Paranızın bir kısmını ailenize veriyorsunuz ama eşinizin bundan haberi yok..
Etik bir durum mu bu?

Yani kendi durumumuz çok kötüyse birşeylere yetişemiyorsak bu oturup tartışılmalı yardımın miktarı hakkında karar verilmeli verip vermemek hakkında değil. Tabiki ailelerin ihtiyacı varsa elden gelen yapılmalı saklamak ta etik değil kendi kazancıysa böyle bir durum var kendi kazancımdan şu kadarını veriyorum dersin itiraz edilmeye müsait bir durum değil zaten
Benim eşim üç evladından ve benden gizli ailesine ev yaptırdı üstelik bende çalışan bi kadınım. bütün evin masraflarını ben yapıyordum evlatlar niye sen harcıyorsun babamız harcamıyor dediklerinde sizin için biriktiriyor derdim hiç aklıma böyle olacağı gelmemişti kendimi ihanete uğramış hissettim beni sırtımdan vurdu bunu yapanlar hissettiğimiz bunlar siz siz olun ister erkek ister kadın kimsenin buna hakkı yok dürüst olun hiçbir şey kaybetmezsiniz
İnsan kendi parasıyla istediği şeyi yapabilir ama eşlerin birbirinden bir şeyler saklaması da çok sakıncalı bir durum.
Hiç değilse haber verilmeli diye düşünüyorum.
Aile kültürü icerisinde her ne konu olursa olsun gizliliği sevmem.. Bu konuya para da dahil... İki insan birbiri ile her seyi paylaşabilmeli.. Ne ben esimden gizli birine para verebilmeliyim.. Ne de o benden gizli verebilsin.. Bence etik degil yani...
Cevap
56Cevap
Hayatta en sevmediğim durumlardır. Değil benden habersiz para göndermesi, benden habersiz adım bile atamaz. Adım atmak için İzin alması gerekmez ama bilgi vermesi gerekir. Ben de eşime karşı öyleyim. Gizemli, gizli saklı işler yapan eş benim için boşanma sebebidir.
Bir sevgilim annesinin birikmiş parasını vadeliye yatırır, faizinden de tirtiklardi. Sırf bu huyu yüzündem asla onunla evlenmeyi düşünmedim. Annesine bunu yapan gelecekte bana neler yapmazdı.
Etik değil ayrıca maddi durumla alakalı bir şey bu herkesin yardım etmesi parasına bağlı. Düşünün kredi kartınız dolu eşiniz bir sürü şeyden feragat ediyor yuvanız için, olmaz huzursuzum aileme her ay 200-300 vereyim dediniz. Ama maddi durumunuz ne halde eşiniz kıyafet almak için kırk kere düşünüyor mu kredi kartım dolu diyor musunuz? Evlilik sorumluluktur evlendikten sonra ilk kurduğunuz ailenizin geçimini düşünmek zorundasınız bunu yapamıyorsanız evlenmeyin.
Habersiz yapılan şeyleri hiç sevmem. Sırf bu yüzden yakınımdan birisi eşiyle boşandı geçen sene. Ailenin durumu olmayabilir yardım etmek isteyebilirsin ama eşine de söylersin bu bir ihtiyaç ve insanlıktır. Ama her şeyden önce insanın eşi gelmeli. Belki de söylese dhaa fazla yardım edebilecek.
Hiç etik değil bu durum.
Kendi paramı kazanmış olsamda haberdar olmalı.
