Evlilik teklifi ne zaman yapılmalı? Evlenme teklifi beklediğimi erkek arkadaşıma nasıl ima edebilirim?

Şu ana kadarki ilişkilerimde hiç evlenme teklifi almadım. Hepsinin niyeti ciddiydi en baştan beri, gelecekle ilgili planlar yaptılar, aileleri ile tanıştırdılar (ya da bahsettiler), hep ileriye yönelik konuşuldu ama gel gelelim ciddi bir teklif almadım.

Evliliğe çok sıcak bakan biri değilim yaşım gereği önümde yapmak istediğim şeyler oldu hep, ve evliliği hep o aşamadan sonra gelmesi gerektiğine inandığımdan ağzıma almazdım. Ama karşıma çıkanlar öyle değildi, hatta bir önceki erkek arkadaşım okuyacağım okula bile karışıyordu, o okula gidersem ayrı kalırmışız evlenmemiz uzarmış vs vs. şimdiki erkek arkadaşım da geleceğe yönelik planlar yapıyor ama evlenme teklif etmedi. Daha zamanımız var bir kaç sene sürer evlenmemiz, öyle nişan gibi şeyler de istemiyorum ama evlenme teklifi alamk istiyorum artık. Benim için özel bişeyler düşünmesini istiyorum? Gerçi evlenme teklifi almadan evlenen çok arkadaşım var ama.

Sizce bir erkek ne zaman evlenme teklif eder? Ya da erkek arkadaşıma böyle birşey beklediğimi açık açık söylemek dışında nasıl ima ederim?
Evlilik teklifi ne zaman yapılmalı? Evlenme teklifi beklediğimi erkek arkadaşıma nasıl ima edebilirim?