Merhaba arkadaşlar 💖 Allah dileğine rızkını çok dilediğine az veriyor ama bakıyorum çevremdeki insanlara rızkı az olanların parasındaki bereketi çok olanlarda göremiyorum, mesela adamın çok parası var ama aşırı cimri çocuklarına bile vermekte çekiniyor hayatı fakir gibi yaşıyor yani illa demiyorum ki savurgan olsun ama sanki ahirette para geçerli gibi kefenin cebi var gibi davranıyorlar.. sizin görüşleriniz neler bu konuda yorumlara bekliyorummm 💐
Allah ona karşı inanç içerisinde olmayan düşmanlık yapana dahi bilmukabele karşılık vermiş olsaydı ortalıkta ateist olmazdı yahut küfür içinde boğazına kadar batmış insanlar olmazdı dolayısıyla Allah düşmanına dahi yeri geldiğinde merhamet edendir rahman ve lutuf sahibidir.
Bizde herşeyi dine bağlama olayı var ne yazık ki öyle öğrenmisiz , rızık falan hikaye çalışırsan kazanırsın , tarif ettiğin insanlar para için yaşıyorlar ve kazanıyorlar bu yüzden zengin oluyorlar ve harcamaya kiyamiyorlar bu yüzden zenginler. Dünya hayatı basit kim neyi çok isterse onu buluyor. Herşeyi kafamız da kuruyoruz hayatta kafamıza göre şekilleniyor çünkü yaşadığın hayatta anlamı yine sen çıkarıyorsun. Kimi mucize görür yaşadıklarini , kimi sayılara döker , gerçek nedir Allah bu dünyaya karışmaz isteyen istediğini düşünsün bu dünya da bir birimizle baş basayiz
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle öyle Allah çalışan gayret edene karşılığını verirmiş elbette ama rızık meselesi biraz derin mesele.. birgün bir taksici müşterisini almak için sağa yanaşmış ama arkadan gelen taksici hızlı bir şekilde önüne kırıp müşterisini almış buna üzülen taksici ilerlemiş onunda önüne bir müşteri gelmiş gelen müşteri uzun mesafeye gidecekmiş ama müşterisini alan taksici bir bakmış ki kısa mesafe gittikten sonra müşterisi inmiş yani kimse kimsenin rızkını alamaz Allahü teâlâ, insanları yaratırken, ecellerini, ömürlerini ve rızıklarını takdîr etmiştir) yani ezelden bellidir rızkımız ama mesela benim iki kuzenim okudular biri hep şanslı iş konusunda ama diğer büyük kuzenim onun kadar şanslı değil doğru düzgün iş bulamadı bulduğu yerler sıkıntılıydı vs. İnsan çalışmak için gayret etse de bazen bi sebeple birşeyler engel olup yolunda gitmiyor
İkinci sorunda bu Allah'ın kullandığı kelimelere bizler anlam yüklüyoruz, rızık dediği şey belki senin anladığın şey degildir. Rızkınızı ben veririm dediği zaman belki daha genel şeyden bahsediyordur. Hayvanlardan bitkilerden ve yaşamdan. Senin cebine koyduğun paradan değil evreni yaratan birşeyden bahsediyoruz , sen milletin cebindeki parayı çalınca veya paranı vermeyince kimseye sana rızkını ben veriyorum çünkü benim yarattığım evrende yaşıyorsun diyordur. İnsanlar Allah'ı insan gibi gördüğü sürece din bu şekilde kalır. Ben de hep iş konusunda şansız oldum aslında şanssızlık değildi uyanıklık göstermediğim kendimi öne atmadigim çıkarlarımı dusunmedigim içindi.
bu bir deneyle de kanıtlanmış bir şey. insan zenginleştikçe daha cimri oluyormuş. fakirler cömert olmaya, zenginler cimri olmaya daha meyilliymiş. her fakir cömerttir, her zengin cimridir demiyorum ama deney sonucu bu şekilde.
Rızık bellidir. (Artırma yöntemi vardır) Belli olan rızkın helal veya haram olması kişiye bağlıdır. Yani, brisi haram yollu x tl kazanıyorsa; aslında helal yoldan da x tl kazanacak demektir. Burada x rızıktır.
alakası olmayan durumdur. zengin ateistler olabildiği gibi fakirlerde mevcuttur. dini bir inanışın kaynağını zenginliğe ya da fakirliğe bağlamak doğru değildir.
Allah ona karşı inanç içerisinde olmayan düşmanlık yapana dahi bilmukabele karşılık vermiş olsaydı ortalıkta ateist olmazdı yahut küfür içinde boğazına kadar batmış insanlar olmazdı dolayısıyla Allah düşmanına dahi yeri geldiğinde merhamet edendir rahman ve lutuf sahibidir.
Allah Kuranı kerimde buyuruyorlar Allaha karşı küfür ve delalet içerisinde olan Allahın düşmanıdır Yaradan buna rağmen helak etmiyorsa merhameti ve yüceliğindendir anlicağın benim senin düşmanın değil yani Ayrıca insanların inancı konusunda ısrarcı olmadığım gibi saygı gösterme gibi bir zorunluluğum da yok kaldı ki yalnızca ateistlere kasti bir yorum değil bu genel anlamda söylüyorum ayrıca cimri olanın daha çok mal sahibi olması haşa Allahın ayrımcılık yapması demek değildir her bireyin kulluk hakları vardır ama yerine getirir ama getirmez ona kalmış bir durum fakat Allah vaad ettiğini mutlaka yerine getirecektir.
Allah ayrımcılık yapsa firavuna bile dünya malını vermezdi ki Firavun hayatı boyunca bir kez bile hastalanmamış... * Baş ağrısı dahi çekmemiş... * Allah ona hiç dert vermemiş çünkü onun tarafından hatırlanmak istememiş...