Annem babam kardeşim akrabalarım hatta en yakın arkadaşlarımla bile konuşurken heyecanlanıyorum konuşamıyorum terliyorum çarpıntım başlıyor nefesim hızlanıyor yalnızken hatta içimden bile konuşurken heyecanlanıyorum sınıfta herkes okuma yapmak için can atarken ben saklaniyorum okuma sırası bana gelecek diye ödüm kopuyor telaşlaniyorum bir gün okumak istedim okuyamadım sözcükler ağzımda düğümleniyordu herkes susmuştu ve benim okumamı bekliyorlardı ama ben heykel gibi durup kan ter içinde kıp kırmızı bir şekilde kitaba bakıyordum herkes hadi okusana diyordu bu onlar için çocuk oyuncağıydı ama benim için çok zordu ve rezil oldum benden çıt çıkmayınca hoca bile benle alay etti noldu okumayı mı unuttun dedi o an ölsemde kurtulsam dedim bi ara daha hoca bana büyük bir yazıyı okumamı söyledi bende ona her zaman söylediğim gibi "hocam ben okumasam olur mu" diyecektim ki ben demeden bi çocuk "hocam o okumasa olur mu" diyerek dalga geçti ve herkes buna güldü rezil oldum kalbim kırıldı tuvalete gidip ağladım yaşım daha küçük ve yaşıtlarım herkesle eğlenip sohbet edip sosyallesirken ben bu durumdayım insanlar bana acıyor ben de bu duruma çok üzülüyorum ama ne çare hayat bana zindan gerçekten lütfen bana yardım edin kısaca sadece büyük sunumlarda büyük konuşmalarda değil günlük konuşmalarda ve yalnızken bile konuşurken heyecanlanıyorum içimden bile konuşurken heyecanlanıyorum lütfen yardım edin.
Güncellemeler
+1 yıl
Yaşım 13
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Daha çok küçüksün.
Sosyal medya ortamına takılma telefonla ilgilenme bol bol kitap oku sözcüklerle tekerlemelerle egzersiz yap sürekli açılırsın.
Heyecan ve panik duygusunu yenmek için cesaretli olman lazım yani rezil olur muyum bana gülerler mi vs duyguları kafana takmaman lazım cesaretli olup o an ne okuman gerekiyorsa oku. Emin ol başaracaksın.
Küçük kardeşim benim ilk başta bi psikoloğa gitmelisin. Profesyonel Yardım al yardım ile çözersin
sosyal fobi veya özgüvenin düşük
Peki bunun için ne yapabilirim
psikoloğa gitmek istesen ailen kabul eder mi
Kabul ederler ama bu aralar maalesef
Piskoloğa git belki işe yarar.
Anksiyete
Psikolojin bozulmuş
Sosyal fobi