Bayanların bayan lafına kızmalarının sebebi nedir bayan değil kadın diyeceksin feminizmi dir?
Cevabın nedir?
Yalniz buyul bir cogunluk niye kizdiginin farkinda bile degil. Cok komik olmus gercekten.
Kadin kelimesi sanki cirkin ve hos olmayan bir kelimeymis de soylemek ayipmis gibi bunu kibarlastirmaya calisan insanlar kadin yerine bayan diyor ve buna kiziyoruz. Kadin demek ayip degildir kaba degildir. Erkek derken hic cekiniyor muyuz? Ama kadin denildigi zaman bunu kibarlastirma cabasina giriyoruz niyeyse.
Kadin kelimesi disiligi cagristirdigi icin toplumumuzda ayip olarak karsilaniyor. Bayan diyince daha kibar oldugumuzu saniyoruz halbuki oyle degil kadinlik utanilacak bir sey degildir kadin yerine baska kelimeler kullanilmasi bizi kucuk dusuruyor.
Ama mesela carsida pazarda bir kadina sesleneceksiniz ama adini bilmiyorsunuz kadin bakar misiniz demek tuhaf olacagindan hanimefendi denilebilir ama bayan hic hos degil.144 Yorumla- +1 yıl
Bay bayan diye ayrilmis zaten.. bayan nedrn hos degil ki.. hic kimse baymaktan turemis gibi dusunmuyorki bunu zaten.. kadinlarin yarisi , hanimefendiden nefret ediyor, diger yarisi da bayan dan.. iyi de.. bayan kelimesi , bir " herif " ya da " karı " kelimesi gibi degildir.. kibar bir kelimedir.. kadinlarin kolayi bulunmaz , ne haliniz varsa go
- +1 yıl
Sacmlik bence. Madem bu kadar hosgorulusun kadin kelimesine bayan kelimesine niye bu kadar onyargi. Her ikiside soylencek niyete bagli. iyide cikiyor kotude bende bunu bu kadar abartilmasni cok komik buldum byanla hanimefndnn farki aciklarmsn hayir sonucta oda kadin lafini yok edyor. Bunu toplum zihniyetiyle aciklasan tamam ama bir kelimeyle degil.
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 314 cevap paylaştı. Sacma sacma seyleri sorun etmeye üstümüze yok tuhaf bir toplumuz ya, misal Kari kelimesine sinir olanlar, nikah memurundan o lafi duymak icin cildiriyorlar..
Normal birinde duyunca kiz, nikah memurundan duyunca cildir sevin.. :D :D
Kadina kizarlar, Kariya kizarlar, Bayana kizarlar eee ne diyecek bu insanlar.. Sanki ayip günah kötü kelimelermis gibi davraniyorlar... Buda cok sacma..21 Yorumla- +1 yıl
Aynenn
Bayan bir hitap şekli diyorlar. Hani bizim dilde pek yok da atıyorum Mrs. Smith gibi bir şey.
Ben denmesine şöyle kızıyorum, kelime beni irrite ediyor. Fonetik açıdan mıdır nedir "bayan" nedir ya. Hanımefendi de kısalt hanfendi de. Ne kadar güzel kelimeler. Bir de çok zorlama duruyor. Televizyon izliyorsun mesela, şimdi yanındaki adam, bir şey diyecek, kadın diyesi gelmiyor nedense. "Bayan yarışmacı" "Bayanlar ne güzel olmuş" falan gibi cümleler.
Kadın diyiniz efenim, hanımefendi diyiniz.10 Yorumla
+1 yılbayan sözü hitap sözcüğüdür cinsiyet belirtmez kadın cinsiyet belirtir. iş ilanlarında erkek eleman aranıyor yazarken kadın eleman yerine bayan yazması bazı kadınlar için onların bir birey yerine konulmadığı ya da erkek üstüncülüğü olarak görülebiliyor
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
136
Cevap
43Cevap
Bayan kelimesi, bay kelimesinden turemis oldugu icin, ki bu da erkegin var olusunu, sanki kadinlar, erkeklerden daha asagiymis gibi gostermekte, bilincli ve feminist kadinlar tarafinca hos gorulmez. Ayrica ayni sekilde erkeklere her yasta erkek denildigi gibi kadinlara da bakirelik zarina bakarak kiz veya kadin denilip kadinin her zamanki gibi objelestirilmesindedir sorun. Kadin, kadindir.
