Sizden önceki nesillerin her türden yanlış anlayışlarını değiştirecek olan bu nesildir
Onlara ayak uydurursanız onlar gibi bir gelecekte yaşarsınız. İnsanların kişisel kararlarının değerli olduğu bir ülke istiyorsanız baskıya boyun eğmeyecek kendi hayatınızı kendiniz yöneteceksiniz. Evet kolay değil ama başka türlü olmayacak00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBizim bu toplumun hic huyu degismiyecek birileri istiyor diye birilerinin istedigiyle evlen yine birileri istiyor diye cocuk yap peki o sahsin hic kendi istekleri dusunulmezmi sonrada derlerki biz kendimizi dusunmuyoz seni dusunuyoz ya beni dusuniyorsaniz bir salin yakami diyincede saygisiz terbiyesiz olursun evlilik bu cocuk oncagi degilki heleki gunumuz sartlarinda okadar zor ki
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel anlattiniz
Soran+1 yılDuygularıma tercüman oldu
- +1 yıl
Gercekleri yazdim sadece hanimefendi
Soran+1 yılHaklisiniz bu tür sorunlar hala bitmiyor
- +1 yıl
Bizim ulkemizde egitim kultur seviyesi yukselmedikce herseyi dinle endekslemedikce cahillikten kurtulmadikca duzelmiyecektir
+1 yılHayır bende 23 ve hayatımı yaşamadan evlenmek istemiyorum gezip tozların 28,29yaşıma kadar bu yaş aralığında da evlenirim kısmetse diye bakıyorum çok takma kafaya
00 Yorumla
+1 yılAnnen de kaç yaşında ki böyle duygu sömürüsü yapıyor yaşın geçmiş sayılmaz ve hazır olmak diye pek bir şey yok hiçbir şeye tam olarak hazır olamazsın zaten
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
boş ver kim ne derse desin ben otuzumda evlendim otuzikide anne oldum sen daha çok gençsin şimdiki zamanda bence bir kızın evlenme yaşı yirmiyedi ile otuz arası işini ekmeğini eline al aileninin ya da çevrenin laflarına kulaklarını kapa he he birini bulunca evlencem de bırak söylensinler umursama zamanla susarlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl21 yaşında aile baskısı nedeniyle görücü usulü ile evlendirildim ve aynı çatı altında aklına ne geliyorsa tüm işkenceyi gördüm 1 yaşında da kızım var ve ben şu an baba evindeyim hala beterin beteri var diyip yaşadığım kötülükleri razı olmama çalışıyorlar oysa biz iyi insanların yanında olmayı istemiştik
Sen , sen ol aileyi dinleme kimseyi dinleme ben çok pişmanım ailemi dinlediğim için19 Yorumla- +1 yıl
Evlendiğiniz adamın yaşı büyük müydü? Keşke erken yaşta çoçuk yapmasaydınız ama siz suçlu değilsiniz ah o aileler genç kızlarını okutacak yerine gelin ediyorlar erkekte gençliğinin sefasını sürsün
Cevap sahibi+1 yılAdam o zamanlar 27ydi ve evet erken çocuk dünyaya geldi o da çok zorlu bi gebelik yaşadım kanamam vardı ama düşmedi demek ki onun da bu dünyada yiyeceği ekmeği varmış şükredecek tek şey evladım ama onu babaya vermemek için o kadar güçlü duruyorum ki Allahım yüzümüze baksın inşallah
- +1 yıl
Umarım çoçoğunuzla çok mutlu olursunuz. Daha gençsiniz çoçuğunuz var diye de yalnız kalmayın hemencecik tekrar evlenmeyin bence.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim amin inşallah, çocuğumun geleceğini düşünüyorum evlilik bana uzak artık
- +1 yıl
Evlen demiyorum ama yalnız da kalma çevremden biliyorum sonra pişman olursun. Hangi erkek çoçuğu var diye yalnız kalıyor
Cevap sahibi+1 yılKimden destek alabilirsin arkadaş desen o kendi yuvasına çoluk çocuğuna bakmakla meşgul aile desen bi yere kadar Allah büyük bakalım
- +1 yıl
Sakın evleneceksen kendinden yaşça büyük erkekle evlenme çevremde senin gibi bi genç kız vardı çoçuklı büyük adamla evlendi şu an çok pişman
Cevap sahibi+1 yılRabbim iyi insanlarla karşılaştırsın bizi inşallah 😔🙏🏻
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılBunun yükü çok fazla sen çocuk yetiştiriceksin ya çocuk. 23 yaşındakilerin kendileri çocukluktan çıkmamış nedir bu çocuklarını erkenden evlendirme merakları
00 YorumlaBaskı altında sakin evlenme devir onların yaşadığı devir değil hazır değilsen olmaz muruvetini görmemesi senin cekmenden iyidir
02 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama sürekli söylemeleri sanki evde kalmış hissiyatını veriyorlar bana oysaki umursamazdım
Biraz kafanızı kaldırıp hayatınızı yaşayın ya. Ne evlilik meraklısısınız
20 Yorumla
+1 yılYolun basindasin.. 30 dan önce evlenme bence. Hayatını yaşa..
