Ben göz teması kurmadan konuşamam ki eğer karşımdaki gözlerime bakarak konuşmazsa beni dinlemediğini düşünür ve konuşmayı bırakırım..
Not: fesat cevaplar vermeyin..
Not: fesat cevaplar vermeyin..
İleriye dönük niyetle görüştüğüm bir bayan vardı,2.'ci görüşmemizde cafede başbaaydık.
dediki ; bir erkekle konuşurken bakışlarından ne niyette olduğunu anlarım..
anında gözlüklerimi çıkarıp yeşil gözlerimle yüzüne 1 karış mesafe izasına yaklaşarak direk gözlerine baktım tüm içtenlik, samimiyet ve ruh özümle ve dedimki ; Niyetim sence ne? cevab veremedi :), ve bazı hareketlerini tüm şeffaflığıyla dile getirdim ve akabinde aracımla mahallesi yakınına bırakırken bir şarkı vardı yanımda mırıldandığı :) bu şarkı çaldığında aklıma hep sen geliceksin dedim ve o an için ona olan yuva kurma adına muhattaplığımı bitirdim vede bunu anladı :(.
Ben gözlerine bakarım. Erkek kız farketmez. Biriyle birşey konuşuyorsak dinlerkende anlatırlende gözlerine bakar ve aynısını karşımdakinden beklerim. Eğer bakmazsa dinlemiyor ye basarım fırçayı.
göz kontağı kesildiği an bende anlatmayı keserim
Saçma bit düşünce herkes gözlere bakmakta kendini rahat hissetmez
Uzun bir süre boyunca asla insanların-hele ki samimi olmadığım- gözlerine bakamazdım, özgüven eksikliğinden dolayı. Neyse ki yavaş yavaş aşıyorum bu durumu;iletişimde en etkili ve sağlıklı olanı göz göze konuşmaktır zaten. Bunu yapmaya çalışıyorum ben de.
evet bende gözlerine bakmalıyım. anlatımı tamamlayan bir unsurdur göz teması bence. ve gerçekten dediğin gibi ben konuşurken bana odaklanmalı çevresiyle ilgilenmemeli. farkedince bozulur ve susarım bende.:
Cevap
318Cevap
Gözlerine bakarak konuşurum ama 3-4 saniyede bir gözlerim başka bir yere kayar yoksa karşımdaki kişiyi otomatik olarak dinlemeyi bırakırım ve tipine üstündekilere bakmaya başlarım. Aynı şekilde karşımdaki insanda sürekli gözlerini kırpmadan bana bakarsa onu dinlememeye başlarım.
Birde 6 saniye kuralı var 6 saniyeden fazla karşındaki kişi gözlerine bakıyorsa ya seninle birlikte olmak istiyordur ya da seni öldürmek istiyordur.
Walla bir kızın gözüne bakınca benim hormanlar tavan yapıyo. Sonra örümcek moduna bağlayıp düz duvara tırmanmalar falan.. :) Hiç gerek yok..
Hele sevdiğim bir kızsa gözümün içine de dik dik bakıyosa "Hay senin gözlerini yerim ben" deyip sarılasım geliyo..
Dayanamıyom yani.. :S
Bence çok takılıyorsunuz iletişim için göz kontağı olması olayına. Doğal olmak gerek, kasmaya gerek yok. Birisi gözlerime bakmadan konuşuyor diye neden beni dinlemediğini düşüneyim ki. Kalıplar bana saçma geliyor. Ben insanların gözlerine bakamam en yakınım bile olsam. Sevmiyorum, hoşlanmıyorum ve ben zaten sabit durmayı seven biri değilim. O yüzden ya gökyüzüne bakarım ya da yere doğru kısaca gözleri dışında her yer olabilir.
eğer tanıdığım normal bir arakadaşımsa gözlerine bakarım pek samimi olmadığım 1 ya da 2 kez konuştuğum bir erkekse gözleri dışında her yere bakarım tavana dudaklarına saçlarına yanaklarına tırnaklarına eğer bir topluluğa karşı konuşuyorsam direk karşıdaki duvara ama put gibi de durmam hani
genelde gözlerine bakarım ama bazen gözler yeterli olmayabiliyor bencil olmaya gerek yok bazı insanlar konuşurken gözlere bakamayabiliyor utangaçlık vb. ama şöyle bir durum var bir insanın sizi dinleyip dinlemediğini algılarsınız o zaman kalkar giderim yani vücut diline bakarım asla yalan söylemezler gözler yalan söyler
En iyi cevap budur
Gündelik bir sohbet ise, alın ortasına, burun çevresine veya çeneye bakarım. Zaman zaman dudak hareketlerine de bakardım. Bir kızla konuşurken sürekli gözlere baktığınızda anlatacağı konuyu şaşırabiliyor veya dikkati dağılabiliyor. Konu aşk ise kesinlikle gözlerine bakarak konuşurdum.
