed Paşa kesti bunları." diyor yani biz Türkleri suçluyor.
Arkasında bir de Bedirhanlar var...
Türk tarihine dönüp baksınlar bakalım Bedirhanoğulları kim?
Kör Mehmed Paşa kim?
Osmanlı'nın suçlarını Türklere yıkmak moda oldu!
1924'te Cumhuriyet'e isyan eden Nesturiler değil miydi!
İngilizlerle bir olup Hakkari'de Asur devleti kurmaya kalkmadılar mı!
1925'te Şemdinli'de taburumuza kim saldırdı, subaylarımızı kim şehit etti!
Kimdi Botan, Soran, Baban emirleri!
Meydanı boş buldunuz, Türk tarihine saldırıp duruyorsunuz!
Sizlere bu meydanı boş bırakanlar utansın!
Fazla konuşmayın mesele bitmiştir dananın kuyruğu kopacak...
İş " Hepsi PKK'lı değil ama yaa :'( "yı çoktan aştı!
odatv.com/n.php
Dananın kuyruğunun kopacağına bende inanıyorum.
Bana göstere göstere hangi siteyi göstermiş oda tv yi jitemci oda tv yi ergenekoncu oda tv yi darbeci oda tv yi o anlattı sende yedinmi hani bir söz vardır insanları kandırıldıklarına inandırmak çok zordur aslında sana kızmıyorum çünkü daha küçük yaştayken beyniniz böyle yıkandı 1. bana bir fotoğraf gösterdin madalyon taktı diye ben madalyonu takarken göremedim o fotoğrafta 2 akıl var mantık şeyit rıza size boyun eğmeyip isyan etti ruslaramı boyun eğer bakın seyit rızanın son sözlerine Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun varsayalım ki ruslarla işbirliği yaptı yaptığını araştırıyorsunda neden bunu böyle şeye sevketen nedir araştırmıyorsun siz kürtlerin dilinimi yasaklamadınız siz kürdüm demeyi yasakladınız siz türkleştirme çabalarına girmediniz ne yapsaydı bu durumda
İşinize gelmeyen ergenekoncu jitemci oluyor.
İhanet etmeselerdi, devlete isyan etmeselerdi.
Osmanlının yazılarında bile mevcut bu hainler.
Evet bütün köyler Kürt olmadıkları için yakıldı.
Hepsi sürülüdü, asıldı bir tane Kürt kalmadı ülkede.!!
Ahmet Kaya'ya çatal bıçak atılmasının sebebi Kürt olduğu için mi yoksa orada artist artist konuşması posta koyması için miydi?
Tipik bir haindi o da " arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım " diyecek kadar. !!
Sevdiğim kardeşlerimde var ama çoğu da böyle kansız. Bu terör yandaşları olan o. ç. larının alayını zikiceksin.
kesinlikle yanlış bir davranış bunların böyle hal ve hareketleri türkiyede ise bazı türklerin kesinlikle çözüm istememeleri bunlara neden oluyo yani her iki tarafta haksız ama o bayrağı yakmak çok edepsizce
Kürt işte illa açıklamasını mı yapalım o RUS bu ÇOCUĞU yani.
O bayrağı öpüp alnina koydurduktan sonra ayni sekilde üstüne benzin döküp yakican bunu
Kurtleri düşünmek dahi istemiyorum.
o bayragı yakanların Allah belasını versin ama bunu kürtlere mal etmek yanlış. bunlar sadece bir grup it sürüsü.
Kürtçe konuşuyorlar.
kürtçe konuşabilirler. ama şuda var bu bayrak için can vericek nice kürtlerde var ülkemizde ve vaktinde vermişlerde bir çok savaşımızda. bunlar kürt değil it sürüsü. ırkı dini kökeni önemli değil.
Bu konularda hiç Kürtlerden topluca eylem göremiyoruz maalesef.
Sözde ülkede 15 milyon Kürt yaşıyor.
kürtlerden niye topluca eylem görcen dostum onlarda senin gibi türk ulusunda yaşıyor senin benim gibi insanlar farklı bir birlik değiller ki bişi yapsınlar. adamlar bişi yapsalar seni devletin götürdügü gibi onuda götürür. pkklılar bayrak açıyor bişi yok türk bayragı açıldı mı devlet yaka paça götürüyor.
Her fırsatta Bdp ağızlarına aldığı Kürt halkı lafını kullanıyor, mitingler düzenliyorsa tepkilerini koymalılar.
ne bekliyorsun arkadaşım bende bunu anlamadım kürt milletini temsil eden ayrı bişi yok ki. seçilmişler temsil ediyor kürt halkınıda çerkezinide lazınıda v. s.
