Selamlar herkese..Sizi bilmem ama ben özellikle KizlarSoruyor' da yazmaya başladıktan sonra daha çok olmak üzere kelimenin doğru telaffuzu ile yazılmasına çok önem veriyorum...Elbette benimde hatam olabilir ama genelde doğru yazıyorum diyebilirim..Gündelik hayatta bile, özellikle Whatsap mesajlarında her şeye dikkat etmek beni çok yoruyor olsa da elimde olmadan yapıyorum bunu..Soruyu hazırlarken verdiğim görsel örneklere dikkat lütfen.. 😂
Birde şu var. 😄 ANKASTRE 🤔Peki sizin kelimeleri dogru telaffuzu ile yazmayan / yazamayan kişilere karşı bakış açınız nasıldır?
Çok güzel soru. Yalnız siz de soruyu hazırlarken de bağlacının yazımına dikkat etmeliydiniz diye düşünüyorum. Böyle insanlara bakış açım yargılayıcı değildir. İnsanların yazma ya da konuşma biçimlerine müdahale etmekten hoşlanmam ki soru ile ilgili olmasaydı size de söylemek istemezdim bağlaç meselesini. Bazı insanlar bilmedikleri ve dahi bu bilmeyişleri yazılarına yansıdığı için bu biçimde yazar. Bazıları rahatlıktan ve yine bilmeyişten yazar. Görüntü kirliliğine yol açarlar ama dediğim gibi insanların yaşam biçimine saygısızlık gibi gelir karışmak.
Bu tarz insanlar bir biçimle (yazıyla) kendilerini anlatır aslında bizlere. Örneğin ben bu biçimde yazı yazan birine evet müdahale etmem ama iletişim de kurmam. Çünkü benim gözümde kendini geliştirmekten acizdir bu tür insanlar ve acizlerle muhataplıktan hoşlanmam.
Arada bir yapıyorsa onu ben de yapıyorum. Genelde dikkat etsem de bazen 1 harf falan yanlış yazabiliyorum. Veya bazı kelimelerin nasıl yazıldıklarını bilmiyorum yazmadan önce internete girip araştırıyorum öyle yazıyorum. Egzoz mesela. Eksoz diyen var ; Egsoz diyen var. Ama doğrusu "Egzoz" Eğer sürekli yapıyorsa da doğrusunu öğretirim bildiğim kadarıyla hakaret etmem.
Yazım ve noktalama işaretlerine dikkat edenler, ekstra dikkatimi çeker. Ayrıca ben de ne kadar yorucu olsa da sitede mesaj, görüş, soru veya bence yazarken imla ve noktalama kurallarını doğru kullanmaya azami surette önem veriyorum. Yazımını bilmediğim veya doğru yazımından emin olmadığım kelimeler için TDK sitesinden yardım alıyorum.
Özel diksiyon dersleri almış birisi olarak Türkçenin yazımında da telaffuzunda da bütün kurallara uyulması gerektiğini düşünüyorum ve bunu kendim de uyguluyorum. İnternette, yazılı ve görsel medyadaki bozuk Türkçeyi gördükçe de sinir oluyorum.
bu gun bir kadın jinekolog dan bahsedicekken hastahanede jeoloji bulumu bakiyormus diyordu :) anlam butunlugu varsa yani dogru anlatabilmisse dikkat etmiyorum yetiyor dogrusu ama dili ozellikle yazımda rezil kullandigimiz gercek :)
Bazen klayvenin azizliğine çok uğruyorum. Sadece kendimi ifade edemediğim zaman kendime kızıyorum. İnsanları da kendim gibi görüyorum. Yazmaya çalışanlar için bunu söylüyorum
Kendim elimden geldiğince dikkat ediyorum. Eksikler hatalar olabiliyor ama fazlası ya da bilerek yapılan bir durumsa aşırı soğuyorum hiç ilgimi çekmiyor
ben önemsiyorum. ben de düzgün yazmaya özen gösteririm. bu bir çeşit takıntı gibi bir nevi. yanlışıöı gördüysem dönüp illa düzeltirim. insanın yazım tarzı, onun hakkında pek çok şey anlatır.
Bazen kültür nedeni ile, bazen acele ile ve bazen klavye hatası ile yanlışlıklar ola biliyor.. Kaldı ki burada çoğu kişi acele ediyor yazmaj için.. Yalnız akım derken b*kum diyenler uyarılmalı bence..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
26Görüş
😉🌼Tosta yeskinin sözleri çok güzel. Tostunu yeyip sözünü söylüyor, helal olsun
💐😊Saik fait ablası yanık. Bu sorunun tıbben çözüldüğüne inanıyorum ben😂
💐Kitap lar cok guzel. Özellikle lütfü zivaneli. Yazarları zıvanadan çıkmadıkça evet kitaplar çok güzel kaleme alınıyor👌😁
💐😁Rabbim zamirlere fırsat vermesin. Rabbim Sıfatı, fiili kötü olanlara da asla fırsat vermesin inşAllah🤲
💐🌼😂Bende ankastre bozukluğu var. Tabi Davlumbaz gibi adamların ankastresi bozuk olur, doğru bir tesbih, pardon tespit🤣😂👌bu durumda
Anksiyete abim bile bir şey yapamaz, vaka kritik😂🤣👍
Benimde oluyor çok dikkat etmeme rağmen ve hızlı yazarken klavyenin azizliği yazdırıyor naparrsın😂🤣🌼💐 saaalıkla ve sağlıcakla kalınız😉
Çok güzel soru. Yalnız siz de soruyu hazırlarken de bağlacının yazımına dikkat etmeliydiniz diye düşünüyorum.
