Gizli Üye(25-29)+1 yılBu günkü dejenere edilmiş Tevrat’ta binlerce yalan yanlış bilgiler vardır. Bunun kaynağı Yahudilerin Tevrat’ın orijinal metinlerini tahrif etmeleri ve bir çoğunu da kaybetmeleridir. Bu kaybetme ve dejenerasyon o kadar ilerlemiştir ki Hz. Musa zamanındaki alfabenin birçok harflerini dahi unutmuşlardır. Daha sonra kafalarında ve ellerinde kalanları kendi sapık düşünceleri ile yeniden yazarak ortaya bir Tevrat çıkarmışlardır. Bu gün yapılan bilimsel araştırmalar ile Tevrat’ın en az birkaç farklı kişi tarafından oluşturulduğu saptanmıştır. *Kısaca Lut peygamber hakkındaki bu bilgi doğruluğu kesin değildir, peygamberler Allah tarafından seçilmiş kişilerdir, böyle bir şey yapacak insanlar değillerdir.*
236 Yorumla- +1 yıl
tevratın değiştiğini kanıtın nerde? Hangi bilimsel araştırmalar bunlar kaynak ver dedikodu yapma
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Kur'an'dan önce gelen ve bugün elde mevcut bulunan İlâhî Kitapların hiçbiri, Allah'ın peygamberlerine indirdiği semavî kitapların orijinali değildir. Bunların zamanla asıl nüshaları kaybolmuş, insanlar tarafından yeniden yazılmışlardır. Bu yüzden de içlerine hurafeler ve bâtıl inançlar karışmıştır. -"Onlardan bir grup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları kitaptan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde 'Bu Allah katındandır.' derler. Onlar bile bile Allah'a iftirâ ediyorlar." (Âl-i imran, 3/78)
- +1 yıl
o ayetten kastettiği şey incil ve tevratın tahrif olması değildir. bugünkü hocaların ayet okuyormuş gibi yapıp arapça tefsir okuması gibi bişey. incil ve tevratın tahrif olduğuna dair bana 1 tane bile ayet gösteremezsin. Neyse ki sağdan soldan her duyduğuma at gözlüğü takarak inanacak kadar aptal değilim
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Bende inanmak istemiyorum aslında bizim tevrata da incilede diğer kutsal kitaplarada inanmamız gerekiyor sonuçta Allah ın diğer peygamberlere gönderdiği kitaplar, fakat indiğinden bugüne kadar değişmeden gelen tek kitap Kuranı Kerimdir diye biliyorum, ama diğer kitaplar bir çok farklı kişilerce yazılmış yorumlanmış ve aynı kitaplarda birbirlerini tutmayan yazılar var, zamanında Ahmet Deedat diye bir hoca vardı zamanında çok izlerdim onu, bir grubun önünde açıklama yapıyordu kutsal kitapların değiştirildiğine dair Kuran hariç, neyse en doğrusunu Allah bilir
- +1 yıl
kuranın değişmediğini asla ispatlayamazsın
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Kanıtlarsın, kanıtlamışta. Orijinal 4 mushaf ile günümüz Kuranı Kerimi harf harf karşılaştırdıklarında hiçbir değişiklik olmadığını göstermişler. 10 yıllık bir çalışma ile eski diyanet işleri başkanı dr. tayyar bey kanıtlamış. Kuranı kerimin ilk indiği zamanlarda orijinal nüshalar Mekke, Kufe, Basra, Şam, Bahreyn, Yemen'e gönderilmiş. Bu ana nüshalara bağlı kalarak hiçbir değişiklik gerçekleştirilmemiş. *Allah Kuranı Kerimi hiç kimsenin değiştiremeyeceğini ve bunu bizzat kendisinin koruyacağını bildiriyor. "Onun sözlerini (Kur'anı) değiştirebilecek (hiçbir şey, hiçbir kuvvet) yoktur. (Enam 115). "Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız." (Hicr 9)
- +1 yıl
bana kaynak göster kanıt göster onun bunun uydurduğu şeyleri tekrarlayıp durma. git muhammedin bizans kralına yazdığı mektuba bak noktalama diye bir şey yok. 2 nokta 3 nokta tek nokta üstte ve altta birçok çeşidi var hangisinin hangi kelimede olduğu belli değil eski arapçada. 1 harf bile değişse mana değişiyor.
