Babam ders konusunda çok baskı yapıyor, bunaldım artık. Ne yapmalıyım?

Merhabalar akşamlar 18 yaşındayım şu an liseye gidiyorum lise 3 üm aslında şu an lise 4 olmam lazımdı ama okula 1 yıl geç başladım ve şu an lise 3 üm ama 18 yaşındayım şimdi ben 2 yıldır açık öğretim lisesine geçtim evde açıkta liseyi okuyorum şu an şimdi ben günde 4 saat ders çalışıyorum+ 1 saat kitap okuyorum ama babam bana sürekli sen ders çalışmıyorsun akşama kadar evde it gibi dolaşıyorsun diyor birde babam bana sürekli it çakal gevşek deli falan gibi laflar ediyor bana birde sürekli bana sen ders çalışmıyorsun diyor yahu zaten günde 4 saat ders çalışıyorum birde 1 saat kitap okuyorum bana yetiyor dediğim gibi planlı ve programlı ders çalışıyorum hatta her gün sürekli youtube den ders te dinliyorum hatta notumu da alıp tekrar ediyorum ama babam sürekli bana sen ders çalışmıyorsun diyor çok bunaldım artık hiç arkadaşım da yok konuşacak kimsem yok babamı geçen gün 1 halama söyledim halam babamla konuştu ama babam yine aynı değişmedi hatta bana beni niye halana şikayet ettin köpek dedi bende o günden sonra korkudan halama söyleyemedim bir daha babam amcalarımla ve Dayılarımla da konuşmuyor onlara da bu durumu anlatamıyorum e ne yapacağım kimle konuşacağım kime derdimi anlatacağım ki bilmiyorum hiç arkadaşım bile yok hiç sosyal medyamda yok kullanmıyorum ne Facebookum var ne tiktokum var ne instagramım var ne Twitterım var nede azarım var nede discordum var snapchat ile tinderim bile yok sadece bir tek whatsapp yüklü telefonumda başka bir şey yok çok fazla telefona da bakmıyorum günde en fazla 1 saat bakıyorum telefona ama dediğim gibi babam sürekli bana sen günde 9 saat çalışacaksın+4 saat kitap okuyacaksın ve dünya birincisi olacaksın diyor bana birde baba tarafımı hiç sevmiyorum ama anne tarafımı çık seviyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Sizce babam neden böyle yapıyor? Cevaplarsanız sevinirim. Size içimi döktüm içimi dökecek başka biri yoktu.
Babam ders konusunda çok baskı yapıyor, bunaldım artık. Ne yapmalıyım?