Bdp temsil etmiyor mu?
bdp pkkyı temsil ediyor kürtleri değil ki
Madem pkkyı destekliyorsa, Doğu ve Güneydoğu da birinci parti olarak çıkıyorsa biz bunlar hakkında Kürtler dediğimiz zaman neden sorun oluyor?
Kürt siyaseti yapıyorlarsa biz de Kürtler diyoruz işte.
kürtler dediğinde bunlara kızan bunlar bizi temsil etmiyor diyenleri de icine katıyorsun çünkü. ben lisede iken bir çok kürt vardı arkadasım ve hepside küfredersin hepsinin alayını sikim onların diye. şu an vatani görevini yapan bir çok kürt kardeşimiz var. ve bu vatan için onlarla çatışıp ölende birçok kürt vatandasımız var.
Askerde terör örgütü sloganları atıp , halay çeken Kürtleri de gördük.
iyide işte hepsini bir tutamazsın işte.
Görünen köyde kılavuz istemez be kardeş.
ha bak şunu diyebilirsin biri kullandıydı bu uygun bence pkk kürtleri
Bence Kürtler Türk'üm diyerek Türk kimliğin kabul etsinler.
Sorun falan kalmaz ortada.
Kürtler genel olarak pkk'lı çünkü.
En azından sempati duyuyorlar.
türküm derlerse yalan olur ama aga sonucta kökeni kürtse kürttür. ha şunu demek istediysen kabul ne mutlu türkiyeliyim. (bknz: amerikan vatandaşının sonradan var olması gibi )
Orada meşhur eşeklerinin bulunduğu ücra yerlerde yakmak kolay tabi
Azıcık erkeklerse bu işi Ankara da, İzmir de merkezde yaparlar götlek herifler
Allah bildigi gibi yapsin onlari , vatan hainleri
Amin
o* çocuğu cinsidir. Direk asılmalıdır. Haşerelerden farkları yoktur kayalıklarda yaşarlar.
Ben burdan onların taaa...(boşluğu kafanıza göre doldurun :D )
yüzverenler utansın diyeceğim ama adamalr 27 milyar doalr para götürmüş ne diye bilirimki
Ne parası götürmüşler senden duydum şimdi?
şakamı :D
Hayır değil :)
Halk bankası olayı mı nedir anlamadım gerçekten.
herkesin borusu burada öttügünden kürtler türklerden korkmuyor bizden daha cesaretliler açıkcası bu gidişle daha çok bayrak yakarlar türk milleti salaktır net.
Tarih hiçte öyle söylemiyor
ben tarihten bahsetmiyorum şimdiki insanlarımızdan, tarih türk milleti zekidir, calışkandır dedi amaa durum ortada o laf tarihte kaldı
Geçmişten gelen bir söz varda tam hatırımda değil.
Türk'ler için çok uyuyan anlamında bir söz.
Yani bu durum genetiğimizde var sanıırm.
Örneğin sınava giriş, fatura ödemeleri vs. hep son güne bırakarız.
Yani senin demek istediğin şey aslında bu tam olarak.
Ve eskiden de bu durumu anlatan bir söz söylemişler.
genelleme olarak söyledim kardes bende salagım tamam:)
Olay provokasyon ama harbiden bunları niye sınır dışı etmiyorlar şimdi merak ettim bak.
Geçenlerde Batman'da yaktılar.
Bir yazı okudum artık Doğu'da Türk Bayrağı yakmak moda diye.
14 tane okul yaktılar üstelik.
Gerçek Kürtler Bayrak Yakmazlar... Sanmıyorum onların yakacağını
Keşke öyle olsa.
Bu işin içinde başka şeyler var Kürtler bunu yapmazlar...
Hiç öyle değil.
Kaç tane olay var.
Batman'da, Şırnak'ta, yakılan okullar say say bitmiyor.
Bende diyorum ki Kürtler var ama onlar korkudan bu yapıyorlar. gerçek kürtler yapmazlar. onlara baskı yapılıyor.
Umarız öyle olur.
Ondan sonra neden ırkçısın oluyor.
Aynen beter olsun bunlar.
Kolunu bacağını kesip atacaksın bunları. Bir daha o pis elleriyle Türk Bayrağına dokunabiliyorlar mı bakalım.
Atacaksın vatandaşlıktan.
ellerimle gebertesim var Allah belalarını versin
Aynen.
aynı şekilde yakacaksın orspu çocuklarını
Tipik kürt. Yediği kaba sıçar.
İdam
Bence idam silah çekenlere uygulanmalı, bunlar sınırdışı edilmeli.
Anasıyla Cima Eylediklerimin Çocukları
o bayragın diregini tövbe tövbe
bunların derisini yüzeceksin
Bence vatandaşlıktan çıkartılmalı.
o* cocuklarina laf atmayin
Ülkeden atalımm
Onları ağzına benzini dökecen verecek fitili
Tayyipin umrundamı?
Ülkeyi bu hale getirin bizzat kendisidir zaten.
Umarim herkes hakettigini bulur
Amin ustam amin inşallah.
direğe oturtulmalı sıralya
Yakanları da yakacaksın.
Sınırdışı edilmelerini isterim vatandaşlıktan atıldıktan sonra.
İlerleyen süreçte muhtemelen benzer durumlar olacaktır.
Aynen.
zyklon b
Sakin olun gençler!
kürt değil pkk li
Kürt değil mi onlar?
Bdp sürekli Kürt halkı diye konuşuyor hiç açıklama yok.
14 okul yandı, Batman'da, Şırnak'ta bayraklar yakılıyor, bayrak yakmak modaymış, hiç birisinden ses seda yok.
Demekki çoğu pkklı bunların.
Ülkede 15 milyon Kürt yaşandığığ söyleniyor.
Doğu ve Güneydoğu'da Bdp'nin aldığı oy belli.
Hiç tepki veren var mı?
Madem Kürtler neden tepki vermiyorlar?
günümüzde görüşlerin ve tepkilerin en rahatça iletildiği araç internet ve dolaylı olarak sosyal medyadır , ülkemizin şartları gözönüne alındığında Kürt nüfusun daha çok ailecek tarımla uğraştığını görürsünüz buda internet kullanımını ve sosyal medya kullanımını düşürmektedir yani genel olarak bir kürt tepkisi görebileceğimiz platform yok. kürt pkk ayrımı yapılmalıdır her kürt pkk lıdır düşüncesi daha çok ayrıma itmektedir
Evet haklısın bu durumu bitirmesi gerekenlerde Kürtlerdir en çok.
Tepki koymalılar.
Bdp nasıl miting yapıyorsa yaşanan olaylara tepkisini koymalılar.
Koyuyorlar mı?
Hiç ses seda yok.
E Bdp pkk adına bir örgütlenmeyse, Doğu ve Güneydoğu da bdp birinci geliyorsa, biz buraya Kürtler diye yazdımızda neden içerliyorsunuz?
Doğu ve Güneydoğuda Akp de oy almaktadır ve Bdp ile arasında uçurum yoktur , oy kullanmayan kürtler ve yasal olarak oy kullanamayan kürtler hesaba katıldığında pkk yı desteklemeyen kürt vatandaşlarının oranı hakkında daha net bir rakam ortaya çıkar. pkk-kürt olgularını bütünleştirmek için kürt halkının çok büyük bir kesminin pkk yı desteklemesi gerekir bu %40-%55 arasındaysa böyle bir genelleme çok büyük yanlıştır
Madem yarı yarıya bir oran var neden ellerinde Türk Bayrakaları ile tepki koymuyorlar?
Madem Kürtler vatansever ve Kürtlere karşı olumsuz bir algı var o zaman çıksınlar.
Bu güne kadar hiç çıktılar mı?
Hayır.
Ülkede bir çok Cumhuriyet, Bayrak mitingleri yapıldı.
Madem Kürtler vatansever ve pkklı değil, Doğu ve Güneydoğu'da pkkya karşı yarı yarıyalar hani nerede Türk Bayrakları ile vatan sevgisini gösteren bir miting, bir protesto, bir eylem?
Var mı?
Bizler zaten her fırsatta evlerimize bayrağımızı asıyor, gidiyor eylemimizi yapıyoruz.
Sen madem onlar Kürt değil pkkli diyorsun o zaman bir tane Türk Bayrağı ile eylem yapan bir Kürt göster Doğu ve Güneydoğu'da !!
zamanında benim için öldürme sloganıyla internet üzerinden imza topladılar kürt vatandaşlarımız , doğu ve güneydoğu anadoluya gidersen ordaki balkonlarda Türk bayrağı görebilirsin bunu Tuncelide yaşamış ve komşu kentlerinde bulunmuş biri olarak söylüyorum. Yarın eylem yapılmazsa Türklere pkk lı diyecekmisin? veya balkonuna bayrak asmayan her türke pkk lı diyecekmisin?
Onlara pkklı değil mankurt diyorum, hain diyorum onlara da.
Türklüklerini unutan, umursamayan, duyarsız kalan herkes için geçerlidir bu..
tamam teşekkürler yarın sizde balkonunuza bayrak asıp bulunduğunuz şehrin meydanında elinizde bayrağımızla pkk ya lanet okuyup bayrak yakan şerefsizleri protesto etmezseniz bende senin görüşlerinin dikkate alıp senin için öyle düşüneceğim tekrar teşekkürler görüşlerin için ve saygı sınırlarını bozmadığın için
Kürt fobi algısını yıkması gereken Kürtlerdir biz değil.
Kanı bozuk bunların
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar