Eşin Ailesine Misafirliğe Ne Sıklıkla Gidilmeli? İletişim nasıl olmalı? Sizce Yanlış Mı Yapıyorum?

Öncelikle merhaba. Durum şu. Eşimin kullandığı araba babasının üzerine. Zamanında emekli ikramiyenin üzerine evdeki ortak para konup aldı. Ama kayınpederim kullanamıyor diye sürekli eşimde. Eşim de dışarıda çizilir vs diye kayınpederin evinin garajına koyar arabayı. İşe arabayla gidip geldiğimiz için her gün mecburen onların evine gidiyoruz sabah akşam. Evlerin arası da 10 dk falan. Biz çağırmadıkça gelmezler, çağırmadık diye triplenmezler. Fakat ben mesafe koymazsam eşim sürekli ailesiyle olmak istiyormuş gibi geliyor. Akşam neredeyse her arabayı bıraktığımızda bi içeri girelim diyor. Bazen ben istemediğimi yorgun olduğumu söyleyince kapıdan selam verip dönüyoruz. Bazen yemekten sonra gidiyoruz bazen de nadir de olsa onlarda yemek yiyoruz. Açıkçası ben pek onlara gitmek istemiyorum. Haftada bir bana yeterli geliyor. Çünkü bi içeri girelim desek de oturamıyorum. Mutfak bi şey dağınık olsa toplamak zorundaymışım gibi geliyor. Fazla oturacak gibi olsam eşim az yardım etsen diyor. Çalışıyorum zaten hafta içi ya da hafta sonu zaten yorulmuşum neden gidip mutfak evle uğraşayım? Ben çok sıkı bağlı bir aileden gelmiyorum. Bizde öyle aman sürekli görüşelim edelim yok. Önceden ararız günü söyleriz müsaitlerse gidip geliriz. Eşim hadi gidelim diyor mesela. Niye aramıyorsun diyorum. Evdelerdir ne olacak diyor. Ara bak bi yere gitmişlerdir bi işleri vardır boş eve mi gidicez diyorum suratını ekşitiyor. Beni ailesine karşı soğuk olmakla suçluyor. Ailesine kötü söz söylememişim, saygısızlık etmemişim daha fazlasını istememesi gerektiğini söyledim. Ki kendi aileme karşı da öyleyim. Sıcak kanlı biri değilim. Hatta bi kavgamızda sürekli anne babanı görmek isteseydim aynı evde otururdum. Böyle sürekli gördükten sonra ayrı evin ne anlamı var demiştim. Belki yetişme şeklimden dolayı sık gidip gelmeye alışık değilimdir bilmiyorum. Çünkü bizim eve yıllarca misafir gelmediği olurdu bizde en fazla ayda 1 bi yere giderdik. Çevredekilerle sokakta ayak üstü konuşurduk o kadar. Oturduğumuz mahallede akrabalarda fazla mesela. Görüşlerinizi bekliyorum.
Eşin Ailesine Misafirliğe Ne Sıklıkla Gidilmeli? İletişim nasıl olmalı? Sizce Yanlış Mı Yapıyorum?