61 Yorumla- +1 yıl
+1 bundan daha iyi bir açıklama olamazdı.:)
+1 yılBazı insanlara göre cinsiyet ayrımcılığına yol açar çünkü. Örnek verelim, bayanın erkek karşılığı ne? Bay. Günlük dilde kullanıma bakalım:
+Bayan, lütfen kenara çekilin.
Veya
+Bayan, bakar mısınız?
Şimdi bunun yerine bay koyalım:
-Bay, bakar mısınız?
Garip oldu dimi? çünkü genelde şöyle olur:
-Beyefendi, yol açın lütfen vs.
Öyleyse neden hanımefendi değil de bayan? Veya neden bay değil de beyefendi?
Ben bu görüşü savunmuyorum, sinekten kan çıkarmak gibi geliyor ama mantığını ve insanların neden alındığını anlayabiliyorum. Yine de kimsenin bayan kelimesini kullanırken seksist olmaya çalıştığını falan düşünmüyorum, ağız alışkanlığı işte :)10 YorumlaYok be abi ne feminizmi. Biz kibarlaşacağız diye dilimizi yanlış kullanıyoruz
Bayan - Bay
Bey - Hanım
Kadın - Erkek
En basit örnek bunlar verilebilir. Kadın zaten kibar kullanım şeklidir kabası ise karıdır. Diğer bir örnekte tuvalet ve lavabo ilişkisi verilebilir sanki elimizi yıkadığımız yere işiyoruz10 Yorumla
+1 yılEski türkçe de bay: zenginlik, şan ve mal demektir
örnek: kutadgu bilig eserinde bay-han kelimesi
'an' eki ise azaltan, eksilten, yok eden anlamında kullanılır
Bayan: zenginliği azaltan yok eden anlamında kullanılmıştır.62 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl''bayan'' kelimesi mana olarak ''kadın''a karşılık gelmiyor.
Kadın; yetişkin (zihnen ve bedenen olgunluğa erişmiş) dişi insan demektir.
Kız; Genç veya çocuk yaştaki henüz olgun olmadığı düşünülen dişidir.
Bayan ise İngilizcede ''mrs'' ve ''mr'' gibi hitap sözcüğüdür. Kadınların isminin önüne gelir, Bayan Tarhan gibi...
Yalnız başına kadın anlamına gelmez.
Ülkemizde kadın mı kız mı bilemem tarzı triplere giren andavallar kadınlara bayan demekte. Fakat bayan kadın anlamına gelmez.40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek ve kadın diye ayrılıyor insan cinsiyeti.
Kız ve oğlan, bay bayan. Sadece degişik bir Sesleniş olmalı.
Kız sadece o anlama gelmemeli
Kadın kelimesi, o kadının cinsel ilişki yaşayıp yaşamamasına bağlı olmamalı.
Kadın kadındır zaten
Bazıları diyor ya. Kadın mı kız mı bilinmez
Kadın kadındır ;) benim düsüncem budur.42 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgörüsüme katıldıgın icin sağol:)
Kadın, erkek , bay , bayan... Dile hangisi geliyorsa o söylenir, niye öyle dedi de böyle demedi saçmalıklarının içinde boğulmaya gerek yok. Karşınızdaki emin olun aklından bu kadar ayrıntılı açıklamalı hesaplar geçirmiyordur bunu söylerken... Söyleyiş alışkanlığına göre değişir ifadeler...
00 Yorumla
+1 yılBay denmiyor fakat bayan deniyor
oglan denmiyor fakat kız deniyor
unutmayalım ki iki cinsiyet vardır erkek ve kadın.
hic haber izliyor musunuz? KAdinlarin kotulenmesi. Asagilik gosterilmesi icin neler yapiliyor. Cocuk kitabi cikmis simdilerdede. Oyuzden buna feminizm demek yerine kadin hakli olarak hassas davraniyor deseniz daha mantikli00 YorumlaÇoğu sürü psikolojisiyle kızıyor. Kadın kelimesinin kullanılmasında hiçbir anormallik görmüyorum fakat bayan diyen birine de atarlanmak, yaşı kaç olursa olsun o kadının ergenliğidir. Abartacak bir şey yok yani bayan diyince küfür etmişsin gibi saldıranlar bile var.