Erkek ya da kadın fark etmez karşındakiyle göz teması kurarak konuşmak gerekir fakat bu konuşulan konunun ehemmiyeti ile de ilgilidir bazen boş boş konuşulur ve darlandırır insanı yani çok da göze bakmaya gerek yok mühim olan kulağının sizde olması diye düşünüyorum...
Göz teması önemli, tabii ki bu teması kurmaya çalışırım fakat karşımdaki kuramıyorsa çok da sorun etmem çünkü bu biraz da özgüvene bağlı bir şey. Genellikle özgüveni düşük ve çekingen kişiler göz temasından kaçar. Yakın birisi ise sadece uyarımı yapar geçerim.
Kadın olmadığı sürece gözlerime bakılmasından nefret ederim erkekler baktığında çekerim sanarlar korkarım yanlız sırf onları parçalamamak için döenerim çünkü hakikaten nefret ediyorum göz göze gelmeye cinlenmiş gibi oluyorum
Kadınsa gözlerine el ayak hareketlerine erkekse ara ara gözler daha çok çevreye
Gözlerine bakarım.
Göz temasını uzun kuramam arada gözlerim kaçar ama bu da bir anlam ifade etmez.
cut.
Benim gözlerim bazen dişlere takılıyor karşımdaki sevdiğim bir insansa gözlerinden gözlerimi kaçırmam babam azarlarken halıya bakarım desenleri incelerim :D birine çok sinirlendiysem asla göz kontağı kurmam kaşlarımı çatar gözlerimi başka yöne sabitlerim.
Gözlerine bakar, dikkatlice dinler kafamla onaylıyo gibi sallar arada yorum yaparım. Ben bişey anlatırken dinlemese birisi ve aynı şeyi bikaç kez yapsa evde ağlarım bu konuda çok hassasım ya. Çok saçma biliyorum ama biri benle ilgilenmeyince çok canım sıkılıyor :D
Gözlerine ben konuşurken benim gözlerime bakmayan biri oluncada anlatasım gelmez zaten
aynen ben direk kesiyorum anlatmayı
Benimde hevesim kaçıyor ciddiye alınmıyormuş gibi hissediyorum
aslında kişiye göre değişir sevgilim ise göz bebeklerine, sevdiğim ise gözlerine, düşmanım kavga yapacağım kişinin ise, kafa vurmak için burnuna bakarım.. gerçi meşhur bir atasözümüz vardır,;;(dost başa düşman ayağa bakar) diye ama ben ayağa bakmam dediğim gibi burnuna bakar boşluğu yakalar ve balyoz iner :DD
Karşımdaki eğer sevgilim ise göz teması kurmaya çalışırım gözlerine bakarım, fakat karşımdaki insan normal bir arkadaşımsa illa göz temasıkuracağım diye birşey yok o konştuğu sırada eğer başka birşey ile ilgilenmiyorsam zaten onu dinliyorumdur illa bir yerine bakmam gerekmiyor
Ben de tam tersine göz teması kuramam kimseyle ve genelde dinlemediğimi zannetmesinler diye alın veya yüz çevresine filan bakarım... Cok içten bir şekilde dinlerim fakat göz temasını bir türlü kuramadıgımdan bu şekilde dinlerimm :)
Asla birisinin gozune bakarak konusamam dinleyemem veya goz goze asla kalamam bakamiyorum bu yuzden yanlis anlasilldigim da cok oluyo igrenc bir durum. Tek istedim su okul bitsin hocalardan azar yiyorum be:Ddd
Genelde direk gözünün içine bakmam , genelde iki gözünün arasına bakarım. (sol odaklı olduğum için gözlerine bakıyormuşum gibi görünür, gözlerine bakarsam kulaklaklarına bakıyor gibi görünüyor çünkü) :)
Gözlerıne bakarım.. Çok dikkatlı bakarım ama boş boş bakmam.. Karşımdakını dınledıgım ıcın o göz temasını öyle kurarım kı hatta o bile gözlerını ayıramaz.. Bu kesınlıkle konusmaya verılen önemden kaynaklanır
amaç iletişim kurmakta suratına filan bakman lazım ama otobüste yan yana orutduğun bir arkadaşına sürekli bakamazsın elbet. ama durum arkadaşdan öte ise o işin rengi değişir dudaklara odaklanma v. s. gözleri kaçırma gibi gibi
Gozlerine bakma ihtiyaci hissediyorum hep. Onlarda başka birseyle ilgileniyorsa bile gozlerime bakmasini isterim. Dinlemiyor sandigimdan falan degil o sekilde konsantre oluyorum. Yapacak bisey yok benimle konusmak istiyorsa gozlerime bakiversin.
Ben konusuyosam gözleriyle beraber genelde yuzunun hemen yan taraflarina sokaga ya da bosluga dogru. o konusuyosa gözlerine ve dudak hareketlerine agiz cevresine bakarim el kol cok kullaniyosa dikkatim oraya kayar.
Erkek arkadaşlarımla konuşurken direk yüze bakarım. ama nedense bir kızla konuşurken gözüm hep göğüslerinde yani fesat anlamda değil istemeden konuşurken oraya kayıyor gözüm bazen ben bile farketmiyorum.
kimisi istemeden kaydırıyor gözleri doğru..
Gözler tabiki o yüzden güneş gözlüğü ile konuşan biri olursa çıkarması için uyarırım
bravo aynen o gözlüğe baktıkça kendimle konuşuyor gibi oluyorum..
muhabbet uzayacaksa muhakkak uyarırım biraz bozulur karşımdaki ama açıksözlü olmak iyidir.
en güzeli baştan söyle ki ona göre çekidüzen versin kendine..
Ben gozlerine bakarim ve goz temasi kurmayan insanlarin akli baska yerdedir. Eger boynunuza bakiyor veya alt kisimlara arkadasin niyeti belli :) eger konusan gozunuzun icine bakarak konusmuyorsa inandiricilik cok azdir..
Karşıdakine bağlı kimisi vardır bakasın bile gelmez sadece he he hı hı dersin dinliyorum ayağına :D
Karşımdakine değer verdiğimi göstermek için gözlerine bakarım. Eğer sevmediğim bir insansa onu umursamadığımı göstermek için elimden geldiğince herhangi bir temas kurmamaya çalışırım.
Ben gözlerine bakarım erkeğinde kızında ama erkekte bir yerden sonra benim gözler dudaklara gidiyor ve bu hep oluyor ama sapık olduğumdan değil :D nedenini bende bilmiyorum
Saçlarına, kulaklarına gözlerine, burnuna, dudağına, boynuna, göğüslerine, beline, ellerine, basenlerine (kalçalarına) ve en son ayaklarına.. Kısaca tepeden tırnağa süzerim :)
%80 gözlerine, %20 etrafa bakarım..
Sürekli göz göze olur mu, göz kırpmamaca oyunu mu oynuyoruz? Gözünü ilk kırpan tokat mı yiyor o en iyi cevap ne anlamadım..
Valla fesat cvb dan degil dış ve dudaklarına bakarım hanı bazı erkekler olur ya konuşunca dudaklarda kopuk oluşur ayy dusunmesı bıle ıgrenc bode gozlerıne bakarım capakşıysa Kalkıp gıderım
aslında bende gözlere bakarak konuşmayı severım tercıh ederım bu kendımden emın oldugumu gosterır fakat heycanlandıgım bırının karsısında konusyorsam ona harıc heryere bakarım
Ben cok uzun sure göz temasi kuramam ister istemez gozlerimi kaciririm ve bir sey anlatirken daha cok baska taraflara bakarak anlatirim ama ona anlattigim belli olur yani
Biri karşımda konuşurken onun yüzüne bakmayı sevmem o da benimkine baksın istemem fakat bazı durumlarda göz teması kurmak zorunda kalıyoruz öğretmenler konuşurken mesela. Ama biriyle konuşurken daha çok dişlerine dikkat ederim
Göz teması en çok önem verdiğim şeydir gözlerinin içine bakarak konuşurum karşımdaki gözlerimin içine bakmıyorsa beni ciddiye almıyor demektir sinir olurum
Takıntılı insanlar takıntısı olduğu şeylere bakarlar.. mesela küpeye takıntı vardır ilgisi küpededir.. Bir de yalan konuşacak ise ve ya karşısındakinin enerjisinden çekiniyorsa gözlere bakamazlar...
Gözlerinin icine bakardim. Ta ki artk bakislarin cok etkili cok dikkatli ve etkili bakiyosun deyip bakislarimin bokunu cikarmaya basladiklarini anlayana kadar.
Gözlerine bakarım fakat sürekli gözlerine bakmak sessizliği gerektiriyor gibi hissediyorum başbaşa konuşuluyorsa o yüzden arada gözlerimi kaçırıyorum. (belki ben utanıyorumdur bilmiyorum tabi)
Kucuklugumden beri insanlarin hep agzina bakarim kisiligini anlamak icin fakat karsidaki insan yanlis anlayabiliyor konusma esnasinda agzina baktigimi farkettigim an gozlerine bakiyorum
Ben bir sey anlatirken kesinlikle goz kontagi kurmam gerekir anlatamam baska turlu. İlk defa konustugum insanlari bile payliyorum ben bir sey anlatirken beni dinle diye.
Konusurken goguslerime bakani cok gordum. Erkeklere bu soru sorulurmu. Ben gozlerine bile bakmam boynundan ilersine bakarim
ben çok gözüme bakıp konuşan erkek gördüm hepsi göğüse bakmıyor..
erkeklere sorulur mu dedin ya ondan dedim yanlış anlama genelleme yaptın demedim zaten
gözlerine bakmak çok büyük olay da sanki :D gözlerine bakacaz. nereye bakacaz başka. kıçına mı bakalım?
Gözlerine bakarım eger ben bir şey anlatırken bakmiyorsada uyaririm en nefret ettiğim şeylerden biri :)
En güzeli gözlerine bakmak göz kontağı kesildiği an konuyu en kısa cümleyle kapatır muhabbetı öldürürüm :D :D
Tamamen ayni düşünüyorum, göz kontağı kurmadan konuşamam. Birini dinlerken de gözlerinin içine bakarım konuşurken de.
Ayak altına bakacak ya da döşüne bakacak halim yok. Yüzüne bakarım. Ama başka dikkat çekici şeyler varsa onlara da bakabilirim, dikkatliyimdir
Göz teması kurmanız , karşıdaki kişiye saygı duyduğunuzu ve konuşmaya önem gösterdiğinizi lanse eder. Bu yüzden gözlere bakılmalıdır ve bende böyle yaparım.
İletişim gözlerde başlar. El ve kol hareketleriyle desteklenir. O yüzden gözlerine bakar ara ara da çaktırmadan hareketlerine bakarım.
Gözüne ve ağzına bakarım , gözleri ve ağzı güzelse muhabbet ederim , ağzı dişi güzelse muhabbeti bitirmem :)
Gözlerine bakarım ya da konuşuyorsa bazen ağzına ama karşıda ki fazla göz teması kuruyorsa uzun bakamam arada gözüm kayar yani ama konuşurken göz teması olmadan konuşamam.
ben gözlere bakınca heyecanlanıp konuşamıyorum. ama güneş gözlüğü takıpta bnmle konuşanlara sinir olurum :D genelde de konuşurken yüzyüze olmayı tercih etmem :D
ben dudaklarına bakarım. nedendir bilinmez, karşımdaki kız da olsa erkek de olsa insanların dudaklarına bakarım. ama kesinlikle cinsel içerikli bir şey düşünerek değil, çok eskiden beri böyle bu.
gozlerine bakarim'da benim gozlerime dikkatle gozlerini kirpmadan bakacak cesaret yok henuz kimsede :)
Gözlerine bakarım çünkü gözler ruhun aynasıdır ve iletişim halinde göz teması kurmamak ciddi bir terbiyesizlik gercekten.
Ben yuzune bakarim hatun goz temasindan hic hoslanmam gozlerime bakipta konusan insanlara adepte olamiyorum konsatrasyanum bozuluyor resmen.
Gözlerine Agızına Burnuna
Zaten Gözlügün Çerçevesi Kalın
Gözlerinin içine bakarak konuştuğumu sanıyordum, ellerimi göğsümde birleştirip emir verir gibi tepeden konuşuyormuşum farkında olmadan şimdi bunu bırakmaya çalışıyorum
Kadın olarak Bir çok çirkin diye yüzüne bakamadıklarım var birde çok tatlı yerim diye bakamadıklarım var :D
gözlerine bakarak sürdürürüm anlatmayı lakin karşımdaki başka şeylerle ilgileniyor veyahut gözlerime bakmıyorsa ilgilenmediği hissine kapılarak rahatsızlığımı ifade ederim. düzelttiği takdirde kaldığım yerden devam :)
kadın memeleri açmışşsa
yeminle beyin error
konuşma yetisinde yüzde azalma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar