Tam linç yemelik soru. Bir anlamı yok bence sadece öyle istedikleri için yani, bunun derinlerinde kendilerinin de hak sahibi olmalırını dusunduğu için (zaten hak sahibiler ama bazı kültürlerin baskısı nedeniyle birikmiş bir bastırılma duygusu böyle düşünmelerine neden oluyor) bize sadece böyle hitap edebilirsiniz diye kural koyuyorlar. Hiç bir anlamı yok zaten değerliler böyle yaparak kendilerini basitleştiriyorlar. Kadın, Hanım, Bayan, kız, dişi hiç birinin ve değer olarak farkı yok insanlar buna farklı anlam yüklüyorsa onu bilemem. Erkek, adam, bey, delikanlı, gibi sözlerin nasıl birine bir değer katmıyorsa oda öyledir. Sen kendini değerli hissediyorsan zaten bana sadece kadın diyebilirsin diyerek kendini sadece öyle değerli ve hak sahibi olduğunu hissetmek tam tersi ben değersiz değilim hissine misilleme yapmaktır. Dünya da zaten nerdeyse hiç bir zaman denge olamadı olsa da kısa sürdü eskiden erkekler üstün görülürken devir şimdi kadınlara daha çok yöneldi ve cinsiyetini kullanıp hak yiyen insanların artmasına neden oldu örnek bir kadın minibüste sırf birine gıcık oldu diye taciz ediyor diye bağırsa halk o iftira atılan kişinin üstüne çullanır bu insanın yaptığı da gerçekten o olayı yaşayacak insanın da hakkına girmesine neden oluyor çünkü zamanla insanlar kimseye güvenemeyecek kim doğru kim haklı. Dengesizliğin olduğu her alanda sorun olur. Eşitlik yoktur adalet vardır. İki yan yana duran insandan biri 40kg diğeri 85 kilo ve ikiside insan diye sen eşitlik yapıyım ikiside 50kg yuk tasısın dersen bu 40kg olana fazla gelir 85kg ise taşır ama adaletli olup 40kg olana özelliklerene uygun bir ağrılık versen ya da onu bir araçla yetiştrime görevini (hız) ona versen bu adaletli olur bölüştürülmüş olur. Erkek kadının eksiklerini, kadın ise erkeğin eksiklerini tamamlayacak şekilde yaratılmıştır. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok biri bir şey de iyiyse diğeri başka konu da iyi ve ortak olurlarsa asıl güç ortaya çıkar böyle ayrımcılık yaparsan insanları bölersen asıl değersiz zayıf ve eksik olursun. Saygılar
86 Yorumla- +1 yıl
Kadın kelimesine farklı anlamlar yüklemiyorlar, normal anlamında kullanılması için bir mücadele veriyorlar. Çünkü kadın kelimesinde hali hazırda negatif bir anlam var. Cahil kadınlar bile kadın kelimesinin ayıp olduğunu söylüyor. Neden ayıp olarak algılanıyor bu kelime asıl soru bu? Kadın kelimesinin negatif anlam çağrıştırması kültürümüzü yansıtıyor. "Bayan değil kadın" diyenlerin derdi "kadın kelimesi normal bir kelimedir kibarlaştırmanıza gerek yok" demek. Kadın kelimesinde hali hazırda bir negatif anlam olduğuna inanmıyorsan da bir düşün neden insanlar kadın demeye utanıyor? Bugün pek çok kişi utanmıyor ve bu anlam yavaş yavaş kalkıyorsa da bu mücadele sayesinde. Dil zihniyeti yansıtır, zihniyet yine dili oluşturur, ikisi birbirini besler. Bak bu röportajda cahil bir kadın (cahili aşağılamak için kullanmıyorum ben de pek çok konuda cahilim) bile diyor ki "bayan denir tabi, kadın EZİLMİŞ demektir." Böyle anlamları olduğu için insanlar kadın demeye çekiniyor. Bu durum düzeltilmeye çalışılınıyor. Egomuzla, kendimizi bir şey sanmamızla bir ilgisi yok.
https://www.youtube.com/watch?v=eQu1r39V8Ls - +1 yıl
Bu durum hakkında bilgi sahibi olmadıkları için "bayan" diyen insanlar ise elbette terslenmemeli. Bu bilerek yaptıkları bir şey değil. Niyetleri iyi; kibar olmaya, kaba olmamaya çalışıyorlar. Pek çok kadın da "kadın" demekten çekiniyor.
- +1 yıl
bayan kelimesi karsi tarafi rahatsiz ediyorsa bu zaten kullanmamak icin basli basina bi nedendir bayan kelimesi kabaliktan baska bir sey degil ha bak bayanlar baylar dersin veyahut baska bi sey dersin bu gibi yerlerde normal ama gelipte erkege erkek kadina bayan denmesi o cinsiyeti ortme cabasi ve güzel kardeşim baska bi sey degil kadinlar rahatsiz oluyorsa bayan diye hitap etmiyceksiniz illa sorgulamak gerekmez
- +1 yıl
Bayan kelimesinin anlamına bak derim
- +1 yıl
Musqninsopasi senin dediğininde aşırı feministlikten farkı yok bu ülke feminist bi ülke değil ataerk bi ülkede değil eşitlik diye bişeyde yok adalet var bu ülkede sen kendini veya bayanlari özel kınıyosan sende adalet yoktur kadında insansa erkekte insan ben kadınım bana bağıramassın diye bisey yok hakketiysen bağırırım siz avaz avaz bağırıyorken ben niye sessiz kaliyim he soyle? Bana burada istediğin kelimeyi söyle ama gercek bu
- +1 yıl
Musqninsopasi sorgulamak gerekmez diyosun ozmn bende diyorum kadınla erkek arasinda hak ayritligi olmayacak eğer bunu erkek istiyosa sorgulamak gerekmez
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Valla bu ayrımı ben de hiçbir zaman anlayamadım. Cümlenin gelişine göre bayan kelimesinin hoş durduğu yerler var, kadın kelimesinin hoş durduğu yerler var. Bir topluluğa hitap ederken baylar bayanlar yerine baylar kadınlar ya da erkekler kadınlar dendiğini düşünemiyorum. Ya da kadın wc bana tuhaf gelir. Kadınlar bu kelimeye neden bu kadar tepkili bilmiyorum. Bazilari sanki küfür etmisiz gibi davranıyor ya da özellikle düzeltme gereği duyuyor. Özellikle toplumda Bayan degil yalnız kadın diye düzelten birisine nezaketen affedersiniz denilse de o an içinden ağzına kürekle vurasim geliyor 😂
10 Yorumla
bana çoook saçma geliyor. iş yerine biri gelse bak şurdaki kadına sor yerine bak şurdaki bayana sor kelime olarak kulağa daha yumuşak geliyor. herşeyin altında da bişey aramamak lazım. bir insana bay bayan diyerek inasıl kırıcı üzücü bi anlamnyükleyebilirsin ki. dilimizin zenginliğinden kadın hanım bayan gibi kullanımların yanında erkek bay bey gibi hitap şekilleri var. baylar ya da beyler dediğinde de erkekler mi bay değil bana erkek diyeceksin mi desin. şimdi örneğin o ile şurdaki bey bakıyo yerine şurdaki erkek bakıyo mu diyeceğiz kadının karşılığı olarak. bunlar işsizlikten türemiş gereksiz şeyler bence. rahatsız olan bana kadın deyin diye uyarsın ama bayan denmesi bence kadın denmesine nazaran söyleyiş olarak daha yumuşak bir tınıya sahip ve daha kibar. ben kimseye şurdaki erkek demek istemem şahsen banada şahsen şurdaki kadın denmesi hoş gelmez 😀😀😀
20 Yorumla
+1 yılBir röportajda bir cahil ve düşük sosyo-ekonomik standartlara sahip bir kadına soruyorlardı "bayan mı kadın mı?" diye, kadın da "bayan denir tabi, kadın ezilmiş demektir, bayan daha kibardır." diyordu. Bazı zihniyetler inatla anlamıyor ama "kadın" kelimesi üzerinde negatif anlamlar var, bu kelime sıradan normal bir kelime, olumsuz bir anlamı yok. Üzerindeki olumsuz anlamlar toplumumuzdaki kültürü yansıtıyor. Bunun farkına varan kişiler bu kampanyayı başlatmış ve "kadın" demek ayıp değildir.
https://www.youtube.com/embed/eQu1r39V8Ls
Bak röportajı buldum:20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
Kadınlar kızmaya yer arıyor bende anlamış değilim.😀😀
171 Yorumla
+1 yılHerşeyde cinsiyetçimiyiz? İlla cinsiyetçilik mi vurgulansın? Hitap uslup önemli değil. Yok yaa bence okullarda beşeri münasebet dersleri ana ders olarak verilmeli.