Burada empati devreye girmeli aynı şeyi kendisi yapsa. Kavga, kıyamet...😄
Hayır ya öyle şey mi var. Tamam aile önemli ama birbirimizden gizli vermek nedir. Gerçekten ihtiyaçları vardır ondan önce ben veririm ama gizli olmamalı bu. Onları kötü durumda bırakacak insan mıyız? Çok sinirlenirim benden gizli yaparsa
Aynı durum benim için de geçerli. Bende gizli vermemeliyim. Eşe söylenmeli bu durum sende söyle
Hahha tekrar okuyunca baktım da çok yükselmişim djwndnen
atan şimdi suçlumu ben atıyorum 5 bin aylık
Evet bende eşinden gizli atıyorsan suçlusun. Eşinin haberi dahilinde atmak daha iyi
evli değilim maaşımın 3/1 atıyorum soru sadece evliler için miydi yaa
Xjejxjs evet soru evliler için yoksa at zaten xmekdnd
15 bini napım nereye harcayayım onlara atıyorum köye
@soramazsın34 aferin hayırlı evlat aferin
rica ederim olmaya çalışıyoruz
Bence etik değil ya. Evlendikten sonra kese bir gibi bir şey. Evi beraber döndürüyorsun. Bence sormakta veya paylaşmakta fayda var. Habersiz bırak para yardımını, hiç bir karar alınmamalı. Çok çabuk çatırdıyor evlilikler sonra. Çok az insan, eşinin ailesine maddi destek sağlamasına karşı çıkar zaten, bence.
Haberi olmalı evlendikten sonra senin oaran benim param diye bişey söz konusu olamaz. Tabi ki aileye yardım yapilir ama eşle konusarak iznini alarak yapilmali. Yoksa o da gelirini istedigi zaman istediki akrabasina verir mutlaka sorun cikar
Kesinlikle ihanettir kazandığı paranın nereye gittiğini eş bilmek zorunda. O parayı veirrken eşinize söylemek zorundasınız yoksa kul hakkına girmiş oluyorsunuz
Erkek eşine söylemeli, kadın da kendi parasıyla yardım edebilir ama eşine söylemeli bence. Kadın çalışmıyorsa da eşinden habersiz para vermemeli.
Ben onun benden habersiz böyle bi şey yapmasını istemem, ben de haberi dahilinde yaparım. Zira evlilikte senin benim ayrımı olmuyor.
Bugün habersiz para gönderen yarın habersiz mesaj gönderir. Başka bir gün habersiz 'ilgi' ister.. . Uzar gider..
Aldatmaktan hiçbir farkı yok.
Evli olduğunuzda birbirinizden gizli ne yaparsanız yapın etik olamaz.
Etik değil ortak bir yola girdiğinde kendi gelirin diye adlandıracağın bir şey olmamalı sır hiç olmamalı
Hiç hoş bir durum değil, evlilikte her şey konuşulmalı danışılmalı.
Evlilikte gelir ortaktır ve alınan karar da ortak olmalıdır. Habersiz doğru olmaz
Bence bulunmamalı ben olsam bulunmazdım açıkçası vermeden önce mutlaka sorardım vereyim mi diye
Etik değil lakin bunu eşine söylediğinde de eşin buna izin vermemezlik etmemeli.
bulunmamalı sonra duyunca daha büyük krizler çıkar dese bilse daha iyi olur hani saklamak zordur
Yani bence kendi maddiyatını bozmayacak ise verebilir, bozacak ise zaten gizli yapamaz
Bizim evde maaşlar alındığı gibi benim, eşimin ve ortak olmak üzere 3 kızma ayırız parayı, kendi parası ile istediğini yapabilir.