01 Yorumla
Soran+1 yılSen evlendin mi
Kara kaş gözlerin elmas, bu güzellik sende de kalmaz, pişman olursun kimseler almaz, annene bak gör halini...
00 Yorumla31 yasımdayım bekarım hayatımdan memnunum elalem ne der diye yaşamıyorum elalem için değil kendiniz için yaşayın
03 Yorumla
+1 yılne geç kalması, daha çok erken... erken evlilikler genellikle boşanmayla sonuçlanır ya da mutsuz ve çocuklar için katlanılan bir ömür
00 Yorumla
+1 yılAhh vah vah çok geç kalmışsın. Şaka mısın kızım sen ya? Kendine gel erken yaşta saçma sapan komplekslere girme. 😃Manyak mısın nesin.
00 YorumlaAnnene de ki
Evde kalmak bazen daha iyidir karşı tarafın şiddetine vesaire maruz kalmaktan
Aileler yanlış yapıyor bazı konularda baskı falan00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Henüz eğlenmediysen geç kaldın demektir. Ama evlilik için geç sayılmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim oldu
- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılAldırma ailene. Ben de 23'üm. Geç kaldığımı düşünmüyorum. Her şeyin bir zamanı vardır. Daha önünde uzun bir hayat var.
00 Yorumla Geç değil, başlarlar o yaşta mürvet diye 30 lara gelince susuyorlar bizde. Kızlarda kaça kadar sürdürürler bilmem. 😅
00 Yorumla
+1 yıl"Benim mürüvvetimi bana baskı uygulayıp istemediğim şeyi yaptırıp benim psikolojimi bozarak göremezsin" diyerek karşılık vermen gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılNe zaman hazır olursan o zaman evlen evlilik çocuk oyuncağı değil hazır değilsen evlenme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru 17 de senin evlenmen gerekiyordu. Nasıl aileler ki 23 yaşındaki kızının aklına evlilik sokuyor hatta geç kaldığını yorun torba sevmek istediğini söylüyor anneler. Tuhaf çok hemde
00 Yorumla
+1 yılOlursa bile pişman olacağın bir evlilik Olmaz umarım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu gerçekten ciddi olarak soruyorsan beyin olarak büyümemişsin demektir
00 Yorumla
+1 yılalakası yok evde kalmışlıkla benim ideal yaş olarak düşündüğüm 3-4 yaş daha var daha
00 YorumlaEeeeyyvaaah geç kaldın evde kalmış diiicekleerrr eyyyycaaah geç kaldın evde de kalmış dicekleeer
00 YorumlaOnlar torun sevecek diye sen hayatını katletme. O kadar çocuk sevmek isteyen doğursun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Evet çok geç kaldın. Bence bir an önce evlenmelisin.
00 Yorumla
+1 yılYo asıl bu yaştan sonra evlilik düşünebilirsin. Eğer istiyorsan tabi
00 YorumlaHer insan için yapılacak şeylerin zamanı değişebilir
00 Yorumla
+1 yılnormal yaş ama eğitimini engellememeli ilk evliliğim 20 yaşında olmuştu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bence iyi bir mesleğin yoksa evlen zaman geçtikçe ekonomik durumu iyi birini bulamazsın
00 Yorumla
+1 yılyok bee niye geç olsun? karşına beyaz atlı prens çıkınca evlenirsin.
