Nedense ne akraba ne arkadaş kimseyi arayıp da kandiliniz mübarek olsun demek içimden gelmiyor. Kandil kutlamak isteyen açsın Kur'an'ını okusun, namazını kılsın, orucunu tutsun kafasındayım. Herkes kendi kandilini kendince kutlasın. İnsanlarla telefon ile iletişim kurmayı sevmiyorum nedense. Yalnız olmak daha çok huzur veriyor bana. Bazı insanlar da tam tersi sabah başlıyor kandil için akşama kadar rehberi bitiriyor. Bunun ayrı bir sevabı falan mı var acaba 🤔
Hayırlı kandiller arkadaşlar. Telefon açarak kandil kutlamayı sevmeyen bir tek ben miyim?
Bende sevmiyorum, Allah için ibadetini yap Kuran oku. Arama, mesaj atma veya bekleme. Bide gönülleniyorlar aramayınca. Saçma sapan gelenekler ve insanların alınganlığından bıkmış biri olarak gına geldi.
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hiç sorma ya. Gönül koyanları bende anlamıyorum. Hatta beni kimse aramasın mutlu olurum ben 😀
Çok yanlış bir düşünce İslam ahlakına sığmıyor bu söyledikleriniz. Akraba ziyareti dinimizde çok önemlidir ihmal etmememiz lazım aramıyorsan bile toplu mesaj at
@UDixon2 İslam ahlakına samimiyetsiz mesaj ve aramak-aranmakta sığmıyor. Günümüzde samimiyeti kalmayan akrabalık ilişkilerine hiç girmeyelim bile isterseniz. Dinimizin gereklerine göre yaşanılmadığı ve islamın ahlakına görede iletişim yok maalesef. İnsanların samimiyetsizliğe ihtiyacı yok günümüzde çok şükür.
Hala yanlış yapıyorsun ben uyarımı yaptım gerisi senin üstüne. Samimiyet olsun ya da olmasın sen gereğini yap mesaj atmak samimiyetsizlik değildir. 10 dakika sohbet et demiyorum ara meraba nasılsın iyi misin hal hatır sor kandilini kutla kapat. İslamda küslük yoktur. Bunu diyerek kendinizi kurtarmaya çalışmayın akrabanız kötü bile olsa hal hatır sormamız gereklidir. https://www.youtube.com/watch?v=ooUnMdFXa6s
WhatsApp ta durumdan hayırlı kandiller desek olmaz mı? Kanka ben akrabaları aramasam da onlar için hep dua ediyorum ama bu ilişkimi kestiğimi gösterir mi ki? İlişkimi kesecek olsam okuduğum duaların sevaplarını onlara da hediye etmezdim ki
Zorlama abi :D bak aramasan bile en azından whatsaptan mesaj at ya ne olacak ki sevap işleyeceksin ya da normal mesaj at. İnsanların yüzünü güldürmek büyük sevaptır hayır duasını alırsın kandildeyiz zaten. Bende pek sevmiyorum huyum gereği ama yapmamız lazım büyük tehlike çünkü. İslam Akraba ilişkilerine çok önem veren bir dindir. Biz de önem vermeliyiz arada bir ara hal hatır sor sürekli ara diyen yok zaten ama ara yine de. Dua etmek bambaşka bir şey ilgi alaka göstermek hal hatır sormak bambaşka şeyler. İkisi de olacak biri eksik olsa da olamaz
En İyi Cevaplar