Değil sonuçta ayrı bı evderesin ve yükümlülükleriniz ortak kimsede ailene para gönderme demez bilmesi hakkı bence en azindan bı sıkıntıya düştüğünde sendeki paraya güvenerek plan yapmaz geçim için
Bence söylemesi lazım eşinin de karşı çıkacağını sanmıyorum sonuç da ailesi yardım etmek zorunda rabbim onların acısını bize göstermesin
Habersiz olarak vermem sonuçta bu evimizin parası sadece benim değil onun da hakkı var ama haber vererek tabi ki yardımcı olurum ihtiyaçları olduğunda
etik değil
ben böyle bişey asla yapmam eşim yarım demektir bir karar alacaksam onsuz almam ona sorarım vereceksem
Haber verirse iyi olur bunu yapan için aksi takdirde gizlilik sorun çıkartır
Habersiz olması öğrenildiğinde gerginlik yaratır sonuçta evlilikte her şey paylaşılıyor parayı da ortak bir kasada toplama taraftarıyım ben
imkanlar dahilinde yardımda bulunulmalı tabiiki... olurda, birbirinden habersiz.. işte bu olmaz, olmamalı.🤷
Eşinle durumu paylaşmalısınız bence. gizli saklı işler mide bulandırır. gizli yapılan tek şey kaçamak olmalı
hayır etik değil bana söylemesi lazım heleki ben bir şey isterken bana almıyorda ailesine veriyorsa o daha kötü
İki tarafta çalışıyorsa ve ev için ortak para harcanıyorsa söylemek zorunda ama taraflar dan biri çalışmazsa çalışmayan çalışana karışamaz
sen ondan sakla, oda senden saklasın. evde bereket kalmaz. birbirinizin harcamalarından haberiniz olmalı.
Bilse sorun yok bilmese de sıkıntı değil benim için
degil bence ben de çalılıyorum aileme veriyotum ama biriktirmesi için eşim ve çocugum için
Habersiz olmaz.
Haber vermesi gerekir çünkü eve giren para ortaktır.
Değil tabii ki! Eşine bunu söylemelisin, çünkü siz bir ailesinin. İnsan ailesinden bir şey saklamaz.
Haberli habersiz yardımda elbet bulunabilir. Ama nezaketen söylemekte fayda var.
Neden. bulunmasin ailesi sonuçta izin almak saçma ama haber vermek daha doğru olur
Ulu orta yerde de öpüşülmez. Ben tek görsem umursamam, yanımda ya da etrafta ufak çocuk varsa ve onun önünde öpüşeni görürsem o zaman müdahale ederim!!
Bulunabilir mesele bunu neden gizli yapması gerektiği?
Yardımda bulunması normal fakat muhakkak rızasını alması gerekli...
Buradaki sıkıntı habersiz neden habersiz empati yapmak lazım nasıl ki kendi annen baban kardeşlerine yardımcı olmaya çalışıyorsan eşininde kendi ailesine yardımcı olmasına yardımcı olmak lazım enerki habersiz yapılıyorsa o evliliğin içi boş
Evlenince tapulu malı olmuyor kimse kimsenin.. Ortak hayat içinde bağımsız kararlar alabilir herkes.
Habersiz şekilde bulunamaz, ama söyleyerek bulunabilir :)
Eşine söylemeli
Konuşarak olursa daha iyi olur.
Hayır etik değil. Söylenmeli..
Bu tip şeyler gizlenmemeli bence.
Eş'e söylemeli yanlış buluyorum.
ben atıyorum 5 bin aylık
Sevgilisini bile yardım eden var evdeki altınları paraları alıp kaçan da
Aile demek bir bütün demek, gizli saklı olmamalı.
Söylememesi hoş olmaz.
Sonuçta benim ailem eşimin ailesi oluyor. Eşimin ailesi de benim ailem. O yüzden porblem olmamalı
Haberinin olması lazım
Bende onu diyorum yani söylesende o problem yapmamalı kendisi söylemeli zaten
Etik olarak bulunmamali
sıkıntı olmaz sonuçta para sana ait ve iyilik yapıyorsun iyilikler gizliden yapıldığı sürece güzeldir
Buluna bilir ama önemli. konularda çünkü rızka da ortak. olur eşler unutmayın rızkı ona göre veriliyor
Çok yanlış bir davranış tabiki eşine bunu söylemeli insan karşı çıkıyorsa zaten yanlış kişiyle evlendiğini Bi dusunmeli
Olsun ne olcak ihtiyacı olana bende veririm ne olcak
Anne babaya elbette çocuklar destek olacak, bunun gizlenmesi gerekmemeli.
Bununla övünmeliler.
Bunu gizlemek manasız..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?