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Çok kanıt istiyorsan araştır kardeşim yorma
- +1 yıl
neyse ki kanıtsız şeylere yüzde yüz doğru diyecek kadar aptal değilim
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Ama gözünün önündeki gerçeği göremeyecek kadarda aptalsın dostum, neyse şunu diyelim ölünce görürüz zaten ama senin için iş işten çoktan geçmiş olacak bence iyi düşün ölümden sonrası senin için daha önemli olmalı bence benim fikrim bu
- +1 yıl
birşeyler söylüyorsun kanıt göstermiyorsun kendin araştır diyorsun neden kendin kanıt göstermiyorsun iddiayı ortaya atan sensin? sağdan soldan her duyduğunuza yüzde yüz doğru demeye böyle devam edin çiftlik bank gibiler sizi daha çok kandırır hahhahaha
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Ben seni müslüman sandığım için biraz ikna etmeye çalıştım bu kanıtlarla ama baştan söyleseydin hiç uğraşmazdım bile neyse geçti artık
- +1 yıl
genç nesil hızla dinden çıkıyor ohh
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Farkındayım
- +1 yıl
yakında dinsiz nüfus %50 yi geçer hollandada olduğu gibi
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Hepiniz için üzülüyorum din yok yalan diyenler ölümden sonrası hiç aklınızı kurcalamıyor mu, hiç demiyormusun ya haklıysalar ne gelecek başıma diye..
- +1 yıl
ya doğruysa ya yanlışsa diyerek birşeylere yüzde yüz doğru denilmez. ya dünya düzdür diyenler haklıysa? ya pembe file tapan hindistanlılar haklıysa? sorular çoğaltılabilir. kaldı ki insanları inancına göre bölerek bölücülük yapan ve kendi anne babasına düşman eden bir din asla sonsuz adaletli ve merhametli bir tanrıdan gelmiş olamaz
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Allaha inanıyormusun
- +1 yıl
allaha inanıp inanmamak ne alaka? mekkeli müşrikler de allaha inanıyodu ama onlardan biri müslüman olunca anne babasına düşman oluyordu baba müslüman olursa karısına ve çocuğuna düşman oluyordu bu mu hak din?
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Ya kardeşim amma uzatıyorsun evet veya hayır dicek bitcek tamam boş ver herkesin inancı kendisine neye istiyorsan ona inan veya inanma, inançlı insanlarada kırıcı konuşma saygı duy seninki sana benimki bana diyip yoluna bak, tartışacaksanda seviyeli tartışıp karşındaki insanın inandığı şeye saygısızca konuşma. Şurada kısacık hayatında karşı çıktığın şey seni ebedi cehenneme sokacak ama sen bildiğini okumaya devam et nasıl olsa ben değil sen gireceksin ateşe
- +1 yıl
insanların arasına kin ve nefret tohumları eken birbirine düşmanlaştıran görüşlere saygı yok!
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 ya bi saçmalama kardeşim manyakmısın yok öyle bişey çocukmusun inanıyosun buna lütfen yapma ya az bi araştır birisini öldürmenin, küfretmenin, hırsızlığın, kadına şiddetin islam dininde ne kadar günah ve yasak olduğunu, daha nice kötü şeylerin de yasak ve günah olduğunu 5 yaşındaki çocuk bilir sen gelmiş burada kin düşmanlık nefret diyorsun kendi aklından kurduğuna inanmak yerine azıcık araştır islamda ne yasak, islamda yasaklanan şeyler nedir, zina, içki, kumar, daha kötü olan neler neler, biraz mantık ya
- +1 yıl
sana bunların hepsinin var olduğunu bizzat kuran ayetlerinden ispatlarım daha içinde ne yazdığını bilmediğin şeyleri bana savunma
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Bak hepsini ezbere bilmediğim için yasaklanan haram olan bazı şeyleri buraya kopyala yapıştır yapıyorum, insanlar bunlara uysa zaten ne düşmanlık kalır ne kötülük, sen hala gelmiş yok öyle yok böyle diyorsun
1) Allah’ın birliği inancına aykırı olarak ona ortak tanımak.
2) Ana ve babaya itaatsizlik etmek, karşı gelmek.
3) Haksız yere insan öldürmek.
4) Başkasının malına ve namusuna tecavüz etmek, zina yapmak.
5) Sarhoşluk veren her çeşit akollü içki, afyon, esrar ve eroin gibi uyuşturucu maddeleri kullanmak.
6) Kumar oynamak, tefecilik ve faizcilik yapmak.
7) Hırsızlık, dolandırıcılık, alış-verişte hile yapmak.
8) Ölü hayvan, domuz eti ve yenmesi helâl olmayan hayvanların etlerini yemek.
9) Yalan söylemek, yalan yere yemin etmek, başkalarının aleyhinde konuşmak, iftira etmek, yalan şahitliği yapmak, başkaları ile alay etmek, kötü lakab takmak, verdiği sözde durmamak.
10) Haset etmek (başkalarının iyiliğini kıskanmak), kin gütmek, dargın durmak.
11) Askerlikten kaçmak, vatana hiyanet etmek.
12) İnsanlar arasında bölücülük yapmak, söz götürüp getirerek insanları birbirine düşürmek.
13) İki yüzlü olmak, kendini büyük görüp başkalarını hiçe saymak.
14) İyice bilmediği bir şey hakkında hüküm vermek.
15) Kötü insanlarla arkadaşlık etmek.
16) Büyü yapmak, büyücülerin söylediklerine inanmak.
17) Malını, parasını israf etmek veya büsbütün cimri olmak.
18) Başkasının evine tecavüz etmek, izinsiz olarak birinin evine, odasına girmek.
19) İbadetlerini veya yaptığı iyilikleri Allah için değil de gösteriş için yapmak.
20) Başkalarının ayıp ve eksiklerini araştırmak.
21) Haksızlığa ve kötülüğe yardım etmek.
22) Kendisine teslim edilen emanetleri korumamak, hiyanet etmek.- +1 yıl
kanıt göster kanıt sağdan soldan her duyduğuna körü körüne araştırmadan sorgulamadan inanma bu mu müslümanlık?
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 "sana bunların hepsinin var olduğunu bizzat kuran ayetlerinden ispatlarım" dedin burada ne demek istedin kötülük düşmanlık kin nefret vs. kanıtlayabiliyorsan kanıtla bekliyorum
- +1 yıl
ispatlarsam sen ne yapacaksın peki? bunu savunacak mısın yoksa karşı mı çıkacaksın? mesela tecavüzü tavsiye ettiğini bizzat kaynağından ispatlarsam?
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Sen ispatla ben onun üzerine araştıracağım, yaw he he diyip geçmicem sen bana gönder mesela o dediğini, ben araştırcam gönderdiğinin üzerine
- +1 yıl
araştırıp ne yapacaksın onu soruyorum işte savunacak mısın karşı mı çıkacaksın? kıvırmadan cevap ver
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Araştırmamın sonucu senin dediğin şeye çıkarsa sana hak vereceğim
- +1 yıl
cariyelik konusunda ne düşünüyorsun? savaşta düşman tarafın karısını bacısını zorla köle yapıp ırzına geçmeye cariyelik sistemi deniyor yani tecavüz buna karşı mısın burdan başlayalım sonra kanıtlara gelelim
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Elbetteki karşıyım
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 Karşıyım ama bunun geçerli bir sebebi varsa, eğer bir mantık içerisinde mecburi kalınan birşeyse yani akla yatan bir açıklayıcı durumu varsa ben buna en doğrusunu Allah bilir der geçerim, ama mantıklı bir açıklaması yoksa saçma sapan bir sebebi varsa bu benim bunu sorgulamamı sağlar sana hak veririm
- +1 yıl
tecavüzün nasıl akla yatar bir açıklaması olabilir? yunan İzmir'e geldiğinde türk kızlarını cariye yaptığında bu doğru bir şey miydi? gelelim kanıtlara nisa suresi 3 mearic suresi 29-30 ve muminun suresi 5-6 cariyeye dikkat!
Cevap sahibi+1 yıl@StratejiKoçu06 tamam araştıracağım
- +1 yıl
araştır bakalım tecavüzü tavsiye edenleri mi savunacaksın yoksa karşı mı çıkacaksın görelim hep birlikte
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bizim dinimiz İslam kitabımız Kur'an-ı Kerim
Burada bu kitapların değiştirildiğinden bahseder
Onun için batıl denir
Hak geldi batıl zayil oldu.
Kuran'da Lut kavmi ile ilgili ayetleri oku.
Bir peygamber örnektir
Hangi kavme gonderilirse gönderilsin
Haram ozelliklede ensest bir ilişki yaşayabilir mi
Allah doğru yola iletsin029 Yorumla- +1 yıl
kanıt nerde?
- +1 yıl
ben kuranın allahtan gelip gelmediğini nerden bileceğim? şimdi yanına adamın biri gelse ben yeni peygamberim bu da allahın bana indirdiği kitap buna iman et dese inanır mısın? ben niye arap muhammede inaniyim?
- +1 yıl
@StratejiKoçu06 kardeş senden ricam Arap Muhammed e diye asagilar tarzda konuşma. İnanmıyorsan saygı duy.
Bir sürü sebep sayılabilir
Ana rahminin üç aşamalı oluşundan
Birbirine karışmayan denizlerden
Bitkilerin canlıların sudan yaratilmasindan
Dünyanın düzeninden
Ay ve güneşin konumlarindan
Güneşin ışık. kaynagi ayın yansıtıcı oluşu bir sürü kanıt sayılabilir bundan 1400 yil önce bilinmesi imkansız olan
Ama bunları sana anlatmak pek bı ise yaramayabilir
Çünkü hiç okumamış ve kabule. tme yandaşı değilsindir bence
Okusan ve inanmak istesen başka olurdu - +1 yıl
ve bunları tespit eden bilim insanlarının bir tanesi bile müslüman olmuyor çok ilginç!
- +1 yıl
acaba bu dediklerin nitelikli dolandırıcılık olabilir mi veya el kaide ve ışid terör örgütlerinin militan kazanmak için kullandıkları sahte ispatlar
- +1 yıl
@StratejiKoçu06 müslüman bilim adamları bu dünyaya çok şey kazandirmislardir
El bruniden tut ibni sinaya kadar
El cezerisinden hezarfene kadar
Kur'an hakkında ilmi araştırmalar da Müslüman bilim adamları tarafından çok yapılmıştır yapılmaktadır ama sen kabul etmezsin şimdi
Onun için sana ne anlatırsam anlatayım kabul etmeyeceksin
O kadar kanıt sundum el kaide vs vs biseler
Senin dinin sana benim dinim bana - +1 yıl
kanıt dediğin şeyler kanıt mı yoksa nitelikli dolandırıcılık mı nerden bileceğim? düz dünyacıların da kanıtı var çiftlik bankın da kanıtı var onlara neden inanmıyorsun koskoca çiftlik gözün kör mü?
- +1 yıl
birisi de kalkar bir din uydurur çocuk tecavüzü farz der şimdi buna saygı mı duyalım?
- +1 yıl
kanıt yok kanıt o yukarda yazdıklarının hepsini çürüttüler. Mesela denizlerin karışmaması dedin değil mi? furkan suresi 53. aç orada diyor ki denizlerden birisi susuzluğu giderici ve içilebilir tatlı su diyor. Deniz suyu içilebilir mi mümin kardeşim? bunu diyen herşeyi bilen allah yersen!
- +1 yıl
kurana göre ay ve güneş dünyanın etrafında döner. Dünya merkezdedir. Bugünkü bildiğimiz bilim gibi dünya güneşin etrafında dönmüyor kuranda. Bana kurandan dünyanın döndüğüne veya güneşin etrafında döndüğüne dair kurandan ayet göster müslüman olacağım namus şeref sözü!
- +1 yıl
@StratejiKoçu06 Enbiya/33
“Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ayı yaratan da Odur. Bunların herbiri bir yörüngede yüzmektedir. ”
Yasin/40
“Ne Güneş Aya yetişir, ne gece gündüzü geçer. Hepsi bir yörüngede yüzer, gider. ”
Neml süresindede vardı bakamadım şimdi
Ama sen bunun tefsirinide okumazsin çünkü kalbin katılaşmış inanmak istemiyorsun
Fiilin çekimine kadar anlatıyor Kur'an da yazılış şeklinin ama lütfen artık yorum yapma - +1 yıl
@StratejiKoçu06 Bilindiği gibi, uzmanların ifadesine göre, Cebel-i Tarık Boğazının güney (Fas) ve kuzey (İspanya) yakasında, deniz dibinden akıl almaz şekilde tatlı sular fışkırmaktadır. Her iki kıyının dibinden, birbirine doğru 45 derecelik açılar hâlinde fışkıran bu dev su kanalları, tarağın dişleri gibi karşılıklı bir baraj oluşturmaktadır. Bu sebeple ne Akdeniz Atlas Okyanusu'na, ne de Atlas Okyanusu Akdeniz'e karışmaktadır.
- +1 yıl
ışid de böyle kandırıyor işte el kaide de gençleri böyle kandırıyor bak tatlı su var denizin altında eee artık allahuekber diye bağırarak kafa kesebilirsin helal diyorlar milletin karısını bacısını cariye yapıp tecavüz edebilirsin tecavüz helal diyorlar kuranda cariyelik var diyorlar
- +1 yıl
yani sen diyorsun ki yerin altında tatlı su var öyleyse sağa sola savaş açıp cihad ilan edip sonra savaşta milletin karısını bacısını köle yapıp cariye yapıp istismar edebiliriz öyle mi?
- +1 yıl
soğutursam naparsın allahuekber diye bağırarak kafamı mı kesersin?
- +1 yıl
sana haram olmadığını kurandan ispatlarım ama o zaman da öldürmeyi savunmaya kalkarsın
- +1 yıl
adamın birisi video çekmiş kuranda tecavüz etmek tavsiye ediliyor isimli 8 dakikalık sonra aşağıdaki yorumlara bir baktık müslümanlar hep tecavüzün yanlış olmadığını savunmuşlar buna ne diyorsun?
- +1 yıl
@StratejiKoçu06 onlarda müslüman degildir
Kul hakkı var iken nasıl tecavüz haram değil diyebilirsin dinen nikahlı olmadığın kadına bile dokunamazsin izni olmadan öyle bişe yapmak vs nasıl olur
Onlarda kafa karıştırmak için yazan bu dini kötülemeye karalamaya çalışan insanlardır
Sen bilirsin istediğini düşün
- +1 yıl
çünkü kuranda cariyelik geçiyor daha içinde ne yazdığını bilmediği şeylere yüzde yüz doğru diyor mearic/29-30 oku orada cariye ile cinsel ilişkiyi tavsiye ediyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılLut kavmi kadınları bırakıp erkeklere saldıriyor iliskide bulunuyordu. ve daha çok sapık şeyler yapıyorlarmıs onun için helak oldular.
Hz. Lut asla hakkinda ensest olamaz ayetler açıklıyor. o kavmini asil bu lanetli sapkınlıktan kurtarmak istedi. hz. Lut peygamber tertemizdir.11 Yorumla- +1 yıl
kanıtsız boş bilgilerle gerçek bulunamaz
+1 yılLut kavmi, Ensestlik vardı evet hatta yediklerini kusmak için kaz tüyü kullanılırdı, kız kardeşiyle cinsellik mi dersin, hayvanlarla cinsellik mi dersin hepsi vardı.
01 Yorumla- +1 yıl
kanıt?
Bir Peygamber’in haram bir şey yaptığı düşünülemez. Böyle konularda her duyduğunuza inanmayın.
01 Yorumla- +1 yıl
Emin misin?
Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı. Yalan bu söylem ensest olayı.
00 YorumlaHayir erkekler birbirini sktigi için helak oldular
01 Yorumla- +1 yıl
kanıt?
Bilinmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaynağını değişitir
00 Yorumla
+1 yılOnu bilmiyom
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?