00 Yorumlaşu yüzden, günümüzde kadın diye, ilişkiye girmiş olana kız diye hala bakire olana deniyor. Ve böyle bir ayrım yapılmasını istemiyoruz. kadın kelimesinden utanılmamasını ve kadının cinsel bir düşünce yaratmaması için kadın kullanılmalı
30 Yorumla
+1 yılben koyu feministim bayan lafına kızanı görmedim :P
13 Yorumla- +1 yıl
ben de feministim. ama sen kendini koyu bir fenimist olarak adlandırdığına göre extra bir şeyler mi yapıyorsun anlamadım :D
- +1 yıl
=) =)
- +1 yıl
yapmama gerek yok tatlım koyunun ne anlama geldiğini biliyor olmalısın ;)
+1 yılKadın kabadır. Bayan denilmesi uygundur. Kibardır çünkü. Kadın kaba bir tabir. "Bu bayan" ya da "bu hanımefendi" denir. "Bu kadın" denmez.
Bizim kızlarımız altta da yorumlarda gördüğün gibi "kompleksli" olunca bayan kelimesinin bile bay'dan düşük olduğunu sanıyorlar...04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılnezaket olduğunda kibarlık olduğunda bayan kelimesi kullanıla biler bayan bakar mısınız daha yoksa kadın bakar mısınız? nezaket kibarlık gibi yerlerde bayan kelimesi onun dışında kadın kelimesi kullanmak gerek bunu en güzel örneği bayanlar voleybol basketbol ligi bile kadınlar voleybol basketbol ligi olarak değiştirildi.
00 Yorumla
+1 yılKadın ergenlik çağına girmiş olanları için kullanılır.
Kız ise ergenliğe girmemiş anlamına gelir.
Kullanılması gerekenler bunlar. Hitap için de hanımefendi. Olması gereken bu.
Biraz sosyoloji okusalar gender kelimesinin anlamını bilecek olurlardı kadınların büyük kısmı ve erkeklerin daha büyük bir kısmı.10 YorumlaSanki kadın kelimesi ayıp bir tabirmiş gibi bayan denilerek sözümona kibar hale getirilmeye çalışılıyor.
Oysa erkeğe 'bay' demeye gerek duymayıp rahatlıkla 'erkek' deniyorsa, kadına da 'kadın' denmeli.30 Yorumla
+1 yılSebebi ''Bayan'' lafı ''Bay''dan türediği için. Sosyalist-Feminist ve belki başka tepki gösteren örgüt/topluluk vardır ama başlıca karşı çıkanlar bunlar ki sebebi de işte kadınların ötekileştirilmesi derler. Ben genelde Hanım/Hanımefendi ve ya Hatun diye kullanırım.
00 Yorumla
+1 yılErkeklere neden bay denmiyorda kadınlar bayan oluyor? Kadınız ve bununla gurur duyuyoruz "bayan" denilerek kadın ayıplanacak birşeymiş gibi gösteriliyor fakat biz bununla gurur duyuyoruz ve bu yüzden kadın denmesini tercih ediyoruz.
20 Yorumladoğrusu kadındır bayan kelimesi ''baymak'' fiilinden türemiş gibi gösterilir bir kadına bayan demek hakaret sayılır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 768 cevap paylaştı.
+1 yılbirincisi cinsiyet içeren bir kelime değil ikincisi baydan türeme gibi geliyor kulağıma, erkek egemen de kadın işte amaaan bişey bulalım buna da bay hee bu da bayan olsun işte tamam demiş gibi. kadın denmesi daha makul mantıklı geliyor bana.
