Eşim ile hiçbir konuda anlaşamıyoruz, çok yoruldum. Ne yapacağım?

Merhaba, henüz 2 aylık evliyim. Eşimin yetiştiği aile benim aile yapımdan çok farklı. Biz eğitimi savunan açık görüşlü bir aileyiz. Onun ailesi kapalı, muhafazakar bir aile. Kendisi ile aynı görüşte oldugumuza güvenerek ortak noktada buluşup evlendik. Kendisi 29 yaşında lise mezunu asgari ücret çalışanı. Ben 26 yaşındayım üniversiteden yeni mezun oldum ve yeni işe başladım. Evlenmeden önce sigara bağımlılığı vardı. Birakmisti. Fakat evlendigimiz günden beri en ufak bir tartışma olur bir problemle karşılaşırız sigara alkol e sığınır. Ve sürekli evden gitmeyi tercih eder. Bir süre sakinlesip geri gelir ama yatakları ayırır. Tartisma sebeplerimiz ise maddiyat. Terapi alalım istedim ama kabul etmiyor. Hicbir birikim yapamıyoruz. Ben tutumlu biriyim. Bir parça ekmeği ziyan etmem. Kendisi öyle değil. Surekli israf ve ziyan içinde bir yaşantıya sahip oluyoruz onun davranışları sebebiyle. Birikimi öğretiyorum olmuyor. Soyle örnek vereyim. Bugunden yarına kalan hiçbir şeyi yemez. Mesela akşamdan ekmek kalır sabah onu döker. Atar. Buzlukta olan yemeği yemez illaki o an satın alınacak. Anlik yaşayan biri. Cildirmak üzereyim artık. Bir tartışma yaşanır anında evden gider sonra gelir ve yatakları ayırır. Nasil düzelteceğim bilmiyorum ve terapi almak istiyorum hem maddi durum sebebiyle hem de o kabul etmediği icin alamıyoruz. Evlendim gelinlik bile giyemedim. Herkes gibi evlenemedim. Maddiyati iyi değil diye hoş gördüm ama bir caba da yok. Surekli kredi borcu oduyoruz. Bir çöp tanesi alacak olsak bı bakiuorum kredi çekiyor nakit avans çekiyor ek hesap aciyor. Ben ödeyeceğim diyor ama icralık olmamak için çalışıp oduyorum. Bir bakıyorum yine dag gibi borç yapmış oluyor. En son nokta yine bir tartışma anında alkol alıp salonun ortasına istifra etmesiyle basladi. Ve hepsini temizlemek zorunda oldugum için dayanamadım. Hasta olsa eyvallah. Ama bu kadar evin riskini sigara alkole vermesine katlanamiyorum. Sizce nasıl onu duzeltebilirim?
Eşim ile hiçbir konuda anlaşamıyoruz, çok yoruldum. Ne yapacağım?