Hanımefendi/beyefendi
Bay smith/ bayan smith
Erkek smith / kadın smith
Uslubu bir bakın. Hitaba bir bakın. Hala bqyan değil de kadın denmesi tercih edilir mi acaba?212 Yorumla- +1 yıl
Nasılsın kadın😂
- +1 yıl
@Bay_Nutella iyiyim adam
- +1 yıl
@Y_U_S_U_F heeee erkek iyiyim beaaaa senden naber napdurun?
- +1 yıl
@Y_U_S_U_F nereye bey baba?
- +1 yıl
@Y_U_S_U_F yardım ve yataklık etmekten beni de yakacan öylemi? azrail bizi osuruğu ile yakar haberin var mı senin?
- +1 yıl
@Y_U_S_U_F
bende derim
mağdurum da mağdurum
çok mağdurum mağdurum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKadın kelimesine cinsellikle bağdaltıran zihniyetle sorum var benim. Kadın kelimesini kullanmama, örtme gibi gir durum var.
Bayan hitaptir. Jinekologa arkadaşım hastasına sorunu "Kadın bedeninde şu sorundan dolayı..." diye anlatırken "yanlız ben kadın değilim kızım" diyen tut kadın kelimesine tilt olan koridorda "bana kadın dedi, bayan deseydi bari" gibisinden konuşan kadınlar var.
"Bayan bedeni" diye bir şey mi var? Hitaplar ve cinsiyetleri karıştırmayın, sizi tanımlayan cinsiyet kelimesinide hakaret olarak görmeyin.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yıl"Kadın" kelimesi fonetik olarak kulağa sert geliyor. "Bayan" ise fonetik olarak kulağa daha yumuşak geliyor. Bayan kelimesi kullanılarak kadınları narinleştirme çabasına giriliyor. Sanki bütün kadınlar narin naif olmak zorundaymış gibi göstermeye çalışmak bir cinsiyetçiliktir bu yüzden sinir bozucu geliyor insanlara.
22 Yorumla- +1 yıl
+1 yılÇünkü 2 cinsiyet var kadın ve erkek. Yaşadığımız toplum "kadın" kelimesi geçince direkt namusa bağlıyor bu yüzden de bayan deyip geçiştiriyorlar ya da cidden bayan kelimesinin daha kibar olduğunu düşünüyorlar. Eğer kibarca hitap etmek istiyorlarsa hanımefendi diyebilirler.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sorma ya avrat-karı desek okadar kızmazlar. Bir çok bilgiye sahip olmama rağmen bu durumu anlayamadım. Hani kadın bireyselliği temsil ediyor da o yüzden mi bu kelimeden başkasını kabul etmiyorlar dedm alakası yokmuş. Mesele ne bende çözemedim. Misal kapıyı açtım davet edicez buyrun kadın mı dicez? ya da osmanlıda ki özel kadınlara kullanılan tabir ile "buyrun kadın efendi" mi diyecez? Bu da kaba olur. iyisimi matmazel diyelim hem aristokrat duruyor bu sıfat hem bizimkilerde memnun olur :D
10 YorumlaHiç sinirlenmem. Gereksiz bir duyar bence. Bayan kelimesi erkeklere Bay demek ile aynı şey tamamen. Yani modernize edilmiş ve tamamen kibarlaştırma amacıyla söylenmiş bir kelimedir. Kimse kadın kelimesini başka bir yere çektiği için bayan demiyor aslında. Kadın kulağa daha sert geldiğinden ötürü bayan tercih edilmiş. Ama birisi bana kadın da dese, bayan da dese, kız da dese bunların hiç birini sorun etmem. Biraz nasıl baktığınla alakalı.
10 Yorumla
+1 yılKız denildiğinde cinsiyet ayrımcılığı oluyor anlarım da, buyrun kadınefendi diye olmayan kelimeyle cümle kuracak halimiz yok, bayan ve hanımefendi de kadının resmi ifadesi zaten. Dünyanın her yerinde Mrs. diye sesleniyorlar bir şey olmuyor, bizde Türkçesi olay nedense. Yakında kadın demeyin anaç deyin demeye başlanırsa şaşırmam.