Böyle insanlara bakış açım yargılayıcı değildir. İnsanların yazma ya da konuşma biçimlerine müdahale etmekten hoşlanmam ki soru ile ilgili olmasaydı size de söylemek istemezdim bağlaç meselesini.
Bazı insanlar bilmedikleri ve dahi bu bilmeyişleri yazılarına yansıdığı için bu biçimde yazar. Bazıları rahatlıktan ve yine bilmeyişten yazar. Görüntü kirliliğine yol açarlar ama dediğim gibi insanların yaşam biçimine saygısızlık gibi gelir karışmak.
Bu tarz insanlar bir biçimle (yazıyla) kendilerini anlatır aslında bizlere. Örneğin ben bu biçimde yazı yazan birine evet müdahale etmem ama iletişim de kurmam. Çünkü benim gözümde kendini geliştirmekten acizdir bu tür insanlar ve acizlerle muhataplıktan hoşlanmam.
Arada bir yapıyorsa onu ben de yapıyorum. Genelde dikkat etsem de bazen 1 harf falan yanlış yazabiliyorum. Veya bazı kelimelerin nasıl yazıldıklarını bilmiyorum yazmadan önce internete girip araştırıyorum öyle yazıyorum. Egzoz mesela. Eksoz diyen var ; Egsoz diyen var. Ama doğrusu "Egzoz" Eğer sürekli yapıyorsa da doğrusunu öğretirim bildiğim kadarıyla hakaret etmem.
Yazım ve noktalama işaretlerine dikkat edenler, ekstra dikkatimi çeker. Ayrıca ben de ne kadar yorucu olsa da sitede mesaj, görüş, soru veya bence yazarken imla ve noktalama kurallarını doğru kullanmaya azami surette önem veriyorum. Yazımını bilmediğim veya doğru yazımından emin olmadığım kelimeler için TDK sitesinden yardım alıyorum.
😂😂
Bence komik oluyor ya, bazen öyle bir denk geliyor ki karnım acıyor gülmekten.
Özel diksiyon dersleri almış birisi olarak Türkçenin yazımında da telaffuzunda da bütün kurallara uyulması gerektiğini düşünüyorum ve bunu kendim de uyguluyorum.
İnternette, yazılı ve görsel medyadaki bozuk Türkçeyi gördükçe de sinir oluyorum.
bu gun bir kadın jinekolog dan bahsedicekken hastahanede jeoloji bulumu bakiyormus diyordu :)
anlam butunlugu varsa yani dogru anlatabilmisse dikkat etmiyorum yetiyor dogrusu ama dili ozellikle yazımda rezil kullandigimiz gercek :)
Bazen klayvenin azizliğine çok uğruyorum. Sadece kendimi ifade edemediğim zaman kendime kızıyorum. İnsanları da kendim gibi görüyorum. Yazmaya çalışanlar için bunu söylüyorum
Kendim elimden geldiğince dikkat ediyorum. Eksikler hatalar olabiliyor ama fazlası ya da bilerek yapılan bir durumsa aşırı soğuyorum hiç ilgimi çekmiyor
ben önemsiyorum. ben de düzgün yazmaya özen gösteririm. bu bir çeşit takıntı gibi bir nevi. yanlışıöı gördüysem dönüp illa düzeltirim. insanın yazım tarzı, onun hakkında pek çok şey anlatır.
Bazen kültür nedeni ile, bazen acele ile ve bazen klavye hatası ile yanlışlıklar ola biliyor.. Kaldı ki burada çoğu kişi acele ediyor yazmaj için.. Yalnız akım derken b*kum diyenler uyarılmalı bence..
Anlaşılmayacak derecede olan yazıları pek önemsemem ama kendimce klavyenin azizliğine uğramadığım sürece doğru yazmaya çalışırm.
dogrusunu billip yazmak tabiki guzel ama gerek hayat telasi olsun gerek tembellikden olsun maalesef ögrenilmiyor
Sonucunda Türk Dil kurumunda sınava girmiyoruz burasını vakit geçirmek için kullandığımı düşünürsek o kadarda önemli birsey değil benim için
De leri da ları ki leri ayırt edemiyorum daha yaa kaç yaşına geldim ayrı mı bitisik mı noluyodu uffd😂😂😂
Ben bu konuda hassasım. Belli yaşın üzeri insanlar tolere edilebilir lakin üniversite öğrencilerine aynı tahammülü gösteremiyorum.
Doğru yazılması hoşuma gider. Ben de doğru yazarım çok dikkat ederim.
Yanlış yazanlara değil de Türkçesi varken İngilizce gibi yabancı sözcük yazanlara gıcık oluyorum.
doğrusunu öğrenmek zor değil
bazen bende de oluyor insan hali:)
ne olacak