10 Yorumla çünkü konusmada genelde ''ben işi olan bir bayan istiyorum '' dşyorsunuz. ama biz ''ben işi olan bir erkekistiyorum diyoruz , bay istiyorum demiyoruz. Bu yuzden eşit olsun diye kadın - erkek daha uygun
10 Yorumla
+1 yılBen de kadin lafindan hoslanmiyorum.18 yasindayim ve kadin denilince ustume alinmiyorum sahsen cok yasli isi geliyo itici ve iğrelti bir soz. bayan daha kibar. hem kucuk kizlari hemde buyuk kadinlari ve genc kizlari icine alan bir kavram
10 YorumlaBayan diye hitap edilirse ben de olsam kızarım hanımefendi denir hitap edilirken. ya da bayan yerine hanım kelimesi kullanılırsa bence daha uygun olur ben öyle yapıyorum. Misal ; "şu hanım sizden önceydi " gibi.
00 Yorumla
+1 yılBayan bana göre toplumsal bir görev yüklemedir, kimse bay bayan olmak zorunda değildir, cinsiyet olarak erkek/kadınız.
Ha birine seslenirken "pardon kadın bakar mısın? " da denmez tabi, bayan kullanılabilir o zaman.00 YorumlaHerhalde ilerde Kocaları tarafından " l*n gaarııı " diye çağırılınca garipsememek. Bana bayan daha çıtı pıtı geliyor. Kadın daha yaşlı daha olgun geliyor ama ne isterlerse onu diyecez mecburen.
10 Yorumla
+1 yılNeresi kötü bunun. bnce kibar ve saygılı kişiler bayan der. Kadın ne yaaa...
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılfeminizmle alakası olduğunu düşünmüyorum.
nerde bir "bayan" demek nerde bir "hanımefendi" diye seslenmek.. bayan sözcüğü bana kaba geliyor o sebepten, hanımefendi denmesini tercih ederim.00 YorumlaBayan ne ya bayan bayıyo muyuz ya da baydan mi türedik kelime olarak cok niteliksiz ve vasat bir kelıme kesınlıkle yetersız buluyorum. Türkçe çok kıt bir dil zaten
00 Yorumla
+1 yılSadece kadınların kızdığını düşünmek yanlış, bana göre de BAYAN kelimesi doğru bir ifade değil, alternatifleri mevut (yerine göre), Kadın/Erkek, Hanımefendi/Beyefendi, Kız/Çocuk
00 Yorumlabayan baydan türeme uyduruk kelime bayıyomuyuz yani bayan ne kadın doğduğu andan itibaren kadındır kadın deyin hani hitap etmen falan lazımda hanim efendi de bayan ne ya
00 YorumlaSanirim bayan kelimesinin sozluk anlami kotuydu, erkegin pesinde dolanan anlamina mi ne geliyordu. Arastirirsan daha iyi cevaplar alabilecegini umuyorum. :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. Öküz olanlari kizar.. hepsi degisik bir seye kiziyor.. bayan / hanimefendi.. tanimadigimiz bir karsi cinse bu iki krlime haric hitap edemeyiz ki.. gercekten öküzler..
00 Yorumla'Bayan' kelimesinin 'bay'dan türediğini söylüyorlar. Bunun için rahatsız oluyorlar. Ben de bunu hep ilginç bulmuşumdur.
10 Yorumla
+1 yılKadın desen kızar karı desen kızar hatun desen kızar hanımefendi desen kızar bayan desen kızar... yani kızmalarının bir sebebi yok... maksad yeşillik olsun
01 Yorumla
+1 yılNeden kızarlar anlamam. Küfür değil, saygısızlık içeren bir kelime değil. Mahmut mu diyelim :/
10 Yorumla
+1 yılEgo kat sayısı fazla olanlar kızar , bayan desen kızar kız dersen ne ima ediyosun der , kadın desen terbiyesiz der , hatun desen kırosun der yani uzun lafin kısası kadınlar herseye söylenir :D
01 Yorumla- +1 yıl
=)::.
- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma geliyor banada kizilmasi.
90 Yorumla Kız deseniz sorun kadın deseniz sorun bayan deseniz sorun.. Neyse ben bayandan rahatsız olan biri değilim
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 318 cevap paylaştı. ne bayan nede bay diye bir şey yoktur arkadaşım. kadın erkek vardır. sonradan türemiş lafları kullanmak ne kadar da moda oldu.
11 Yorumla- +1 yıl
Aslina bakarsan. Erkegin karsiligi disi'dir. Erkek-Disi.
