Selam..Başladığı dönem herkeste inanılmaz bir korku ve endişe yaratan covid 19, 2 yılın sonunda azalma, toplumsal bağışıklık oluşma durumuna geldi nihayet. Bende bir sağlık çalışanı olarak kendimi çok iyi koruyup 4 kez aşı olmama ve mesai saatlerinde sürekli maske takmama rağmen ne yazık ki kaçınılmaz sondan kurtulamadim. Son bir ay çok zor bir süreç yaşadıktan sonra 3 gün yoğun bakım, 1 hafta normal servis, 2 hafta evde olmak üzere koronayı atlatıp nihayet eski halime yeni yeni dönebildim...
Ve şahsen maske takmaktan çok sıkıldım. Çalışma alanım dışında dışarda çoğunlukla maske takmıyorum artık. Daha ne yaşayabilirim ki diye düşünüyorum çünkü..
Toplumsal şekilde yayılımı önlemek için bilinçli bir birey olarak en azından okumuş insanların dediklerini uygulamam gerekiyor çünkü doktora yapmış, tez yazmış o kadar doktor gerek duyuyor. Maske takan kişinin kişisel çıkarı yoktur. Aşırı bunaldığı anda kalabalıktan uzak bir yerde nefes molası verebilir. Bu en azından günüyle korumasa bile işe yaramadığını göstermez. Gidip maske korumuyor diyenler koruyuculuğu belirsiz aşıları yaptırırken sorgulamıyor. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmayın.
Öncelikle geçmiş olsun Funda. Umarım tam anlamıyla sağlığına kavuşursun. Ben 2 yıldan sonra hala maske kullanımına ve el hijyenine azami derecede özen gösteriyorum. Çok şükür bu süreçte bildiğim kadarıyla covid geçirmedim. Sadece şüphe üzerine bir kere test yaptırdım o da negatif çıktı. Maske takma zorunluluğu kalksa da ben bir süre daha maske kullanmaya devam edeceğim sanırım. Çünkü covid geçirenlerde hastalık sonrası dönemde virüsün vücutta bıraktığı arazlar beni endişelendiriyor. Umarım hiç yakalanmadan bu süreci atlatabilirim.
İşyerinde özellikle sınav haftalarında öğrenciler acayip kalabalık yapıyorlar. Bu dönem boyunca odama kimse uğramazsa maske takmam. Haricinde takmaya devam edeceğim. Dönem sonunda bütün yaz boyunca maske takmam. Öğrenciler tatilde olunca, okulda sadece personel kalıyor. Pandeminin başından beridir şöyle bir isteğim var: "Pandemi bitse bile, 2023 Haziran'a kadar bir yıl boyunca maske takmaya devam edeceğim." Bunu kendim için belirledim. 3 doz Biontech aşısı oldum, hiç Korona olmadım.
Sevgili Funda çok geçmiş olsun.. Bu süreçte covid'e yakalanmadım çok şükür.. Kapalı ortamlarda maske taktım.. Açık alanda sokakta caddede tek başıma yürürken bazen nefes alabilmek için maskeyi aşağıya indirdiğim zamanlar oldu.. Ülkede dert bitmez.. Covid bitse başka dertler sıkıntılar muhakkak olur.. Eskiden kuş gribi vakalarını duyar korkardık.. Şimdi covid gibi bir bela var insanlığın üzerinde.. Covid biterse daha beter bir salgın gönderirler.. insanlığa rahat bırakmazlar diye asıl bütün endişem..
Gecmis olsun. Koronayi iki kez atlattim. Şükür daha iyiyim şimdilerde. Yine de toplu kapali alanlarda maske kullanimina dikkat edecegim. Griple ve soguk alginligiyla bulasiyor. Simdilerde ise belki de daha büyük bir tehlike ile karsi karsiya kalabiliriz. İnsanlarimiz bir bez maskeyi kullanmaktan aciz dolasirlarken hemen ertesinde İnsallah gaz maskesi kullanacagimiz savaş günlerine mecbur birakilmayiz. Allah , devletimizi ve milletimizi korusun.
Sağlık çalışanlarınca, coronanın ilk zamanları maske konusunda yoğun bir baskı vardı. Maske konusundaki fikrinize şaşırdım. Şimdi de ben takmaya alıştım. Artık hiç corona olmama rağmen veya olup da hafif atlatıp fark edemediğim için artık ben alışkanlığımın verdiği durumla takarım.
cok gecmis olsun umarim daha iyisin hala kapali alanlarda cift maske takiyorum cunku cok insanla gorustugum temas ettigim gunler oluyor 3 aşi ve maske :) ve hic yakalanmadim :) sende daha dikkati ol nisandan sonra biraz daha rahatlariz
Evet takıyorum. Sağlık çalışanısın ama nasıl pandemi sonu diyebiliyorsun? Hala vakalar 100 binden fazla olurken, her gün dünyada binlerce insan ölürken? Toplumsal bağışıklık olsa yakalanan tekrar yakalanmazdı ve ilk yakalandığında hiçbir şey olmayıp 2. de ölen insanlar var
Aaa, yeni öğrendim şimdi bak. Çoook çok geçmiş olsun Funda, aman dikkat edesin 🙏🏻🙏🏻 Az kaldı umarız ki biter; Bill Gates’in yeni açıklamaları her ne kadar yeni salgın türlerinin yaklaşmakta olduğunu söylüyor olsa da; umarız hepsi geldiği gibi sağlığımızdan bir şey almadan geri gider diyelim 🙏🏻🙏🏻
Aslında virüsün azaldığı yok, toplumsal bağışıklamadan da çok uzağız hala daha aşı oranımız %60 civarında tüm aşılarını yaptıran kişi sayısı 50 milyon belki de biraz daha az bu durumda maskesiz çalışmak, toplum içinde özellikle kapalı alanlarda maske ve mesafe kuralını hiçe saymak aptallık olur.
Biten bir şey maalesef. Hiç covid olmadığım halde Şubat ayında 2 kez üst üste pozitif çıktım. Eskiye göre daha çok arttı ama artık pek sallamıyorlar. Sonumuz hayır olur umarım.
Geçmiş olsun. Evet sıkıldım ama kendimi değil etrafı ailemi iş arkadaşlarımı da düşündüğümden maske takıyorum kapalı alanlarda. Açık havada biraz daha rahat gibiyim ama öyle bir alışmışım ki maskesiz olmak tuhaf geliyor
Tam aksine şu birkaç hafta içinde çevredeki insanların korona olduğunu duyuyorum. Azalmıyor, gittikçe artıyor ama belli etmiyorlar. Ne de olsa yaz geliyor ya o yüzden. Yine milleti salacaklar rahatça dışarıya.
Virüsten daha yeni kurtuldum. Üç gün ciğerlerimi kusacak kadar öksürmekten yatamadım. Hiçbir kuvvet ve akıl maskemi çıkarmamı sağlayamaz. Ben almayayım, teşekkürler :)
İnşallah tamamen biter de kurtuluruz. Arkadaşımla buluşmayı özledim. Maskemi her zaman takıyorum, üç doz Biontech aşımı da oldum. Bir vatandaş olarak üzerime düşen her şeyi yaptım.
Ben virüsten önce de tiksindiğim için kalablık ortamlara giremezdin. Otobüste nefesimi tutardım , o zaman maske takmayı akıl edememiştim. Şimdi de öyle kalabalık ortamlarda takarım sanırım..😆
Maske takmayı başta hiç sevmemiş hatta nefret etmiştim. Ama şu an bedenimin ayrılmaz bir parçası oldu. Aksesuar gibi. Onsuz dışarı çıkmaz, cüzdanın veya telefonunu evde unutmakla eş değer.
FFP2 N95 maske takıyorum pandemiden beri çıkarmaya da niyetim yok Omicron Delta varyant varyant geziyor virüs 🦠 Pislik kovit bi sal artık 🤬 Bi bitmedi Allahım yarabbim 😤
pandemi daha bitmedi bitmez de zira degisime ugruyor surekli baska bir virus cikiyor ortaya bence artik bu virusle beraber yasamak gerekecek maske takmak bence kaldirilmamali henuz cok erken zira virus tamamiyla ortadan kaybolmus degil dahasi dunya baska bir virusle karsilasacak ilerde hersey bitmis degil henuz insanlar akilli davranmali zira durumun cok ciddi oldugunun farkinda degil cogu insanlar aptalca sorumsuzca davraniyor kabul edilemez bir durum
4 kez aşı olmuşsun covid olman gayet normal zaten sana covid virüsünü yüklüyorlar vücuduna ben Bi kere geçirdim covidi aşı olmadım olmayı da düşünmüyorum sağlığım açısından