Keşke öyle ablalarım olsa, kızım olsa inşallah onlar gibi olur diyebileceğiniz kadar örnek ablaları var sevgilinizin. Ailede baba 4-5 yıl önce vefat etmiş... bir gün sevgilinizin ablasına onları ne kadar takdir ettiğinizi söylüyorsunuz...
O da babaları sağ iken nasıl yaşadıklarını anlatıyor kızım olsa öyle olsun değil evlerden uzak olsun diyeceğiniz bir yaşam. Peki nasıl oldu diye sordunuz.
Senin bu sevgilin o zaman 18 yaşındaydı biz ondan 3 ve 4 yaş büyüğüz ama o erkek olarak ailenin liderliğini aldı biz başkaldırdık, tanımadık, kabullenmek istemedik... ama üniversite öğrencisi 2 özgür kız olarak liseden yeni mezun olan küçük erkek kardeşimizin egemenliğine girmemek özgürlüğümüzü korumak için mücadele verdik ama kesin olarak mağlup olduk, onun sözünden çıkmak gibi bir seçeneğimizin olmadığını kabullenmek zorunda kaldık... teslim olduk. zor ve ondan büyük olmamızdan dolayı epey de onur kırıcı bir süreçti... o yaşantımızdan koparana kadar baskısı sertti... ama hizaya getirdikten sonra, bizi böyle evden okula okuldan eve cici kızlara çevirdiğinden bu yana baskısını da azalttı...
öğrendiklerinize nasıl tepki verir, ne düşünürsünüz?
O da babaları sağ iken nasıl yaşadıklarını anlatıyor kızım olsa öyle olsun değil evlerden uzak olsun diyeceğiniz bir yaşam. Peki nasıl oldu diye sordunuz.
Senin bu sevgilin o zaman 18 yaşındaydı biz ondan 3 ve 4 yaş büyüğüz ama o erkek olarak ailenin liderliğini aldı biz başkaldırdık, tanımadık, kabullenmek istemedik... ama üniversite öğrencisi 2 özgür kız olarak liseden yeni mezun olan küçük erkek kardeşimizin egemenliğine girmemek özgürlüğümüzü korumak için mücadele verdik ama kesin olarak mağlup olduk, onun sözünden çıkmak gibi bir seçeneğimizin olmadığını kabullenmek zorunda kaldık... teslim olduk. zor ve ondan büyük olmamızdan dolayı epey de onur kırıcı bir süreçti... o yaşantımızdan koparana kadar baskısı sertti... ama hizaya getirdikten sonra, bizi böyle evden okula okuldan eve cici kızlara çevirdiğinden bu yana baskısını da azalttı...
öğrendiklerinize nasıl tepki verir, ne düşünürsünüz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Baskınlık pek yaşla alakalı bir durum değil ama erkek kardeşimin baskısında kalmak çok onur kırıcı olurdu
Kızları mum edip şamdana dikmiş resmen... onların iyilikleri için kurallar ve yasaklar koymuş... uydukları zaman ödüllendirmek baş kaldırdılar mı da onurlarını kıran xezalarla baş eğdirmiş...
Yani bu adam iyi, sürüst ve sağduyulu... ama otoritesine baş kaldıramazsın...
Kendini ekstra güvenlikte hissedeceksin ama aile reisinin o olacağı gayet açık
Naparsın?
Bak ne güzel dedin yazdıklarını oku ve söyle, sen olsan ne yapardın böyle biriyle?
Açıkçası ben yapı olarak böyle yasamak istemem evet aşırı güvende hissetmek çok değerli ama özgür olamamak... Bilmiyorum hayat senin hayatın
Yok ben seni sordum..
Özgürlük kısıtlaması eğer sen onun sakıncalı bulacağı bir şey yapmazsan kısıtlamaz seni, kısıtlayacak olursa itiraz edip ikna edebilirsin ama yine ikna olmadığı noktada aile reisinin ve senden sorumlu olan erkeğin kararı bu yöndeyse benim uymak dışında bir seçeneğim olamaz demen gerekecek... bu kızlar o kadar kötü bir hayat yaşamasalardı erkek kardeşlerinin otoritesi daha sembolik kalacaktı, mesela onun izin vermeyeceği şeyleri zaten talep etmeyeceklerdi... bir tek belki izin istiyor olmak zor gelecekti o kadar... sana da kocamdan izin istemez ağır gelir mi?
Şöylede düşün ama o bir şey yapacağı zaman senden izin isteyecek, yani sen de bir şey yapacağın zaman izin isteyebilirsin. Karşılıklı olduğundan zor gelmez bence
Yok işte o öyle bir şey değil... seni koruyacak olan o... o senin sorumluluğunu almış... o sana merak etmeyenin diye haber verir, seninse izin alman gerekecek...
Şöyle düşünelim... Aslında bir kafestesin ama kafeste olacaksın, bunu bileceksin, ama kafes o kadar büyük ki ilk bakışta parmaklıkları göremiyorsun bile... serbestçe dolaşırken o çitlere raslama olasılığın bile çok düşük... nadiren o çitleri parmaklıkları göreceksin... onu aşamayacağını bileceksin ama bir yandan o parmaklıkların seni koruduğunu da farkında olacaksın
Bu benim hayatım değil ben sadece kafadan uydurdum insanların fikrini öğrenmek için... sen ne yapardın..
Bunun için kafesin dışının nasıl olduğunu da söylemen lazım
Ben istemezdim sanırım?
Erkeğinin seni korumak istediğinden eminsin... belki bazen onun riskli veya tehlikeli gördüğü şey sana öyle görünmeye de onun sorumluluğuna saygı göstermek zorunda olacaksın...
Ablalardan bunu öğrendiğinde ayrılır mıydın sevgilinden?
Bana ablalarina davrandigi gibi davraniyorsa, sevgiliyken yani, o zaman yurumez o iliski diger turlu denenebilir ama
Öyle davranmıyor ama çok net sebebi seninle kafa dengi biri olması ve senin kendini riske atacak bir şey yapmıyor olman... evlendikten sonra diyelim diyelim vir şey oldu huyun değişti ablalarının eski hali gibi oldun, o zaman ablalarını hizaya soktuğu gibi seni de yola getireceği kesin...
Ama o zaman boşanmak istersen seni zorlayacak biri değil ama onunla evli iken sorumluluğu altında olduğunu kabullenmek durumunda olacaksın
Ya dostum dünyada başka erkek mi kalmadı😂😂
Yok gitsin başkasına
Böyle erkek de yok zaten ben sana soruyorum hayali bir şey... bu devirde kaldı mı zaten öyle erkek ve hizaya gelen öyle ablalar
Biliyorum hayali demiştin ben de sana aynısını dedim başka kalmadı mı bu tarzda birini düşünüyoruz
Ya itiraf edeyim... ben bu ablalardan büyük olanıyım... geçmişte kardeşimiz bize gayet sert cezalar uygulayarak bahsettiğim şekilde bizi muma çevirdi...
Şimdi bir sevgilisi var... ona bu durum anlatılırsa tepkisi ne olur?
Size olan davranışıyla ona olan davranışı farklıdır muhtemelen, ben olsam kimsenin ilişkisine burun sokmazdım ama kızada ufak çıtlat konuyu işte babamdan sonra falan diye
Çıtlatmakla olacak iş değil... hem bize yasakladığı şeyler çok bariz kızın ona hak vereceği şeyler, ama uyguladığı yöntemler çok ama çok sertti... ancak şu da bir gerçek ki bu kadar sert olmadan bu değişimleri yaratmazdım... zaten baştan güzellikle konuştu biz elbette ki "sen kim oluyorsun velet" dedik ama sonra o velet bizi böyle sirk hayvanı gibi terbiye etti... 2 koca kız gücümüz bir oğlana yetmedi
Kız kardeşinle ya da ablanla karar ver eğer ayrılırlarsa bu sizin için daha kötü çok tatlı ve kibar düşünüyorsun ama ben erkek kardeşinin hiç hoş davrandığını düşünmüyorum peki senin sevgilin var mı kardeşinle tanıştırdığın mesela illa olmalı demiyorum ama bazı şeyleri farket ben benden uzak durmasını isterdim ya da kendi baskımı kurmaya çalışırdım
Babam öldüğünde gerçekten herkesin yıldan çıkmış serseri hayat yaşıyorlar dedikleri kızlardık... günde 2şer paket sigara içerdik... okula uğramazdık alttan dersler birikmişti dağ gibi, nerede akşam orada sabah idi yaşantımız... kardeşimiz uyardı önce takmadık... sonra bir gün yine sigaradan nasihat edince "rahatsızsan balkona çık" dedik. Başka çare kalmadı dedi.. kolumdan tuttuğu gibi küçük tuvalete kilitledi... sonra semrayı da içeri soktu ikimiz aynı küçük tuvalette 2 saat geçirdik... önce kızdık köpğrdük sonra baktık olmuyor yalvardık yakardık... 3 saat tuttu bizi orada... ama sonra yaptığına inanman daha da zor olacak
Dm ye gelsene oradan konuşalım (?)
Bu nasıl bir zihniyet derdim
Sonuç olarak çok kötüden çok iyiye değilim yaratmış olması önem arz etmez mi?
Sapkinlik sadece
Ne halleri varsa görsünler demesi normal olan...
Herkesin aklı var fikri var Özgürlük kısıtlanması ileride eşim böyle olursa o uyurken onun pipisini keserim erkeğim diye dolasamaz
P öyle kolay değil ama ya
Ya da yemeğine siyanür katardim
Şimdi burada mevzu şu:
Ablalarının aklı var evet ancak o akıllarını sana göre de kendilerinin ciddi şekilde zararına kullanıyorlar...
Erkek kardeş ne halin varsa gör mü demeli?
Ya sana bir şey itiraf edeyim mi?
Ben o mum gibi yapılan abllalardan büyüğüyüm :(
Valla Allah yardım etsin sana. Böyle bir kardeş düşman başına
Neler yaptı biliyor musun... bir bilsen
Neler yapti