+1 yılÇünkı bayan bay dan türeyen bir laf. Hank baylar bayanlar olarak kullanılsa tamam da. Erkekeğe erkek diyip kadına bayan demek olmuyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Hank = hani
Bayamn kelimesi bir hakaretmis çünkü. Sen birisine bayan dediğin icin o kisi sana dava bile açabilir.
00 YorumlaYok feminizmle alakası yok da kelime etimolojik olarak incelenince kaba anlamları varmış sanırım ondan.
00 Yorumlabayanın bay dan türetilmiş değil de babanın kısaltması olduğunu düşünüyorum :D şimdi erkekler düşünsün.
11 Yorumla- +1 yıl
peki =)
aslında kızılacak bir şey değil ama karşı taraf bunu hakaret eder gibi söylerse sorun oluyor ya da dalga geçerek.
00 YorumlaBağyaan diye uzatıyorlar bir de. Kıl oluyorum. Baymak kökünden geliyor. Diyenin ağzına sağ kroşe atasımız gelir.
00 Yorumla
+1 yılBizim sanat hocasıda kıl olur o lafa.
Bayan kelimesini bazıları baymak manasına getirdiği o kilişeden dolayı rahatsız olurlar.00 Yorumla
+1 yılbenim icin kari hatun ve benzeri hitaplarda bulunulmadigi takdirde sorun yok
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılBayan kelimesi baydan turemiştir hem de herhangi bir bilimsel temeli yokken, bu durumda anlamsiz bir yakıştırma bir tureme soz konusuysa ne gerek var kadin varken!
10 Yorumla
+1 yılbayan biraz kaba söyleyiş biçimine göre değişir aslında. Hanımefendi daha kibarca o yüzden hanımefendi demeni tavsiye ediyorum.
00 YorumlaBayana kızılır mı ya :) kızanda problem var bence. Misal bir arkadaşımın kadınlar gününü kutladigimda ben kadin değilim ki demisti. Sacma yani sorun onlarda.
00 YorumlaBendede durum tam tersi kadın lafını sevmiyorum kaba geliyor. Örneğin bayan wc yerine kadın yazılması bence çok kaba
00 YorumlaBasta ben de anlamiyordum neden kizildigini sonra boku cikinca ben de hak verdim kizanlara. Cidden itici. Hani feminizmden ziyade son anda moda olan seylere alerjim vsr sanirim
01 Yorumla- +1 yıl
=) =)
bir çeşit aşağılanma olarak algılanıyor. Yani şöyle ki, iki cinsiyet var erkek ve kadın. Ama "bayan" herhangi bir cinsiyet belirtmiyor. Çoğu kibar olmak için söylediğini iddia ediyor ama "kadın" utanılacak, kaba ya da ayıp bir kelime değildir.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü çoğu insan "kadın" kelimesini terbiyesizlik gördüğü için kadına bayan diyor. Ama erkeğe erkek diyorsak kadına da kadın demeliyiz. Bayan cinsiyet değildir hitap şeklidir. Kadın cinsini hor görmek gibi bir şey kadına bayan demek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz bayan lafına kızmıyoruz " bağyan " lafına kızıyoruz
50 Yorumla
+1 yılBayan, bay dan türemiş bir kelime ve an olumsuzluk ekidir. Yani erkek ve erkek olmayan. Cinsiyetçilik yatar altında. Kadın kadındır.
12 Yorumla- +1 yıl
Türkçe'de demedim zaten. Hangi dil olduğunu tam hatırlayamadım ve yanlış bilgi vermemek için yazmadım
çünkü bana yaşım büyükmüş ve evliymişim gibi hissettiriyo yoksa bir sıkıntı yok
10 Yorumla
+1 yılbende bana kadın denilmesinden hoşlanmam :) Bayan en iyisi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBayan gayet iyi bence? Bayan demede ne kotuluk var anlamadim
10 YorumlaYorunlardan anlasildigina gore bir kesim normal karsilarken diger kesim anormal karsiliyor
00 Yorumla
+1 yılAğzını yaya yaya bakar mısınız baaağyan diyen bazı abilerimiz yüzünden olabilir.. Bilinçaltı..
00 Yorumla- Devamını Gör (119)
Devamını Gör(164)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem