Sizin de şiddet, taciz gibi travmalarınız var mı?

Merhabalar, dikkatimi çeken bir şey var, bizim toplumun zihinleri travmalarla dolu. Kiminle tanışsam bir süre sonra bu ikisinden birini anlatıyor. Çoğunun öfkeli veya içe kapanık olmasının temelinde kötü ruhlu birileri yatıyor. Bu zamana kadar o kadar çarpıcı hikayeler dinledim ki, karşımdakini dinlerken ellerim titriyordu. Hayat bazılarına adil olmamış, bazılarımız çocuk olamamış. Kimisi kötü ebeveynlerin elinde büyümüş kimimiz de güvendiği bir yakını tarafından kötülük görmüş. Meğer bazı şeyler o kadar sık yaşanıyormuş ki haberimiz yokmuş, birini davranışlarından dolayı yargılamadan önce onu anlamaya çalışmayı öğrendim, yeterince kötü insan tanıdığımı düşünürdüm ama sandığımdan daha kötülerle iç içe yaşıyormuşuz. Taciz gibi şiddet gibi şeyleri çok duyduktan sonra çevremdekilere, tanıdıklarıma bile sormaya başladım ve inanın sadece birkaç kişi yaşamadım dedi. Çoğu insanın içinde kor gibi yanan bir ateş taşıyor ve bu bütün hayatını etkiliyor. Yanında olabildiklerimin yanında oldum, tavsiyem siz de böyle insanları dinleyin ve yanında olduğunuzu hissettirin, ayrıca kötü insanlar tarafından yara aldıysanız bunu güvendiğiniz birine anlatmaktan çekinmeyin, içenizde saklamayın. Çok kötü insanların arasında yaşıyoruz, gördüklerim, duyduklarım karşısında öfkeyle nefretle doluyum, ama ne yazıkki elden bir şey gelmiyor. Belki birbirimize destek olma açısından buradan da sormak istedim, sizin böyle bir travmanız oldu mu?
Sizin de şiddet, taciz gibi travmalarınız var mı?