10 YorumlaBirincisi sevmediğim bir kelime, ne bileyim hoşuma gitmiyor. İkincisi bayan ın tam karşılığı hanımefendi dir. yani bir cinsiyet ismi değil hitap sözcüğüdür. Bayan kelimesini kullanmadan önce acaba hitap olarak mı kullanıyorum yoksa cinsiyet ifadesimi diye düşünün. Bunun içinde bayan yerine hanımefendi ile aynı cümleyi kurun
11 Yorumla- +1 yıl
Erkeklere bey deniliyor bay kullanılmıyor , kadınlara da hanımefendi denmesi doğru ben göre , katılıyorum fakat insanlar alışmış , bayan giyim mağazası ya da bayan tuvaleti , bay ayakkabı vs düzelmesi baya bi zaman alır
feodal çağrışımlar yapan bir hitap şeklini kullanma durumu. ismini bilmediği kadına hitap ederken sözcük sıkıntısı yaşayan, yaratıcılığını kullanmayan bireyin zorunluluk psikolojisiyle kullanmak zorunda kaldığı, yatağa atıp üstünde zıplanası, asit döküp yok edilesi hitap şekli... Fakat ülkemizde bu böyle değil zira kadına hitap etmenin kibar bir türevi olduğu için bayan diye hitap edilir. Bazı kompleksli dişil arkadaşlarımız konu hakkında hiçbir fikri olmadan sosyal medyadan duyduğu kadarıyla bayan denmesinden hoşnut olmaması gerektiğini kendisine tembihlemiş durumda. Konuyu özetlersek kadına bayan denmesini kötü kılacak argümanlar çok yetersiz.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı. Aynı tepkiyi bayanlar ve baylar dediğinde de vermen gerekir. Tepki evrenseldir. Bir şey rahatsız ediyorsa, her dşam her ortamda eder. Madem seçme yetin var. Karşında ki de kötü niyetli demiyor diyip geç kafanda o halde. Bayan bir hitap şeklidir bakın bu kısmı önce bir anlayın lütfen. Bayan hitap, kadın cinsiyet. Merheba bayan denilebilir, merhaba kadın denilmez, bunları da bir düşünün.
Ayrıca birisi sadece belli bir kesimde bu algı oluşturulsun diye başlattığı hitap sorunu hakkında, ben kendi aklımda bulunan mantıklı bir açıklama için vazgeçmem.
Kimse yanlış anlamasın yobaz falan değilim ama gereksiz ve mantık dışı olan şeyleri de öyle söylenildiği gibi kabul etmiyor bünyem. Bay, bayan olayına İngilizce de bak birde. Tanımadığın birine woman mı diyorlar miss mi? Lütfen gereksiz olan dertleri, dert edinmeyin.
Çok aç insan hayvan var dünyada, buna sıra gelene kadar.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılgereksiz sinirlenmeye yer arayan manyaklar var maalesef sonuçta art niyetli bir söylem değil, tamamen kişinin kültürüyle orantılı ayrıca hey kadın, hey bayan hangisi sana sinir bozucu benim bildiğim kadın daha sinir bozucu yani benim zamanımda birine kadın diye hitap etmek saygısızlıktı devir değiştikçe kavramlarda değişiyor sanırım.
21 Yorumla- +1 yıl
bir çok kişi yorumlarda erkeklere bay denmiyorsa kadınlara da bayan denmez demiş bu da cehaletin sonuçlarından biri hoş geldiniz bay kopuk bir cümle olacağı için sonuna ım takısı getirilerek kullanılır yıllardan beri hoş geldiniz bayım, hoş geldiniz bayan gibi
+1 yılBayan bir hitap şeklidir her zaman kadin denemez mesela " hey kadin bakar misiniz" saçma olur " hey bayan bakar misiniz" demek yerine... kadin ise cinsiyeti belirtir mesela bu bir kadindir...
Kadin / Erkek = cinsiyet belirtir
Bay / Bayan = hitap şeklidir20 YorumlaYa aslında bende ilk zamanlar karşıydım
Ama gün içerisinde ismini bilemediğimiz insanlara karşı genelde hanımefendi ve ya bayan ismini kullanıyoruz aslında bunda bir sakınca görmüyorum önemli olan farklı iki insana adil davranmak yoksa Adam Kadın gibi sıfatlar bizi ileriye götürmez10 YorumlaBay bayan hitap şekli değildir. Nasıl ki bir erkeğe bay diye seslenilmiyor, kadına da bayan denmez. Bu ifadeler sadece tuvaletlerde vs. yazılır, cinsiyet ayırt edilsin diye.
Kadın ve erkek, kız ve oğlan denir cinsiyetlere ama yine bu bir hitap şekli değildir. İsmini bilmediğiniz kişilerle konuşurken hanımefendi ve beyefendi kullanılır. Beyefendi dilimizde çok güzel olmuşken hanımefendi demekte neden zorlanılıyor anlamıyorum.13 Yorumla- +1 yıl
nasılsın bay hoş geldiniz bay mantıksız olacağı için bayım şeklinde söyleniyor
- +1 yıl
bayım ve bayan eskiden beri kullanılan bir hitap şeklidir.
- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılneden ben de anlamıyorum
bayan kelimesi daha hoş daha kibar geliyor
kadın mı desin
şştt kadın bakar mısınız falan kötü yani
erkeklere de erkek ya da adam diye çağırmıyorlar
bu neyin kavgası anlamadım20 Yorumla
+1 yılBak kadın ve erkek. 2 cinsiyet vardır sadece. Ama evli olmayanlara bayan denir, kadın değil. Neden? Bunun derinlerde yatan sebebi, ki düşünen biri için derin değil, ksdının evlenince bir cinsiyete sahip olması ve bir birey haline gelmesidir. Yani kadın evlenince insan yerine konulup ona cinsiyet atfediliyor. Bunuda erkeğin o canım pe'nisi yapıyor, o mübarek kutsal organları. İşin özü bu. Bay ve bayan hitapta kullanılır ayriyetten sen bi erkeğe bay bi bakar mısın demen ne kadar komikse bayanda öyle aslında bir yandan. Buda başka bir sebebi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBay=bayan
Kız=oğlan
Kadın=erkek
Bu kadar. Bunu yapmak zor mu?
Örn: erkek kuaförü✅
Bayan kuaförü ❎ - kadın kuaförü ✅32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBayan bir hitaptir. Kimse "Afadersiniz bayan (bayım) cüzdanınız düşmüş" gibi bir cümlede "hayır kadın diceksiniz bir kere..." diye kudurmuyor.
Ben bayan diyorum bayan değil kadın diyenlere de yine bayan diyorum
211 Yorumla- +1 yıl
Ben de "erkek" kelimesini hakaret olarak kullanıyorum. birisi bir kötülük yaptığında, şiddete meyl ettiğinde, ilkelce davrandığında "erkek gibi davranma diyorum." Bazen birisine çok sinirlendiğimde "erkek" diye hakaret ediyorum benim için bir küfür bu kelime.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy olabilir bayan ama erkeğin icaat ettiği herşeyi kullanıyorsunuz puhahahah bu size en büyük hakaret hahahaha
- +1 yıl
ooohh kuddur.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy BayaN apla anlamadın galiba orta da kuduracak bir şey yok tam tersi hemcinsinle gurur duyuyorum zengin kocayla ya da yemek yapmak çocuk doğurmak la anilmiyor icaatlarla dünyayı yönetmekle aniliyor
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy hmecinsim*
- +1 yıl
sen, yazdıklarında nasıl e*keği aşağıladığını anlayamacak bir beyinsin ama seni suçlamıyorum e*kek beyni böyledir zorba ve şiddetçi, birbirinize karşı da böylesiniz siz daha çocukluktan itibaren. Genlerinde var, olduğun şey bu. e*kek işte.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy puhahahah erkeği. Yaptığı telefonla erkeğin yaptığı siteyi kullanıyorsun hahahahaha bruh
- +1 yıl
kudduurrr
İsteyen istediğini desin, bayan yanlış kullanım olsa da kibarlıktan nezaketen söylenen bir kelime. Bu kadar takılmayın herşeye. Bütün Türkçeyi yalayıp yuttunuz da kadını bayanı kaldı.