00 Yorumla
+1 yılolm 23 yasinda millet uni okuyo ne gecikmesi ayrica kendi kararlarini kendin alabilecek yastasin evlenmek istemiyorsan hatta hic evlenmek istemiyorsan bu senin kararin annen karar verip senin adina konusamaz bence.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yıl26 oldum ben napayım o zaman ya da 30 35 olmuş biri ne yapsın? Bunun yaşla alakası yok ya mutsuz bir evliliktense böylesi daha iyidir 😀
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçmalamaaa daha çok gençsin 30'undan önce evlenme sakın hayatını yaşa.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvlendinmi peki
Cevap sahibi+1 yılBen 26 yaşında evlendim pişman oldum erken evlendim diye daha çok yaşamam gereken şeyler vardı ama napalım artık düştük bu hataya geri dönüşü yok
Soran+1 yılÇok da erken değilmiş aslında belki bazı sorunlar yaşadıysan ondanda olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni alıp kim ne yapsın Allah aşkıma? Yaş 23 küçüksün ve vasfın yok. Sen evlenme zaten. Ailende görmesin bişey lütfen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHıhı... çok geç. Çocuk için bile geç. 2 seneye menepoza girersin.
13 yaşında evlenmen lazımdı, kaçırmışsın treni.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl23 yaşında evde mi kalınır? Çok gençsin sakın evlenme ve sakın kendinden yaşça büyük erkekle olma pişman olursun
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKızları gençeçil yaşta evlendirler sınra çoçoğunu iyi eğitmesini beklerler ulan 23 yaşındaki kız daha küçük genç daha bekarliğını yaşamalı. Evlilikler ömür boyu sürmez zaten evlenme. Çoçuk yapınca olan kadına oluyor. Evde kaldın diyenlerden de uzak dur çünkü aldatır ve küçük kızları seviyor demektir sen 25 olunca aldatır yani
+1 yılKısmet bu işler yaşadığımız devirde geç sayılmaz bence
00 YorumlaAileni kaile alma evlenecek olan sensin kendini hazır hissetmiyosan hiç girme bu işlere herşeyin zamanı vardır daha erken ailenede istemediğini kararlı bir şekilde söyle karismasinlar
00 YorumlaEvlenmeye geç kalmak diye bişey yok evlenmeye hazır mısın onu sor bence sonuçta evlilik büyük iş sorumluluk isteyen bir durum geç kalmaktansa hazır mıyım diye sor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHe valla evde kaldık millet ne kısmetler buluyor Avrupalı doktor filan ben bulamıyorum şahşen
00 Yorumla
+1 yıl26 yaşındayım hala bekarim. Ben ölem o zaman 😂 boş ver seçici ol sağlam bir evlilik yaparsin
Evlenip boşanmaktan iyidir10 YorumlaSaçma yani sen istemedikten sonra zorla mı evlendirecekler ne zaman istersen o zmaan evlenirsin alakasız
00 Yorumla
+1 yılHayır gayet normal okulunu işini kariyerini tamamladıysan gayet ideal yaştasın ama tamam değilse tamamla
00 YorumlaEvlenmenin yaşı yoktur İstediğin yaşta evlenirsin kşmse karışamaz buna takma bence
10 Yorumlahayır geç değil bence biriyleriyle tanışmayı dene bence
00 YorumlaÖnemli olan senin hazır hissetmen bu senin kararın istemiyosan boş ver evlenme
00 YorumlaErken bile evlenip napacan bu zamanlarının kıymetini bil
00 Yorumla
+1 yılSen istemiyosan bitti ailen karışamaz saygı duymaları gerek
00 Yorumla
+1 yılKalmamissin ya erken evlenip napcan gencligini yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence cok gec kaldin kızlar cok erken olgunlasir ve erken yaslanir erkeklere nazaran. Ama sen kendini hazir hissetmiyorsan ve pek istemiyorsan o zaman gec sayilmaz senin kararin önemli herseyden once.
013 Yorumla- +1 yıl
Ne saçmalıyırsun? Kadınlar erken olgunlaşmaz olgunluk 35 yukarı içindir. Kadınlar erken yaşlanmaz hiç mi insanlara bakmıyorsunuz? Bazı Erkekler 25 yaşındaki saçları dökülüyor. Sanki erkek 30 yaşında 18 ilk gösteriyor. 23 yaşındaki kadınla 30 yaşındaki erkek aynı olgunlukta olmaz zekaya bağlı bu
Cevap sahibi+1 yılSizi ilk önce saygı cercevesinde konusmaya ve görüslere saygi fuymaya davet ediyorum. Ve ben sacmalamiyorum sadece fikrimi soyledim ve evliligin erken yasta olmasinin faydalarini ve avantajlarini daha cok gordugum icin gec kalinmis olarak geliyor bana. orada demek istedigim ise kadınlar ergenlige 9 yasinda bile girebilirken erkekler en az 12 yasinda giriyorlar bunu kast etmisim ben. Ve fiziksel olarakda oyle. On bes yasinda bir erkek cocuk cok kucuk durabilirken veya fiziksel olarak biraz daha az gelisirler kadinlara nazaran. Kadinlar ise daha cabuk gelisirler olgunlasirlar bunun avantajida var dez avantajida yani bunlari yermek icin demiyorum bunlar insanin fitrati geregi var. Ben boyle dusunuyorum sadece. Sacmalamakla alakasi yok sayın kişi.!
- +1 yıl
O zaman 23 yaşındaki erkekte evde kalmıştır. Yaşından büyük gösteren çok Erkekler var yaşından çok küçük gösteren kadınlar var. 30 yaşında olup 22 gösteren çok kadın gördüm 30 yaşında olup 22 yaşında gösteren hiç erkek görmedim. Ergenliğe erken giriyorlar diye hemen olgunlaşmaz. Her 15 yaşındaki kız büyük durmaz erkekte küçük durmaz. Mesela 18 yaşındaki gördüğüm bazı Erkekler yanımda abim gibi duruyor. Bunun cinsiyeti yoktur olgunluk yaşta değil baştadır.
- +1 yıl
12 yaşındaki kız 15 yaşındaki erkekle aynı sınıfa mı gidiyor sanki
- +1 yıl
Kadınlara evde kaldık diyemezsiniz evde kalmak ne ya?
Cevap sahibi+1 yılYahu kimse evde kalmadi sakin olun. Kız zaten istemiyormus kendisini hazır hissetmiyormus ve yorumumun altindada belirttim sen istemiyorsan hicde gel kalmis degilsin her seyden once senin kararin onemli dedim. Arkadasim 35 yasinda 25 yasinda gibi gosteriyor ve evli degil ve evlenmeyide daha dusunmuyor belki kirktan sonra. Bunlar hep goreceli kavram benim gorusumde boyle ben sadece fikrimi soyledim. Lutfen bana kızmayin bir sey demedim ben masumum. Yazdiklarinizda sizin gorusunuz sizi baglar benimkilerde beni baglar. Selam ve saygi ile iyi gunler.
- +1 yıl
Arkadaşınız kadın mı?
Cevap sahibi+1 yılerkek
Cevap sahibi+1 yılYani spordan fitnes hocam daha dogrusu
- +1 yıl
Bence çok geç kaldın ne demek? 40 yaşına gelip sonra 20-30 yaşındaki Kadın istemeyezmalr
- +1 yıl
Erkek gençliğini yaşasın 35 gelince 20lik kızla mı olsun?
Cevap sahibi+1 yılBen genc yasta evlilige cok sıcak baktigin icin ona oyle dedim kendimce. Siz erken bulabiliyor olabilirsiniz ya da neyse ya sizinle anlasaniyoruz. Bende sizin gibi tepki versem size banada direk kufredicek tekme tokat dalacaksiniz. Sizin konusma adabiniz ya da insanlarin goruslerine sayginiz yok iyi gunler daha da yazmayin bana insanin moralini bozarsiniz.
- +1 yıl
O zaman siz 23 yaşında evlenirsiniz. Ben saygısızlık da yapmadım kadınlara genç yaşta evde kaldın çöktün demelerine sinir oluyorum
24 yaşındayım şu an için evlenmek istemiyorum bende 🤦♂️
00 YorumlaOkulun işin var mı poncik
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet var
Soran+1 yılProfildeki çok tatlı bu arada Allah bagislasin
Ne yavrum bu evlilik merakı, hayırdır?
01 Yorumla
Soran+1 yılHepsini okumadın galiba
+1 yılNe kadar cahil aileler var ya
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok cok geç kalmısın ya yazık artık senın cocugunda olmaz manyakmısın kız sen
10 YorumlaKız ne geç kalması şaka mı yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılGeç değil bende 21 yaşındayım
00 Yorumla
+1 yıl23 ne yaa 35 e kadar ideal evlenmek için
00 Yorumla
+1 yılevet çok geç kaldın bittin sen 😂
00 Yorumla
+1 yılUmarım bizler böyle olmayız
00 Yorumla
+1 yılGençsiniz daha ne evde kalması?
00 Yorumla