20 YorumlaErkeklere bay derken sorun yok da bayanda neden var ben de anlamıyorum. Filmlerde de vurgusu yapılıyordu bir ara ondan etkilenildi ama onlar nedem yaptı bunu dmldşs
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılHobi olarak feministlik yapmaya "çalışan" kişilerin söylediği şey o
yani neden woMAN diyoruzun yerli hali 🤣34 Yorumla- +1 yıl
@Memati_ feminizm kötü bir şey değil ki hatta erkekler bunu desteklemeli ama gereksiz yere kullanılması yanlış anlamlara sürüklüyor
- +1 yıl
@Memati_ Baş kaldırma değil ki bak sende bilmiyorsun anlamını
+1 yılBayan kadın hanım kız aslında hepsi 1 cinsiyeti ifade ediyor. Benim içinde sıkıntı DEĞİL. Tüm problem bitti de kadına bayan denilmesi tek problemimiz olarak kalmış gibi davranıyorlar tuhaf..
10 Yorumla
+1 yılKadın erkek bunlar cinsiyettir bey bayan bunlarda hitaptır. Yani ister çocuk, ister genç, ister yaşlı olsun hiç fark etmez hepsi aynı cinsiyet olduğu için hepsi kadındır.
10 Yorumlaçünkü bir erkeğe seslenirken “Hey bay bakar mısınız?” denmiyor “Hey beyefendi bakar mısınız” deniyor (genel olarak böyle) bu sebeple de bay denmediği için genel olarak bayan da denmesini istemiyoruz onun yerin hanımefendi hitap şekli olabilir. Ayrıca da kadın diye seslenin demiyor hiçbir kadın sadece bişeylerin farkına varılmasını istiyoruz o kadar
10 Yorumla
+1 yılCahil f*minist bayanların işi. Ben inadına bayan diyorum. Bazen de karı. Karşı çıkanları tersliyorum ve saatlerce feminizm tartışıyorum. Haklısın özür dilerim deyip gidiyorlar. Enayiler.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Bayan nedir ya kimi bayıyoruz vs diyorlardı bir ara bayan hitap şekliyse e hitap şekli olarak kullansak bişi olmicak mı yani 🤔 bay da cinsiyet degil sonuçta 🤔
10 Yorumla
+1 yılBen bayan/kadın ayrımına sinirlenmiyorum. Toplumumuzda "Bekareti varsa kız, yoksa kadın." diye çoğu insan tarafından benimsenen bu ayrıma sinirleniyorum sadece.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bu ayrım çok yanlış , bizim toplumumuz da genel olarak bi ayrıştırma var zaten sadece bu konuda değil
Aşağılama veya dalga geçmek gibi bir niyet olmadan ikisi de söylenebilir (erkek olarak görüşüm budur ) son.
21 YorumlaBizim insanımız pek seviyor her şeye duyar kasmayı ondandır.
30 YorumlaErkekler bay kadınlar bayan
Kadınlara erkekleri bayma misyonu yüklenmiş
Erkeler de bay denilerek kadınlara hedef 🤣🤣🤣
Şaka şaka ne dediğiniz değil ne niyetle dediğiniz önemli bence10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu sorunun cevabı soruda gizli. Ayrıca hafiften "aabi ben çok kafayım farklıyım diğer kadınlardan" havası sezdim sanki ajdhwhduw
10 Yorumla
+1 yılTamamiyle saçma olan bir nedenden dolayı neymiş "bay" varmış içinde "an" eklenmiş de kadına hakaret iş bu
tam tersi de olabilir erkeğe hakaret ediyorsun bay yarım kalmış üstüne ekleyip daha iyisini yapmışlar xd10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılKaba geliyor bazı kadınlara. Kadına kadın dersen daha çok hoşlarına gider ama bu sefer de fazla samimi olur gibi bir izlenim veriyor.
10 Yorumla Hiç hoş değil ya bayan falan. Hangi çağda yaşıyoruz. En iyisi avrat veya karı. Lütfen dikkat edin sizde
10 Yorumla
+1 yılŞahsen kadın denilince olgun birinden bahsedildiğini düşünürüm. Bayan iyidir
20 Yorumla
+1 yılNerde o sinirlenen bağyanlar. Gelsinler de pataklayım hepsini.
20 Yorumla
+1 yılAslında bay kelimesinden türetilmiş olmasından mütevellit kızıyorlar sanki
bilemedim:)20 Yorumla
+1 yılkarıyam karı 😂😂 ya ha bayan ha kadın pek takılmam ben böyle şeylere
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kızarlar ya kadın dersin kızarlar bayan dersin kızarlar abla drrsin kızarlar ismini sorarsın kızarlar hatta geçen birine hanımefendi dedim anandır o dedi ne dersen de kızıyorlar arkadaş
12 Yorumla- +1 yıl
😂😂 yok artik
Gizli Üye(25-29)+1 yıl" Bayyyan yani baayyatt ekmek gibi 😂🤣 yani Morrruukkkk gibi "
Feministin yorumu böyle olurdu diye düşünüyorum 😂🤞31 Yorumla- +1 yıl
Bu tipler bayan kelimesini çok hakkediyor aslında 🙄
Aile & Toplum konusunda 729 cevap paylaştı. Kadin / erkek bir cinsiyet bildirir.
Bay/bayan ise bir hitap seklidir.31 Yorumla- +1 yıl
hadi ordan oradan canım
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBirileri gaza getirmiş bayan kelimesinin birini baydığında o işlemi yapan insanları kastederek söylendiği konusunda.
Yani baydığından söylenmiyor, bay kelimesinin kadın cinsiyetine ait kısmı olduğundan söyleniyor10 Yorumla Feminist olma ihtimalleri yüksek,
Erkek yani bayın yanı olarak dolaşan bir geyik duymuştum. O gün bugündür saçma gelir.10 Yorumla
+1 yılGörüyorsunuz lafa gerek yok, kadınlar bile bir birini anlamakta zorlanıyor. 😃
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEski köye yeni adet. Herhangi bir yanlış bir şey de yok.
10 Yorumla Bende buna tutuluyorum Allah başka dert tasa vermesin😂
10 YorumlaErkekler bayan diyince daha kaba oluyor ya isimle ithap etsin ya da kadın desin 😂
11 Yorumla
+1 yılay bayan hitap kadın cinsiyet çünkü 2+2=4 kadar basit yaa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSana bunu yapan utansın. Kendi kabahati.
Hiç bir fark yok işte takılası geliyor ondan.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Birine kız demistim kız degil kadın diye ona bile tepki vermisti
12 Yorumla- +1 yıl
harbi kız ne ya
+1 yılValla bende anlamıyorum niye sinirleniyorlar ne fark var
11 Yorumla- +1 yıl
Bayan bir hitap etme şeklidir bay / bayan kadin ise cinsiyetini belirler erkek / kadin vs
+1 yılHitap kelimesidir, hanımefendi gibi yani. Cinsiyet ismi değil. Doğrusunu kullanın.
10 YorumlaBayan diye bir cinsiyet yok çünkü. Erkek ve kadın var.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet bence de abartiliyor bayan daha naif geliyor kulaga
40 Yorumlabu kişiden kişiye değişiyor ama her bayan sanırım bu söze sinirlenmez ben tanımadığım bayanlara veya kişilere her zaman hanımefendi diyorum birde en çok kullandığım sözü o ise efendim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBence saçmalık.
Ben sinirlenmiyorum ama sinirlenenlere de gülmeden edemiyorum komik çünkü.
Bu aptal ayrıntılara takılacak kadar uzun değil bence hayat.00 Yorumla
+1 yılYıl olmuş bilmem kaç yaşın olmuş bilmem kaç halâ bunun cevabını bilmiyorsan ciddi beyinsizsin demektir. Bayan hitap şeklidir kadın cinsiyet. "Ben bir bayan olarak" diyen mi ararsın bağğğyan bakar mısın diyen kırolar mı ararsın her türlü ezik bizde. Seslenirken hanımefendi, bireysel bahsedilmede de kadın denir.
00 YorumlaBu durumda ikiye ayrılmış durumdalar bazıları Bayan denilmesini isterken bazıları da Kadın denilmesini istiyor.
Şöyle düşündüğün de bir sırada veya kuyruktasın önünde Bayan diğer tabirle Kadın var. Düşünsene sesleneceksin Kadın ilerlermisiniz demek mi daha kibar olur yoksa bayan ilerlermisiniz demek mi daha uygun olur sence?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılben sinirlenmem açıkçası neden sinirleneyim
bana göre kibar bir hitap
bence kelimeleri yerine kadınların toplumdaki yerini düzeltmeliyiz kelime işi sonra çözülür00 Yorumla - Devamını Gör (112)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar